iCloud lanseres i beta, men kun for utviklere

iCloud er i beta

Apple har nå lansert en nettutgave av deres kommende iCloud. Det er fortsatt bare en betaversjon, vel og merke, så mulighetene er enda ikke store og utelukkende for utviklere.

iCloud

Opprinnelig hadde både brukere og utviklere tilgang til tjenesten i går kveld, men i dag er det dessverre bare utvikleren får anledningen til logge seg på websiden.

Tjenestene nettversjonen av iCloud tilbyr, er: Mail, Kontakter, Kalender, Finn min iPhone, og iWork. Hvis du i dag bruker MobileMe er det ikke store forskjeller mellom MobileMe og iCloud-applikasjonene Mail, Kontakter, Kalender og Finn min iPhone utover utseende. Programmene har fått en ny drakt og ligner nå på de samme programmene i Lion. Hele iCloud er veldig tilpasset iOS og følger nå mange av de samme grafiske prinsippene som i iOS, deriblant er dialogvinduer like.

iCloud

I tillegg har også Apple avslørt sine iCloud-priser. Slik de tidligere har annonsert, er det gratis tilgang til 5 GB kapasitet. Men for de som har et behov for større lagringskapasitet, kan man få 10 GB ekstra (totalt 15 GB) for 20 dollar årlig, 20 GB ekstra (totalt 25 GB) for 40 dollar årlig, og 50 GB (totalt 55 GB) for 100 dollar årlig.

Disse prisene er rimeligere enn f.eks. den populære «skytjenesten» Dropbox, hvor 50 GB kapasitet koster deg 9.99 dollar per måned, altså omtrent 120 dollar i året. De norske prisene er 140,- for 10GB, 280,- for 20GB og 700,- for 50GB.

Kilder: MacRumors, 9to5Mac

Tags:
Gwogs bilde

Gwog

Gleder meg!

traumes bilde

traume

Finner ingen plasser i MobileMe for å konvertere til iCloud? (Når man forsøker å logge på iCloud på iPhone'en (iOS5) - så får man beskjed om å gå til me.com for å konvertere kontoen til iCloud).
Noen som har fått dette til? (Og ja .. jeg har developer account registrert med .me adresse)

espen007s bilde

espen007

Nå kan vel ikke iCloud sammenliknes med DropBox, da iCloud ikke støtter fillagring. Det som imponerere med DropBox er at den fungerer sømløst i Apple miljø og PC.
Etter det jeg forstår er iCloud kun en Apple greie.
Det blir pinglete av Apple å kun tilby Email, Kalender (som goodle allrede tilbyr gratis) og lagring av bilder.

MarkusJs bilde

MarkusJ

Norske priser:
10GB - 140,- året
20 GB - 280,- kr året
50 GB - 700,- året

admins bilde

admin

@espen007
Hvorfor er det "pinglete" å tilby e-post, kalender og bildelagring? Google tilbyr dette *gratis* ved å selge dine data. Det er ikke gratis.

Apple tilbyr 5GB gratis ved å *bake* denne prisen inn i salg av sine fysiske produkter + selge mer lagring. iCloud er også mer omfattende enn webtjenestene vi blir presentert for nå. iCloud gir alle utviklere muligheten til å lage apps som benytter Apples datalagring og andre iCloud-tjenster de vil introdusere.

iCloud kan, som du sier, ikke sammenlignes med Dropbox da iCloud ikke er en fillagringsløsning. Det har de iDisk til, men dette fases vel ut neste år. Det er vel allikevel fair å sammenligne prisen for datalagring på tvers av tjenesten. I tillegg teller jo ikke musikk, bøker, apps og annet du kjøper hos Apple mot din databruk.

thopau92

Sa ikke Steve Jobs at iCloud skulle være gratis på WWDC?
Kan hende at det er bare jeg som husker feil :P

Gwogs bilde

Gwog

5gb er gratis, så m.a.o. er det gratis. Det koster for ekstra lagring.

artikallj

Nå kan vel ikke iCloud sammenliknes med DropBox, da iCloud ikke støtter fillagring. Det som imponerere med DropBox er at den fungerer sømløst i Apple miljø og PC.
Etter det jeg forstår er iCloud kun en Apple greie.
Det blir pinglete av Apple å kun tilby Email, Kalender (som goodle allrede tilbyr gratis) og lagring av bilder.

MobileMe, som iCloud egentlig er, har aldri vært bare en Applegreie. Den har også vært for Windows, dette har jeg selv brukt på tvers av Windows og Maci årevis og det har fungert utmerket.

iCloud er jo egentlig MobileMe med funksjonen iDisk tatt bort og andre tjenester lagt til. Eller egentlig ikke lagt til, men endret litt måten det fungerer på.

Håper at de fortsetter med synkronisering av bokmerker når de nå etterhvert går for fullt over til iCloud. Om ikke blir det et stort savn og jeg må se meg om etter alternativer til Safari vedr bokmerker.

Sirbulls bilde

Sirbull

Jeg stemmer for iCloud for savegames! DET hadde vært noe det, så slipper jeg å spille fra begynnelsen for hver device jeg kjøper (bruker). Er det mulig å overføre savegames på en jailbreaket iOS-device?

jaknudsens bilde

jaknudsen

Opprinnelig hadde både brukere og utviklere tilgang til tjenesten i går kveld, men i dag er det dessverre bare utvikleren får anledningen til logge seg på websiden.

Jeg får logget inn, og jeg er ikke registrert om utvikler. Noen andre?

pookas bilde

pooka

Dropbox 50GB koster $9,9/month eller 99,00/year.
Same-same

Chriistoffer

@artikallj

Håper at de fortsetter med synkronisering av bokmerker når de nå etterhvert går for fullt over til iCloud. Om ikke blir det et stort savn og jeg må se meg om etter alternativer til Safari vedr bokmerker.

Du kan jo egentlig bare bytte over til Chrome nå med engang. Min erfaring er at dette er den beste nettleseren til Windows og Mac. Full synkronisering på tvers av maskinene av bokmerker,logg(hvis jeg ikke tar feil) og passord som du har lagret. Og du får også mulighet til å bruke Google Print som gjør at du kan koble deg opp mot en skriver.

artikallj

Det kommer jeg nok ikke til å gjøre med det første. Den brukes litt av og til, men det er nok Safari som er den desiderte favoritten og blir ikke byttet ut uten at det blir absolutt nødvendig.

Jokers bilde

Joker

@jaknudsen
Jeg er heller ikke utvikler, men jeg klarer å logge inn med min me konto.
Jeg bruker iOS 5 på min iPhone og iPad og har installert iCloud på Macen
Jeg klarer ikke å bruke "Calendar" på icloud.com, da får jeg denne meldingen: "Cannot Load Calendar"

Men jeg har ikke helt skjønt alt med iCloud, vil det være mulig for utviklerre at apps kan synkronisere apps på tvers av iPhone/iPad/iPod? Slik at jeg kan forsette på et spill på iPaden hvor jeg har spilt litt på iPhonen?
Og vil det være mulig å lagre musikken min i skyenne?

tvinsnes

Gleder meg voldsomt til icloud kommer jeg. Sync av itunes bibliotek mm. Det kan vell ikke google vise til!

jaknudsens bilde

jaknudsen

Sync av itunes bibliotek mm. Det kan vell ikke google vise til!

Ikke sync nei, men du kan jo laste opp 20 000 sanger gratis til Google Music.

SRD

"Disse prisene er rimeligere enn f.eks. den populære «skytjenesten» Dropbox, hvor 50 GB kapasitet koster deg 9.99 dollar per måned, altså omtrent 120 dollar i året. De norske prisene er 140,- for 10GB, 280,- for 20GB og 700,- for 50GB."

Dette er jo helt feil, for det første så er det som Pooka sier at Dropbox 99 usd per år, og for det andre så er prisen for Norske brukere 700 kr og dermed er det likevel billigere å betale 9.9 usd per måned for Dropbox.

el-nico

For min del kommer det jeg får gratis av iCloud til å bli ganske så bra.

Med 1 GB i iWorks.com (UTROLIG irriterende at jeg ikke oppdaget denne før!!), Evernote og 4 GB gratis i DropBox vil jeg med 5 GB gratis iCloud ha alt jeg trenger.
Og det er da vitterlig en god del dokumenter, aller mest bilder, og ting jeg sender opp og henter ned.

Jeg tror - som det siste, magiske supplement til allerede nevnte løsninger - iCloud blir midt i blinken for meg :-D

Iglebekk

Hvorfor i alle dager bruker dere kr 7,- som utgangspunkt for prisen av en dollar ? Den er kr 5,4.

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=1+usd+in+nok&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Og å sammenligne med DropBox blir helt feil, de tilbyr ikke epost, kalender- og adressebok-sync. Ei heller tilbyr iCloud filsync (som tidligere nevnt).

Alle dere som prater om epost, kalender og adressebok har ikke skjønt det helt. Dette krever utrolig lite diskplass, datakraft og nettlinje. Det er synkroniseringen av musikk og film som er det nye her, i tillegg til at det har blitt gratis.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai