Steve Jobs går av som administrerende direktør i Apple

Steve Jobs

Apples styre annonserte den overraskende, men likevel ventede, nyheten på onsdag at Steve Jobs har sluttet som administrerende direktør i selskapet. Styret har samtidig utnevnt Tim Cook som den nye sjefen, etter Jobs' anbefaling.

Steve vil fremdeles være involvert i Apple som styreleder og ansatt samtidig som Cook kommer inn som styremedlem.

The Board has complete confidence that Tim is the right person to be our next CEO. Tim’s 13 years of service to Apple have been marked by outstanding performance, and he has demonstrated remarkable talent and sound judgment in everything he does.

sa Art Levinson, på vegne av styret til Apple.

I sin rolle som COO har Tim Cook allerede vært ansvarlig for den verdensomspennende driften samt forvaltningen av hele forsyningskjeden til Apple. Mens Jobs har hatt den totale oppmerksomheten siden han kom tilbake i 1997, skal mye av den ekstraordinære lønnsomheten og meget strømlinjeformede drift i løpet av de siste årene tilskrives Cook sin gode ledelse.

Levinson forteller samtidig at visjonen og lederskapet til Jobs har «reddet Apple» og gjort selskapet til det mest verdifulle teknologiselskapet i verden.

Steve has made countless contributions to Apple’s success, and he has attracted and inspired Apple’s immensely creative employees and world class executive team. In his new role as Chairman of the Board, Steve will continue to serve Apple with his unique insights, creativity and inspiration.

fortsatte Levinson.

Hvem som skulle lykkes i å ta over Apple har vært et spørsmål med åpne diskusjoner de siste årene, helt siden Jobs hadde sitt første midlertidige sykefravær på grunn av komplikasjoner med kreft i bukspyttkjertelen. Selskapet har fram til nå vært tilbakeholdne med å delta i diskusjonen rundt hvem som skulle ta over etter Jobs, selv på aksjonærmøter.

Det kan føles betryggende og lite overraskende at det ble Tim Cook som tok over roret ettersom han mest sannsynlig allerede har gjort alle de praktiske oppgavene som administrerende direktør det siste året, og muligens lenger.

Brevet fra Steve Jobs

Etter at nyheten kom publiserte Apple et brev fra Steve. Elegant, og rett til poenget.

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

MacFans

En sørgelig dag for menneskeligheten :(
Lenge leve Jobs

Funkaholic

Hadde nok godt av å gi seg nå, har jo vært ganske så dårlig den siste tiden.
Blir spennende å følge Apple framover, se hvilken retning selskapet tar nå som "grunnpilaren" ikke lenger er et ikon.

Se forresten denne siden, rart ikke sant?
Apple Leadership

nicho

Hvor mange slike tråder trenger mac1, egentlig? Dett er den tredje, og foreløpig siste.

spiffers

Tim Cook er utrolig kjedelig, så jeg håper på at Jonathan Ive er den som holder presentasjonene fremover. Han er mer karismatisk synes jeg.

bomben

Fant følgende analogi til at Jobs slutter:

"Today Apple becomes a real reflection of the American economy... Great potential in value... but no Jobs."

tacomodo

Snipp snapp snute...

fredarn

Virkelig synd, håper Jobs kommer seg igjen... :(

MacPhisto

Pressemeldingen som var litt informativ er blitt borte?

Urk, forumkamaraderi!

Ketle

Virker som om mange tror at Jobs er død. Det er han ikke. At han gir seg som CEO er greit når han er for syk til å være 100% på og tilstede hele tiden. Han fortsetter i styret og vil derfor fortsette å være en stor påvirkningsfaktor så lenge han lever.

wacz016s bilde

wacz016

Han kommer sikkert ikke til å forsvinne fra Keynotene og presentasjonene av nye produkter. Han vil vel fortsatt stolt vise fram nye ting, tenker jeg.

Gurre

"den overraskende, men likevel ventede, nyheten"

:-)

bambinis bilde

bambini

Synes dette er trist. Han har vært verdt så mye for så mange gjennom årene. Håper han får litt tid med familien i fred og ro.

Koffen

The newest edition, iQuit

EiricoFXs bilde

EiricoFX

dette var kjempe trist, men tim cook kommer til og gjøre en super jobb. Steve jobs har tatt teknologi til neste level. han har forandret menneskeheten

pushits bilde

pushit

Tiden var vel strengt tatt... overmoden.

oberonic

Jeg har mye å takke Steve Jobs for. Sikkert en kompromissløs og særdeles viljesterk mann. Ingen grunn til å glorifisere Apple.

Likevel skal det sies at mye takket være Jobs visjoner, ideer, og sist, men ikke minst: Hans produkt filosofi, så sitter jeg med et fantastisk produkt i mitt studio, som endelig FUNGERER. Jeg har aldri hatt en Mac før. Jeg har brukt Windows i 15 tarvelige år. Jeg kan ikke forstå at jeg ikke gikk over til Mac tidligere.

Han skal ha en stor takk fra meg, som var så genial å tro på sine visjoner. De fungerer. Selvsagt. Å sitte med min grandiose iMac 27", gir meg en produktfølelse som kunne oppleves på 50-60 tallet. De gamle solide kameraene i børstet stål, og som man kunne ha livet ut. Kvalitet, funksjonalitet, og design. iMac`en varer ikke livet ut, men den gir meg sannelig en god følelse av at den gjør det :-)

Intet religiøst over dette, men en entusiasme for Apple`s glimrende kreativitet, og mot, til å satse på produkter som virkelig viser tenner. Når jeg jobber, trenger jeg verktøy som ikke avbryter meg, med uhøflig fjas. Windows er for meg et uhøflig OS. Det irriterer, bestandig. Støy fra vifter, tikking fra hard drives, alle mulige unødvendige omveier i GUI, feilmeldinger, driver problematikk, bot prosess, restart, etc. etc. etc.

Da jeg fant ut hva time machine er, fikk jeg en ekstra bonus (som er uvurderlig). Jeg slapp å konfigurere "incremental backup", med et raid system, med hele bøtteballeten til Windows. Det var bare å kjøpe seg en ekstern drive, koble den til, og bang, bang, så hadde jeg det jeg trengte av backup. Jeg er IMPONERT. Hemmeligheten med Apples suksess må være: Zero Configuration. I Windows hadde/har man en mulighet til å aktivere en tjeneste som heter Wireless Zero Configuration. Høres fint og flott ut, men det er ikke hva jeg kaller EKTE zero configuration. Med en Mac derimot.........

Mac opplever jeg som høflig teknologi. Jobs er sikkert ikke høflig, men det er produktene hans. Høflig teknologi :-)

Får jeg servere mitt lille sitat: "It works!"

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai