Find My Mac er blant nyhetene i iCloud

Find My Mac er blant nyhetene i iCloud

Nå som iCloud har blitt lansert i beta, har flere brukere rapportert om at Find My Mac også er én av funksjonene «skytjenesten» har å tilby. Find My Mac er som navnet tilsier, en funksjon som lar brukeren finne ut hvor sin Mac er. iOS-brukere har derimot lenge hatt denne funksjonen på sin iOS-enhet, under navnet Find My iPhone.

I motsetning til iPhone, har ikke Mac innebygd GPS, og Mac-ene benytter seg derfor av Wi-Fi-nettverk i nærområdet for å fastsette maskinens posisjon. Det hele virker på samme måte som Find my iPhone, og de som allerede er kjent med denne funksjonen vil lett kjenne seg igjen.

Hvis du har prestert å miste Mac-en din, har Find My Mac noen praktiske funksjoner for den uheldige brukeren. Når tjenesten har funnet ut av Mac-ens posisjon, kan du enten sende en melding til selve enheten, låse skjermen, eller til og med slette hele disken hvis du ønsker det. Dette kan være av viktig betydning for den som besitter på følsomme dokumenter, og det hele kan gjøres via iCloud.

Videre forventes det at Find My Mac blir tilgjengelig til Mac-brukere samtidig som iCloud kommer ut av beta-stadiet – som mest sannsynlig blir i løpet av høsten.

Via MacRumors

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai