Slik fungerer iWork i iCloud

Slik fungerer iWork i iCloudDenne uken lot Apple utviklere få tilgang til deler av Apples iCloud på web og en av funksjonene her er iWork. iWork i iCloud er tett integrert med iWork på både iOS og OS X og vil gi deg alle dine iWork-dokumenter i skyen.

Tidligere denne uken fikk utviklere tilgang til iCloud og nye beta-versjoner av iWork for iOS med iCloud-støtte. iCloud er Apples storsatsning på «skyen» og er et omfattende system for både utviklere og sluttbrukere. iCloud vil blant annet gi utviklere for både OS X og iOS muligheten til å lagre data og synkronisere innstillinger direkte mot Apples iCloud-servere - helt kostnadsfritt opptil 5GB med data.

En del av iCloud er «iCloud på web» og det er dette Apple ga utviklere delvis tilgang til tidligere denne uka. iCloud på web er webapplikasjoner som erstatter dagens MobileMe-funksjonalitet som e-post, kalender og «Finn min iPhone». I tillegg har Apple lagt til iWork i iCloud (som har mye av funksjonaltieten fra iWork.com betaen).

iWork

iWork i iCloud vil være svært hendig for deg som benytter Pages, Numbers og Keynote i din arbeidshverdag. iWork i iCloud vil kunne synkronisere og lagre filer du jobber med på tvers av iOS og OS X. Endringer du for eksempel gjør på din iPad, vil automatisk synkroniseres mot skyen og være tilgjengelig for nedlastning til iWork på Macen.

Du kan ikke skape iWork-dokumenter i iCloud, men du kan se på dem og laste dem ned i enten PDF eller Pages, Numbers eller Keynote-format. Alle endringer du gjør på en iPad vil synkroniseres automatisk i sanntid opp mot iCloud og være tilgjengelig i løpet av få sekunder. Videoen under viser hvordan dette fungerer i praksis.

espran

Jeg er iOS-utvikler og har derfor tilgang til iCloud på nett, og iOS5. Men jeg får ikke synkronisert dokumentene jeg har i Pages på iPhonen opp mot iCloud, det står bare at jeg må aktivere det i applikasjonen, noe jeg har gjort i innstillinger under iCloud. Noen tips?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai