iCloud erstatter MobileMe?

iCloud erstatter MobileMe og kun for kjøpt musikk?Med kun få dager igjen til WWDC (World Wide Developer Conference) begynner ryktene som vanlig å florere. Apple bekreftet tidligere denne uken at de vil lansere iCloud under årets WWDC.

iCloud har så langt vært omtalt som en musikktjeneste som lar oss streame vår iTunes-musikk fra skyen, men tjenesten er sannsynligvis en komplett erstatter til dagens MobileMe.

De første bildene fra Moscone Center i San Francisco har kommet ut og imotsetning til tidligere er Apple ikke like opptatt av å beskytte sine hemmeligheter. De har allerede bekreftet iCloud i en pressemelding og de ser heller ikke ut til å skjule bannere og plakater som henges opp i lokalet hvor WWDC arrangeres.

AppleInsider fanget nemlig opp bilder av lokalet som viser store bannere med ikoner som tilsier «Lion + iOS 5 + iCloud = WWDC». iCloud virker dermed til å være en svært sentral del av Apples iOS og Mac OS X strategi fremover.

iCloud

Tidligere har iCloud kun vært omtalt som en musikktjeneste hvor man kan streame musikk fra iTunes-biblioteket sitt, men tjenesten er sannsynligvis en erstatter for Apples eksisterende MobileMe-system. Logoen til iCloud er tydelig inspirert av dagens MobileMe-logo og ser man nøye på ikonet ser man også at det har samme «metall»-utseende som iSync. iSync er tilfeldigvis også en av de applikasjonene som forsvinner i Mac OS X Lion.

iCloud mappeDette «sky»-ikonet dukket også opp i en tidlig utgave av Mac OS X Lion, men da som et ikon på en mappe. Ikonet fikk den gangen navnet «MobileDocumentsFolder» og man trenger ikke å være rakettforsker for å kunne anta at dette er en erstatter for dagens iDisk i MobileMe. Apple var svært tidlig ute med lagring online gjennom iDisk som ble lansert første gang i 2000, men løsningen har blitt opplevd som både treg og ustabil - spesielt sammenlignet med nyere konkurrenter som Dropbox.

En oppdatering av iDisk som får tjenesten til å fungere like godt som Dropbox samt en tydeligere integrering rett inn i Mac OS X Lion er på høy tid. Kanskje gir iCloud oss alt dette og enda mer?

Svaret vet vi på mandag og vi dekker selvsagt alt sammen!

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Streames det live?

Gleder meg sykt uansett.
Håper lion blir tilgejengelig med en gang og iOS 5 beta.

admins bilde

admin

@KlodrikMcKr

Vi vet ikke om det streames live. Apple har ikke kommentert det. Tidligere har WWDCer ikke blitt streamet live, men Apple har jo streamet et par av sine siste events live.

pusle

Mener det var noen rykter for en stund siden om at MobileMe skulle bli gratis? Kanskje dette er hva det ryktet gikk ut på?

stigzys bilde

stigzy

Jeg har kommet frem til at jeg skal ha meg MobileMe, men skal vente til etter WWDC er over :-) Er veldig giret på å se eventen live, så hvis noen har info, kom med det! :-)

290765s bilde

290765

Foreløbig har jeg ikke sett noen grunn til å bruke iDisk, fremfor dropbox og google doc. Blir veldig spennende å se Lion-iCloud. Enig med over her - på høy tid! @stigzy - vent ti iCloud kommer. Mange mener i Cloud blir gratis.

SimonMee

Jeg fikk akkurat mail fra MobileMe om at fornyelse skjer ca 27. juni. Så da regner jeg med at jeg belastes samme sum på nytt. Stilig om dagens MobileMe-pris inkluderer streaming fra iTunes, noe jeg ikke ser på som særlig sannsynlig... Men hadde vært kult. Regner igrunn med at iTunesstreaming og iCloud blir to forskjellige produkter gjennom samme tjeneste. Men 89€ eller hva det koster å ha MobileMe pr i dag, med alle tilgjengelige gratis alternativ er jo "dette dyrt", som de sier i nord... :-P

Edit: fette dyrt ble autokorrekta på iPhone :-D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai