iWeb forsvinner med iCloud

iWeb forsvinner med iCloudApples program for å utvikle personlige nettsider, iWeb, forsvinner ut med lanseringen av iCloud og nedleggelsen av MobileMe. Benytter du MobileMe for din nettside må du finne et nytt sted å ha disse og bruker du iWeb bør du også vurdere å skifte program.

Det har selveste Steve Jobs nå bekreftet i en e-post til en ivrig iWeb-bruker.

iWeb var en del av iLife-pakken og lot deg enkelt opprette enkle nettsider med innhold fra iPhoto og iMovie. Ved hjelp av dra-og-slipp og ferdige temaer kunne hvem som helst lage nettsider som ble publisert under MobileMe sin nettsidedel. Siden MobileMe forsvinner i sin helhet neste år og blir erstattet av iCloud denne høsten, så forsvinner også muligheten til å publisere iWeb-nettsider til MobileMe.

Apple ønsker heller ikke å videreføre iWeb-programvaren. Det har Steve Jobs bekreftet i en e-post til en iWeb-bruker. For de av oss som er interessert i webstandarder og gode nettsider er nok ikke dette et stort savn da iWeb var kjent for å produsere relativt håpløse nettsider rent kodemessig.

Hadde du derimot ingen erfaring med å utvikle nettsider, var iWeb en enkel måte å få publisert din egen nettside og lage alt direkte på Macen. Mange kommer helt sikkert å savne iWeb, men tiden har gått litt fra dette programmet og det finnes et stort antall gode netttjenester som enkelt lar deg lage vesentlig bedre nettsider uten at du trenger å sette deg inn i kode.

R.I.P iWeb!

petrus764s bilde

petrus764

Like greit, iWeb forsøplet bare internett på linje med det frontpage gjorde i sin tid.

Paperboy

Hva er den beste erstatteren for oss iWeb- og Mac-brukere, mener dere?

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Liker godt Rapidweaver selv og har laget noen websider med det programmet. Det er greit å komme i gang med, men vil vel anbefale å se på Dreamweaver når man først er i gang. Det er faktisk enklere å bruke når man først har skjønt "tegningen"...

Dog kommer jeg til å savne iWebs enkle grensesnitt da det faktisk går an å lage greie sider med dette programmet om man bare legger godsiden til. Jeg har faktisk sett sider som ahr sett helt ok ut og vel så det, som har blitt laget i iWeb, men kommer ikke på noen for øyeblikket og linke til.

Mange har vært meget fornøyd med hvordan programmet fungerer, og selvfølgelig fordi det ligger der rett foran nesen og er veldig lett å komme i gang med uten særlig kunnskap om koding.

olibandoli

Jeg brukte Dreamweaver i noen år, men skiftet til iWeb for et par år siden. Jeg kan en del html og hadde ingen problemer med Dreamweaver, men iWeb har bare gjort det veldig mye raskere å ha en nettside.
Jeg ser jo at koden som generes blir ganske lang og "spesiell", men det har ikke hatt noen praktisk betydning for meg. Jeg har publisert til en egen webserver, så at MobileMe-muligheten forsvinner, vil ikke ha noen betydning. Det er like lett å publisere til en annen webserver.

Så dette var synd for meg; har sett frem til oppdatering, ikke minst med inkludering av HTML5.

http://www.norskshowskole.no

Redgarden

Skulle gjerne sett linker til disse "gode nettjenestene" som det henvises til i artikkelen. Jeg har lett etter slike løsninger, men ikke funnet noe jeg er fornøyd med. Typisk at jeg akkurat har laget ny nettside i iWeb da...

Kensington

Ja...kjipt.
Jeg har en 6-7 sites laget i web, så for meg blir dette en betydelig jobb :/
Har selv brukt Dreamweaver i årevis...men i brukervennlighet kan det ikke sammenlignes....det blir som iPhoto og Photoshop det....

Paperboy

Enig med Redgarden. Skulle ha likt å fått noen eksempler fra artikkelforfatter rundt "gode nettløsninger".

ddybings bilde

ddybing

Vil iWeb programvaren fortsatt bli solgt?

Jeg bruker iWeb for å lage hjemmesiden til familien min, og jeg har ikke lyst til at programvaren skal slutte :-(

iJHH

Vi kan vel fortsette å bruke iWeb slik den er i dag, så lenge vi laster opp til andre webservere....
Hilsen http://www.jhhweb.com/

nomad1

TUAW har laget en oversikt over alternativene, inkl netttjenester Ten ways to replace iWeb and MobileMe hosting

petterw

Jesus, Maria og Josef....jeg har brukt iWeb i flere år og har en enkel men omfattende nettside med drøssevis av egne lydfiler, video, bilder, tekster m.m. til bruk i jobbsammenheng, så dette var dårlige nyheter. Har brukt formiddagen på å kikke på Rapidweaver, Freeway og Sandvox, synes sistnevnte virker enklest foreløpig. Noen som vet hvorvidt det er mulig å importere sider fra iWeb inn i andre publikasjonsprogrammer?

www.karelia.com/sandvox/

Petter

noneyegong

Har laget nettside, men ikke lastet opp via mobileme, men på en FTPserver.. vil dette fortsatt fungere da?

DeeWox

Ja.

danibo77s bilde

danibo77

Rapidweaver, som jerry.c.bush over her sier.

Dreamweaver blir for heftig om du er vant til iWeb... men det ER bedre :)

getor

Ikke noe av det Aple har introdusert varer... blir dritt lei det nye 'evil empire'.
De gjør pokkern som helst for å bli det nye Microsoft....

Grrrrr....

DeeWox

Uh, nei?! Sjå på Google du...

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Tror folk misforstår litt hva som egentlig er greia her...

1: Nettsider du har laget med iWeb vil ikke plutselig slutte å funke - så lenge du har brukt en annen webhost enn apple/mobileme. Dersom du har brukt mobileme som server, så må du ordne en ny webhost, men værre enn det er det ikke. Jeg anbefaler host1 pga god service og kjappe servere, prisen er ikke gal heller.

2: Programmet iWeb vil heller ikke slutte å funke, det vil bare ikke bli oppdatert

3: Hvis du etterhvert ønsker å oppdatere/bytte til et annet program, så er html-kode html-kode uansett hvilket program du bruker til å skrive den. Det vil si at du kan redigere iWeb-sidene dine i alt fra dreamweaver til textedit. Hvis du forstår litt html vil jeg anbefale Coda (http://panic.com/coda) eller espresso (http://macrabbit.com/espresso/). Hvis du ikke forstår noe av html kan du prøve rapidweaver eller noen av de andre alternativene nevnt litt lenger oppe i kommentarene.

MCSEs bilde

MCSE

Vel,

Nå som det er kjent at iWeb forsvinner vil utviklere utvikle enkle alternativer i hytt & gevær!

Lunedis bilde

Lunedi

Sandvox er langt bedre enn iWeb noensinne har vært... det programmet funket ikke for meg, men Sandvox kan jeg virkelig anbefale, har brukt det i mange år til min nettside (http://www.nedregard.net)

Jeg hører til de som ikke "klarer" å bruke Dreamweaver på noen fornuftig måte, Sandvox setter opp et nokså idiotsikkert nettsted på en halvtime, uten at du trenger å sette deg inn i noe som helst. Og det er veldig fleksibelt. Det har blitt meg fortalt at det er nokså likt på Rapidweaver, vet ikke helt hva som er forskjellen der, (om det er noen) men SV appellerte til meg siden de har en veldig personlig og kvikk brukerstøtte. (Tror det er et nokså lite firma). Resultatet blir uansett aldri "helproft" med disse programmene, men iWeb var ikke brukbart til annet en familiebruk og blir ikke dypt savnet.

jebalto

Var veldig glad i iWeb, og håpet i det lengste på at den skulle videreutvikles da den hadde utrolig gode løsninger. Men har i senere tid oppdaget programmet Artisteer som jeg bruker sammen Joomla, og er for meg den helt beste løsningen å produsere websider på. uten å måtte sette seg inn i masse koding.

En idé kunne være at noen tok tak i iweb standarden og utviklet denne som en template manager for nevnte Joomla, samt wordpress, drupal etc..

hrdo

Hei. God erstatning her: www.weebly.com. Fantastisk web-basert side. Har over 6 millioner brukere. Anbefales!

kajac2

Det er lenge siden jeg brukte iWeb, så det blir ikke noe savn fra min side. De siste årene har jeg laget nettsider ved hjelp av kode, og personlig synes jeg det er enklere enn iWeb, for ikke å snakke om at det gir meg fullstendig kontroll. Jeg bruker nå Wordpress til bloggen, mitt egenutviklede Content Management System "Leaf" til andre dynamiske sider, og vanlig HTML til statiske sider.

Som alternativer til iWeb vil jeg anbefale Wordpress hvis du vil redigere siden din online (blogg f.eks.), eller RapidWeaver for statiske sider. Er du mer avansert, er det bare å sette i gang med koding i HTML og CSS.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai