GTA3 tilgjengelig i amerikanske App Store

Theft

Da «Grand Theft Auto 3» ble utgitt på PlayStation 2 i 2001, vekket det mye oppsikt på grunn av all volden innad spillet. Det var et stort, åpent spill hvor spilleren hadde friheten til å utforske bak ethvert gatehjørne – et såkalt «sandkassespill». Det var det tredje spillet i serien, vel og merke. Men GTA3 ble en milepæl for Rockstar på grunn av det faktum at det var første spillet i serien som var i 3D.

Den gang spillet ble lansert på PlayStation 2 havnet prislappen på litt i underkant av 600 kr. Nå, ti år senere, har digital distribusjon av programvare slått an. Dette åpner muligheten for lavere pris på produktene.

Theft

Man må også selvfølgelig ta i betraktning at spillet er hele ti år gammelt. For mange vil likevel GTA3 være en ordentlig nostalgitittel, og bringer tilbake masse minner. Nyheten om at spillet har havnet i Mac App Store for den hyggelige prisen på 14.99 dollar – eller rundt 80 norske kroner – er derfor en god nyhet for mange.

Per dags dato er spillet dessverre bare tilgjengelig i den amerikanske versjonen av Mac App Store. Om det vil komme til den norske butikken, er fortsatt usikkert. For de som allerede har en kreditert amerikansk konto, vil det gå helt smertefritt å laste ned spillet.

Rockstar Games har også sagt at de planlegger å gjøre både «Vice City» og «San Andreas» tilgjengelig etter hvert.

rattata12s bilde

rattata12

Fin tittel denne gangen! Er lei av å lese igjennom å bli mer og mer spent, for å oppleve at det kun er på den amerikanske. Nå stod det i tittelen, så da ble det ikke noe problem :)!

introvertgeeks bilde

introvertgeek

... når skal big business forstå at verden er rund, og nett er nett. Slipp samtidig over hele verden, ffs.

devo

@introvertgeek: Tvert imot, en konteiner med hullkort hvor spillene er lagret er på vei over Atlanterhavet med dampskip as we speak. Ikke tro at de lager sånne latterlige begrensninger bare for å tjene penger, eller værre: For moro skyld! :O

mrprytzs bilde

mrprytz

hahaha....trodde de lagret på "tape" nå for tiden men så feil kan man ta

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Noen som vet hvor man kan se hva systemkravene er?

ddybings bilde

ddybing

Siden det er via App Store ville jeg tippe du trenger en maskin som kan kjøre Snow Leopard/Lion.
Ellers tror jeg ikke det kan være store kravene. Jeg spilte San Andreas helt fint på en PC med 1,7 Pentium M og 2GB RAM.

overagnar

GTA III selges også hos GameTree Mac (som man kan kjøpe fra selv om man bor i Norge) samt at de også selger Vice City og San Andreas

http://gametreemac.com/search.php?mode=search&page=1

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Er denne versjonen og den fra GameTreeMac den samme da?

Denne er på 705MB, og den fra GTM er 731.9MB. Dessuten krever GTM sin "Mac OS X 10.5.8, Mac OS X 10.6.2", mens denne ifølge AppStore "Mac OS X 10.6.6 or later".

mags92

Vet ikke om det er samme som på Mac app store, men den i Mac app store krever jo selvfølgelig 10.6.6 fordi at Mac app store er ikke tilgengelig i tidligere versjoner enn dette ;)

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Hmm... Jajo, kan jo være derfor. Trodde man kunne ta backup av installasjonsfilen, og innstallere på andre maskiner enn den man lastet ned til. I såfall hadde det vært greit om de oppga de "egentlige" systemkravene. :)

Jeg lurer bare fordi jeg har lyst til å kjøpe det og spille på min MBP fra 2008 med 2GB RAM såfremt det vil funke bra på den. Leit å kjøpe et spill man ikke har god nok maskin for. Spilte det på en dårligere selvbygget PC da det først kom ut, men siden dette er en WiNE-port (ble i hvertfall hevdet at det er det det er på en annen side) så krever det gjerne en god del mer enn originalversjonen.

arigolds bilde

arigold

Det skal nevnes at det er mulig å få GTA San Andreas til mac om man er litt kreativ i forhold til hvor man laster ned spill :) Har det selv, og det fungerer relativt smertefritt!

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Ja, som nevt tidligere kan man få Vice City og San Andreas hos http://gametreemac.com.

De kommer også på AppStore på 25. august og 1. september. :)

arigolds bilde

arigold

Nydelig! :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai