Løven kommer i juli - kun via Mac App Store

Løven kommer i juli - kun via Mac App StoreMac OS X Lion, som fra nå av kun heter OS X Lion, blir lansert i juli annonserte Apple under dagens WWDC-keynote.

Som ventet var OS X Lion et av de store temaene under WWDC og mye av det Apple presenterte har vi sett før. At Lion kun blir tilgjengelig i Mac App Store vil nok derimot overraske mange - inkludert Apples lokale forhandlere.

Apple presenterte OS X Lion allerede i fjor og funksjonsmessig har lite endret seg siden forhåndstitten. Hovedfunksjonene er fortsatt de samme, men alle har blitt vesentlig forbedret og rafinert. Apple lover over 250 nye funksjoner i OS X Lion og brukte keynoten til å fokusere på følgende hovedfunksjoner:

 1. Multi-touch bevgelser
  I Lion har Apple tatt lærdom av iOS og integrert svært mange av de samme multi-touch bevegelsene rett i systemet. Dette er tilgjengelig for alle utviklere i deres applikasjoner.
 2. Applikasjoner i fullskjerm
  Applikasjoner i fullskjerm er en av de nye funksjonene i Lion og nå er det veldig enkelt for utviklere å lage slike applikasjoner. Med applikasjoner i fullskjerm forsvinner alle menyer og man utnytter skjermstørrelsen maksimalt. Genialt for MacBook Air 11". Apple har også gjort det lett å bytte mellom apps ved å bruke multi-touch swipes for å bytte mellom apps.
 3. Mission Control
  Misson Control var ifølge Phil Schiller en av de beste funksjonene i Lion og det er enkelt forklart en kombinasjon av Space, Expose og App Swithcer som gjør det lekende lett å holde styr over alle applikasjoner og vinduer. Veldig iOS-lignende.
 4. Mac App Store
  Mac App Store kjenner vi alle til fra før og den største nyheten var nå at utviklere kan tilby «In-app purchases» og «push notifications» på applikasjoner i Mac App Store. Utover dette er det ingen nyheter i Mac App Store.
 5. LaunchPad
  LaunchPad er iOS sin homescreen rett på skrivebordet og en rask måte å åpne applikasjoner på. Ingenting så ut til å være endret fra forhåndstitten i fjor.
 6. Forbedret Photo Booth
  Ut av alle de 250 funksjonene valgte Apple blant annet merkelig nok å fokusere på Photo Booth som nå har blitt forbedret. Photo Booth kan nå følge ansiktet ditt og gjøre det apple kaller for «targeted facial enchanchements» som kan «følge» ansiktet ditt og gjøre effekter mens du beveger deg.
 7. Airdrop
  Airdrop ble også presentert på forhåndstitten og er en enkel måte å dele filer på tvers av Macer i samme nettverk. Med Airdrop kan du dra og slippe en fil over Airdrop ikonet i Finder og dokumentet deles automatisk med utvalgte andre Macer på nettverket. Mottakeren kan deretter godta eller avslå denne filen. Dette ser veldig, veldig enkelt ut og fungerer over Wifi eller Ethernet.
 8. Mail
  Mail.app har fått en stor oppdatering i Lion. Programmet har stjålet en del av utseendet sitt fra iPad og det vi kanskje liker mest er «samtaler» som er inspirert av Googles Gmail. Med «samtalene» er det enkelt å holde tråden i lengre e-postsamtaler.

Kun i Mac App Store og lav pris

Den største overraskelsen med Lion var utvilsomt at systemet nå utelukkende blir distribuert gjennom Mac App Store. Systemet vil koste kun NOK 209,- og du må med andre ord ha Snow Leopard for å få lastet ned oppgraderingen. Mac App Store krever nemlig en foreløpig ulansert versjon av Snow Leopard.

En del lokale Apple-forhandlere vil nok også rynke på nesen over at Lion kun bli distribuert gjennom Mac App Store. Du kan ikke gå i butikke og kjøpe en DVD med løven på og dermed forsvinner en del av butikkens inntekter direkte til Apple. Enklere for oss forbrukere, men det gjør det kanskje vanskeligere for butikkene på sikt. Hvordan folk som har dårlige internettlinjer skal få oppgradert er også et annet spørsmål.

Ifølge Apple krever Lion en Intel Core 2 Duo eller høyere og 2GB RAM. Apple har ikke opplyst om dette er minstekrav. De ga oss heller ingen konkret dato for lansering av OS X Lion, men lovet at systemet ville være klart i løpet av juli. Vi tipper en drøy måned. Vi gleder oss.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Det betyr at de med Leopard sliter.

alexo89s bilde

alexo89

Mac App Store krever nemlig Mac App Store.?

skrivefeil i artikkel gitt?
Skal ikke stå at Lion krever mac app store?

alexo89s bilde

alexo89

Mac App Store krever nemlig Mac App Store.?

skrivefeil i artikkel gitt?
Skal ikke stå at Lion krever mac app store?

kjetilp

Mere tungvindt reinstallasjon.. Og dritt for meg og de med mobilt brebånd

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

håper det er mulig å reinstalere til den! macen trenger reinstalasjon men har deffekt dvd :(

Ruffs

Jeg synes det er fryyktelig trist hvis de dropper Macintosh varemerket ? :///

Traktors bilde

Traktor

Kommer det en familie pakke eller kan man installere på så mange maskiner man vil for 209 kr? Blir det slik som før, at det bare er samvtigheten din som stopper deg fra å installere en lisens på så mange maskiner du vil?

admins bilde

admin

@traktor

Alle Mac App Store-apps kan installeres på opptil 10 Macer.

Tkima1s bilde

Tkima1

Hvordan gjør man Clean Install? Jeg vil gjøre Clean Install før jeg begynner bruken av Lion..

Eneste måten jeg ser nå er å Clean Install Snow Leopard så uten å gjøre noe mer, installere Lion............

axentrix

Jaja, ingen Lion på meg. Ikke f*** om jeg kjøper Snow Leopard bare for å oppgradere til Lion.

Kjøper ikke Windows Vista for å oppgradere til Windows 7 heller..

Dette blir for dumt! Jeg vil ha en fysisk dvd, og jeg vil ha mulighet til å kjøre clean install.

-Evens bilde

-Even

Hvordan ligger det ann med å få tak i denne developer edition som Engadget skrev om?
Slik jeg (valgte?) å forstå det så er det mulig for oss vanlige brukere å laste ned denne versjonen nå før den endelige kommer i juli...
Noen som hvet hvor?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Har ikke forstått hvorfor folk ikke har oppgradert til SL hvis maskinen er bra nok, nå ler jeg ennå mer av de som ikke har gjort det ihvertfall. Det gjelder å henge med, ikke røre rundt i flere år gammel OS og hardware! :)
Gleder meg til Løven er lastet ned! :))

Traktors bilde

Traktor

Fatter egentlig ikke hvorfor apple gjør dette, slik som det ser ut nå blir det mer tungvint for mange brukere og de tjener betydelig mindre. 10 lisenser for 209 kr! Dette virker heller som noe microsoft kunne funnet på, bortset fra at de ville hold prisen oppe. Erlig alt ville jeg betalt mer bare for å få dette på et fysisk format. En minne pinne som noen har foreslått tidligere ville vært veldig fint. Akuratt når det gjelder OSet er det fint å ha det lokalt, og da mener jeg lokalt i fysisk form.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Greit med litt nytenkning også vel, fysisk minne er vel egentlig veldig 90 tall... Nå er det uvant å ikke skulle ha OS på plate, om 5 år mimrer vi å ler av gamle dager når ting ble levert på disk.. :)

stigzys bilde

stigzy

Fatter egentlig ikke hvorfor apple gjør dette, slik som det ser ut nå blir det mer tungvint for mange brukere og de tjener betydelig mindre. 10 lisenser for 209 kr! Dette virker heller som noe microsoft kunne funnet på, bortset fra at de ville hold prisen oppe. Erlig alt ville jeg betalt mer bare for å få dette på et fysisk format. En minne pinne som noen har foreslått tidligere ville vært veldig fint. Akuratt når det gjelder OSet er det fint å ha det lokalt, og da mener jeg lokalt i fysisk form.

Mener å tro at det er mulig å installere Lion på minnepinne. Tror jeg leste det en plass! ;)

aminde

Dette med å ikke kjøre Lion ut på DVD eller minnepinner, og satsningen på AppStore, er vel også et lite spark til Hackintosh-miljøet. Apple vil få mye mer kontrol på hvem som instalerer hva, og hvor de gjør det.

kajac2

Dette var veldig skuffende. Her tror jeg Apple gjør et så dårlig valg at det vil få konsekvenser for selskapet. At Mac1 skriver det er "Enklere for oss forbrukere" er ikke helt riktig. For meg vil det da ta 7-7,5 timer å installere Lion, noe som kunne tatt 1-1,5 timer. Se sitatet av min tidligere kommentar nederst.

Snow Leopard blir nok min siste versjon av OSX, og fortsetter det slik, blir denne MacBooken min siste Mac også. Nå for tiden synes jeg Microsoft er mer fornuftig enn Apple.

Skal jeg ha lion, kjøper jeg det på fysisk media. Aldri om jeg bruker App Store til å installere et operativsystem (eller til noe annet for den saks skyld).

Og som jeg har sagt før, jeg liker virkelig ikke utviklingen.

F.eks. Krasjer harddisken din og du må installere alt på nytt, må du først inn med Snow Leopard (ca en time), så må du oppgradere denne til den støtter App Store (ca 1/2 time/45 minutter avhengig av netthastighet), så må du laste ned et operativsystem på mange (8,6?) gigabyte, noe som med mitt nett vil ta 4 timer med gode forhold. Så må du installere Lion (1 time). Så må oppdateringene til Lion på plass (1/2 time)

Kort sagt det som kunne tatt 1 til 1,5 timer, vil nå ta 7 til 7,25 timer. Det må da være et steg i gal retning?

K.D.Gs bilde

K.D.G

så neste os må da også krever før snow leopard også videre :( om 10 år kansje vi også må installer snow leopard først :S

K.D.Gs bilde

K.D.G

kajac2; enig med deg.

jeg bytter neste data vis windows blir mindre masete ( nå som mac blir mer massete å ha med å gjøre : )

Traktors bilde

Traktor

Helt enig. Og for å dra dette helt ut, dersom ting skal gjøres helt korekt/lovlig skal for de fleste, i hvert fall i mitt tilfell, Leopard installeres før snowleopard installers. Da jeg som mange andre bare har oppgraderingsversjonen av SL. Deretter må jeg laste ned siste versjon av snow leopard slik at jeg får app stor, så kan jeg laste ned Lion som tar meg ca. fire timer og ta opp hele nett linja. Noe som er ment for å gå raskere kan fort ta hele dagen. Her har apple virkelig ikke tenk seg om. Alle sitter tros alt ikke med Fiber linjer, er vel ikke alle som har nett en gang. Og skal det plutselig være et påbud/must å ha internett for å kunne ha Lion? Får vel bare håpe systemet ikke kræsjer...

DeeWox

Fatter egentlig ikke hvorfor apple gjør dette, slik som det ser ut nå blir det mer tungvint for mange brukere og de tjener betydelig mindre. 10 lisenser for 209 kr! Dette virker heller som noe microsoft kunne funnet på, bortset fra at de ville hold prisen oppe. Erlig alt ville jeg betalt mer bare for å få dette på et fysisk format. En minne pinne som noen har foreslått tidligere ville vært veldig fint. Akuratt når det gjelder OSet er det fint å ha det lokalt, og da mener jeg lokalt i fysisk form.
Jepp, lenge leve fysisk media. I 2030 sitter folk fortsatt å installerar Windows på plate.

/s

Traktors bilde

Traktor

Når har ikke dette noe med at jeg er imot nettbaserte løsninger i seg selv, men når det faktisk blir tre ganger så vanskelig ser jeg ikke helt poenget. Føler apple presser det litt fort fram, hadde vært fint om de kunne tilby begge deler.

vlekanger

Lion vil ha en recovery-partisjon (ikke ulik slik man gjerne har i Vista/Windows7).
Man kan starte opp fra denne og reparere eller reinstallere Operativsystemet... så dersom man ønsker en clean install, er dette fremdeles mulig. :)

Om det er mulig for Leopard-brukere å oppgradere til Lion uten å først oppgradere til Snow Leopard vet vi ikke noenting om ennå... men det skulle ikke forbause meg om de har en plan :)

stigzys bilde

stigzy

Merkelig at dere klager på at det ikke kommer i fysisk format. Har lenge ventet på dette, og er steget i rett vei! Var veldig fornøyd med årets WWDC :-)

admins bilde

admin

Det er jo åpenbart at fysiske format er dødsdømt. Det har de vært lenge. All programvare vil i fremtiden distribueres elektronisk. At våre systemer også skal gjøre det er jo en selvfølge.

djxfades bilde

djxfade

Lion vil ha en recovery-partisjon (ikke ulik slik man gjerne har i Vista/Windows7).
Man kan starte opp fra denne og reparere eller reinstallere Operativsystemet... så dersom man ønsker en clean install, er dette fremdeles mulig. :)

Om det er mulig for Leopard-brukere å oppgradere til Lion uten å først oppgradere til Snow Leopard vet vi ikke noenting om ennå... men det skulle ikke forbause meg om de har en plan :)

Hva hjelper en recovery partisjon oss med f.eks nyeste MacBook Air? Jeg har 64 GB(!!) lagringsplass, ikke faen om jeg har plass til 4-8 GB med recovery crap.

Nei.. Fysisk media (det være seg USB/DVD spiller ingen rolle), ellers ingen oppgradering!

Mortis360s bilde

Mortis360

Håpløst, jeg foretrekker OS på fysisk media, enten USB-penn eller DVD.

- Mortis360

Burrell

Lurer på hvor mange ganger jeg har lett etter riktig installasjons cd/dvd for å installere systemet. Dette er musikk i mine ører!

Uansett, hvor lang tid fra lanseringen av Lion tror dere det tar før noen har funnet en måte å installere fra USB-stick? Jeg gjetter på 3 timer...

michalaases bilde

michalaase

Hmm ...

ref: MacWorld artikkel 160327 idag ... «... The download will let you install Lion on all Macs authorized with your Apple ID. ...»

Dette høres en smule "bakvendt" ut for oss som drifter mange maskiner.
eks:
1) Jeg må opprette FLERE AppleID'er på JOBBEN for å få innstallert/oppgradert systemet ? (har flere enn 10 maskiner + 4 servere)
Har vi ikke nok problemer med å "fase inn" Mac på jobben fra før
- om de ikke skal gjøre det enda vanskeligere ?

2) Jeg må notere og holde styr på hvilke maskiner som er innstallert under hvilken AppleID til enhver tid ??

3) Det skal bli morsomt å se om Apple shipper Mac'ene UTEN OSX fra høsten av !
(siden systemet tilsynelatende må "lenkes" til en AppleID)

4) For de stakkarene som drifter hundrevis av Mac'er blir dette tilsynelatende et sant helv... !

Jeg er sikker på at Apple har tenkt over, og har gode løsninger på ovennevnte, men de bør forstå at dette er noe som bekymrer folk all den tid de ikke nevner noe om det.

freddjohs bilde

freddjoh

Jeg liker å ha store filer som dette på et fysisk medium. Enten det er USB-stick eller DVD-plate.

Hvis man kan installere Lion på 10 maskiner, skal man da måtte laste ned samme fila 10 ganger? En gang pr maskin?

Må vel være bedre å laste ned en slags .iso fil og så flytte den fra maskin til maskin?

209 kr? i USA, kanskje. Vi snakker nok 299 kr her til lands. Jens skal ha litt også vet du.

rihno

@michalaase
Vil anta at det gjelder andre vilkår for bedrifter - pleier det ikke å gjøre det?

At Apple velger å distribuere Lion på denne måten ser jeg på som et skritt i riktig retning. Fysisk media er på vei ut. Tenk hvor miljøvennlig denne løsningen er! Og billig!

For dere som sitter på sirupslinje så vil jeg anta at Apple har en løsning for dere og på en eller annen måte...

dundee

Prisen er jo bra, og 209 kan nok stemme. Apple har en grei policy der de setter alle priser i dollar og tilpasser etter kurs. Så dekkes evt. mva og lignende innenfor dette.

Jeg kommer uansett til å avvente Lion til det er en mulighet til å i hvert fall kopiere installasjonsimaget til et fysisk media. Har en internettlinje som vil bruke natten og vel så det på å få ned Lion, og er lite lysten på å gjøre det flere ganger. En clean install starter også hos meg med Leopard, så da er det bare å sette av helga.

Recoverypartisjoner er i mine øyne noe ræl, og gir lite mening. Da ser jeg ikke hvorfor jeg ikke like gjerne kunne få lage en DVD og beholde harddiskplassen min.

trmika

Håper Apple får nok pes for denne løsninga. Hadde vært greit om de hadde laget det slik at folk selv kunne ta ut media etterpå. Skulle tro det lot seg gjøre æ lage et image , som legger seg lokalt.
Pleier ikke Apple å være ganske ok mot kundene når de ser at folk ønsker noe annet enn det de har laget? Jeg tenker hvis mange nok klager? Og mener at de løste det ganske fort og? Husker ikke hva saken gjladt

kajac2

vlekanger: Om Lion har recovery-partisjon spiller ingen rolle hvis harddisken ryker. Og det skjer innimellom. (PS: Fremtidens/nåtidens SSD-disker har også en tendens til å ryke etter de har blitt overskrevet et visst antall ganger.)

admin: For vanlig software-installasjon, ja. For operativsystemer er det fremdeles en stor fordel med fysisk media, enten det er minnepenn eller dvd. Det er jo klart at Lion kan distribueres på App Store, men det burde være en selvfølge at den blir distribuert på DVD/minnepenn

el-nico

Vil man få Lion ferdig instalert når man kjøper en ny maskin etter lanseringen?

Traktors bilde

Traktor

Om du bestiller fra Apple store får du nok det, men butikker har nok "restlagre" med maskiner med Snow Leopard, så da får du nok Lion bundla med. Eller vent, det går ikke, for må får ikke Lion på fysisk medium :rolls eyes: Blir vel en reedem kode slik at du kan laste det ned gratis fra app store.

devo

Maskiner som er produsert etter en viss dato vil vel ha krav på Lion. Ergo, trenger man ingen Apple-ID for Lion. Serienummeret sjekkes og there you go. Og såklart vil det være forhåndsinstallert på nye macer, uten noen form for Apple-ID-tvang.

Det er generellt mye murring om dette uten at noen egentlig vet noe om hvordan Apple har tenkt å løse dette «problemet». Jeg setter en femmer på et PBE med Mac App Store som kan legges på hvilket som helst media. Man finner frem nettverket, og voilá, siste versjon av Lion er på vei. Hvis man har bedriftslisens eller noe slikt vil den vel lagres som iso på første macen osv osv. Det er så lett å løser disse tingene.

La oss håpe at Apple ikke er dumme.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Det er vel mulig å legge det inn på en minnepinne. Og dersom dette blir en stor debatt og alt får mange klager ser jeg ikke bort i fra at de vil begynne og selge fysisk. Det vil jo da selfølgelig koste 25% mere i moms, så skal butikkene ha sitt, (10%?) og så skal de som brenner dvdene eller kostnaddene til en minnepinne tas med (10%?) og så koster det jo litt å kjøre til den fysiske butikken, serlig hvis du ikke bor mitt i byen, så med alle kostnadder vil det nok i fort koste 400kr. Dersom dette hadde vert en mulighet så tror jeg få ville kjøpt det der. Da tror jeg heller folk flest hadde kjøpt det i AppStore.
Da ville folk flest sikkert lakt det inn på en minnepinne/ DVD/ ekstern HDD/ ekstrapartisjon selv om nedlastinga ville tatt noen få timer.
Fåreksempel så kan du sette det på om morningen og så er det ferdig når du kommer fra jobb. eller du kan la den stå over natta. Og med en så lav kostnad så vil jo garantert flere "normale" brukere som ikke kan en dritt om data eller følger godt med oppdatere, og de aller fleste tar nok ikke clean install. Og det er kun i svert få tillfeller at harddisken ryker.

Og det kan jo hende at de i aller siste utgave vil gi deg muligheten til cleaninstall.
Først legger Lion seg over på en gjennorettningspartisjon eller en minnepinne eller DVD (du velger selv) får så å tilby deg clean install.

Og færre vil nok låne naboen sin instalasjonsdisk da hovedoppdateringene vil gå via AppStore, (10.7.0 til 10-7-1 osv) og gjør at du er nøtt til å ha kompisens Apple id får å kunne oppdatere lion eller du må få han til deg. Du kan sikkert fortsatt låne minnepinnen til naboen men siden den versjonen er registrert på naboen, vil oppdateringer bli mye mere komplisert.

Ett annet alternativ kan jo være at man senere kan skaffe seg en DVD/cd på kun noen Megabyte hvor du har tillgang til AppStore og kan laste ned lion. eller at det vil bli instalert en 20mb parisjon med AppStore hvor du kan laste ned Lion. Kansje du kan velge mellom en full recovery partisjon eller AppStore.
Dette er noen av mine tanker.

Men Apple har vel tenkt på noe.

DeeWox

[url">http://www.tuaw.com/2011/06/07/how-to-burn-a-lion-boot-disc/

No kan dykk slutte å syte :-)

minitod

Vi har tre macer i husstanden her, hvorav to har Snow Leopard. Den siste har Leopard. Vil det være mulig å bruke installasjon CDen fra en av de to med Snow Leopard, og bruke de på den med Leopard? Det ville vært greit å slippe å kjøpe Snow Leopard for å oppgradere til Lion :)

Ser forøvrig at det er, i følge DeeWox, mulig å lage et image av Lion, men det er vel fortsatt et krav å ha Snow Leopard for å oppgradere?

DeeWox

Du kan jo berre ta clean install.

thomasjojo

det går ann å laste ned Lion og kjøre installasjon. Jeg regner med at om man kjøper den på AppStore, kan man lagre den på en egen drive.

Selv lastet jeg ned dev prev 4 og la den på en annen startupdisk, den tok vare på alle instillinger og programmer. Fint for meg som har orden fra før, og ikke gidder å installere alt på nytt. (stabil maskin). Har ikke fått funnet ut av nye funksjoner enda, annet enn iTunes 10.5 beta (ikke med i Lion enda), er rask og fin...

(laster nok ned en dmg som man kan legge på en disk) slutt å syt folkens

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Mac-brukere burde snart forstå at «clean install» ikke har noen hensikt på Mac...

svanos bilde

svano

Vil det være mulig å bruke installasjon CDen fra en av de to med Snow Leopard, og bruke de på den med Leopard?

Om det er de grå diskene som følger med maskinene så nei. De er låst til den generasjoen av modellen som de kom med.

Kjøpte du rundt overgangen til SL og fikk med en oppgraderingsdisk så ja.

@tomasjojo Slik jeg forstår det skal Lion kunne legges på en egen partisjon og man kan boote fra denne for clean install.

@T.B Hansen. Jeg er forsåvidt enig, men mener likevel det er tilfeller da jeg ville gjort en clean install uansett. Jeg har tatt over noen brukte maskine og kall meg gjerne paranoid, men jeg ville aldri brukt disse uten å ha gjort en clean install.

djxfades bilde

djxfade

Noen som har merket at i DP4, så er "AirPort" endret til "Wi-Fi"?
Tenker da på ikonet oppe til høyre på menubaren.

Lurer på hva dette vil si... (ja, jeg vet godt hva Wi-Fi er, men om Apple har noen spesiell baktanke med det i forhold til kommende produkter?)

rattata12s bilde

rattata12

men om Apple har noen spesiell baktanke med det i forhold til kommende produkter?

Tja, iCloud presentasjonen bestod mye av Wi-Fi prat, så kanskje det er noe der?

Unkny

Er Lion langt under GM versjon ? Hvilken Beta er den på ?

Og den versjonen som er nå, er den stabil nok til å kjøre på en maskin man bruker daglig ? Bruker mye Adobe CS5.

djxfades bilde

djxfade

Den nåværende utgaven er DP4. Ut ifra min egen erfaring er den ikke stabil nok for daglig bruk. Har en 3 uker gammel MacBook Air, og her hakker grafikken, og det går tregere enn ved Snow Leopard. Har også opplevd ustabilitet i enkelte programmer. Og noen programmer fungerer ikke i det hele tatt.

thomasjojo

Min MBP er foreløpig stabil..

djxfades bilde

djxfade

men om Apple har noen spesiell baktanke med det i forhold til kommende produkter?

Tja, iCloud presentasjonen bestod mye av Wi-Fi prat, så kanskje det er noe der?

Joa, men det som forundrer meg, er at Apple har valgt å rebrande AirPort, til det mer vanlige "Wi-Fi"

thomasjojo

Kanskje de endelig har skjønt at folk vet hva wifi er, mens airport er noe rart noe...

vlekanger

oa, men det som forundrer meg, er at Apple har valgt å rebrande AirPort, til det mer vanlige "Wi-Fi"

Synes dette er fornuftig. De bruker ordet "Wi-Fi" på iPhone og iPad. De fleste andre produsenter bruker det. Du finne "Wi-Fi"-ordet på hoteller, fly, tog etc
Alle vet hva det betyr. Airport blir noe ukjent for de fleste.

bambinis bilde

bambini

AirPort har vel noe med at det nå er gratis nett på flyplasser, eller... :-P

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

det som forundrer meg, er at Apple har valgt å rebrande AirPort, til det mer vanlige "Wi-Fi"
AirPort er varemerke for Apples trådløse nettverksutstyr. Wi-Fi er en generell («generisk») betegnelse på trådløst nettverk.

Apples routere heter naturligvis fortsatt AirPort.

rebop


2) Jeg må notere og holde styr på hvilke maskiner som er innstallert under hvilken AppleID til enhver tid ??
3) Det skal bli morsomt å se om Apple shipper Mac'ene UTEN OSX fra høsten av !
(siden systemet tilsynelatende må "lenkes" til en AppleID)
4) For de stakkarene som drifter hundrevis av Mac'er blir dette tilsynelatende et sant helv... !

Nå er jeg en av de som drifter noen hundre macer, og jeg kan aldri tenke meg at det blir slik som du skisserer her. Det vil overraske meg stort om mindre bedrifter(som du skisserer) må holde styr på dette. At Lion ved lanseringstidspunkt kun blir via app store er greit nok, men etterhvert kommer det nok også bedre løsninger for bedrifter.

Når en drifter et par hundre macer installerer en ikke en og en maskin. Verktøy som Deploy Studio er en helt avhengig av. En sparer vanvittig med tid på gode rutiner rundt imagebygging, f.eks. Et image for kontorarbeider, et image for grafisk designer, et image for arkitekt. En trenger desssuten ikke å bygge tre separate image, en kan bruke det samme i bunn og legge til fjernet pakker som til sammen utgjør imaget. Det blir lettere å holde vedlike. Lion blir nok akkuart som snow leopard på dette området.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai