Find My Mac kommer til Lion

Find My Mac kommer til Lion

I april dukket det opp en del bevis som pekte mot at Apple ville lansere tjenesten «Find My Mac» i OS X Lion. Etter WWDC har utviklere endelig fått lagt hendene på siste utviklerutgave av Lion og jammen har ikke Apple i det stille utviklet en tilnærmet ferdig tjeneste .

«Find My Mac» er en tjeneste på lik linje med «Find My iPhone» på iOS. Tjenesten lar deg finne igjen din Mac ved hjelp av Wifi-triangulering og eventuelt sperre Macen uten at du trenger å befinne deg i nærheten. På iPhone har denne tjenesten blitt svært populær, spesielt etter at Apple gjorde denne gratis. Nå blir «Find My iPhone» bakt inn i nye iCloud og samtidig som Apple lanserer Lion kommer samme tjeneste også for Mac.

«Find My Mac» er nå et valg i innstillingene i Lion og systemet fungerer omtrent på samme måte som på iPhone. I tillegg har «Find My Mac» muligheten for å tilate gjestetilgang på Macen slik at det skal bli lettere å komme i kontakt med de som eventuelt har din Mac.

På en iOS-enhet kan du gjennom «Find My iPhone»-applikasjonen spore din Mac, sende en beskjed, låse eller slette alt innhold. Smart hvis du oppbevarer mye personlig informasjon.

Find my Mac

Via MacRumors

josteinliverod

Kult, men dumt "tyvene" som har tatt macen, kan bare skru av wifi. Da får du ikke gjort så mye. Apple må få til en bedre løsning der...

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Sette inn GPS i alle Macer?

Chriistoffer

At det forsatt ikke er en GPS brikke i disse maskinene er ganske rart. Apple har teknologien så hva venter de på? Kostnadene er blir jo ikke veldig mye større uansett.

iTottos bilde

iTotto

Og så er det fortsatt idiotisk at man bare kan ta av Find My iPhone på iPhonen uten å skrive inn passord eller noe :(

Jokers bilde

Joker

Er det mulighet for å aktivere "Fins My Mac" på 10.7 preveiw 4?

oisann

Smartinger..
Hvorfor sette i en GPS-komponent i en datamaskin som i all hovedsak befinner seg innendørs? Er det bare i min verden en GPS-antenne trenger så godt som "klar sikt" for å nå satelitter?

Man må ikke forvirres av at "Find my iPhone" er akkurat det samme, da denne har A-GPS.. Det ville vel tross alt vært tåpelig om man måtte ha et mobilabonnement til mac-en.. Min Mac Pro skal i alle fall få være uten SIM-kort..

ddybings bilde

ddybing

Elsker Find My iPhone tjenesten, så på Mac kan dette bli kult.

Cybbe

3G-kort til en laptop er en god ting for de som er på farten, men det er litt på kanten av diskusjonen.

Det finnes flere programmer for dette allerede, med ytterliggere funksjonalitet. En freemium-løsning jeg bruker er Prey.

preyproject.com

petterandreass bilde

petterandreas

Kostnadene er blir jo ikke veldig mye større uansett.In Fiscal Year 2007 (October 1, 2006 - September 30, 2007), Apple sold approximately 4,887,000 Macintosh computers.Apple Reports First Quarter Results"">In Fiscal first quarter 2010 alone (ending December 26, 2009), Apple sold 3.36 million Macintosh® computers [...">, representing a 33 percent unit increase over the year-ago quarter.
Dette er tall som bare stiger og stiger. Jeg vil tro det medfører seg enorme kostnader å legge til overflødige komponenter på et av markedets mest omsatte produkter.

mash

RE:iTotto: "Og så er det fortsatt idiotisk at man bare kan ta av Find My iPhone på iPhonen uten å skrive inn passord eller noe :("

En ødelegger ikke sporingsfunksjonen ved å slette appen, men derimot om skurken sletter MobileMe-kontoen under "Mail, kontakter, kalendere". Dette kan forhindres ved at man går inn på Innstillinger-Generelt-Restriksjoner. Her kan en velge at det ikke tillates endringer på Kontoer + at en passordbeskytter Restriksjoner.

Det er sikkert mange muligheter å forbigå dette på, men det gjør det uansett vanskligere for den som forsøker.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai