Apple selger OS X Lion på minnepinner

Lion på USBNår Apple tidligere har bekreftet at deres nyeste operativsystem, OS X Lion, bare var tilgjengelig via App Store, fikk de mange spørsmål fra brukere med dårlig tilgang til nett. Nå har Apple snudd og bekreftet at operativsystemet også snart er tilgjengelig på USB-minnepinner.

Disse blir å få tak i august, og prisen havner på 69 dollar, eller rundt 380 norske kroner. Dette er en litt stivere pris enn hva det koster i App Store, men man må ta i betraktning av man også betaler for en USB-minnepinne på 4 GB.

Som de fleste nå allerede vet, ble OS X Lion utgitt i App Store i går. Filstørrelsen er intet mindre enn 3.74 GB, og er med andre ord ikke like praktisk å laste ned for de som sitter på treg båndbredde. Derfor vil nyheten om at Lion også kommer i en fysisk enhet – som strider mot Apples tidligere uttalelser – være en god nyhet for noen.

Når det kommer til å installerer Lion på flere Mac-enheter, er det så simpelt som å logge seg på samme bruker på alle de forskjellige maskinene. Man betaler derfor ingen ekstra kostnader for installasjon av siste OS X på flere enheter. Det er derfor ingen must med denne minnepennen for installasjon av Lion på flere enheter.

Tags:
ddybings bilde

ddybing

Jeg ble litt forvirret.
Er det en vanlig USB pinne eller er det en pinne slik som på bildet?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Det er en vanlig USB pinne, slik som den på bildet. ;)

unalfcbmessis bilde

unalfcbmessi

tok meg 10 timer og laste ned pga dårlig nett, er i utlandet.. men jeg overlevde :)

admins bilde

admin

@powermacg4

Det er en slik minnepinne Apple leverer med MacBook Air (ihvertfall forrige utgave). Tipper Lion kommer på en slik også.

SimonChens bilde

SimonChen

Minnepinnen er på 8 GB. Den var hvertfall det når den fulgte med Macbook Air late 2010 ;)

ddybings bilde

ddybing

Lion tar mindre plass en Snow Leopard installasjonsdisken, tydeligvis ;) 3,6GB på Mac App Store hvis jeg ikke husker feil.

SimonChens bilde

SimonChen

@admin På Macbook Airen som kom i går, fulgte det ikke med usb-stick.
http://www.youtube.com/watch?v=rWzRqV1Fyw4

efillin

Man kan også bare laste den ned og brenne den på en DVD, eller den minnepinne.
Jeg har instalert Lion, men VG nett er full av font feil er det noen andre som har dette problemet?

Emil

Giltvedt

Må innrømme at jeg liker minnepinnen og er mer spent på hvordan emballasje designet som pakker inn minnepinnen :)

kajac2

@efillin: Fordi ikke alle har rask nok bredbåndslinje til å laste ned Lion

Ellers er det bra at Apple ombestemte seg. Det er helt klart et behov for at selve Operativsystemet må kunne installeres uten internett-tilgang.

Hemo

Eg les andre stadar at "There is currently a limit of 5 computers for running licensed software per store account."

Det burde halda for vanlege brukarar ;-)

Men "å installerer Lion på flere Mac-enheter" betyr mao. ikkje at ein installerer Lion-programmet ein kjøper på datamaskiner til naboar, kollegaer, etc.

djxfades bilde

djxfade

Takk for at dere hørte på oss Apple! Nå kan jeg endelig vurdere å oppgradere til Lion :)

Ompakalele

trenger man snow leopard eller? jeg har bare lion

svanos bilde

svano

Dette er en litt stivere pris enn hva det koster i App Store
En må også ta i betrakning at kjøper du via App Store har du alt betalt for Snow Leopard. Eneste grunnen til å kjøpe denne er jo om du fortsatt bruker Leopard eller eldre.

petrus764s bilde

petrus764

Bra Apple tok til fornuften.

betjent

Har en eldre versjon, Mac OS X 10.5.8, på en Core 2 Duo MacBook "alu". Har ikke oppgradert til Snow Leopard, så hadde vært kurrant å bare hoppe over en versjon...

Skogsgudens bilde

Skogsguden

Jeg har allerede laget meg en USB installasjonsdisk for Lion.

Det er slettes ikke vanskelig.

nwader

Må man likevel installere SL før man kan installere Lion fra denne minnepinnen?

danielsk

Nei

artikallj

@petrus764: Noe annet var vel heller ikke forventet. Tror ikke de kommer til å gå helt i fotsporene til MS der du må selv brenne ut dine egne DVD med OS og drivere.

rlnd

Virker som om veldig få har fått med seg at Lion har en egen recovery partisjon, tror Apple tenker at folk skal bruke denne for å reinstallere Lion. Haken med det er at den laster ned hele installasjonsfilen fra nett...

Dette er vel grunnen til at nye MacBooks ikke leveres med DVD eller USB med Lion.

Info: http://www.apple.com/macosx/recovery/

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

"There is currently a limit of 5 computers for running licensed software per store account."

Dette er en begrensning i lisensavtalen; ikke nødvendigvis en fysisk begrensning.

Mr Mac

@Rind:

Problemet med en recovery-partisjon er at den er ubrukelig når man får diskkrasj eller feil på harddisken. Da må man kunne boote til et annet oppstartsmedium, og derfor er det veldig praktisk å ha Lion på enten USB eller DVD.

Btw: Minnepennen blir nok på 8GB, ettersom en minnepenn på 4GB, når den formateres i Mac OS Extended og får et GUID partisjonskart, gjerne har en kapasitet på rundt 3,6 GB. (Jeg prøvde med et par 4GB pinner, og der var det ikke plass, så måtte bruke en 8GB.)

Pëtr

Problemet med en recovery-partisjon er ikke bare at den er ubrukelig når man får ødelagt harddisk.

Problemet er i tillegg at den er ubrukelig når man ønsker å bytte harddisk, og ønsker å kunne installere operativsystem og programvare på sin egen maskin uten å være avhengig av en internett-oppkopling.

Det må være et absolutt krav at operativsystem og alle programmer kan installeres når som helst, uten avhengighet av bestemte oppkoplinger eller nett-tilgang.

maclover11s bilde

maclover11

kan man etter man har instalert lion bruke minnepennen som en minnepenn?

Herman1

Støtter absolutt kjøp av minnepinne.

Maclover11: Kjøp to stykker og formattér den ene! ;)

Hilsen

Pëtr


Når det kommer til å installerer Lion på flere Mac-enheter, er det så simpelt som å logge seg på samme bruker på alle de forskjellige maskinene. Man betaler derfor ingen ekstra kostnader for installasjon av siste OS X på flere enheter. Det er derfor ingen must med denne minnepennen for installasjon av Lion på flere enheter.

Jo, selvsagt, for poenget er at man skal kunne være uavhengig av nett-oppkopling og tilgjengeligheten av Apples tjenester for å re-installere programmene i morgen eller om X antall måneder eller år.

Det er av stor verdi å kunne installere de programmene man trenger for å kjøre en datamaskin og få tilgang til egne data, uavhengig av nett-aksess og basert på lokale kopier av programvaren. Da har man nemlig alltid trygghet for å kunne installere på kompatibel maskinvare - uavhengig av hvorvidt man er tilkoplet nettet og uavhengig av tilgjengeligheten av en nettbasert programvaretjeneste.

steffenz

Føler ikke jeg har gjort noe ulovlig ved å laste ned en ferdig DMG fil for brenning. Orker ikke bruke AppStore. Foretrekker gode gamle måten jeg!

Mortis360s bilde

Mortis360

kan man etter man har instalert lion bruke minnepennen som en minnepenn?
Det er nok mulig, men hvor lurt vil det være? Du kan nemlig ikke installere Lion på noen annen måte i ettertid, etter å ha installert via minnenpennen til Apple.

- Mortis360

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai