Signer PDFer enkelt med PDF Signer

Signer PDFer med PDF SignerHvis du jobber mye med PDFer, driver din egen bedrift eller skriver under på mange kontrakter har du garantert opplevd å måtte skrive under på en PDF.

Ofte resulterer det i at du skriver ut PDFen, skriver under og scanner inn igjen. Kun for å finne ut at PDFen nå er for stor til å sendes på mail. Kjenner du det igjen? PDF Signer (55,-) prøver å gjøre denne prosessen litt lettere.

PDF Signer lar deg nemlig legge på dine egne signaturer direkte i et PDF-dokument uten å måtte skrive ut og scanne inn igjen. Du velger selv plasseringen av din egen signatur og har full kontroll over både størrelse og utseende.

Signaturen må du selvsagt scanne inn selv første gang, men deretter er det enkelt å hente inn din signatur eller andre bilder for inkludering i PDF-filen. Du velger selv om du vil lagre PDFen som en ny PDF eller skrive ut med signatur på. Lagrer du som PDF endrer ikke størrelsen på dokumentet seg dramatisk og du kan enkelt sende dokumentet over e-post.

Prisen på 55,- er kanskje i høyeste laget for en applikasjon som nesten bare gjør en eneste ting, men når den gjør dette bra og raskt kan spare deg mye frustrasjon hvis du skriver under på papirer ofte kan det lett være verdt å spandere på seg PDF Signer. Den koster jo tross alt mindre enn en øl på Aker Brygge, men gjør din arbeidsdag vesentlig mer effektiv.

Signer PDFer enkelt med PDF Signer

PDF Signer koster NOK 55,- i Mac App Store.

Hvis du greier å vente til Mac OS X Lion kommer får du denne funksjonen direkte innebygd i Preview. I Lion lar Apple deg nemlig signere på papir og deretter ta et bilde av signaturen med Macens innebygde FaceTime/iSight-kamera. Bildet av signaturen gjøres da om til din "digitale signatur" og kan legges på PDF-dokumenter.

Signer PDF

pushits bilde

pushit

Årets app-tips for alle som lider av lært hjelpesløshet.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Den koster jo tross alt mindre enn en øl på Aker Brygge, men gjør din arbeidsdag vesentlig mer effektiv.

Hahaha den var god.
Men nå er ikke øl på Aker brygge så billig heller da vel?

Eggmont Forlags bilde

Eggmont Forlag

Venter heller på Lion...

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Blir denne signaturen juridisk gyldig, altså?

En annen ting er jo at det sjelden kun er signatur som kreves, ofte er det både dato og signatur – løser programmet den biffen også?

Andrew Wiggin

Vel, du kan bruke pdfpen fra http://smilesoftware.com/ så kan du både signere, skrive dato, korrigere skrivefeil! og merke tekst. Ikke koster det så mye heller.

Mjøndalens bilde

Mjøndalen

Mulig det er et problem for de med PC og Office for PC - men for meg legger jeg bare opp hele PDF-en i Word for Mac og legger signaturen jeg har lagret som et bilde oppå - så skriver jeg den ut som PDF.

Dersom noen vil betale meg kr 55,- for dette tipset så si i fra. Det er i min verden helt meningsløst å ha et program for dette tullet. Men for all del - vil du gi bort penga så gjerne for meg.

el-nico

[Hvis du greier å vente til Mac OS X Lion kommer får du denne funksjonen direkte innebygd i Preview. I Lion lar Apple deg nemlig signere på papir og deretter ta et bilde av signaturen med Macens innebygde FaceTime/iSight-kamera. Bildet av signaturen gjøres da om til din "digitale signatur" og kan legges på PDF-dokumenter.]

Skal klare å vente til Lion kommer, jeg. Men det kommer ikke til å bli lett :D

elvegaro

Jaddajadda, jeg vet jeg ikke faller inn under 'folk flest', men om jeg lager PDFer - eller dokumenter av noe slag - som er av det viktige slaget så bruker jeg på ingen måte Word eller denslags. Huffameg, neinei. Brev, CV, rapporter, artikler... Dersom jeg skriver noe av viktighet holder jeg meg til et produkt som er MYE bedre, og gratis også.

Jeg bruker TextMate som selve teksteditoren. Det er ikke gratis, men jeg liker det. 'Språket' jeg benytter meg av er LaTeX (Google MacTeX). Altså, jeg skriver det jeg skriver i LaTeX - et perfekt typesettingsverktøy om du tar det seriøst nok.

Resultatet er ekstremt profesjonelle pdfer. Det er nok et verktøy som brukes mest av naturvitere, IT konsulenter og lignende. Men dersom du har tid til å lære deg det er LaTeX gratis, og resultatet er som sagt noe som går Word, Pages og andre program en høy gang. Skal du studere eller studerer du ingeniørfag, naturvitenskapelige fag eller IT relaterte retninger er dette nesten et must for graden og publisering av arbeid du gjør. Husk: Presentasjon og layout er faktisk nok til å dytte deg ned eller opp en karakter veldig lett. Så ta denslags seriøst - lær deg LaTeX.

elvegaro

Skal kanskje sies at jeg er siving student og har bakgrunn og erfaring som IT konsulent. Men uavhengig av det, og spesielt opp mot andre som jobber mot/med noe lignende av det jeg nå nevnte: Det er verdt å lære seg. Spesielt med tanke på grad og andre publiseringer.

madmate

Mulig det er et problem for de med PC og Office for PC - men for meg legger jeg bare opp hele PDF-en i Word for Mac og legger signaturen jeg har lagret som et bilde oppå - så skriver jeg den ut som PDF.

Dersom noen vil betale meg kr 55,- for dette tipset så si i fra. Det er i min verden helt meningsløst å ha et program for dette tullet. Men for all del - vil du gi bort penga så gjerne for meg.
Men så koster jo Office pakken til Mac fra ca 1300kr, da. Noe jeg mener også er et meningsløst kjøp når man får iWork programmene for totalt 307kr (og det tipset kan du få av meg for en tusenlapp :P)

ullaps

Jeg mottar ikke sjeldent .pdf'er for signatur på mail (kontrakter, ulike skjema etc), og dette tipset vil spare meg for mye tid! Takk for det

hrdo

Heisann. Latex er fint det. Men det er ikke vanlig å bruke utenfor akademia. Microsoft Word vil nok fortsette å dominere i mange år fremover, enten man liker det eller ei. Sånn til opplysning... :-)

Mjøndalens bilde

Mjøndalen

Jada - officepakka koster noe mer.....dersom du ikke har en jobb.

De aller fleste har en HUP (Home User Programme) avtale med Microsoft, som lar ansatte få kjøpe en pakke for 12 euro (knappe hundringsen) - og vips så har du en full Officepakke til en tredjedel av prisen. Du laster hele greia ned over nettet - og installerer. Det tok meg 12 minutter fra jeg startet nedlastning til min MAC til alt var installert og oppe å kjøre (derimot tok det nesten en hel arbeidsdag å installere Office på jobb PC'en - men det er en annen historie).

Mange har gått glipp av denne rimelige muligheten til å skaffe seg Office hjemme. Det mest gøyale med det hele er at avtalen gjelder både for PC og MAC!

madmate

For en totalt idiotisk ting å si.

Spiller uansett ingen rolle for meg da jeg foretrekker iWork pakken fremfor Office. Den er mer "lightweight", og jeg har ikke behov for mye av den avanserte funksjonaliteten i flere av Office programmene (dessuten kan ikke Powerpoint måle seg med Keynote).

Wackhys bilde

Wackhy

Til gjengjeld når ikke Numbers Excel opp til tåneglen. Alt etter bruk, iWork funker fint til sitt, men Office er fremdeles størst og på flere punkter best.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai