iMessage for OS X?

iMessage for OS X?En av de bedre funksjonene i iOS 5, som ikke har fått alt for mye oppmerksomhet, er iMessage. Når Apple lanserte FaceTime for iOS i fjor tok det ikke lang tid før de også slapp en klient til OS X. Det er vanskelig å dømme hvor stor suksess dette har vært, men det er kanskje mer praktisk med iMessage?

Vil iMessage for OS X kunne fungere? Mange tror det og denne «mockupen» er relativt overbevisende.

iMessage er Apples nye meldingssystem i iOS 5 som har som mål å erstatte SMS og MMS mellom iOS-brukere. iMessage er innebygd i SMS-applikasjonen på iOS og du legger ikke spesielt merke til om du sender en SMS eller en iMessage - det går helt av seg selv og det er ikke et «aktivt» valg fra en iOS-bruker sitt ståsted.

Apple har integrert dette også på iPad og iPod touch med iOS 5 på samme måte som FaceTIme. Det vil si, du kobler en Apple ID og e-post mot FaceTime/iMessage og du kan motta FaceTime-samtaler eller iMessages på din iPad eller iPod touch uten å ha en iPhone. Med FaceTime-applikasjonen for OS X kan du også prate på tvers av Mac, iPad, iPhone og iPod touch.

Det er ingenting som stopper Apple fra å gjøre noe lignende med iMessages. iMessages fungerer helt sømløst nå og du vet ikke om du sender meldinger til en iPhone, iPad eller iPod touch. Hvorfor ikke slenge inn Mac OS X også?

Følgende video fra Jan-Michael Cart viser hvordan iMessages kunne ha fungert på Mac OS X. Det ser unektelig ganske kult ut.

Men er det hensiktmessig og brukervennlig å ha både iChat, FaceTime og en iMessages-applikasjon på Mac OS X? Tre forskjellige måter å kommunisere på, men ingen felles applikasjon.

Tags:
iamroars bilde

iamroar

Dette kommer til å være fantastisk for meg som flytter til Irland og ønsker å holde billig kontakt med folk hjemme!

Wackhys bilde

Wackhy

Skjønner ikke hvorfor de ikke bare kan integrere FaceTime i iChat. iChat er i mine øyne et bra IM-program, og med kamerafunksjonen som er innebygd i programmet kan man jo enkelt integrere FaceTime i dette.
iMessages burde jo og kunne integreres på samme måte om de velger å ta denne til desktopen

AndreasP

Jeg liker funksjonen og har testet litt. En ting jeg liker veldig godt er at det ser ut som om OS`et selv sjekker om det skal sende som iMessage eller SMS. Dette er en kjærkommen forbedring opp mot f.eks. WhatsApp.

admins bilde

admin

@wackhy

Enig, iChat med Jabber/AIM/FaceTime/iMessages hadde vært knall.

SRD

Synes Imessage er helt unødvendig. Hva skal vi med en ny lukket måte å sende meldinger på som ikke har noe nytt i forhold til det som allerede finnes?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Fordi da slipper man å overtale alle man kjenner om å installere WhatsApp eller tilsvarende; alle som har iOS har iMessage automatisk. Mye greiere.

admins bilde

admin

@srd

Hvem sier at Apple ikke kan introdusere nye funksjoner i iMessage som ikke er mulig med SMS/MMS? Når Apple har kontroll, kan de også lett utvide funksjonalitet.

ITsams bilde

ITsam

jeg gleder meg til ios5 og alt det har å by på håper Siri blir med i ios5 :D

@wackhy det var en god idè. helt enig med deg :D

mvh ITsam

espran

Funker utrolig bra! Den husker alle du har sendt iMessage til før, og hvis du skal sende en sms til en ny person så bruker den et par sekunder på å sjekke om denne også er tilgjengelig for dette. Liker godt at man får lesebekreftelse og at det hele ser ut som en "instant messenger", hvor det til og med kommer opp når den andre er på vei til å skrive noe. Meldingene blir forresten automatisk blå når de blir sendt via imessage.

SRD

@Admin

Når de har kontroll kan de også begrense det, slik som de gjør med resten av Ios. Jeg er ganske sikker på at det ikke blir tilgjengelig for andre enn Ios- og Macbrukere.

asbjornu

Er det ikke naturlig å tro at iMessage-mulighetene dukker opp i en fremtidig versjon av iChat?

Rangor

Det finnes ikke noe bedre en plattformsavhengige kommunikasjonsløsninger :)

Christian Stählers bilde

Christian Stähler

Har ventet så utrolig lenge på en slik funksjon hvor man kan sende "sms" fra mac'en! Spesielt nyttig når man skal sende lengre meldinger til flere!

E. Skrott

DA Apple lanserte FaceTime for iOS i fjor

SRD

Har ventet så utrolig lenge på en slik funksjon hvor man kan sende "sms" fra mac'en! Spesielt nyttig når man skal sende lengre meldinger til flere!
Det har eksistert lenge og det kalles e-post. På smarttelefoner så blir en varslet på samme måte når en mottar e-post som sms.

DeeWox

E-post har jo fått nytt liv med iPhone for min del. Back to the 90s :bitchin:

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Har ventet så utrolig lenge på en slik funksjon hvor man kan sende "sms" fra mac'en! Spesielt nyttig når man skal sende lengre meldinger til flere!
Det har eksistert lenge og det kalles e-post. På smarttelefoner så blir en varslet på samme måte når en mottar e-post som sms.

For så vidt sant, men det forutsetter at

1. Alle du skal sende til har en epostadresse.
2. De har satt den opp på telefonen sin.

Med iMessage så er det umulig for folk å ikke ha satt det opp, så der er du garantert at alle du skal sende til mottar uten dikkedarier. Eneste som forutsettes er at de har iOS 5.

Du ville blitt overrasket over hvor mange av de jeg kjenner med iPhone som ikke har satt opp epost på telefonen sin.

SRD

Alle som kjøper Android må jo sette opp Gmail der, og det kan i tillegg brukes av telefoner som ikke har Android. Så slik sett har Imessage noen fordel.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Håper dette blir realistisk.

Og håper at iOS 5 blir kompatibel med iDroid (Android omkodet til å fungere på iPhone), gleder meg til det kommer.
http://www.idroidproject.org/wiki/Status

DeeWox

Apple kjem ikkje til å gjere noko for å få den kompatibel med andre system.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai