Hva skjer med MobileMe?

Hva skjer med MobileMeGårsdagens lansering av iCloud betyr døden for dagens MobileMe. Apple vil opprettholde MobileMe i dagens form fram til 30. juni neste år, men deretter stenges tjenesten for godt. Du trenger allikevel ikke å bekymre deg alt for mye, det meste du kjenner fra tjenesten blir videreført til iCloud.

Lanseringen av iCloud betyr både slutten og starten på en ny era for MobileMe. Dagens versjon av Apples nett-tjeneste ble aldri noen stor suksess og produktet var plaget av en rekke problemer, spesielt etter lansering i 2009. Nå som Apple har lansert iCloud forsvinner MobileMe som en tjeneste, men det meste av tjenestene blir allikevel overført til iCloud som nå har blitt gratis.

Alle eksisterende MobileMe-brukere har automatisk og kostnadsfritt fått forlenget sitt abonnement til 30. juni neste år. Dette er datoen Apple vil slukke MobileMe og gå utelukkende over til iCloud.

Dette skjer med MobileMe-tjenestene

 • E-post

  MobileMe-eposten blir videreført til iCloud. Du vil, som med MobileMe, få både et webgrensesnitt og IMAP-tjeneste. Eposten vil ha en lagringskapasitet på 5GB som deles med resten av iCloud. Du beholder også din @me.com eller @mac.com e-postadresse.

 • Kalender

  Kalenderen vil bli videreført til iCloud. Alle eksisterende kalenedere vil overføres automatisk. Du vil få tilgang gjennom webgrensesnitt som i dag og gjennom standard iCal-tjenester. Synkronisering mellom alle enheter støttes også.

 • Kontakter

  Kontakter vil bli videreført til iCloud. Alle eksisterende kontakter vil overføres automatisk. Du vil få tilgang gjennom webgrensesnitt og synkroniseringstjeneste mellom adressebok på Mac, iPhone og iPad.

 • iDisk

  iDisk vil fases ut og avsluttes 30. juni 2012. Du vil ikke kunne benytte iDisk som lagring i «skyen» etter dette, iDisk erstattes av iClouds lagringsmuligheter, men dette blir ikke filbasert som dagens iDisk.

 • Galleri

  Vi har ikke fått et 100% klart svar fra Apple hva gjelder galleriet, men det virker som dette ikke blir videreført til iCloud. iCloud vil ha bildehåndtering, men det ser ikke ut til at dette blir en permanent lagringsplass for bilder som i dag.

 • Synkronisering

  Ordet «synkronisering» har Apple med iCloud mer eller mindre fjernet fra sitt vokabulær. Apple kaller det nå for «push» og med dette mener de at «originalene» nå alltid lagres i iCloud og «dyttes» til de forskjellige enhetene dine. Dermed blir det slutt på synkronisering, iCloud er originalen.

 • Familiepakke og utivdet lagringsplass

  Siden iCloud nå har blitt gratis forsvinner også litt av poenget med familiepakken til MobileMe. Denne vil ikke videreføres, men Apple har uttalt at det vil bli mulig å kjøpe ytterligere lagringsplass utover de gratis 5GB som alle får nå tjenesten lanseres til høsten.

Må jeg gjøre noe?

Så lenge du ikke bruker iDisk eller Galleriene som lagringsplass, ser det ut til at du ikke behøver å foreta deg noe som helst for å bli flyttet over til iCloud. Detaljene er ikke 100% klare fra Apple sin side enda, men de lover å komme med ytterligere informasjon nærmere lansering av iCloud.

Benytter du deg av iDisk og Gallery bør du begynne å se på alternativer eller undersøke om iCloud kan dekke også disse behovene.

Appel har opprettet et supportdokument om overgangen fra MobileMe til iCloud, men denne er foreløpig ganske tynn på informasjon.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

må jeg gjøre noe med mitt abb? den er satt på atomatisk vidreføring hver høst. blir den kanselert automatsik i og med vi år 1 år ekstra?

admins bilde

admin

@NinjaChriis

Abonnementet ditt er allerede forlenget til 30. juni 2012. Noe mer trenger du ikke å gjøre.

Solum

Lurer på om iCloud vil virke på PPC-maskiner? Det står at det vil bli gratis for IOS5 og Lion-brukere, håper ikke det betyr at det bare vil virke med disse systemene? PPC-maskiner kan ikke kjøre nyere systemer enn Leopard.

sol.22

Hva skjer med mail only accounts? Jeg har vanlig abonnement på mobile me og der har jeg også to mail only accounts. Vil jeg fortsatt kunne bruke mail only og vil jeg evt kunne opprette flere mail only eller er den sjansen gått?

espen007s bilde

espen007

Tipper at vi ikke kommer til å se en iCloude klient for Windows, og da står DropBox tilbake som det eneste fil lagrings alternativet. Snakk om å lansere som noe stort som i grunn er noe puslete saker som er gjort før og sikkert bedre - men for all del, det er jo gratis.

KnutRa

Det ser ut som om Apple prøver å gjøre det vanskelig for oss som ikke kjøper alle produktene fra Apple. Ved oppgraderingen av MobileMe i vinter ble det slutt på å synke kalender på "fremmede" mobiler mot MobileMe, men iSync kunne fortsatt brukes med tredjeparts plug-inn for adressebok.
For meg ble løsningen å legge om kalendersynkingen til Google. Når iSync forsvinner må jeg vel flytte adressene mine samme vei. Noen som vet om Adressebok har noen problemer med å kommunisere med Google?

-----------------------------------
Mac Pro, Mac Book Pro, Mac Mini og Nokia N8

pushits bilde

pushit

Betyr dette at man potensielt kan få epostadresse i form av @icloud.com?!

paaandas bilde

paaanda

Hovedgrunnen til min anskaffelse av MobileMe var trege iDisk og galleriet.
Noen som har ett godt alternativ til galleriet, med mulighet for passordbeskyttelse av bilder og film?
Jeg vet jeg kan gjøre youtube videoer privat, men dette er for ei tante som bor langt unna, og sjekker innimellom for bilder og video av "barnebarnet". Å av den grunn vil jeg ha passordbeskyttelse.

Alfred.Woodden

Betyr dette at man potensielt kan få epostadresse i form av @icloud.com?!

Lurer på det samme.

Hvis en blir nødt til å bruke @me.com hopper jeg over dette tilbudet.

Er en veldig useriøs og uprofesjonell adresse, og får deg til å virke som en selvopptatt dust.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Det jeg lurer på, og sikkert mange med meg, er hva som skjer med de som har en iTunes konto hvor alle kjøp blir gjort i tillegg til MobileMe-kontoen som brukes for mail, kalender og kontakter? Får vi endelig flettet sammen disse kontoene når vi går over til iCloud?

kenzo

Vil de som hadde trial abb som gikk ut før WWDC få beholde sin mail adresse? Jeg får nemlig ikke forlenget abb i og med tjenesten er stengt.
Vil ikke at mail adressen blir resirkulert.

pushits bilde

pushit

Lurer på det samme.

Hvis en blir nødt til å bruke @me.com hopper jeg over dette tilbudet.

Er en veldig useriøs og uprofesjonell adresse, og får deg til å virke som en selvopptatt dust.
@me-endelsen plager meg forsvinnende lite. Det som imidlertid er mer interessant er om man får beholde epost-alias man har opprettet i tilknytning til MobileMe-kontoen.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Jeg vil aldri gå inn i hele @me, @mac.com eller @apple .com ...osv. Jeg valge gmail nettopp fordi du kan importere eksterne epostkontoer inn i gmail og blande. Så lenge du er låst til apple sine epost adresser vil jeg aldri bli en kunde.
Jeg forstår ikke hvorfor de ikke kan være litt mer åpne her...de skal jo ha penger av deg atpåtil...google er gratis.

nesten_nerd

Sikkert derfor Apple fikk en nedgang på den amerikanske børsen i dag :-!

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Apple får alltid nedgang på børsen etter en keynote. Ikke noe dramatisk i det.

Alfred.Woodden

@icloud.com hadde ikke vært noe problem.

Har ikke Gmail allerede en funksjon som lar deg videresende automatisk nye eposter fra din GMail til din nye iCloud/Mobile Me?

Rainis bilde

Raini

hva skjer med Iweb. Der eg bruker mobileme som server. Blir den og overført til icloud?

froskenfredrik

Jeg betalte nettopp for ett år familiemedlemskap. Tusen kroner ut av vinduet.

GL1

-Samme her. Min Mobileme familiekonto ble fornyet i slutten av mai.....

mortenbjork

noen som vet hva som skjer med back to my mac fra mobile me når den legges ned? vet det fins alternativer, men back to my mac er jo bare så sykt enkelt å greit...

Wackhys bilde

Wackhy

Jeg vil aldri gå inn i hele @me, @mac.com eller @apple .com ...osv. Jeg valge gmail nettopp fordi du kan importere eksterne epostkontoer inn i gmail og blande. Så lenge du er låst til apple sine epost adresser vil jeg aldri bli en kunde.
Jeg forstår ikke hvorfor de ikke kan være litt mer åpne her...de skal jo ha penger av deg atpåtil...google er gratis.

Jeg bor på gata, for jeg forstår ikke hvorfor samfunnet ikke kan være mer åpent her. Det er attpåtil gratis.
Spøk til alvor: MobileMe er gratis nå, så det argumentet ditt feiler. At du blir "låst" til en e-postadresse ser jeg ikke som noe som helst problem. E-post kan latterlig enkelt videresendes automatisk til en ny e-postadresse, og mindre kontoer er dessuten lettere å holde oversikt over. I tillegg er gmail i overkant knotete og ekstremt lite brukervennlig - som så mye annet fra Google.

For noen passer gmail, for andre passer noe annet. Den dagen google klarer å lage noe som ikke ser ut som det er laget av en 14 år gammel linuxfanboy skal jeg begynne å ta de seriøst.

hro

Se det - fikk faktisk følgende melding rett før:

Your MobileMe subscription is set to automatically renew in 30 days. We hope that using MobileMe this year has helped you keep your life in sync, show off your photos and movies, find a misplaced iPhone, and much more.
You will be billed on June 19, 2011, for another year of service on the card listed below.

Noen som har hatt et annet renewal tidspunkt enn meg - og faktisk blitt belastet - f eks i slutten av mai. Regner med at Apple tar gledelig i mot den snaue tusenlappen for another year uten den eneste refusjon, eller tar jeg feil ?

kenzo

Har lest på flere forum at kunder har fått tilbakeført beløpet til sin konto.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Ser det er tatt opp Gmail i en argumentasjon lenger oppe.
Min spådom er at Gmail blir den nye Hotmail. De fleste skjønner hva jeg mener med det.

kenzo

Hæhæhæ:-D
Ja, Google kjører skikkelig ukeblad estetikk :-D
Gmail har et så forvirrende klatt på klatt interface at man kunne fått migrene av halvparten.

Alfred.Woodden

@Jerry.c.bush

Skjønner ikke hva du mener med det. Kan du utdype?

Chiyaaas bilde

Chiyaaa

Hei allesammen
den siste dagene jeg kunne ikke å login på Mobileme jeg har betalt får et år og jeg har spørt de som bruker mobileme de bruker ennå da og har lest på apple hjemside

Oppsummering
Hva skjer med MobileMe?
Fra og med 6. juni 2011, hvis du hadde en aktiv MobileMe-konto, ble tjenesten blitt automatisk forlenget til 30. juni 2012 uten noen tilleggskostnad. Etter dette vil ikke MobileMe-tjenesten være tilgjengelig lenger.

Berørte produkter
MobileMe
Hva vil skje med innholdet jeg har på MobileMe?
Apple har annonsert en ny tjeneste som kalles iCloud, som vil bli tilgjengelig denne høsten og være gratis for brukere av iOS 5 og OS X Lion. Når du registrerer deg for iCloud, vil du kunne beholde me.com- eller mac.com-e-postadressen og flytte e-post, kalendere og bokmerker fra MobileMe til den nye tjenesten.

Når iCloud blir aktiv denne høsten, vil det foreligge flere detaljer og instruksjoner med hensyn til denne flyttingen.

Kan jeg opprette en ny MobileMe-konto?
Du kan ikke lenger opprette en ny 60-dagers prøvekonto eller starte et nytt abonnement med en kode fra en MobileMe-eske. Hvis du imidlertid har et Familiepakke-abonnement, kan du fremdeles opprette nye familiemedlemskontoer.

Kan heg oppgradere til en Familiepakke eller kjøpe ekstra lagringsplass?
Fra og med 6. juni 2011 kan du ikke lenger oppgradere enkeltkontoen din til en familiepakke eller kjøpe ekstra lagringsplass til MobileMe-kontoen din.

Jeg kjøpte en MobileMe-eske og har ikke brukt aktiveringskoden i den. Kan jeg få den refundert?
Ja. Hvis du har en ubrukt aktiveringskode fra en MobileMe-eske, kan du sende en refusjonsforespørsel.

men når jeg login på via min macbook
Kontostatus MobileMe-abonnementet har utløpt.

Vær så snill Hjelp meg

Mvh Chiyaaa

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Det ser ut som om Apple prøver å gjøre det vanskelig for oss som ikke kjøper alle produktene fra Apple.
Hvorfor i huleste skulle Apple lage gratisløsninger for folk som ikke er selskapets kunder? Forventer du at Nokia skal lage løsninger for SonyEricsson-brukere?

GL1

Det ser ut som om Apple prøver å gjøre det vanskelig for oss som ikke kjøper alle produktene fra Apple.
Hvorfor i huleste skulle Apple lage gratisløsninger for folk som ikke er selskapets kunder? Forventer du at Nokia skal lage løsninger for SonyEricsson-brukere?

ENIG!

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Det ser ut som om Apple prøver å gjøre det vanskelig for oss som ikke kjøper alle produktene fra Apple.
Hvorfor i huleste skulle Apple lage gratisløsninger for folk som ikke er selskapets kunder? Forventer du at Nokia skal lage løsninger for SonyEricsson-brukere?

Så vidt jeg vet finnes det ingen teknisk grunn til at MobileMe ikke skulle funke med hvilken som helst standardetterlevende enhet. Eposten går over IMAP, kalenderen bruker vel CalDAV og kontaktlisten er så vidt jeg vet CardDAV. Utbredte og utprøvde standarder som støttes av en rekke forskjellige systemer og enheter. Det er dette som er bra med standarder; Nokia trenger ikke «lage løsninger for SonyEricsson», de lager sitt system etter standarder, så lager SonyEricsson sitt system etter standarder også funker ting bare. Apple er normalt sett veldig flinke på dette; på de områdene hvor Apple maskinvare og programvare trenger å samhandle med annen maskinvare og systemer er Apple nådeløst standardfikserte.

Men av en eller annen grunn har Apple valgt å knytte akkurat MobileMe tett til sitt økosystem. Jeg mener vel kanskje at så lenge MobileMe var en betalingstjeneste så kunne de godt ha vært fullstendig standardetterlevende og latt andre koble seg på, men når de nå går over til iCloud som jo er gratis kan jeg skjønne at de vil reservere det for sitt økosystem.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai