Planlegger Apple et nytt Mac-produkt?

Mac Lineup

Den japanske nettsiden Macotakara har en liten notis der de rapporterer at Apple planlegger å introdusere et helt nytt Macintosh-produkt. En rask oversettelse av den originale japanske teksten viser at produktet skal være «helt forskjellig fra nåværende produkter» og vil potensielt bli introdusert i slutten av dette året.

According to anonymous source in Asian supplier company, Apple seems to be preparing project to release new Mac line-up which is absolutely different from current products until end of this year.

Though this source does not told in detail, this new Mac line seems to be clearly different products from current ones, so new product name could be given.

Macotakara skal ifølge Mac Rumors har en relativ blandet historie når det kommer til Apple-rykter, der de blant annet i forrige desember kom med et bilde av en iPad 2-case som viste en ny og større høyttaler som faktisk kom noen måneder senere. De hadde også rett med sine rapporter rundt mediaeventen til iPad 2 og tidsrammen til lanseringen, introduksjonen av Final Cut Pro X og tredjeparts enheter med Thunderbolt. De var derimot ikke vært like nøyaktige da de skrev at nye MacBook Air skulle få Toggle DDR 2,0 RAM.

Tror dere det kan være noe i at vi kommer til å se en helt ny Mac nå som vi allerede har MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, iMac og Mac Pro? Hva mangler?

Tags:

dagfather

Kanskje en spillkonsoll??

Det kunne jo vært lekkert..
Selv om jeg spiller egentlig aldri, men sikker på at om Apple hadde begynt med det hadde jeg nok fått et behov for det omsider..

spiffers

Jeg tipper at en spillkonsoll vil bygge på iOS plattformen, da det allerede er en ganske stor utbredelse av iOS blandt spill leverandører. Har mer tro for at det blir en endring av MacBook Pro, eller en stasjonær maskin mellom Mac Mini og Mac Pro, for å ta mellomsegmentet som Apple ikke helt dekker idag med iMac.

baiazs bilde

baiaz

Hmmmm spennende!

Kanskje en elektrisk pepper og salt kvern med MP3 spiller! Eller en potetskreller med mp3 spiller og kamera!!!!

Det hadde vært kult!

weding

Det har allerede versert rykter om en Apple TV, så jeg ser ikke bort fra at det er TV'en det siktes til. Spennende blir det i hvert fall - har litt sansen for potetskreller-forslaget... :-)

ddybings bilde

ddybing

@baiaz
Det hadde vært kult :-D
Spille julemusikk og filme juleribba mens man krydrer den ;)

mati_91

Jeg syns at det har alltid vært mangel på en maskin mellom iMac og Mac Pro. En mindre versjon av Mac Pro med i5/i7 prosessor, RAM brikker som i stasjonære maskiner og mulighet til å oppgradere grafikkkort.
Oppgradering er det som irriterer meg mest i iMac. Hva er vitsen med å bytte ut hele greia når skjermen er i orden?

Hoffas bilde

Hoffa

Får håpe Apple kommer med HD Tv. Med innebygd AppleTV eller streaming muligheter fra IOS enheter eller PC

Wavelengths bilde

Wavelength

Det kommer til å bli en overprisa TV. Sikkert uten 3D og CAM. Og så må den jailbreakes for å kunne dra noe nytte av den.

Er vel LG som skal lage disse TVene. Føler at når Apple ikke lager noe selv, men bare setter navnet sitt på noe annet, så blir det ikke det samme.

http://www.apple-tv.dk/har-apple-øje-pa-en-55-tommer-oled-skræm-til-et-apple-fjernsyn

svanos bilde

svano

Jeg kunne også tenkt meg en "skjermløs" stasjonær fra Apple som ligger mellom mini og mac pro (en imac uten skjerm mao) siden jeg vil bruke andre skjermer enn Apple sine glossy, men jeg tror ikke det kommer da dette vil være et lite og dermed uinteressant marked for Apple.

@JHHolen om Apple skulle bruke LG sine OLED-panel blir det jo like mye et appleprodukt som f.eks. en mbp (panelene i disse er også levert av underleverandører).

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Ikke for det at jeg tror det er sannsynlig, men jeg håper (krysse fingre) at det i tilfelle er en erstatning for xServe, hvor Apple har redefinert hva en server er slik at den både er brukervennlig/liten/lett og tilfredsstiller profesjonelle krav. Jeg vet at de har Mac Mini Server selvfølgelig, kanskje en slags storebror til den med mer ohmpf.
Tror Apple gjorde en feil ved å trekke seg ut av high-end serverhardware. De burde i akkurat det tilfelle ha sett større på det enn ren profitt.

Det har vært en del rykter om en Apple TV, ja. Personlig er jeg sterkt skeptisk til det. Apple lager datamaskiner og et rikt økosystem for konsumering av medieinnhold on-demand. Dette kan man nyte på en Apple skjerm allerede. Disse er høykvalitets, høy-margin produkter, akkurat slik Apple liker det. Hvorfor skulle de gå inn i et marked med tynne marginer hvor de ikke kan produsere noe som ikke har en unik Apple-vinkling, men må virke med alle typer set-top-bokser/annenesignaler/kabelanlegg, og som i tillegg bruker en i Apples øyne bakstreversk teknologi som TV representerer? Nope.

el-nico

Hmmmm spennende!

Kanskje en elektrisk pepper og salt kvern med MP3 spiller! Eller en potetskreller med mp3 spiller og kamera!!!!

Det hadde vært kult!

iSpice?

vidarj94

Hva med et tastatur lignende det forrige, (før alu) men med en Mac Mini innebygget??? evt. touchpad istedet for numpad??

Hadde jo vært interresant.

Morberg

Tipper en slags iMac på rundt 20" med berøringsskjerm.

i-Simens bilde

i-Simen

Tipper på server jeg, eller en iTVHD altså HD TV.

Lillianw83

Lurer på hvilke behov de skal skape denne gangen!!!:-):-) Gleder meg!

For min del så skulle jeg veldig gjerne ønsket at Apple designet bil (blir sikkert hetende iDrive), støvsuger robot/vaske robot med (gjett!) iPad som fjernkontroll fra hvorsomhelst! Ser gjerne for meg ei super tynn og enkel pen som legger inn på macen alt man skribler ned *nikker*
Ikke minst 3D system uten nødvendige 3D briller!,,:D

josteinliverod

Tror ikke det blir noe HDTV eller Apple TV, ettersom det ikke går under kategorien "Mac".
Men hadde vært kult med et tastatur med mac innebygd. Sånn at du kan koble iPad'en, eller en skjerm til tastaturet. Å bruke skjermen eller iPad'en som dataskjerm :D

eigeeks bilde

eigeek

Apple har jo tatt patent tidligere i år på en helt ny og ekstrem 3D løsning for TVer, men det gjør det ikke til en helt ny Mac fordet. Dette blir spennende!!

marius.ls

iTV :)

Henfjel

hadde vært utrolig bra med en maskin mellom mac mini og mac pro. er en av de få tingene apple mangler i min mening!

tomen

Apple mener tydeligvis at iOS brukere ikke skal trenge en tradisjonell MAC i huset. For meg er det derfor åpenbart at det må komme en slags serverløsning for iOS-enheter, ment for hjemmebruk. Et sted må våre private videoer og annet media ligge. Video er så mye mer en filmleie. iCloud er enda ikke godt nok for dette, og hastigheten på bredbånd rundt i verden er ikke på langt nær raskt nok for å putte all media opp i "skyen"

iServer produkter på rekke og rad kommer nok snart.

quadra800s bilde

quadra800

iVibrator?

spiffers

@Lars A. Gundersen : Mac Mini Server med mer ohmpf, er Mac Pro Server.

@tomen: iHomeCloud er vel tingen som alle burde hatt. En litt mer avansert utgave av Time Capsule, med servermuligheter. iCal, kontakter osv, det ville være veldig bra. Ja, også dele iTunes bibliotek.

danibo77s bilde

danibo77

@vidarj94

C64 har noe i samme gaten:

http://www.commodoreusa.net/CUSA_VICSlim.aspx

MBP133

Jeg kan se for meg at de lanserer en liten bærbar mac (Air-variant), drevet av en overklokket variant av deres nye A5 SoC. Den kan ikke konkurrere med i5/i7 ytelsesmessig, så de kan lansere den som en egen mac. Den vil nok bli drevet av en blanding mellom Lion og iOS.

Correct me if I'm wrong.

lilduff90s bilde

lilduff90

Jeg ser for meg en ny Mac Pro i middelklassen (nærere iMac i pris), med nytt og fancy design :)

Peropaals bilde

Peropaal

I lydverdenen har vi Universal audio som selger moduler med en eller flere *Sharc* prosessorer som du kobler på vertsmaskinen via Firewire-porten, for å få ekstra kraft til plugins i *sequenceren* din. Du kan legge til mere kraft ved å seriekoble flere enheter.

Hvilke interessante ting kan man gjøre med Thunderbolt? TB er jo også en utvidelse av PCI-bussen?

Kanskje Apple planlegger en ny type prosessormodul med f.eks samme form som MacMini; en boks som kobles til TB-porten og som vil gi vertsmaskinen økt ytelse på utvalgte områder.

Bare tenker litt høyt…

ggt667s bilde

ggt667

Den neste ledende spillkonsollen kommer neppe fra Sony, kanskje den kommer fra Apple?

Snires bilde

Snire

iDass eller iWc
Tenk dere en flott "aluminiumspotte" med røkfarget ring og lokk i glass, utstyrt med wifi så man kan kontrollere underspyling, varme i ringen, fancy ledbelysning osv. fra iPad/iPhone. Samt få opp info om nivå i septikken. :-)
There is an app for that, perhaps.
Jaja, det var kveldens frie fantasi.

artikallj

En AppleTV med "ekte" iOS. Sånn at man kan ta i bruk AppStore og alle muligheter for nedlasting av apps som er laget for iOS og da også nyere apps som selvfølgelig er laget for AppleTV.
Det er ikke en "Mac", men det er det jeg ønsker meg i alle fall.

joakimulseths bilde

joakimulseth

Jeg har planer om å kjøpe 27" iMac i7 neste uke eller noe, men nå ble jeg plutselig i tvil... Er det noen som kan sitte på relevant info, om eg heller burde vente og se hva som kommer? Og når evt. er "det nye" og se i Apple Store i Norge?

Jeg vet såklart at ingen av dere vet dette håndfast, men jeg spør alikevell i tilfelle det skulle være non som an hjelpe meg :)

kattunges bilde

kattunge

Tipper på en barbara med magic mouse… eller kanskje touch pad 8-)

danibo77s bilde

danibo77

Er det noen som kan sitte på relevant info, om eg heller burde vente og se hva som kommer? Og når evt. er "det nye" og se i Apple Store i Norge?
)

Det er ingen som kan hjelpe deg.

Dette er spekulasjoner, rykter, snakk, sladder, visketisking... kall det hva du vil, men om du ønsker deg en mac nå så er det bare dumt å vente på noe ingen andre enn Apple selv vet hva er, om de i det HELE tatt vet det selv :)

alexanderodd

Kanskje en revolusjonerende ny Macbook. Siden den ble fjernet nylig.

Jumbolight

iProjektor? og hjemmeserver
xServer lever ikke lenger, var alt for dyr til hjemmebruk - stor og bråkete.
Hva med en hjemmeserver, en NAS for lagring av av familiens bilder og filmer. Enkel deling på hjemmenettet (og internett).
Visning direkte på iProsjektor, uten bruk av en maskin!

tgjoen

Etter min første Powerbook G4 i 2001 så har det jo bare gått en vei,så vi kan ikke gjøre noe annet enn å glede oss.

freddjohs bilde

freddjoh

Siden det skal komme på slutten av året kan vi kanskje håpe på iHeat, en varmeovn som ser fin ut i stua og har innebygget Mp3-spiller?

Arild Holtet

Kan det bli noe "nytt" og valg av matte skjermer igjen? Steve Jobs kjørte hardt ut, med speilblanke skjermer de siste årene. Det er 40% av iMac sine kjøpere, som ønsker seg matt skjerm. Det samme med meg, som aldri vil kjøpe iMac medglossy skjerm. Er kanskje å håpe, at 30" matt skjerm til Mac Pro kommer også. En mellomting mellom iMac og Mac Pro? Vel nye skal overta efter Steve Jobs sa han ville fratre. Kanskje prioriterer de anderledes. Men aksjene vil nok falle, efter Steve Jobs blir borte fra lederstolen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai