Slik søker du rett fra adressefeltet i Safari

Slik søker du rett fra adressefeltet i Safari

En av de få funksjonene vi savner i Safari 5.1 er søke-funksjonen Google introduserte i Chrome. I Chrome kalles funksjonen for «Omnibar» og den gjør det mulig å gjøre et Google-søk rett i adressefeltet. Nå er det også mulig i Safari.

Tillegget Safari Omnibar gir nemlig også Safari muligheten til å gjøre adressefeltet om til et søkefelt som i Chrome. Safari Omnibar installerer et lite uskyldig tillegg til Safari og fungerer på Safari 5 og Safari 5.1 i Mac OS X 10.6 og Mac OS X 10.7.

Hvis du ikke har SIMBL-installert på Macen din fra før av installeres også dette gjennom Safari Omnibar. Dette programmet gjør det mulig med denne typen endringer i Safari.

Slik installerer du Safari Omnibar

  • Last ned Safari Omnibar 1.3.pkg fra Github
  • Avslutt Safari og kjør installasjonsprogrammet
  • Start Safari og nå kan du søke fra adressefeltet

Slik fjerner du Safari Omnibar

  • Avslutt Safari
  • Gå til mappen /Library/Application Support/SIMBL/Plugins/
  • Fjern filen SafariOmnibar.bundle
  • Start Safari
Tags:

Strek

En slik funksjon har også vært mulig å bruke i Firefox lenge.

Staales bilde

Staale

Sist gang jeg brukte Safari, for to år siden, brukte jeg Keywurl til dette, også det et SIMBL tillegg. Vet ikke om det fungerer lenger, det var uansett mindre elegant enn omnibar og awesomebar.

Onizuka89

Bra det finnes en mulighet å skaffe dette for de som bruker Safari da, selv om det strengt tatt alt burde ha vært bygd inn i Safari alt...

ArneArts

Jeg har lagd en extension som gjør det samme, og som ikke er avhengig av SIMBL. Den heter [url=http://safarikeywordsearch.aurlien.net/">Safari Keyword Search og funker med Safari 5.1.

tuppamaaras bilde

tuppamaara

takk for tips :-D

Speedeagles bilde

Speedeagle

Til høyre for Safaris URL-felt er et Google-felt. Dette kan du klikke og dra så stort du vil ha det. Er det egentlig noen forskjell å klikke inn i Google-feltet enn i URL-feltet? Kan man ikke like godt unngå slike tillegg? Hvis Apple ser nødvendigheten av å slå sammen disse to feltene vil de sikkert komme med det :)

Ttigers bilde

Ttiger

tx!

carandage

speedeagle: Det er kanskje mest nyttig for oss som bruker hurtigtaster. Cmd+K for søkefelt er standard i Firefox, mens i Safari er det Cmd+Alt+F, noe jeg syns er en smule tungvint. Da er det like greit å trykke Cmd+L for å flytte markøren til adressefeltet (både Firefox og Safari).

Jeg byttet til Safari fra Firefox etter at jeg installerte Lion, og savner Cmd+K en god del. I steden for Cmd+Alt+F, bruker jeg isteden Cmd+L, og deretter Tab for å flytte til søkefeltet. Ulempen er at jeg ofte treffer CAPS LOCK i steden. Så jeg ønsker Omnibar til Safari velkommen skal det være, ja takk som byr.

chrisoslo

Caps Lock er "waste of space" og bør brukes til noe annet. Jeg fatter ikke at tastaturene våre fortsatt er så 1800-talls.

Manemiss bilde

Manemis

great! da bytter jeg til safari og kan kjøre fullscreen i lion! men hvordan flytter jeg over bokmerker fra chrome til safari? prøvde importerbokmerker i safari men aner ikke hvor de ligger...

iAleks96

@manemis: Prøv Xmarks. www.xmarks.com

tbaschim

@manemis: I Chrome velger du Bookmark Manager fra Bookmarks-menyen. I fanen som åpner seg er det en liten "Organize"-knapp under søkefeltet øverst til venstre. I popup-menyen velger du Export Bookmarks, og velger hvor du ønsker å lagre bokmerkene dine. Så kan du åpne html-filen som Chrome lager via File > Import Bookmarks i Safari.

daniero

Dette har alltid vært mulig i Opera i minst 7 år.

Husker nemlig jeg viste det fram til noen mens jeg gikk på folkehøyskole i 2004. Har vært Opera-bruker i rundt 10 år, og tror kanskje dette har vært mulig hele denne tiden. Å si at Google intruduserte denne muligheten i Chrome synes uansett jeg blir litt feil.

Mulig at man i tidlige versjoner måtte skrive en "g" først (eller "a" for å søke ask.com, "z" for amazon, osv") hvis man skulle søke på bare ett ord – ellers ble man satt over til søkeordet.com – men 2 eller flere ord i adressefeltet ble automatisk tolket som et søk i din standard søkemotor.

Har også vært mulig i Firefox kjempelenge. Fint at Safari endelig kommer etter, på en måte.

Wavelengths bilde

Wavelength

Nice!

Har brukt keywurl tidligere, så bra det kommer noe som støtter Safari 5.

rattata12s bilde

rattata12

Endelig, da har Safari alt jeg trenger for min del !:)

lepew

Nei Safari må få den samme fane funksjonen som Chrome, da er den like bra.

Gai Billther

Speedeagle: Hvis Apple ser nødvendigheten av å slå sammen disse to feltene vil de sikkert komme med det :)

Hahaha... du er virkelig EID av Apple. Det er faktisk Apple som definerer dine behov... hoho ;-)

tacomodo

Er det flere som har gått over til Safari ene og alene på grunn av den nydelig Back-funksjonen/animasjonen? :p

Må si Reader tidvis er genial og!

Det er allikevel utrolig teit at den ikke bare sender deg til google om du skriver inn noe som ikke har URL-format. Vil ikke installere noe hax0r plugingreier som skal starte moduler og intercepte og helvete. Vanlig addon får holde.

Staales bilde

Staale

Kom over en veldig interessant artikkel fra Rasmus Andersson: http://rsms.me/2011/03/23/firefox-4.html

Den går på UI i Firefox og Chrome, men viser også til Safari flere ganger. Nettlesere i dag er jo faktisk alle sammen gode, men det er Chrome/Firefox/Opera som er markedsledende på hvert sitt område.

runens bilde

runen

Finner ikke ut av hvordan man sletter denne igjen. Finner altså ikke SIMBL der det er henvist. Heller ikke når jeg søker. Fant ut av at jeg foretrekker den gamle google, da den viser søkehint/hjelp eller hva det heter

Staales bilde

Staale

Det ligger en uninstaller på github, i lenken i artikkelen: https://github.com/rs/SafariOmnibar/archives/master
Se litt ned på siden

Jokers bilde

Joker

Noe jeg ønsker meg er å få samme nedlastingsvindu i firefox som det er i safari 5.1
noen som vet om plugin til firefox som kan fikse det?

DADDYs bilde

DADDY

Men da mister man vel at google foreslår hva du kan søke etter?

F.eks. begynne og skrive kurt... Og se forslagene.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

jeg forstår ikke hvorfor folk foretrekker Safari framfor Chrome. Jeg ser ikke noen fordeler. Safari bruker mer tid på å starte opp. Veldig ofte får jeg eple hjulet som spinner i safari, og må vente noen sekunder for jeg får gjort noe som helst - på pc bruker safari enorme ressurser. Ikke minst opplever jeg ofte kræsj (ja de sier det er flash sin feil).

Chrome åpner umiddelbart, jeg får aldri noen pauser/frys eller kræsj og ikke minst så får du ekstra fordeler i gmail og andre google sider samt google sync til favoritter osv...Jeg er Apple fan, men akkurat her ser jeg ingen fordeler.

bambinis bilde

bambini

Kanskje fordi chrome ikke ser bra ut, litt sånn nittitals, dessuten så oppfører den seg tregere enn Safari på mine Macer (men det kan kanskje ha noe med hva man bruker oftest).

Vi må nok bare akseptere at vi er forskjellige, også når det gjelder nettlesersmak ;)

georgei

Hei.

Jeg installerte denne plugin greia, men safari fryser hver gang jeg prøver å google noe. Men jeg finner ikke SIMBL mappen under application support mappen, så jeg får ikke avinstallert den. Noen som kan hjelpe meg?

Wavelengths bilde

Wavelength

Den mappa finnes nok både i root og i brukeren din.

Så se både i "Macintosh HD" -> Bibliotek og i "Macintosh HD" -> din bruker -> Bibliotek.

Håper du finner noe da.

jevne

er det en måte å fortsatt opprettholde "forslags-teksten" som i den gamle google søkekontoen? jeg likte veldig godt at google ga meg forslag på hva jeg søkte etter...men denne funksjonen forsvinner jo med denne....

Toffa

Lurer på det samme som jevne, noen som vet??

Toffa

kamp

Jeg har innstallert omnibar 3 ganger nå og det virker helt fint men så forsvinner den bare plutselig (etter at jeg har avsluttet safari).

Hva gjør jeg nå?

Wavelengths bilde

Wavelength

Skjer det samme med meg.

artikallj

@kamp & JHHolen:

Sjekk denne: http://code.google.com/p/simbl/issues/detail?id=53

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai