Ingen ny hardware før Lion

Ingen ny hardware før LionUnder årets WWDC lovet Apple lansering av OS X Lion i juli i Mac App Store. Nå ser det ut til at Apple også avventer alle lanseringer av ny hardware til etter at Lion er lansert i juli. Ny MacBook Air, Mac mini og LED-skjerm må vente.

Det er nettstedet Apple Insider som melder at Apple avventer lansering av ny og oppdatert hardware. Både en oppdatert MacBook Air og Mac mini med Thunderbolt skal være klare for lansering, men har blitt satt på vent inntil Apples OS X Lion er lansert.

Apple ønsker ifølge ryktene ikke at brukere som akkurat har kjøpt en ny MacBook Air eller Mac mini selv må oppdatere til Lion kun få uker etter lansering. Det tar også noe tid for Apple å sørge for at alle maskiner har Lion lagt inn under produksjon og at disse maskinene blir tilgjengelig i butikker og hos forhandlere.

Apple har ikke kommet med et offisielt lanseringstidspunkt for Lion, men under WWDC uttalte Steve Jobs at OS X vil være å finne i Mac App Store i juli. Siste utvikler utgave av Lion har fortsatt relativt mange mangler og noe tidligere en midten av juli ser foreløpig ikke ut til å være realistisk.

Lanseringen av OS X Lion utelukkende i Lion blir også en styrkeprøve for Apples nye infrastruktur. Aldri tidligere har Apple levert flere gigabyte av data til millioner av Mac-brukere på samme dag.

Tags:

nicho

"Lanseringen av OS X Lion utelukkende i Lion blir også en styrkeprøve for Apples nye infrastruktur."

Lansering av Lion i Lion? Er det som en drøm inni en drøm?

Traktors bilde

Traktor

Det er ikke rart at det blir en styrkeprøve...

CMarker

"Lansering av Lion i Lion? Er det som en drøm inni en drøm?"

Inception ^^

sigvehan

Jeg vet en del er opptatt av om man kan kjøre eldre programmer som har krevd rosettaemulatoren. Dette blir ikke en del av OS X Lion og det lar seg da ikke gjøre å kjøre eldre programmer som f.eks. AppleWorks o.a. For de som måtte være interessert kan jeg nevne at det er fullt mulig å opprette/installere en tidligere versjon av OS X i en emulator som VirtualBox og kjøre eldre programmer i denne hvis det skulle være nødvendig eller formålstjenlig.

Bare et lite tips.

Macoldis (ikke bekreftet)

Hei

Med lansering av Lion, iOS5 og iCloud ser man klart begynnelsen på at Mac som stasjonær plattform/merke er på vei bort.
Er ikke i tvil om at Apple ikke ser på Mac lenger som en fremtidig plattform og med overnevnte lanseringer kommer dette til å bli en milepæl for håndholdt og en start på utfasingen av stasjonært datautstyr

Kan du ikke holde det i hånden eller putte det i lomma kommer det ikke til å stå Apple på det i fremtiden
Drømmen og tankene til Steve Jobs er i ferd med å bli en realitet

Alt kommer nå til å bli styrt å kontrollert av Apple gjennom "iCloud"
Så til dere seriøse som lager musikk eller knoter med FCP of CS5 fra Adobe
Finn dere en PC eller noe annet å gjøre om dere ikke kan gjøre det på en iPad i fremtiden

MBP forsvinner MB Air tar over det markedet en periode
iPad blir lansert i Pro utgave på 13"
Mac Pro forsvinner og erstattes med en iMac "Pro" modell en periode
Apple lanserer "iWall" til å henge på veggen hjemme hvor du trådløst kan koble til alle dine iPhone og iPad for å vise bilder, filmer, TV ...etc....
Apple lanserer eget komunikasjons system og simkort" forsvinner
All komunikasjon blir nå gratis mellom alle Apple sine produkter og all komunikasjon blir over AppleTelesat sin egen satelitt og det nye trådløse nettet til "AppleFreeNet"
( ikke kjøp aksjer i noen teleselskaper )
IMac forsvinner da man ikke trenger stasjonært lenger ( iCloud )
AppleTV2 forsvinner
Mac Mini forsvinner
MB Air forsvinner
Macoldis forsvinner

Bare svada fra min side...... men...men at vi kommer til å se mye spennende og utradisjonelt fra Apple sin side fremover er ganske sikkert
Apple har nå både kapital og visjoner til å gjøre det.

Macoldis

fredriklinges bilde

fredriklinge

Hehe, Lion lanseres vel snart også i "limbo" ;-)

Det er en trist fremtidsspådom du legger frem Macoldis, men det har jo noe i seg. Mac Pro er jo helt klart på vei bort fra markedet – men at dette er fordi Apple velger å gå bort fra Mac, og Mac Pro er det første steget tviler jeg på.

Nå om dagen vil jo en toppspesifisert iMac fungere like godt som en MacPro for de aller fleste, spare en hel del plass under skrivebordet og minke både kabelsalaten og utgiftsposten på regnskapet. Alternativt kan en MBP gjøre det samme, og legge til portabilitet, og dette er vel noen nøkkelpunkter som er med på å utvikle Mac-platformen, og som vil gjøre iMac/MBP suverene og Mac Pro overflødig.

Det er dog ingen tvil om at vi vil ha bruk for arbeidsmaskiner fra Apple også i fremtiden – man kan jo ikke leke rundt i allverdens iOS apps og produsere like godt innhold som man kan i ordentlige OS X programmer på en ekte Mac.

DeeWox

Bare svada fra min side...... men...men at vi kommer til å se mye spennende og utradisjonelt fra Apple sin side fremover er ganske sikkert
Apple har nå både kapital og visjoner til å gjøre det.

Macoldis

Bra summert. Heilt enig.

Wavelengths bilde

Wavelength

Delvis enig med deg, men tror ikke produksjons maskiner vil forsvinne med det første.

cosmogs

Jeg klarer ikke å se Lion som annet enn Apples motstykke til Vista. En fullstendeig unødvendig såkalt "oppgradering" for det meste basert på filosofien om nytt nødvendigvis er bedre.

Så om jeg skal shoppe en MBA - betyr det at jeg må handle den denne mnd?
Iallefall for å slippe netake ektra for å degredere? : )

mac_31

Jeg mente det som deg mht Lion, men etter å ha sett presentasjonen til Apple så har jeg skiftet meningen min noe. Spesielt for de med mindre skjerm (MBA 13' og 11') så har Lion mange praktiske funksjoner, så vel som bedre lagring av dokumenter og annen data. Det er ikke noen kjempeoppgradering, derav den rimelige prisen. OSX er såpass bra at man trenger ikke å gjøre allverden med forandringer til interfacet, men nyere openGL-støtte og trim kommer nå heldigvis. Det som er sløvt er at vi kun får openGL 3.2-støtte, ikke openGL 4.0 som faktisk ble gitt ut for omtrent 1.5 år siden.. Jeg savner også en mer kraftig Finder, som fremdeles mangler funksjon Windows Explorer har hatt i åresvis. Apple begynner å treige med software-utviklingen sin de siste årene (både iWorks og OSX), kanskje det går litt FOR godt økonomisk for Apple...

macuff

jeg kan bare ikke vente til lion kommer,, prøver å få tak i en DV men det er ikke lett og orker ikke torent dritt nå

Wackhys bilde

Wackhy

Jeg klarer ikke å se Lion som annet enn Apples motstykke til Vista. En fullstendeig unødvendig såkalt "oppgradering" for det meste basert på filosofien om nytt nødvendigvis er bedre.

Så om jeg skal shoppe en MBA - betyr det at jeg må handle den denne mnd?
Iallefall for å slippe netake ektra for å degredere? : )
Det samme ble vel sagt om Leopard i sin tid, og i hvert fall om Snow Leopard.
At det kommer nye funksjoner i et OS betyr ikke at man MÅ bruke disse.
Jeg har selv brukt Lion siden DP1, så vil si at jeg har fått en relativt grei oversikt over hvordan det er å bruke nå. Funksjoner som f.eks. LaunchPad bryr jeg meg katta om, og da er det så enkelt som at jeg drar det ut av Docken og ikke tenker mer på det. Dashboard har jeg aldri sett poenget med, og gudene skal vite at jeg har prøvd, så denne deaktiverer jeg. Dashboard har jeg forøvrig deaktivert på hvert system jeg har hatt siden Tiger siden jeg ikke får noe som helst ut av det.

Klart, noen funksjoner må du bare leve med. er man vant til å bruke Exposé (jeg bruker veldig mye hjørnene til dette) så må man rett og slett leve med Mission Control. Samme om man bruker Spaces.

Utover dette har jeg allerede blitt veldig, veldig glad i Versions og Auto-Save, samt funksjoner som å kjøre programmer i full screen. I noen programmer kan dette virke fåfengt, men det er virkelig i sitt ess når man fjernstyrer en annen Mac over VNC og når man bruker mye e-post. Tre fingre for å navigere mellom spaces er også en velkommen funksjon fra min side.

Men som sagt, bruker du ikke disse funksjonene i dag er det uansett ingen som tvinger deg til å bruke de. Kanskje med unntak av Auto-Save og Versions.

Jeg har store tvil på at Lion ender som Vista. Apple har vist at de fokuserer på høy kvalitet på programvaren sin, selv om de relativt ofte skuffer med nylanseringer (.0 releases). De er rett og slett for engasjert når det kommer til Lion til at de kommer til å la den floppe.

Magic Mouse derimot...

DeeWox

Jeg klarer ikke å se Lion som annet enn Apples motstykke til Vista. En fullstendeig unødvendig såkalt "oppgradering" for det meste basert på filosofien om nytt nødvendigvis er bedre.

Så om jeg skal shoppe en MBA - betyr det at jeg må handle den denne mnd?
Iallefall for å slippe netake ektra for å degredere? : )

Houd.inis bilde

Houd.ini

Det er vel ingen som helst grunn til å vente på en ny OS- iterasjon for å lansere en ny skjerm?

Fuzzywolfs bilde

Fuzzywolf

Da ser det pinnamed ut til at ting vil skje nå.
Apple store er nede=)

DeeWox

Og den skulle vera nede lenge... Eg såg nyhet på RSS feeden min i 7-tida at den var nede for oppdatering.

torsteng

@sigvehan : Er det helt uproblematisk å installere os x i virtualbox? Ikke masse hacking for å få det til å virke? Må host-maskinen være en mac eller går det fint under Windows 7? Fungerer det helt fint?

MacTitan

Hvis man IKKE kan tenke seg å beundre seg selv i et "#¤&#! speil av en skjerm, og kanskje foretrekker litt plass i kassa til disker, kontroller-kort, etc., KAN det jo tenkes at man faktisk foretrekker en Mac Pro foran iMac - som strengt tatt er leketøy rent praktisk sett.

Jeg akter ikke å kjøpe flere stasjonære Macer hvor alt er sauset sammen i krympeplast - neste maskin blir en Mac Pro.

danibo77s bilde

danibo77

Det burde vært flere her som fortsatt bruker Tiger, da jeg ikke ser hvorfor en skulle oppgradert til Leopard, og videre til SL. (eneste gode grunn burde være TM, men det finnes jo andre løsninger for backup...)

Med hvert nye OS kommer nye funksjoner, andre igjen forsvinner. Stabilitet øker på enkelte områder, på andre ikke fullt så mye. Andre elementer forsvinner.

Jeg savnet i min tid Finder fra OS 9. Det gjør jeg ikke lenger..
Jeg syntes også at mac OS X's høydepunkt var kommet med Jaguar (10.2).. det gjør jeg heller ikke lenger!
Classic forsvant med Leopard. Savnet var stort initielt, men forsvant relativt raskt!

Mitt poeng er:
Selvfølgelig er det lov å la være å oppgradere, men Apple behøver da ikke oppfinne hjulet på nytt igjen hver gang kun for å lansere et nytt os.
Eller?

Vi er ulike mennesker med ulike behov..

DeeWox

Hvis man IKKE kan tenke seg å beundre seg selv i et "#¤&#! speil av en skjerm, og kanskje foretrekker litt plass i kassa til disker, kontroller-kort, etc., KAN det jo tenkes at man faktisk foretrekker en Mac Pro foran iMac - som strengt tatt er leketøy rent praktisk sett.

Sjokkerande kunnskapslaust.

Cayman

"Det burde vært flere her som fortsatt bruker Tiger, da jeg ikke ser hvorfor en skulle oppgradert til Leopard, og videre til SL. (eneste gode grunn burde være TM, men det finnes jo andre løsninger for backup...)" (Danibo)

Det er ikke rent få som bruker iPhone 4 og da er kravet minimum Leopard. Og har en først Leopard koster det jo en slikk og ingenting å få Snow Leopard.

Selv måtte jeg oppdatere fra Tiger og det føltes helt unødvendig for mitt bruk. Synes det er en uting at en må ha siste skrik på OS-fronten for å bruke iPhone.

Wavelengths bilde

Wavelength

En "uting" de nå med iOs 5 kommer til å fjerne.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai