Last ned OS X 10.7.1 nå

Last ned OS X 10.7.1 nåApple la i dag ut sin første oppdatering til Lion, OS X 10.7.1. Oppdateringen er er å få lastet ned via programvareoppdateringen og Apples-nettsider. En rekke mindre feil rettes, deriblant problemer med videoavspilling i Safari og dårlige Wifi-signaler. Har du en av de nye MacBook Air eller Mac mini-modellene får du også en egen Lion-oppdatering spesifikt for disse maskinene.

Den nye oppdateringen innebærer:

  • rettelse av en feil som kunne forårsake problemer ved videoavspilling i Safari
  • rettelse av en feil som kunne forårsake at lyden ikke virket ved bruk av HDMI eller audio ut
  • forbedret Wi-Fi-signaler
  • rettelse av en feil som hindret utveksling av data, innstillinger, og kompatible programmer til en ny Mac som kjører OS X Lion

I tillegg har MacBook Air og Mac mini fått sin egen versjon av oppdateringen, som innebærer:

  • rettelse av en feil som fikk MacBook Air til å automatisk slå seg på når MagSafe-adapteret er koblet til
  • rettelse av en feil som forårsaket blinkende skjerm på MacBook Air
  • rettelse av en feil på Mac mini som reduserte hastigheten på SD og SDHC

Senere i høst kan vi også forvente neste Lion-oppdatering, OS X 10.7.2. Denne oppdateringen vil blant annet innebærer støtte for Apples nye iCloud-tjeneste som er et av trekkplasterene i iOS 5.

Apple har også oppdatert OS X Server til versjon 10.7.1. Oppdatering til Lion og Lion Server er anbefalt av alle brukere og krever omstart.

lifeform

Satser på de har fått fikset opp i skjermproblemene jeg titt og ofte har hatt med min splitta nye iMac 27" (ref. http://skitch.com/lifeform/fcwn3/tull-med-fargene-settings) + at alt sammen låser seg etter en stund (8GB RAM - clean install av Lion). 8)

Lov håpe...

Kloksi

oppdateringer er slike at vi knap merker dem. Mister oppe da... Enten gjør jeg noe feil eller så har du vist til feil link. Uanset da. Du kjøpte en 27-ereren.. mest sannsynlig for å se på film da. Er veldig skeptisk at det er Lion som er skyldig i det du nevner. uansett da.... hva skal du med en ufullstendtig lion med dine behov da?

butare

Lion er en helt klar årsak til mine problemer som jeg har hatt. Blant annet video avspilling som jeg ser er en del av problemene som er løst.

trondhh

§1.1 Ulovlig kopiert materiale (piratkopier) er ikke tillatt

Utveksling av, eller forspørsler om utvekslig av, ulovlig kopiert materiale (piratkopier), herunder kopier av rettighetsbeskyttet programvare og musikk, er ikke tillatt. Utveksling av, eller forespørsler om utveksling av, serienummre eller programvare som fremmer urettmessig tilgang til programvare (cracks) er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å lenke til sider som formidler eller inneholder piratkopier. Publisering av informasjon fra andre medier, utover allmennt akseptert sitering, er ikke tillatt uten at det foreligger tillatelse fra vedkommende medie.

i1 godtar diskusjoner rundt programvareteknologier som BitTorrent, så lenge denne diskusjonen ikke omhandler utveksling av piratkopiert materiale. BitTorrent brukes i dag til en rekke lovlige formål, som f.eks. distribusjon av en rekke open source distribusjoner.

admins bilde

admin

@lifeform

Kan evt. være en hardwarefeil på den der og. Har samme maskin uten noen problemer med Lion.

Svends

Trondd: Er den updaten sikker? Hva fikser gjør den updaten i forhold til den nyeste offisielle til apple?

admins bilde

admin

Det er en beta-update ment for utviklere. Bør ikke installeres hvis du ikke er utvikler.

JosteinT

@Svends: Alle varselklokkene ringer ift. linkene fra trondhh
- det er det eneste han har bidratt med på forumet.
- de peker til en versjon 10.7.2, som ikke er lansert ennå.
- han sier ingenting om hva det er.
- man bør ikke laste ned Mac OS-oppdateringer fra andre enn Apple.
Hold deg unna.

trondhh

OS X Lion Downloads for developer

OS X Lion
Posted: Jul 1, 2011
Get your Mac App Store promo code for the release version of OS X Lion from the Mac Dev Center. (Mac Developer Program membership is required).

OS X Lion 10.7.2 Update (11C37)
Posted: Aug 12, 2011
This pre-release version of OS X Lion 10.7.2 is being provided solely for testing iCloud and updates the public release of OS X Lion and any earlier seed of OS X Lion 10.7.2. If you installed a previous seed of OS X Lion 10.7.2, please run the included reversioner package followed by the OS X Lion 10.7.2 update without restarting your system. You should restart your system after installing the OS X Lion 10.7.2 Update. (Mac Developer Program membership is required).

iCloud for OS X Lion beta 7
Posted: Aug 12, 2011
iCloud Add-on installer for OS X Lion. (Mac Developer Program membership is required).

iPhoto 9.2 beta 2
Posted: Aug 1, 2011
If you wish to test Photo Stream on a Mac, you must install iPhoto 9.2 beta 2.

IMPORTANT: The iPhoto update will replace your current version of iPhoto. It is strongly recommended that you work on a test/development system ONLY when using this release. This release will not open libraries created using the first developer release. You can create a new library or open an existing library created in an earlier version of iPhoto. Before opening an existing library, make a backup copy first. You will not be able to revert the system to an earlier version of iPhoto without doing a clean install of Mac OS X and reinstalling iPhoto either from your original installation DVD or by downloading from the Mac App Store. Please note that libraries from this developer release will be incompatible with earlier versions of iPhoto. Review the iPhoto 9.2 Release Notes for more information.

Safari 5.1.1 Update for OS X Lion
Posted: Aug 6, 2011
Download the latest release of Safari for OS X Lion to test Bookmarks and Reading List with iCloud.

danibo77s bilde

danibo77

@JosteinT

Rolig nå! Linkene @trondhh viser til er iModZone, en uoffisiell, men svært så troverdig leverandør av OFFISIELLE beta-versjoner fra Apple (utviklerutgaver). Eieren av imzdl tjener penger på dette og vil nok ikke drømme om å ødelegge hans business-modell med "uoffisielle" versjoner.

Har brukt imzdl til iphone i 2 år.

Som @admin sier, dette er beta-utgaver, og anbefales ikke til regelmessig bruk da de kan være meget ustabile, samtidig som de kan ødelege for allerede velfungerende programmer.
På den andre siden kan de fikse irriterende problemer...

JosteinT

Godt godt, da kan jeg gre ned håret igjen. :-)

Bumblebees bilde

Bumblebee

mnjee... tror jeg beholder Snow Leopard en stund til. Why fix it, if it ain't broken?

danibo77s bilde

danibo77

:)

Mars

@Bumblebee

nja - selv om intet er ødelagt så ønsker hvertfall jeg å oppgradere fra Audi til Aston Martin - derfor: Lion
;-)

Mistahh

Andre som føler Preview er tregere til å åpne seg enn i Snow Leopard, Leopard? Dvs den åpner først i en forminsket versjon, for så å poppe opp i rett størrelse?

trondhh

jeg kommer til og gå til bake til Snow Leopard, meget stabil og så fungere de fleste programmene der også regner med at det vil gå en stund før at lion blir stabil jeg har brukt det en stun nu og og min erfaring med min maskin (macbook-pro 2011) så henger maskinen ofte og de problemene hadde jeg ikke før, programmer bar sluter og fungere.
har nu brukt 10.7.2 og det er ikke noe store forandringer

Forester

Hei !
Noen som vet om de har fått fikset problemet med "hot cpu" i Lion 10.7.1 eller 2 ?
mvh

andreas 30gb

Fremdeles ingen 5.1-lyd / Digital lyd ut den kombinerte lydutgangen.

Dette er så flaut at jeg har ikke ord. Merkes godt at Apples største fokus ikke lenger er på OS X. Skjerpings Apple. Har seriøst begynt å vurdere Linux Mint som hoved-OS.

momo88

Er det noen andre her som har problemer med wifi etter å ha oppgradert til lion på sin mac mini (2010)? Wifi fungerte utmerket i snow leopard, men i lion har hastigheten blitt redusert voldsomt.

Hadde trua på at oppdateringen i dag kanskje skulle hjelpe, men dette har faktisk gjort det enda værre. nå er det som å sitte med modem på rommet.

TIl sammenlikning har jeg en mb pro hvor wifi fungerer som en drøm selv etter siste oppdatering fra lion.

På forhånd, takk for svar:)

ruvinns bilde

ruvinn

Fremdeles ingen 5.1-lyd / Digital lyd ut den kombinerte lydutgangen.

Dette er så flaut at jeg har ikke ord. Merkes godt at Apples største fokus ikke lenger er på OS X. Skjerpings Apple. Har seriøst begynt å vurdere Linux Mint som hoved-OS.

Har du prøvd avspiller Movist?
Jeg får dolby digital lyd når jeg bruker denne avspilleren

most-75

Skal jo ikke være behov for å prøve all verdens avspillere for å få 5.1 lyd. Står i specene til mini at den har flerkanalslyd via hdmi. Det er bare flaut fra Apple.

ruvinns bilde

ruvinn

macèn har jo flerkanalslyd via hdmi :-) problemet er vel osx-lion som dessverre har for mange bugs.
En alternativ spiller kan jo være en løsning frem til problemet blir løst, dersom du har behov for å ha 5.1 lyd nå..

proteque

Tror jeg må prøve å få tilbake pengene mine. Maskinen min er omtrent ubrukelig etter updaten. wlan går opp og ned, finder henger seg, blir plutselig logget ut... (ja dette er etter 10.7.1 updaten og). Tenker jeg legger inn igjen SL i hvertfall. har alt gjort det på workstationen men hadde et håp om at det skulle bli bra så har beholdt det på MBP-en.

proteque

momo88: nøyaktig samme symtom som deg. på mbp.

danibo77s bilde

danibo77

Wifi-problemene forsvant hos meg etter en clean install + 10.7.1 ..

Både iMac 2.66 og MBA 11"

proteque

clean 10.7.0 install? jeg hadde clean 10.6 før jeg la inn via app storen.

lifeform

Ok, admin. Skal se om jeg får samme feilene fremover... Isåfall blir det en supportsak ut av det.

ppizzleyo

har installert den 10.7.2 updaten, det betyr vel at jeg ikke trenger å installere denne oppdateringen? får ikke lyd gjennom hdmi-adpateren min lengre. kanskje dumt spørsmål, men lurer..

Jaroma

ppizzleyo: Jeg tror ikke man skal legge så mye vekt på 10.7.2, slik den fremkommer i dag. Gjorde ingen underverker med min maskin, så jeg bestemte meg for å kjøre inn den offisielle 10.7.1-versjonen i dag. Synes maskinen ble vesentlig kvikkere etter dette.

Hvis du har lyst til å prøve den offisielle 10.7.1, men ikke vet hvordan, her er fremgangsmpten:

Filen SystemVersion.plist (under System / Bibliotek / CoreServices) må endres slik:

ProductBuildVersion = 11A511
ProductUserVisibleVersion = 10.7
ProductVersion = 10.7

For å få skriveaksess kan det lønne seg å dra filen ut på skrivebordet og editere den der, før du drar den tilbake til filmappen. Når endringen er gjort, omstart maskinen og installerer 10.7.1

XVegard

Tilbake til Snow Keopard her. Lion...makan til tyggegummi.OS...;(

ppizzleyo

tusen takk for svar og hjelp Jaroma. Skal gjør det og håper jeg merker forskjell og at hdmi-lyden fungerer etterpå!

pushits bilde

pushit

mnjee... tror jeg beholder Snow Leopard en stund til. Why fix it, if it ain't broken?

+1

edorfo

Jeg synes Mac Proen min ble litt kjappere etter 10.7.1

Den ble litt tregere ved å oppgradere til 10.7, men med 10.7.1 er den "back to superkjapp"

:-D :-D

bohdi

Har heller ikkje oppgradert til Lion. Avventar.

Ser at det er litt blanda mottagelse, og kombinert med at eg føler at Douglas Adams var inne på noko ventar eg litt til:

"Anything that is in the world when you’re born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works. Anything that’s invented between when you’re fifteen and thirty- five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it. Anything invented after you’re thirty-five is against the natural order of things."

danibo77s bilde

danibo77

clean 10.7.0 install? jeg hadde clean 10.6 før jeg la inn via app storen.

Det kalles oppgradering :)

Hold inne Cmd+R ved oppstart av mac'en så kan du gjøre en clean install av 10.7.
Om det hjelper for deg skal jeg ikke si...

ppizzleyo

fantastisk. merker at maskinen ble mer pålitelig etter installasjon av 10.7.1 . men får fremdeles ikke lyd via HDMI. bestilt ny kabel i dag så jeg slipper å bruke adapter.

FT

Har store problemer med å spille av musikk gjennom Airport Express. Itunes kobler seg ALDRI til høytalerne.

Henfjel

noen som har en pekepin på om jeg vil merke noe forskjell på SnowLeopard og Lion på en mid2008 hvit macbook med tanke på ytelse og funksjoner? vil updaten være verdt de 200 kronene for meg?

punsk

Etter Lion har min macbook pro oppført seg snodig. Det største problemet er wifien som går av og på, skrivern støttes ikke selv om den ligger inne i driverlista, maskinen har gått i lås ved enkelte anledninger. Hva slags makkverk er dette? Stabiliteten i OSX har alltid vært mitt hovedargument for Mac. Det er noen over som skriver at dette er flaut, og det kan jeg slutte meg til. Det er helt utrolig at Apple svikter Mac på denne måten.

Bumblebees bilde

Bumblebee

@Mars "nja - selv om intet er ødelagt så ønsker hvertfall jeg å oppgradere fra Audi til Aston Martin - derfor: Lion
;-)"

....du står jo fritt til å velge, og hvis du er fornøyd, er det flott. Jeg har ikke prøvd Lion selv, men ut fra alle negative kommentarer jeg leser om OS-et her og andre steder, velger jeg å avvente. Jeg er svært fornøyd med 10.6.8

For øvrig er jeg rimelig sikker på at det er mer feil med en Aston Martin enn en Audi, men det får bli en annen diskusjon.

danibo77s bilde

danibo77

noen som har en pekepin på om jeg vil merke noe forskjell på SnowLeopard og Lion på en mid2008 hvit macbook med tanke på ytelse og funksjoner? vil updaten være verdt de 200 kronene for meg?

Lurer på om det ville være best å ikke oppgradere... tror ikke du får noe stor ytelsesforbedring, mulig heller en tregere maskin..

Men om du har backup så kan du jo prøve..

bambinis bilde

bambini

Ingen problemer med Lion :) Funker smertefritt!!

Henfjel

@danibo
Har backup klar, for skal formatere uansett men vet ikke om jeg gidder å betale for å sjekke om Lion funker ordentlig :-P
blir nok MBA snart :-D

lifeform

Synes det har kommet seg med 10.7.1.. Ikke hatt nevneverdige fryseproblemer eller probs med skjermkortet til nå.

Update: Har funnet feil med lyden når jeg skifter mellom hodetelefoner og høytalerne på maskinen. Tar minst 1-4 minutter før det kommer lyd ut av høytalerne, og det samme når jeg kobler på headsettet igjen.

Noen som har opplevd det samme? MBP 13" 5.5, midten av 2009.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai