Apple oppdaterer Time Capsule

Oppdatert Time Capsule og Airport kommer i dagNye og oppdaterte Time Capsules og Aiport Extreme har vært ventet en stund og i dag oppdaterte Apple sin Time Capsule i stillhet. Så langt ser det ikke ut til å være noen store nyheter utover økt lagringskapasitet.

Ryktene omkring oppdaterte Time Capsules og Airport Extreme begynte i tiden før WWDC, men har ikke avtatt. Flere rykter har hevdet at Apple har byttet ut prosessoren i Airport og Time Capsule til fordel for sin egen A4 eller A5-prosessor, men som vanlig når det gjelder Apple har ingenting vært bekreftet.

For kort tid siden oppdaterte Apple nettsiden til Time Capsule og den reklamerer nå for Time Capsules på 2TB og 3TB. Tidligere har Time Capsule kun vært tilgjengelig i 1 og 2TB-varianter. Produktet er enda ikke oppdatert i Apple Store, men prisen ser ut til være det sammen som tidligere. Du får med andre ord mer lagring for pengene.

Utover dette ser det ikke ut til å være noen endringer og ryktene om A4 eller A5-prosessor og muligheten for forhåndsnedlastning av programvareoppdateringer til iOS og OS X har ikke slått til.

danibo77s bilde

danibo77

"A leap forward for backup"... det burde jo tilsi noe nytt, men du vet jo aldri med Apple.

*Ser tilbake på Beatles-lanseringen*

:)

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Apple Store er oppdatert den...

stigzys bilde

stigzy

Er det bare meg, eller var dette slettes ikke noe bra oppdatering? Ikke verd å skifte ut nådagens Aiport Extreme vertfall..

RamGuy

Nye TimeCapsule og AirPort Extreme uten noen ny maskinvare eller funksjoner?
Det var passe skuffende, hadde virkelig håpet at spesielt TimeCapsule skulle komme med bedre maskinvare (Apple A5?) og med integrering opp imot iCloud for automatisk speiling mot iCloud osv..

Men alt vi får er litt større kapasitet til samme prisen? Ikke mye å rope hurra for nei.
Eneste forskjellen på nye AirPort Extreme er nytt trådløst kort for bedre 3x3 kommunikasjon opp mot MacBook Pro 2011 modeller? Regner med at dette også er å finne i nye TimeCapsule?

Jaja mulig jeg håpet på for mye, men at det hvertfall skulle dukke opp en ThunderBolt port på TimeCapsule var jeg nesten bombesikker på. Når ikke Apple selv fronter ThunderBolt på nye revisjoner av egne produkter så lover ikke det godt for utvalget av ThunderBolt produkter syntes jeg.

Men det er mulig jeg har misforstått TimeCapsule litt, er det faktisk sånn at TimeCapsule er en AirPort Extreme med integrerte harddisk? Med andre ord hvis jeg vil bruke en TimeCapsule for blant annet TimeMachine og som iTunes server så må den erstatte det trådløse aksesspunktet jeg bruker per idag?

Traktors bilde

Traktor

@RamGuy
Den må ikke erstatte det trådløse aksesspunktet du har idag, går fint ann å koble den til et eksisterende nettverk med enthernet. Men da TC er en ganske bra og ikke minst dyr router virker det rart å ike bruke den som hoved aksesspunkt.
Jeg synes det er en ganske bra oppdatering, tror de blir en 2 TB utgave på meg. Skal til USA, så det får jeg den vel for snaue 1700 kr. Ikke så verst med tanke på at jeg ellers måtte betalte 3700 kr for 2 TB om jeg skulle kjøpt den forige versjonen i Norge. At denne hadde kommet med A5 vil ikke nødvendigvis si bedre maskinvare.

RamGuy

Tenkte ikke helt klart der nei, selvfølgelig kan du kjøre den som en slags NAS over ethernet, du kan vell kanskje til og med knytte den trådløst til nettverket via WiFi? Noe jeg aldri kommer til å gjøre på grunn av ytelsebegresninger, men du går vell.

Bra oppdatering? På hvilken måte da? Foreløpig så ser vi jo absolutt ingenting nytt utenom større harddisker? Det er jo en helt naturlig evolusjon ikke noe banebrytende akkurat.

At prisen nå har blitt gunstigere skulle jo bare mangle da den gamle revisjonen av TimeCapsule begynte å ha latterlig høy pris iforhold til lagrningskapasiteten når du tar i betraktning hvor mye harddisk prisene har dalt og størrelsen har økt de siste 1-3årene

Det er fremdeles ikke spesielt billig med 2'300kr for 2TB lagring når du tenker på at en Western Digital 2TB USB3.0 ekstern koster knappe 1'100kr og en Western Digital World Edition 2TB (med nettverk) koster deg rundt 1'500-1'600kr? Men det er klart når du får en dual-band router innebygget med på kjøpet så er det jo en litt unik løsning så 2'300kr er mulig å leve med, men igjen så er 3TB latterlig over priset med sine 3'800kr, det er vannvittige 1'500kr for 1TB ekstra med lagring.

Det som er trist med TimeCapsule er at at den har så mye uforløst potensiale, med god tilknytting opp mot iCloud sånn at den automatisk speiler innholdet ditt, samt muligheten for å kjøre iTunes Server osv på den så hadde den jo vært en utrolig godt egnet enhet så hvorfor denne funksjonaliteten ikke er der er for meg en gåte.

Jeg føler meg også temmelig sikker på at en Apple A5 prosessor vil ha bedre ytelse enn forrige generasjons Marvell 88F5BF01 C500 500Mhz prosessor.

En siste ting som var skuffende meg forrige generasjon, men som forhåpentlig kanskje er fikset på med denne nye generasjonen er at Apple klart og tydelig skriver "server grade" harddisk på nettsidene sine mens i den gamle generasjonen så brukte de jo Hitachi Dekstar 7K1000 harddisker (HDS721919KLA330) som ikke er noe server grade harddisk i det hele tatt. Det er på kanten til hva jeg vil kalle ulovlig markedsføring og gjør jo bare argumentet med iCloud speiling og eventuelt muligheten for RAID1 mer aktuelt da disse diskene i en så tett innpakning ved tøft brukt ikke akkurat er noe å stole på.

Wackhys bilde

Wackhy

RamGuy: iCloud er ikke lansert enda. Å slippe et produkt som skal fungere mot dette gir altså ingen hensikt siden det ikke er lansert. Uansett så er integrasjonen med iCloud totalt uavhengig av hardware, og det er dermed fullt mulig for Apple å legge dette til ved en senere programvareoppdatering til Time Capsule.

Når det kommer til Thunderbolt på disse ser jeg ikke poenget. Du har ethernet for direkte tilkobling, eller USB om du skal koble på eksterne disker. Nettverket vil uansett ikke takle thunderbolt-hastigheten, så det gir lite mening å dytte inn dette i en Time Capsule for annet enn show.

RamGuy

Jeg tror du misforstår hva jeg ønsker å eventuelt bruke en Thunderbolt port til, jeg ønsker ikke å bruke den for å koble opp ekstern lagring eller noe.

Med en Thunderbolt port som kommuniserer begge veier så kunne vi blant annet når det er nødvendig å gjøre en restore som fort tar evigheter over trådløst, og selv om det går merkbart raskere over ethernet så er du fremdeles begrenset på hastigheten. Så med Thunderbolt så kunne jeg i slike tilfeller koblet min MacBook Pro til Time Capsule via Thunderbolt for superrask overføring i tilfeller hvor jeg vil gjøre en fullstendig system backup eventuelt restore rett og slett fordi dette ville spart meg mye tid.

Macsentials bilde

Macsential

I følge produktsiden i Apple Store (ikke engang listet som «ny», men det er en annen sak):

«Time Capsule samarbeider automatisk med Time Machine i Mac OS X Leopard eller Snow Leopard for å skape en perfekt, kabelfri sikkerhetskopieringsløsning. Det er ingen kabler, og du kan sikkerhetskopiere alle datamaskinene i huset til én sentral enhet. Ny teknologi i Time Capsule og finjusteringer med Time Machine gjør sikkerhetskopiering til Time Capsule med Snow Leopard opptil 75 % raskere enn før.*
«* Testene ble utført av Apple i oktober 2009 ved å sammenligne førproduksjonsenheter av Time Capsule (siste del av 2009) med markedsklare Time Capsule-enheter (første del av 2009). Testing ble utført på førproduksjonsenheter med 3,06 GHz Intel Core 2 Duo-baserte iMac-systemer (siste del av 2009). Ytelse varierer med systemkonfigurasjon, nettverk, filstørrelse, datasett, forstyrrelse ved trådløs tilkobling og andre faktorer. Ytelsestestene blir utført med spesifikke systemer og gjenspeiler den omtrentlige ytelsen til Time Capsule.»

Macsentials bilde

Macsential

Klargjøring av hjemmet for iOS 5 automatiske wifi-backup? :)

Sir.Bjerkis

Noe nytt her eller er det like greit å gå for den fra 2009, trenger ikke mer enn 1t..

Zapphead

Relativ gammel tråd... så det kan bli litt vanskelig å få fatt på den fra 2009 nå... ;)

Traktors bilde

Traktor

Tenkt på at det er mulig å kjøpe brukt?

Sir.Bjerkis

Ja, brukt eller så har det seg sånn at i den lille byen jeg bor i selger faktisk 1t enda.. Men får liksom ikke no svar om det er no oppgradering til nå.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai