Firefox 5 lansert - ingen oppdateringer til 4

Firefox 5 uteDet er ikke mer enn tre måneder siden Firefox 4.0 ble lansert, men i går offentliggjorde Mozilla den ferdige utgaven av Firefox 5.0.

Samtidig bekrefter Mozilla at det heller ikke vil komme noen sikkerhetsoppdateringer til Firefox 4.0 og eneste mulige oppgradering er Firefox 5.0. Den nye nettleserkrigen resulterer i raskere oppdateringer.

Ifølge Mozilla sikkerhetssjef, Daniel Veditz vil Firefox 4.0 ikke få flere sikkerhetsoppdateringer og som bruker av Firefox er det dermed anbefalt at du oppdaterer til Firefox 5.0 for å kunne holde deg oppdatert også på sikkerhetsfronten.

Det er ikke mer enn tre måneder siden Firefox 4.0 kom ut, men grunnet økt konkurranse fra både Google Chrome, Safari, Opera og Internet Explorer har også Firefox-teamet beveget seg fra årlige oppdateringer til vesentlig hyppigere som spesielt Google gjør med Chrome.

Firefox 5

Den nyeste versjonen av nettleseren inneholder, ifølge Mozilla, over 1000 forbedringer og den mest omtalte er en ny «Do not track»-funksjon. Denne funksjonen ble offisielt introdusert i Firefox 4, men har nå fått et eget og lett tilgjengelig valg i innstillingene. Funksjonen lar deg unngå å bli sporet av en del såkalt «interessebasert annonsering» som blant annet Google bedriver.

Ikke helt overraskende er Google Chrome nå den eneste av de store nettleserene som ikke støtter «Do not track». Hvordan var det med «Don't be evil» igjen Google? Safari fra versjon 5.1 og Internet Explorer fra versjon 9 følger begge denne nye «standarden».

Andre nye funksjoner inkluderer støtte for CSS animasjoner, forbedret HTML 5-støtte og en ny add-on SDK for webutviklere. Firefox 5 kan lastes ned fra Firefox.com til Mac, Windows og Linux.

Tags:
Mac Lovins bilde

Mac Lovin

fatter ikke at folk er så ekstremt opptatt av å ikke bli tracket/sett på internet. Med mindre man driver med noe veldig ulovlig så har det jo ikke noen betydning.

Firefox er uinteresant for meg. Chrome var lysår bedre når det kom, eneste som holdt meg igjen da var add-ons og BankID. Nå i dag er disse add-onsene mindre viktige + du finner add-ons til chrome og BankId virker :)

her er min rangering:
1.Chrome
2.Chrome
3.Chrome
4.Safari
7.Firefox/Opera
100.Explorer

kajac2

En gang Firefox, alltid Firefox spør du meg. Bruker kun andre nettlesere når jeg kompatibilitetssjekker nettsider jeg utvikler. Ellers er det utelukkende Firefox som brukes. Slik har det vært siden Firefox 3 beta :)

ddybings bilde

ddybing

Må si at jeg aldri har vært noen stor fan av FireFox, i alle fall ikke på Windows. Der er alt tregt og uresponsivt uansett, hehe. Men, for et par dager siden testet jeg FireFox(3.6) på G5`n min og jeg bruker det nå daglig :-D Er mye raskere på YouTube og sider med mye Flash innhold, enn Safari og Opera.

Når jeg får meg MacBook neste uke blir det FireFox 5, you bet :-D

HenrikWLs bilde

HenrikWL

fatter ikke at folk er så ekstremt opptatt av å ikke bli tracket/sett på internet. Med mindre man driver med noe veldig ulovlig så har det jo ikke noen betydning.

Av samme grunnen som at de aller fleste ikke synes noe særlig om at det sitter folk i hagen og studerer dem mens de oppholder seg i stua. Det har å gjøre med privatlivets fred, og er noe man først lærer seg å sette pris på når man har flyttet ut av gutterommet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai