Lion nå tilgjengelig på minnepenn

Lion nå tilgjengelig på minnepenn

Apple overrasket mange ved å gjøre Lion kun tilgjengelig i Mac App Store og fjerne alle former for fysiske medier. Dette gikk de derimot tilbake på kort tid etter lansering og lovet å selge en minnepenn med Lion på. Apple har nå lagt ut Mac OS X Lion på minnepenn for salg i sin nettbutikk.

Mange har irritert seg over at Lion til nå bare har vært tilgjengelig for de som har Snow Leopard, og gjennom App Store. Det var lenge tvil om Apple ville selge Lion på et fysisk medium, men gjorde det for en stund siden klart at Lion ville selges på minnepenn. Denne er altså nå tilgjengelig for 499,- + frakt.

Minnepennen skal innholde hele installasjonen til Lion så det skal ikke være behov for å laste ned ekstra filer under installasjonen. Apple opplyser også at det ikke er mulig å bruke Recovery partisjonen til reinstallasjon om du installerer fra minnepennen.

Dette er samme type minnepenn som Apple har distribuert med MacBook Air.

josteinliverod

Lager selv jeg :)

pushits bilde

pushit

Lager hele minnepennen selv, så klart.

Henfjel

ja.. tror nok jeg lager selv til den prisen ja

Vidar Pedersen

Det er greit man kan lage den selv. Men det er litt typisk at de lover en ting så kommer noe annet og tredje. Irriterende.
Vidar

petrus764s bilde

petrus764

Denne trenger ingen tilgang til internett, i motsetning til den man lager selv (ja, også når man legger hele InstallESD.dmg på minnepenn må man ha internett-tilgang), og man vil ikke i ettertid kunne gjenopprette fra internett (CMD + r under boot) har man installert Lion via denne, man er nødt til å bruke minnepennen også neste gang man vil reinstallere.

eee

@ petrus764:
Jeg lagde minnepenn med OS X Lion med Lion Disk Maker.
Det er bare å sette minnepinnen inn i maskinen og restarte. Deretter holder du inne ALT for å få opp diskene dine, og istedet for å gå inn i "Recovery HD", så går du heller inn på minnepennen. Derfra kan du formattere harddisken og deretter installere en "clean install" uten å måtte laste ned noe fra Apples servere.

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Er nok, som mange påpeker, lett å lage egen minnepenn med Lion på her. Selv tok jeg vare på image'et og la det på ekstern disk for ev. senere bruk.
Uansett er jo dette en perfekt løsning for mennesker som kanskje har den eneste nettilkoblingen via mobilnett? Med sine begrensninger i form av hastighet, GB/mnd etc.

Wavelengths bilde

Wavelength

Eller for de som bare har Leopard.

NikoAas bilde

NikoAa

Det er et stykk nydelig minnepenn :)

Svends

Synes det er for jævlig at de skal legge ut systemet på minnepenn for salg jeg, når det fremdeles er så mange bugger i det. De burde i det minste fikse Wifi problemet så folk kan bruke internett normalt i 2011.....

petrus764s bilde

petrus764

@ petrus764:
Jeg lagde minnepenn med OS X Lion med Lion Disk Maker.
Det er bare å sette minnepinnen inn i maskinen og restarte. Deretter holder du inne ALT for å få opp diskene dine, og istedet for å gå inn i "Recovery HD", så går du heller inn på minnepennen. Derfra kan du formattere harddisken og deretter installere en "clean install" uten å måtte laste ned noe fra Apples servere.

Joda, den kobler også til Apples servere og laster ned data, som jeg også skrev over. Hvis du ser godt etter under installasjonen så står det til og med at den laster ned data.

Den laster riktignok ikke ned hele lion (men det har jeg heller ikke sagt), men den kobler til og laster ned data. Disken fra Apple inneholder visstnok 7GB med data, den fra AppStore er på 4GB.

Apples minnepenn tillater heller ikke reinstallasjon fra internett i ettertid, man må som sagt bruke USB-penna hver gang.

Mortinho87

Hei! Er disse minnepennene tilgjengelig andre steder enn Apple store?

nomad1

Dette er bra for de av oss som er avhengig av mobilt bredbånd og ikke har ubegrenset båndbredde. Lion tilsvarer jo omtrent halvparten av datamengden jeg får laste ned i løpet av en hel måned

ggt667s bilde

ggt667

Noen her som klarer å lage Lion installer med programmer i? Lion installer med Smulton, Fake, og noen flere apps forhåndsinstallert hadde vært gull

XVegard

Dette burde de gjort fra starten av. Men... etter min mening burde aldri Lion vært laget en gang da så...;p

Wavelengths bilde

Wavelength

Nei, er viktig å ikke gjøre fremskritt. La oss alle holde oss til det gamle.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg sier ikke at Lion ikke burde vært laget, men jeg ønsker meg at Apple kan fortsette en parallell tråd for proffbrukere, Lion inneholder for mye jall, og er tydelig rettet mot konsumermarkedet; ikke ulikt iOS.

Wavelengths bilde

Wavelength

Det kan jeg være enig i. Men tror dessverre det blir fremtiden for Apple.

arokh

Dere er tydeligvis ikke proffbrukere. Hva er det i såfall som hindrer dere i å gjøre jobben på Lion?

Wavelengths bilde

Wavelength

Ingenting, men det er en klar tendens på at Apple gjør systemene sine mer lukket og "brukervennlig". Det er forstårlig også, siden det er massene som gjør at Apple blir rike, ikke proffbrukerne.

ggt667s bilde

ggt667

Dere er tydeligvis ikke proffbrukere.Deg om det...Hva er det i såfall som hindrer dere i å gjøre jobben på Lion?At det blir for mange tærninger både foran og bak, i "godhetens"-tjeneste.

nwader

Vil det ha noe å si for språk ved installasjonen om jeg kjøper minnepenna når jeg er i England neste måned?
Blir vel noen kroner billigere siden jeg også slipper frakta.

ggt667s bilde

ggt667

Hva er det i såfall som hindrer dere i å gjøre jobben på Lion?Vi har noen prakteksemplarer på idioti,
skjule mapper uten at mappenavnet starter med .
FrontRow
LaunchPad

det er ting dem kunne spart seg for på Pro modellene, men hatt med på de modellene som ikke het Pro, syns jeg.

Jokers bilde

Joker

Er det mulig å oppgradere Leopard til Lion ved å bruke USB? altså uten å måtte ta clean install

ggt667s bilde

ggt667

Da jeg oppgradert fra Snow Leopard til Lion ble alt liggende.

hhtjo

Hei, er det noen som vet om det går fint å installere og å kjøre photosop elements 8 og microsoft office 2008?

hhtjo

i osx lion

nwader

Ref. Eget innlegg over.

Funket fint å kjøpe lion i en applestore i London og installere på norsk. Var vel ingen stor overraskelse men :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai