Apple klargjør MobileMe til iCloud

Apple klargjør MobileMe til iCloud

I helga aktiverte Apple for første gang muligheten for å flytte en vanlige MobileMe-konto over til en iCloud-konto. Prosessen er enkel, men er foreløpig kun for utviklere og man mister en rekke funksjoner i forhold til MobileMe.

Samtidig som Apple la ut en mindre oppdatering av iOS 5 betaen denne helgen, slo Apple også på muligheten for å flytte en MobileMe-konto til Apples nye iCloud. Inntil nå har MobileMe-kontoer ikke vært kompatible med iCloud, men nå kan altså utviklere flytte MobileMe-kontoer til iCloud.

Prosessen er ganske rett fram. Alt man behøver å gjøre er å gå til Me.com/move, logge inn i sin MobileMe-konto og følge anvisningene i nettlesereen.

Apple klargjør MobileMe til iCloud

Det som overføres fra MobileMe til iCloud er e-post, kalender og kontakter.

Apple klargjør MobileMe til iCloud

Det som ikke overføres til iCloud er iDisk, Gallery, og iWeb-nettsider. Disse kan du allikevel fortsatt bruke fram til 30. juni 2012. iCloud-kontoen din oppgraderes til å inneholde 25GB lagring fram til 30. juni 2012 hvis du er en betalende kunde i dag. Hvis du har automatisk fakturering av MobileMe vil du automatisk faktureres for NOK 280,- for 20GB den 1. juli 2012.

Apple klargjør MobileMe til iCloud

Apple informerer også at synkrosering av nøkkelringer, dashboard widgets, innstillinger og e-postregler ikke vil fungere når du har oppgradert til iCloud. Om dette skyldes at dette foreløpig er en beta eller om iCloud ikke vil ha denne muligeten, har vi foreløpig ikke funnet ut av.

Apple klargjør MobileMe til iCloud

Sist, men ikke minst, Apple krever at du har Mac OS X 10.7.2 beta og iOS 5 beta 5 for å kunne flytte til iCloud.

Jurgis

Er du ikke utvikler møter du denne: 944727

Safts bilde

Saft

Får den beskjeden Jurigs postet selv om jeg er utvikler, og har gjort alt riktig i følge release notes. Noen andre som har samme beskjed?

marshallm

nedgradering heller.. .kunne godt beholdt MobileMe og iDisk istedet... nå kan jeg jo ikke bruke sites-mappen til å legge ut websider lenger -.-

espran

Samme her, Saft! Får det ikke til

4matics bilde

4matic

Da har jeg endelig flyttet over til iCloud.

pushits bilde

pushit

"(...) synkrosering av nøkkelringer, dashboard widgets, innstillinger og e-postregler ikke vil fungere når du har oppgradert til iCloud. Om dette skyldes at dette foreløpig er en beta eller om iCloud ikke vil ha denne muligeten, har vi foreløpig ikke funnet ut av."

Dette bør komme på plass sporenstreks. Særlig nøkkelringer og epostinnstillinger er helt elementært.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai