Apple bruker to leverandører av SSD

Apple bruker to forskjellige leverandører av SSDDet ble tidligere avslørt at Apple benytter seg av to forskjellige leverandører av flashminner til deres MacBook Air. Dette skal også være tilfellet med de nylanserte modellene.

Leverandørene er Samsung og Toshiba, hvor førstnevnte leverer de SSD-ene med høyest ytelse. Kunden selv kan ikke velge om sitt eksemplar av MacBook Air skal leveres med SSD fra Samsung eller Toshiba, men det er bare tilfeldigheten som avgjør.

Tester viser at Samsung sin SSD har en skrivehastighet på 246 mbps og en lesehastighet på 264 mbps. Toshiba sin SSD har på sin side en noe lavere skrive- og lesehastighet på henholdsvis 156 mbps og 208 mbps.

Selv om forskjellen virker drastisk på papiret, så vil den ikke være veldig merkbart når det kommer til «vanlig» bruk (les: surfing, e-post, Facebook o.l.). Forskjellen kan allikevel være betydelig når det kommer til mer krevende prosesser.

Apple har på sin side ikke kommentert spesifikt om ytelsen på SSD-ene som sitter i deres MacBook Air, verken promoteringsmessig eller på nettsiden, så direkte misvisende er det vel ikke.

Om det sitter flashbrikker fra Samsung eller Toshiba på din modell, kan man finne ut ved å gå til Programmer > Verktøy > Systemprofil > Serial ATA – hvor «TS» i produktnummeret indikerer en SSD fra Toshiba, mens «SM» forteller deg at det er en Samsung.

Kilder: MacRumors

arokh

Det har kommet benchmarks som viser at Toshiba SSD'en er raskere på flere områder. Google it.

åttitre

Er det ikke 256GB som er Samsung og 128GB Toshiba?

SM411

Jeg har i hvertfall TS.

åttitre

128GB eller 256GB du har?

hendelsesløysa

Uvesentlig forskjell mellom disse to.
tull.

SM411

Jeg har 128gb. Den yter 185 MB/s i skrivehastighet og 210 MB/s i lesehastighet.

arokh

Lese/skrive hastighet har ingenting å si for ytelsen generelt, det er det IOPS (input output per second) som gjør.

jpsalvesen

MB/s gjør at man kan flytte mye data på kort tid. Stort sett vil det vel være videoredigering som gir størst bonus på det punktet. Det er altså ikke spesielt viktig for flertallet - men for noen er det veldig viktig.

IOPS sier noe om hvor raskt man kan finne frem til data. Siden det å åpne et program, boote etc etc gjerne betyr å åpne mange forskjellige filer som ligger på forskjellige steder på disken, så vil en lagringsenhet som yter mange IOPS (slik som en SSD istedet for en HD) gjennomføre prosessen mye raskere.

Det aller beste er så klart å kombinere mange IOPS med mange MB/s, men for de fleste av oss vil tilstrekkelig med IOPS være bra nok.

arokh

Godt sagt :)

Anonymous

Hei

Når folk flest skal velge en bra SSD så bør dem velge en SSD som har det høyeste innen verdiene som IOPS sammen med den høyeste overføringshastigheten
Og ikke skrive så bastant som arokh gjør for da blir det feil
....Lese/skrive hastighet har ingenting å si for ytelsen generelt....
Det vitner om liten erfaring med SSD og disker sjenerelt
Man velger ikke en disk blindt ut fra bare IOPS
Men jeg skjønner at arokh kansje hadde valgt en SSD som har høy IOPS og med 100MB/s i skrive/les hastighet fremfor en disk med noe lavere IOPS og en skrive/les hastighet på kansje 350M/s

Macoldis

arokh

Posten din vitner om en manglende evne til å forstå hva vi diskuterer i hele tatt. Foreslår at du leser OP, deretter hva jeg skrev og så til slutt det jpsalvesen skrev samt min kommentar til det.

SRD

@GoldenHymn90: Du bør lære deg forskjellen mellom MB/s og mb/s.
1 MB/s tilsvarer 8 000 000 000 mb/s.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai