Ny Mac-harddisk med lading fra Iomega

Ny Mac-harddisk med lading fra Iomega

En rekke harddiskprodusenter lager egne produkter spesialtilpasset Mac og Iomega er en av dem. I forrige uke lanserte de en ny «Mac Companion»-modell som ifølge Iomega skal være den første eksterne harddisken som tilbyr høyhastighetslading av iPad, iPhone og iPod - direkte fra harddisken.

Den nye Iomega Mac Companion Hard Drive fra Iomega er egentlig en ganske vanlig ekstern harddisk, men den har en unik funksjon for oss Mac-brukere. For det første er designet tilpasset Apples design og denne passer perfekt på foten til en av iMacene. I tillegg har den en USB 2.0-port som dytter ut 2,1 ampere og kan dermed lade iPhone, iPad og iPod vesentlig raskere enn en vanlig USB-port.

Ny Mac-harddisk med lading fra Iomega

Harddisken leveres med 2 TB eller 3 TB lagringsplass og er basert på en 3,5-tommers harddisk med 7200 rpm og HFS+-formatering, slik at den har direkte kompatibilitet med Mac-maskiner uten noen ytterligere formatering. Den er designet for å kunne plasseres på foten til iMac eller Apple Cinema/Thunderbolt Display og glir relativt godt inn.

Den har to Firewire 800-porter, en USB 2.0-port med 2,1 ampere og en innebygd USB 2.0-hub med to porter. For at USB-hubben skal fungere må harddisken være koblet opp mot USB og ikke Firewire. I motsetning til mange alternativer, leverer Iomega også denne harddisken med både Firewire og USB-kabler slik at du selv kan velge hvilken du vil bruke.

Iomega inkluderer også det selskapet kaller for «Iomega Protection Suite Mac Edition», som inneholder Iomega QuikProtect for enkel backup, MozyHome Online Backup for enkel og gratis onlinebackup av opptil 2 GB og ett års gratis abonnement på Trend Smart Surfing for Mac. Med unntak av Mozy er dette stort sett relativt ubrukelig programvare,

Iomega Mac Companion Hard Drive har en veiledende utsalgspris (inkl. mva.) på henholdsvis 1800 kroner (2 TB) og 2700 kroner (3 TB). Innledningsvis vil harddiskene kun være å få kjøpt hos forhandlere av Apple-produkter som Eplehuset og Humac og i Apple Store.

Det denne harddisken savner er Thunderbolt. Du kan lese mer om Iomega Mac Companion Hard Drive hos Iomega.

Freimens bilde

Freimen

Nesten litt irriterende siden man ikke kan koble harddisk til iPad... (annet for å gi'n strøm)...

proximitys bilde

proximity

Thunderbolt og SSD or GTFO.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

hva er det du kobler den til Macen med? USB eller FireWire 800?

Uansett nydelig og smart design.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Skulle ønske de solgte denne som tomt kabinett. Har sett på muligheten for å koble en ekstern SSD-disk via FW800 som systemdisk til min gamle iMac for å gi den nytt liv. :) Har sett flere rundt omkring på nett som rapporterer det som en fin oppgradering. Men tomme FW800-kabinett er ikke alt for lett å oppdrive.

fatboy

Æsj, trodde her det var snakk om en ekstern harddisk med magsafe-connector til bærbar mac - det hadde vært genialt!

Denne var bare skuffende, ser dust ut med en slik oppå foten på iMacen, ødelegger det rene designet totalt. Og lading av iPhone, iPad osv. det har man uansett fra før (om det så tar litt lengre tid).

admins bilde

admin

@fatboy

Apple har patentbeskyttet MagSafe-connectoren sin så en slik får du nok ikk se :(

Macoldis (ikke bekreftet)

Hei

Kansje Mac1 sitt personale ikke har hørt om utlisensiering av patenter!!
Så hvorfor kan ikke iOmega ha MagSafe kontakt om de blir enig med Apple og betaler eller får lov til å bruke MagSafe kontakt på sine produkter.
Eller sitter Mac1 på informasjon som vi andre ikke vet.

"admin"
----Apple har patentbeskyttet MagSafe-connectoren sin så en slik får du nok ikk se :(---

Macoldis

admins bilde

admin

@Macoldis

Apple har ingen lang historie i å lisensiere sine patenter hvis ikke de må.

I tillegg har de faktisk gått til søksmål mot alle som har prøvd å produsere produkter som er kompatible med MagSafe. De har også gått til søksmål mot HyperMac som solgte produkter som benyttet resirkulerte orginale MagSafe-kontakter. Apple ser med andre ord ikke ut til å være særlig interessert i å lisensiere ut MagSafe til noen.

magste

Det stativet ipaden står på der! Noen som veit hvem/hvor du får tak i det?

iEdvards bilde

iEdvard

Stativer for Ipad finner du på Apples sine hjemmesider: http://store.apple.com/no/browse/home/shop_ipad/ipad_accessories/stands?mco=MjI4MzkzODA

Stativet som blir brukt på bildet heter Elago P2.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai