Apple lanserer iCloud - en revolusjon i «skyen»?

Apple lanserer iCloud - en revolusjon i «skyen»?Som forventet lanserte Apple i dag iCloud - en helt ny tjeneste som kombinerer nesten alt MobileMe var tidligere og introduserer en rekke nye funksjoner.

iCloud er en sentral bit av Apples trådløse fremtid for Mac OS X Lion og iOS og vil være gratis for samtlige brukere. Aner vi en liten revolusjon i «skyen»?

iCloud er Apples nye «sky»-tjeneste og svaret på hva de faktisk skal bruke det enorme datasenteret de har investert over 1 milliard dollar i til. iCloud dekker over en rekke tjenester som Apple allerede har og er et system som har vært under utvikling over lang tid. MobileMe, iTunes og App Store blir alle en del av iCloud og denne «skyen» skal gjøre vårt trådløse og synkroniserte liv vesentlig enklere.

I dag er det et stort strev og svært frustrerende å holde all din informasjon og innhold oppdatert på tvers av alle enhetene dine. iCloud holder viktig informasjon og innhold oppdatert på alle enhetene dine. Alt dette skjer automatisk og trådløst, og fordi det er integrert i vår apps trenger å tenke på det, alt bare virker

uttalte Steve Jobs under årets keynote på WWDC

MobileMe forsvinner

Dagens MobileMe forsvinner og integreres etter lanseringen av iCloud inn i denne skyen. MobileMe sine kontakter, e-post og kalender har blitt fullstendig skrevet om på nytt og alle tjenesten fungerer som tidligere - bare bedre lover Apple. Du beholder fortsatt din @me.com domene til e-post og synkroniseringen fungerer også på tvers av Mac, iOS-enheter og PCer.

Også App Store og iBook Store blir nå lagt inn under iCloud og alle applikasjoner og bøker du laster ned på en enhet, blir lagt til alle enheter. Hvis du for eksempel kjøper en applikasjon på din iPhone, så vil du ha denne installert på din iPad automatisk. Kjøpshistorikken tas også vare på slik at det er enkelt å laste ned applikasjoner som ikke er installert på en enheten.

iCloud vil også sørge for å automatisk ta backup av dine iOS-enheter automatisk hver eneste dag over Wifi. Dette vil skje når du lader din iPhone, iPad eller iPod touch og det vil tas backup av musikk, applikasjoner, bøker, bilder, video, innstillinger og data fra applikasjonene. Skulle du miste din iPhone eller kjøpe en ny iOS-enhet, trenger du kun å logge inn med din Apple ID under oppsett og iCloud vil sette opp enheten akkurat slik den var.

Ikke nok med det, iCloud skal også organisere dine dokumenter gjennom iCloud Storage APIs og gjør disse automatisk tilgjengelig på alle enheter. Når du endrer et dokument på en enhet, oppdateres den automatisk på alle enheter. Foreløpig er du begrenset til 5GB med lagringsplass, men Apple lover oss at vi skal få kjøpe mer data når tjenesten lanseres denne høsten.

iCloud vil ta hånd om bildene

iCloud ønsker også å ta hånd om dine bilder og hjelpe deg å holde deg synkronisert på tvers av dine enheter. Gjennom iCloud sin Photo Stream vil bilder du tar på for eksempel din iPhone lastes opp automatisk til iCloud og deretter synkroniseres tilbake til dine andre enheter. Macen kan gjennom iPhoto lagre alle bildene og bildene som deles på iCloud blir liggende der i 30 dager for synkronisering.

I løpet av disse 30 dagene kan du selv velge hvilke bilder du vil synkronisere med hvilken enhet og også vise dem fram på Apple TV hvis dette skulle være ønskelig. Apple ser desverre ikke ut til å tilby en permanent lagring for bilder i skyen foreløpig, men dette er selvsagt noe som raskt kan komme som en funksjon i iCloud.

iTunes i skyen

Sist, men ikke minst, iCloud vil også være ditt sentrale lager for musikk. iTunes har gjennom iTunes Store tilgang til mer enn 18 millioner sanger i høy kvalitet og med Tunes Cloud vil du også få tilgang til alle denne musikken hvor som helst gjennom trådløs synkronsering på tvers av enheter.

Kjøper du en sang på din Mac, vil denne automatisk dyttes til din iPhone og iPad med iCloud. Den beste funksjonen sparte Apple allikevel helt til slutt. All musikken du allerde har lastet ned eller rippet i iTunes, vil bli tilgjengelig i iCloud for kun $24.95 per år. Uavhengig om musikken er lastet ned, rippet eller på andre måter kopiert.

Siden all musikken eksisterer i iTunes, trenger du ikke å laste opp noe som helst og all musikken vil matches og være tilgjengelig i løpet av få minutter i stedet for mange timer med opplastning. Musikken som ikke matches, vil iTunes kunne laste opp til iCloud selv. Den store haken er musikkdelen av iCloud foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge - kun i USA.

Utover denne haken virker iCloud som en svært spennende tjeneste. Med en prislapp på NOK 0,- for 5GB lagring, epost og kalender 100% fritt for Googles profilbyggende annonser kan dette være et svært godt produkt. Tjenester som Spotify og Dropbox bør muligens være en smule nervøse. iCloud vil lanseres denne høsten.

Les mer på Apple.com/iCloud.

Tags:
Andreas Ss bilde

Andreas S

Vil vanlig iTunes fortsatt fungere etter at Clud greiene kommer?

espran

Er det dumt at jeg ikke har samme e-postadresse på me.com og i itunes-store? Altså samme konto ..

bohdi

NRK: "Steve Jobs kom med flere nyheter på dagens pressekonferanse, men leverte ingen store bomber."

Dette er long term planning. Apple viser igjen at dei er laaang foran andre. Ikkje mtp iTunes, men med tanke på å gjere "our devices" til nettopp det. Devices.

Alt vil etter kvart vere tilgjengeleg så godt som 100% av tida, og når det ikkje er det kan ein han ein temporær backup lokalt, som igjen syncar endringar opp og lastar ned frå andre devices.

Bra at Apple driver konkurrentane framover!

Berre synd at eg oppdaterte .me medlemskapet mitt i G Å R :-C

geircitos bilde

geircito

iCloud er NÅ aktiv: iCloud aktiv!

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Skulle man ikke kunne oppgradere all musikken sin også da til god kvalitet?
Var det gratis eller $24.95?

Macern

iCloud vil ikke bli noe Spotify-dødare for min del, og jeg ser ikke helt likheten mellom Spotify og iCloud. Såvidt jeg skjønner er det to helt forskjellige tjenester. At musikken i Cloud streames er heller ikke noe jeg vil bruke da all musikken min er rippet ukomprimert fordi det låter mye bedre enn komprimerte AAC og MP3 på anlegget. De som hevder at de ikke hører forskjell på ukomprimert og komprimert musikk har rett og slett ikke bra nok anlegg.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Jeg kommer aldri til å skifte til @me.com, jeg kommer heller ikke til å betale apple for å lagre dataen min online - det blir litt for låst. Men, allikevel, masse positive nyheter.Allt dette med cloud og online syncing. For min del, fordi jeg kan endelig kan fase ut iTunes helt og holdent, et program jeg virkelig hater. stort, tungt og tregt på alle felt...og apple har bare fortsatt å clogge den. Men, endelig! vekk med hele iTunes :D

Ellers veldig bra nyheter fra apple.

Octavar1um

Nå står det på MobileMe-siden min:

Your subscription has been extended until Jun 30, 2012, at no additional charge.

Dvs etter dette får jeg bare 5gb tror jeg?

macsams bilde

macsam

Hvem har sagt at det skal kjres backup når man lader enheten? Jeg hørte ikke det under keynoten ihvertfall. Jeh mener at den syncer any given time.

Autoxave

Har mer GB musikk enn det er plass til på iPhone. Håper dette med iCloud ikke er helautomatisk og at en kan velge det man vil synkronisere.

Haakon

Ved første øyekast er iCloud helt fantastisk.
Men det reiser masse spørsmål, og kanskje det ikke er så fantastisk likevel:
-kan man ikke bruke sin gamle epost? Eller må man bruke me.com?
-kan bare app-dokumenter synkronisrees (Pages, Numbers) eller alle dokumenttyper (Word, Excel)?
-Hva med iWeb?
Men synkronisering av kalender og kontakter er fantastisk. Også gratis, da!

Sorry

Dette er jo som alltid med Apple: mye bra konsepter, men alltid noen meningsløse begrensninger som gjør at bruken bare blir frustrerende. Hvorfor i all verden skal man kun beholde bildene i 30 dager? Skal dette ha noe for seg må man da kunne synkronisere hele eller deler av iPhoto biblioteket. Det er også meningsløst at det kun tilbys 256kbps AAC når all min musikk er i ALAC.

Dette er uansett en stor forbedring som jeg har etterlyst i flere år.

akan86

Der ble alle mine apps som trengte oppdatering oppdatert automatisk :)

KBiPhones bilde

KBiPhone

@macsam: Forstall sa det han, når han tok eksemplet med at du kan synke trådløst til iTunes. Det kjøres backup og synkes når enheten er tilkoblet wifi og lades.

Alfred.Woodden

så hva skjer med @me.com? Blir det @icloud.com? Eller beholdes me.com?

KBiPhones bilde

KBiPhone

me.com beholdes nok, det var den adressen som kom opp på alle eksempler.

hawk0ns bilde

hawk0n

Et problem jeg er redd for, som espran så vidt er innom: Kan en switche mellom kontoer (e-post-adresser) på samme device? Jeg har opparbeidet mye snacks på den amerikanske kontoen som jeg ikke vil gi slipp på. Dessuten "må" TV bli stående på den amerikanske kontoen for i det hele tatt ha glede av den.

Samtidig er det innbydende å benytte norsk abn m/ trekk på kortet ved kjøp av dyrere apps og musikk, slik at ikke:

* iTunes giftcards tømmes umiddelbart
* en går glipp av geografiske begrensede apps som f.eks. Spotify og WiMP,

Noen smarte tanker rundt dette?

- Håkon

kajac2

Jeg merker jeg blir fysisk uvell når jeg leser denne artikkelen...

TheEdge24s bilde

TheEdge24

De sa ingenting om hva som sjer med iDisk...???

Fry9

hva skjer med mobileme abonoment? fikk mail om at det blei utvidet fram til 30 juni 2012. betyr det at jeg har til den datoen på å skaffe meg ny mail? også legger dem ned. nå som dette er gratis, hva for mobileme brukererne? for vi den itunes match?

espen007s bilde

espen007

Frem til nå har iDisk fra MobileMe dokumentet vært en skuffelse iforhold til DropBox slik at en jevnlig synkronsisering fra DropBox til iDisk har vært løsningen. Håper det laseres en ny iDisk klient (?), uten dette greier de ikke å matche DropBox.

0veber

iCloud virker genialt for min del.......men hele greien blir nokså mye mindre genialt når jeg oppdager at musikk-kjøp foreløpig ikke synkroniseres i Norge på lik linje med apps og bøker. Hva er da vitsen? For meg betyr dette enkelt og greit at tjenesten ikke er ferdig med unntak av i USA, og da er det liten vits å i slippe den med stort hurrarop på WWDC.

Jeg skjønner seff at dette har med rettigheter å gjøre osv, men koman Apple! Dere har haugevis med brukere utenfor USA også.

hanseas bilde

hansea

Eh...jeg sitter med en stor bekymring. Dette med iCloud ser ut til å fucke opp ALT. Jeg og samboeren benytter samme itunes-konto på vår PC/mac/iphones og Ipads. Fordelen er at når vi synker mot "hoved Pc'en" får vi begge tilgang til musikk og apper som er kjøpt, siden alle er kjøpt på samme itunes konto (apple ID).

Med med iCloud blir jo dette horribelt: Vil et bilde jeg tar med min iPhone automatisk bli pushet til samboeren sin iPhone? Eller iMessage - vil meldinger begge sender og mottar dukke opp over alt? Altså ikke noe privatliv lenger... Det er jo også mange hvor hele familien - mor, far og barn, bruker den samme kontoen. Er det noen som skjønner hvordan dette skal funke, eller må man nå ha hver sin itunes-konto?

0veber

Regner med tanken er at man skal ha hver sin iTunes konto, ja. ;)

heisveiss bilde

heisveis

iCloud høres flott ut, men det som irriterer meg litt er at jeg måtte fornye mobile me abonnementet mitt for en ukes tid siden hadde jeg hatt fornyelses dato i morgen slik som kompisen min har hadde jeg fått et helt år gratis... bittert! :(

tak

Der har det jo jammen allerede skjedd noe gitt. Nå kan man se alle purchases og et Cloud ikon er der også.

dundee

Strengt tatt lite imponert, og noen revolusjon synes jeg ikke det er. I motsetning til en del tidligere tilfeller føler jeg at Apple her kommer litt halsende etter med et behov for å gjøre alt selv.

- Synkronisering av filer er allerede mulig via tjenester som DropBox, og der er det ikke noen begrensning på hvor lenge du kan lagre ting.
- Jeg fikk ikke helt tak på hvordan bilder egentlig håndteres. Pushes de automatisk til iPhoto på macen min, eller må jeg huske å hente de ned fra iCloud før de slettes? Og hvordan sorteres de inn i iPhoto? Og hva med motsatt vei. iPhoto-biblioteket mitt er på ca 80GB, jeg har lite lyst til at dette skal lastes opp og ned via min råtne internettlinje.
- Jeg har langt mer musikk i iTunes enn jeg har plass til på iPhonen min, og mye av det vil jeg ikke ha på iPhonen uansett. Jeg er heller ikke interessert i å streame musikk via 3G. Jeg bruker også iPhonen vel så mye til å se film og serier på.
- iCloud er i mine øyne ingen konkurrent til Spotify. Jeg bruker Spotify til å oppdage ny musikk og høre på sanger jeg ikke har lyst til å kjøpe (typisk temafest ol). iCloud gir meg tilgang til musikkbiblioteket mitt, som jeg uansett har på server.

Alt i alt vil jeg vel kanskje benytte meg av de 5GB, avhengig av hva jeg kan lagre og få tilgang til via iPhonen, men alt i alt er det vel synking av kalender og kanskje tilgang på FindMyPhone jeg vil være interessert i.

Så revolusjon? Nei!
Evolusjon? Nja
Bells & Whistles? Så det holder...

jaknudsens bilde

jaknudsen

Er det noen som vet om iTunes Match i det hele tatt kommer til å lanseres utenfor USA?

0veber

iCloud høres flott ut, men det som irriterer meg litt er at jeg måtte fornye mobile me abonnementet mitt for en ukes tid siden hadde jeg hatt fornyelses dato i morgen slik som kompisen min har hadde jeg fått et helt år gratis... bittert! :(

Jeg fornyet mitt i mars, men fikk fremdeles automatisk utvidet det til juni 2012. Sjekk kontoen din på me.com.

stigzys bilde

stigzy

iCloud høres flott ut, men det som irriterer meg litt er at jeg måtte fornye mobile me abonnementet mitt for en ukes tid siden hadde jeg hatt fornyelses dato i morgen slik som kompisen min har hadde jeg fått et helt år gratis... bittert! :(

Du vil få pengene refundert ;)

Anonymous

Hei

Ikke bra det jeg ser
Vedrørende iTunes så er det nå kommet en oppdatering som viser deg hva du har kjøpt på iTunes
I den norske versjonen kommer det bare opp App og Bøker
i Den Amerikanske ( har også Amerikansk konto ) kommer det også opp hva du har kjøpt av musikk.
Er redd dette er det samme som før og kun brukbart for Amerikanere og att vi Nordmenn kan titte med lengsel å smerte etter visse funksjoner i iCloud pga en mediebransje som lever sitt eget liv.
Amerikansk konto har jeg pga leie av filmer som heller ikke skal være lovlig i Norge.
ikke umulig at iCloud og musikk blir en farse for oss som bor i Norge
Kansje på tide å få frem plakatene og demonstrere i gata utenfor noen visse personer

Macoldis

getor

Skjønner ikke helt hva jeg skal med dette her? Cloud betyr at noen andre har det jeg burde ha paa egen HD eller er det bare et synche issue? Trolig ikke. Så jeg skal laste opp til et sted langt pokkernivold fremfor på Mace'en hjemme? Hvorfor? Live streaming? Og hvor mye skal det koste meg i måneden?

Jeg har åpenbart ikke skjønt greia enda så får vente med mer surmaget gulp....

HenrikWLs bilde

HenrikWL

iCloud er gratis. Og det gjør at når du tar et bilde på din iPhone så slipper du å måtte styre og herje med kabler og masse vissvass for å få bildet over på din Mac eller iPad – det bare havner der automatisk. Sånn for å ta det aller mest umiddelbart nyttige.

Andre ting er jo så klart automatiske iOS-oppdateringer (igjen uten at du trenger å måtte koble til Macen og styre og herje), sentralisert musikkbibliotek (du trenger aldri mer stresse med «hvordan flytter jeg iTunes biblioteket mitt over på den nye Macen?»), osv…

RamGuy

Hmm, så iCloud blir i bunn og grunn en 30-dagers synkroniseringstjeneste?
Hvor bilde du tar med din iPhone automatisk kan bli pushet og synkronisert automatisk til din MacBook Pro osv osv..?

Det vil altså ikke fungere som noen online backup tjeneste på noen som helst måte med unntak av musikkbiblioteket til iTunes som du har kjøpt direkte fra iTunes?

Er vell ikke helt det jeg så for meg og håpet på, jeg var faktisk naiv nok til å innbille meg at iCloud kunne fungere som et online lagringssenter for dokumenter og media hvor dette ble automatisk pushet og synkronisert til mine Apple enheter og hvor jeg eventuelt kunne hatt en Apple TimeCapsule i mellom hvor jeg da kjører TimeCapsule som en lokal server for dokumenter og multimedia som automatisk speilet seg opp mot iCloud for sikrere backup og hvor iCloud gjorde at all data ville være tilgjengelig uansett hvor jeg oppholdt meg.

Er jo mulig vi hører mer etterhvert som iOS 5.0 og iCloud release nærmer seg og kanskje dukker det opp en løsning i forbindelse med TimeCapsule?

Men det som skuffer meg aller mest er at dette ikke ser ut til å kunne fungere som en streaming tjeneste fra iCloud. Ergo så vil et musikkbibliotek på 30GB ikke kunne bli pushet til en iPhone4 16GB uten at det skaper krøll og du må filtrere ut ditten og datten. Hadde håpet at det ville være en form for streaming involvert her slik at du ikke er avhengig og ha alt fysisk lagret på hver enhet for slik jeg forstår at det er ment å fungere så vil jo et musikkbibliotek på la oss si 30GB ta opp 30GB på min iPhone, på min iPod, på min MacBook Pro osv osv.. Virker som en lite intelligent løsning anno 2011 om du spør meg ettersom vi har MacBook Air og andre enheter med begrenset lagring og vi ser at ting pushes mot SSD som gjør at lagringskapasiteten til mange blir noe begrenset og da syntes jeg det blir litt skjeivt om jeg må lagre hele biblioteket mitt fysisk på hver maskin som tar opp drøssevis med plass når det burde vært mulig med streaming rett fra iCloud for de av oss som har noenlunde oppegående nettlinjer?

Og hvordan fungerer dette med Apple TV2 som ikke har lokal lagring? Må jeg da fremdeles få min MacBook Pro synkronisert via iCloud for så å streame fra min MacBook Pro til min Apple TV2? Ingen form for direkte streaming fra iCloud?

Er også litt usikker på hvordan dette iTunes Match systemet fungerer, Apple sier du kan få synkronisert inntil 25'000 sanger som ikke finnes i iTunes bibliotek noe som er knall for de av oss som har et spektrum av rips i Apple Lossless format som meg selv, og spesielt for de av oss som har mye norsk musikk du aldri noengang vil finne på iTunes. Men betyr dette at om 5'000 av mine 20'000 sanger finnes i iTunes fra før av men ikke er kjøpt via iTunes vil disse da falle innunder min grense på 25'000 sanger eller gjelder det utelukkende sanger som ikke finnes i iTunes sitt bibliotek uavhengig om jeg faktisk har kjøpt sangen på iTunes eller ikke?

Personlig har jeg ikke kjøpt en eneste sang via iTunes så dette er jo en nokså kritisk spørsmål når jeg skal avgjøre om iTunes Match er noe å satse på for mitt vedkommende eller ikke. Og hva skjer med sanger som ikke finnes i iTunes sitt bibliotek, som jeg har rippet i Apple Lossless? Blir disse omgjort til AAC 256kbps eller forblir de Apple Lossless og urørt av Apple? Og hvordan fungerer i det hele tatt matchingen? Hva om jeg har en skrivefeil på artistnavn eller sangnavn eller har lagt til mer informasjon enn det som finnes i iTunes sin database vil den da bli gjenkjent som riktig sang eller ender du opp med mye kluss?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

30 dagers synk tror jeg kun gjaldt bilder i kamerarullen. Med en gang du flytter det inn i et album, så persisterer det. Det var sånn jeg forstod det i hvert fall.

Når det gjelder dine innvendinger mot «iTunes in the cloud», så tror jeg ikke det blir noe problem i praksis. 30GB med musikk tilsvarer flere år med kontinuerlig musikk. Det er ikke noe man strengt tatt trenger å drasse med seg på enhver enhet. Klart, det hadde vært best hvis alt ble streamet, men jeg tror som sagt ikke problemet blir så enormt i praksis. Kommer man på ei låt eller et album man vil høre på som man ikke har på enheten, så er det bare å hente den ned (én gang, i motsetning til å hente det ned hver gang slik man må med streaming) og vips så er man der.

Når det gjelder Time Capsule, så har jeg ikke tenkt over hvordan den kommer til å samhandle med iCloud om den i det hele tatt gjør det.

0veber

Så vidt jeg har forstått vil det funke som backup tjeneste for alt utenom bilder, som blir liggende der i 30 dager. Men samtlige bilder som går innom skyen blir overført til mac'en, og blir værende der. Det er bare på iphone/ipad man må legge dem i mapper innen 30 dager. Dette er selvfølgelig fordi Apple (foreløpig) ikke har tilgjengelighet til å lagre milliarder av bilder for alle Apple brukere verden over.

Musikk blir det annerledes med, nettopp fordi Apple allerede har all musikken lagret. Dette synkroniseres og matches med ditt iTunes bibliotek, og du kan laste ned hvilken som helst låt du har i ditt iTunes bibliotek på Mac'en til din iPhone, når som helst. Prisen for iTunes Match gjelder bare hvis du også vil ha tilgang til musikk du ikke har kjøpt på iTunes, dvs musikk du har rippet eller lastet ned (enten ulovlig eller ikke). Dette er selvfølgelig en grei måte for plateselskapene å tjene litt penger på piratkopiering, nedlasting osv.

Du er selvfølgelig ikke avhengig av å ha all musikk lagret på iPhone. Det sier jo seg selv. iPhone har makskapasitet på 32gb, mac på en smule mer enn det. Personlig er mitt iTunes bibliotek på over 230gb, og jeg gleder meg kraftig til å begynne å bruke iCloud. Det er ikke sjelden jeg har importert eller lastet ned en låt til iTunes biblioteket for deretter å lete etter den på telefonen, som jeg selvfølgelig har glemt å synkronisere. Det vil være en glede å kunne laste den ned fra skyen helt gratis, når som helst.
Jeg kan tenke meg at det blir en form for mappesynkronisering på lik linje med fra iTunes, hvor man kan lage en mappe i iTunes som man vil synkronisere med iPhone.....hvorpå dette gjøres automatisk gjennom skyen.

Et annet bruksområde som jeg ihvertfall kommer til å synes er glimrende er dokument sync. Jeg bruker feks Pages både på mac, iPhone og iPad, og til nå har det ikke vært mulig å åpne/redigere samme dokument på forskjellige enheter, og deretter åpne samme dokument på en annen enhet med forandringer intakt. Sitter jeg feks på bussen og får en ide til en forandring i et dokument kan jeg kjapt fikse dette på telefonen, og fortsette på dokumentet når jeg kommer hjem til mac'en.

Det kommer for øvrig en ny Time Capsule snart, så du skal ikke se bort i fra at funksjonen du snakker om blir aktuell.

Voldsomt så negative alle skulle være. Jeg for min del ser bare uendelig masse muligheter med iCloud, og dette er bare begynnelsen. Jeg synes det er tøft av Apple og være førstemann ut med en tjeneste som dette, og i tillegg bruke milliarder på å bygge egne servere til nettopp dette formålet.

Autoxave

Er ikke imponert over musikkdelen av iCloud slik det er nå, virker kun som en backupløsning og for å pushe musikk til alle tilgjengelige Mac hardware. Men det er en start, forhåpentligvis tilgjengelig for europeere om ikke lenge og kanskje med bedre funksjonalitet med tiden.

hanseas bilde

hansea

Eh... Prøvde å laste ned en bok jeg hadde kjøpt via am ituneskonto på iPhone til iPad via skyen.... Da kom det opp en advarsel om at dersom jeg lastet ned fra icloud kunne jeg ikke benytte en annen (les min norske) Apple-id til nedlasting på iPaden de neste 90 dagene!! En kan altså bare bytte konto én gang i kvartalet....

turimblar

Tester iCloud på min iPhone 4. Man har inkludert 5 GB backup.
Jeg har huket av for Contacts, Calendars, Bookmarks og Find my iPhone.
(Ikke disse: Mail, Reminders, Notes og Photo Stream står på Off)

Inne på Storage & Backup står det Automatically back up your Camera Roll, accounts, documents and settings. Satte dette nylig på, ca. 10 min. siden, og fikk mail for 5 min. siden om at kvoten snart var nådd; 4.7 GB oppbrukt, og nå laster den opp dette ser det ut som.

Så den har først beregnet hvor stor plass alt jeg skal ha backup av, og så begynner opplasting til skyen (hvis jeg har forstått riktig). "About 4 hours remaining".

Hva tar mest plass her egentlig? Ikke mail eller foto ihvertfall, for de har jeg ikke huket av. Er det alle settings, savegames og dokumenter til alle appsene min?
Noen som vet?

Alfred.Woodden

Hvis iCloud viser seg å fungere bra i praksis, har ikke jeg noe imot å betale for mer plass enn de inkluderte 5GB ;)

Sprøsmålet er bare... hvor mye koster mer plass, og hva er tilbudene?

24.95$ er Music Match, og ikke relatert til lagringsplass i iCloud.

Leon83s bilde

Leon83

Det er også meningsløst at det kun tilbys 256kbps AAC når all min musikk er i ALAC.

Med Music Match så blir musikken "oppgradert" til 256 kbps AAC sier de. Dette blir jo rimelig komisk for oss audiofile som har ukomprimert musikk :rolls eyes:

Apropos lyd; lyden på keynote'ene er på utrolige 40 kbps! Hvorfor ikke bruke 128 kbps og redusere bitraten på bildet bitte litt (forskjellen blir ikke engang synlig)? 40 kbps høres helt forjævlig ut.

slogmos bilde

slogmo

Med Music Match så blir musikken "oppgradert" til 256 kbps AAC sier de. Dette blir jo rimelig komisk for oss audiofile som har ukomprimert musikk :rolls eyes:
Du er jo ikke nødt til å bruke iTunes Match.
Hva med å synkronisere iOS-enheten din slik du har gjort før.
Forskjellen nå er at du slepper å bruke kabel for det.

For min del synes jeg iTunes Match virkere som en veldig god ide.
Har masse musikk jeg har rippet selv og fått av kompiser opp igjennom årene.
Alt er i lavere kvalitet enn 256kbit AAC, så jeg synes det er helt greit å få "oppgradert" kvaliteten for $25 i året.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai