Interessant nytt e-postkonsept fra danske studenter

Interessant e-postkonsept fra danske studenterDet er mange som prøver å tenke annerledes når det gjelder e-post og det finnes snart et e-postprogram for en hver smak. I fjor falt vi pladask for Sparrow som flyttet e-posten vår inn i et Twitter-lignende grensesnitt og gjorde den mer «sosial». Nå har tre studenter fra Copenhagen Institute of Interaction Design kommet opp med et nytt konsept. «Persona» gjør e-posten mer personlig.

Konseptet er egentlig ganske enkelt, men høres svært godt ut. I bunn og grunn er det meste av e-posten vår sosiale interaksjoner mellom to eller flere personer. Persona prøver å gjøre disse konversasjonene oversiktlige ved å fokusere på tre forskjellige «views» - Conversation (samtale), People (mennesker) og attachments (vedlegg).

Gjennom disse tre gruppene skal du kunne finne all dine e-post og følge med på konversasjonene som skjer. Persona er fortsatt bare på konseptnivå og er ikke et ferdig program som kan lastes ned i dag, men skal vi dømme av interessen er dette noe folk virkelig er interessert i.

Conversation view

Interessant e-postkonsept fra danske studenter

People view

Interessant e-postkonsept fra danske studenter

Attachement view

Interessant e-postkonsept fra danske studenter

I tillegg til disse tre «views» lover Persona også et svært enkelt grensesnitt hvor det skal være lett å fokusere på oppgaven man skal foreta seg - skrive e-post. Personas ser selvsagt også integrert tett med sosialemedier som Facebook, Linkedin og Twitter for sosialedata som kan synkroniseres med dine kontaktlister og e-postkontakter.

Videoen under viser mer av hvordan våre danske venner har tenkt med sitt nye e-postkonsept.

Dessverre vil designerene ut med noen lanseringsdato på Persona, men du kan lese mer om dette på Personamail.info eller twitter. Vi håper dette blir realisert.

Tags:
pushits bilde

pushit

Fiffig!

KriSkjs bilde

KriSkj

I love it! Liker den minemalistiske delen, der man slipper masse linjer og tabbing! Øverste linje er Emnefeltet, ferdig snakka!

Gleder meg til release!

Kårings bilde

Kåring

Dessverre vil ikke designerene ut med noen lanseringsdato på Persona, men du kan lese mer om dette på Personamail.info eller twitter. Vi håper dette blir realisert.

Bare glemt et ord;)

quadra800s bilde

quadra800

Har liten tro på at dette blir noe stort. De ender nok opp med å bli mer eller mindre forkastet, slik som de fleste andre.

Har mer tro på Lions nye "samtalevisning".

hkjels

Ordet fiffig var veldig passende ja. E-post klienter er stort sett noen overkompliserte beist, men dette ser virkelig fiffig ut.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai