Nok et rekordresultat fra Apple

Apple slår nye rekorderI går presenterte Apple sine tall for tredje kvartal 2011 (finanskvartal) og igjen kunne Apple rapportere om rekordomsetning, vekst og overskudd. Selskapet omsatte for 28.57 milliarder dollar og fikk et overskudd på 7.3 milliarder dollar. Det ble solgt hele 3.95 millioner Macer, 20 millioner iPhones og 9 millioner iPads.

Resultatet er dermed Apples beste resultat noensinne og også analytikere var overrasket over hvor bra Apple gjør det. iPad salget har vokst med 183% og Apple selger iPads raskere enn de greier å lage dem. Dette forklarer også noen av ventetiden vi har sett både hos Apple Store og lokale forhandlere her i Norge.

Også Apples datamaskiner gjør det bra og ser en vekst på 14% sammenlignet med samme kvartal året før. Apple solgte nesten fire millioner Macer i løpet av kvartalets tre måneder og Apple har aldri solgt flere maskiner. iPhone gjør det derimot best med over 20 milloner solgte enheter.

Vi er begeistret over å levere vårt beste kvartal noensinne, med inntekter opp 82 prosent og fortjenesten opp 125 prosent. Akkurat nå er vi veldig fokusert og spent på å bringe iOS 5 og iCloud til våre brukere denne høsten

uttalte Steve Jobs i en pressemelding.

Ikke alle tall var like rosenrøde, men det var vel ingen overraskelse at Apple selger mindre iPods enn tidligere. Tredje kvartal 2011 solgte Apple 7.54 millioner iPods, noe som resulterte i en nedgang på 20% sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Apple har foreløpig brukt lite av sine overskudd. Totalt har Apple nå en sparegris på hele 76 milliarder dollar, en sum mange spekulerer i at Apple vil bruke på oppkjøp av andre sentrale selskaper. Foreløpig er det lite som tyder på at dette vil skje, men Apple har nå mer penger på bok enn markedsverdien til selskaper som Dell, Hewlett Packard og Nokia.

Stortsmell

Imponerende og presentere for tredje kvartal allerede...

admins bilde

admin

Apple operer med finansielle kvartaler. De har nå begynt sitt fjerde kvartal for 2011. Året avsluttes i september. Forrige kvartal var dermed tredje kvartal. Apples finansielle kvartaler er alltid et kvartal på forskudd.

Du kan lese mer om dette på Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_year

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai