Vil du oppgradere til Mountain Lion?

Ja
76% (494 stemmer)
Avventer
19% (125 stemmer)
Nei
5% (32 stemmer)
Stemmer totalt: 651

Ovit82

Burde ta med alternativet: Kan ikke grunnet gammel HW.

Pixelmixs bilde

Pixelmix

Jeg kjører Snow Leopard enda pga. gammel software. Det er et lite mareritt å forholde seg til alle typer oppgraderinger av OS og software.

CMarker

når kommer mountain lion ?

HEFJELLS

Det er sagt at den skal komme på ettersommeren.

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

De som ikke kan oppgradere pga gammel HW svarer vel rett og slett nei? Kan jo ikke ta en spørreundersøkelse av dette slaget med alle eventualiteter blant svaralternativene.

iMac, iPhone, iPod, iPad, iMe

bjoernfh

Håper at Mountain Lion blir mindre sluggish enn Lion, sånn som Lion burde ha vært...

dodraugen

Bruker fortsatt snow leopard. Prøvde meg på Lion, men likte det virkelig ikke. For ikke å snakke om at det bare ble problemer med lydprogrammene mine. Oppgraderer når Snow Leopard ikke blir støttet mer :D

svendheim

Vil nok dure på med en gang det kommer, men med Time Machine-backup av Lion i bakhånda, skulle noe ikke funke som forventet.

freddjohs bilde

freddjoh

Enig med flere her. Oppgraderte iMac'en til Lion, men angrer. MacBook Proen blir på Snow Leopard. og iMacen skal nok tilbake til SL den også. Når jeg får tid.

arokh

Selvsagt skal jeg oppgradere. Har vært med siden Tiger og har aldri hatt problemer med OS oppgraderinger. Ser liten vits i å kjøre gammel software.

Mort96s bilde

Mort96

Erstatter nok den nåværende ML-partisjonen min med den ferdige versjonen av ML når den kommer, så installerer jeg ML på hovedpartisjonen hvis jeg ikke opplever problemer:)

Ser ut til å bli få forandringer, men ML føles mye mer polert og knirkefritt ut.

unalfcbmessis bilde

unalfcbmessi

Jeg har Lion nå, ser ikke noe vits i å oppgradere til Mountain Lion.. Ikke noe bra oppdatering, hvem bryr seg om reminders og notification center på mac? unødvendig.. men såklart om man ikke har lion, så burde man oppdatere til mountain lion pga de andre funksjonene som også er i lion.. anbefaler det!

svanos bilde

svano

Før eller siden skal vi vel alle (eller så godt som alle i hvert fall) oppgradere med mindre en tenker å slutte med Mac? Det går jo bare en vei og selv om jeg tviholder på Snow Leopard må jeg jo videre en dag. Det er ikke til å komme unna.

LCD

Hei

jeg avventer for å se...kansje..kansje
Så lenge jeg har muligheten til å kjøre flere OS og bytte oppstart på en enkel måte ved behov fungerer det jo sånn tålig
Men det er jo egentelig helt tåpelig at det skal være nødvendig.
Mountain Lion er kansje litt bedre sammenskrudd enn Lion, det kunne vært fint å få litt orden på en nettverksfeil på en maskin som jeg har når den kjører Lion, men ikke i Snow Leopard.... om det ikke akkuratt er et krise problem, men mer en irritasjon.
Men jeg har også fremdeles Snow Leopard som blir brukt pga problemer i Lion sammen med noe software...Ja det er også Apple sin software av siste oppgradering og på øverste hylle som ikke fungerer bra i Lion, men bra i Snow Leopard
Men jeg bruker Lion på de maskinene som kan det og som blir brukt til enkle ting
Ser det er noen som ikke ser vitsen i å kjøre gammel software
Må da være fint det å ha en så enkel datahverdag og bruk at det ikke er noen problemer
Men forståelse for at det finnes andre mennesker og flere andre ting rundt i verden er er en grei tanke å starte med.
Men for all del.. litt surfing, Facbook og mail holder kansje for de fleste...og da fungerer vel også det meste.
Det er kansje det Apple har finni ut!

Joeran

Blir det sånn 200 kroners oppgradering, ser jeg ingen grunn til ikke installere Mountain Lion. Er fornøyd med Lion, men er en "sucker" for nye ting, så.... :)

oisann

Kjører 10.8 dev prev i dag, og det fungerer meget meget bedre enn 10.7 noensinne har gjort på noen av mine maskiner!! Mac Mini Serveren får snart også 10.8 server.. Det blir spennende! Det er fantastisk hvor lite bugs det er i 10.8 som nå er ute.. Bruker det på arbeidsmaskinen (mbp 15" late 08) til daglig uten problemer! :D

Gleder meg stort til 10.8 er ferdig!!

K.D.Gs bilde

K.D.G

noe vet om "VM" funker med mac os x.6 server med open GL ??

kilde:
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=359&t=274827

espenbo

Nei. Skal ikke oppgradere.
Har enda en G4 med 10.5.8.
Må nok bytte OS for og oppgrader.
Har tenkt på MorphOS.

ehaga

Jeg håper at de fikser en del av feilene som Lion har. Men jeg frykter IOS tilpasningen som gjøres. Føler det feil spor som både Apple og Microsoft gjør.

SRD

Helt enig meg deg ehaga. Kan ikke skjønne hvorfor operativssytemene (og programmer) må gjøres dummere. Sikkert greit for den "vanlige" bruker, men det bør også være et alternativ for oss mer avanserte brukere.

Mpu

Har nesten lyst til å bytte til Windows. Lion har vært verste OS (verre enn VISTA) i hele verden. Kan hende at jeg har bare vært utrolig uheldig, men det flyter med bugs over det hele. Mac Pro min er nå så si ødlagt pga lion. Ikke får jeg internett og optiske disken har klikket helt mentalt så jeg får ikke downgradet den heller. Masse barnebugs, men overall er vel OS helt greit. Jeg har vel ikke et annet valg enn å oppgradere Lion på Mac pro for å fikse det.

Ble utrolig skuffet over Lion, jeg som trodde at Apple skulle aldri klikke og henge seg. Ikke misforstår meg, digger apple, deres OS, design, og brukeropplevelsen har alltid vært på topp.... men bare ikke lion, windows 7 er et bedre alternativ da.

kovacs

Skal helt klart oppgradere. Har svært få problemer med Lion, kjører det på MB, MBP 15" og MBP 13" + iMac 24" alu.

kajac2

MacBooken min er utrolig nok for gammel. Det er rart egentlig. Jeg har en laptop fra 2002 som er i stand til å kjøre Windows 8. Mens MacBooken fra 2006 kan ikke kjøre Lion, som ble gitt ut i fjor. Og MacBooken er MYE kraftigere for å si det mildt.

Apple gjør nå den samme tabben som Microsoft gjorde. Pøser på med masse funksjoner uten å tenke på størrelse eller optimalisering. Og da blir systemet mindre smooth, som går utover brukeropplevelsen. Og hos Apple er brukeropplevelsen alt.

Jeg tror forresten at Apple gjør dette bevisst, for å "tvinge" personer over på nyere hardware, og derfor vedlikeholde salget. Man ser det på iPhone og iPod Touch. De legger til funksjoner som ikke fungerer på forrige generasjon, for å få folk til å kjøpe en ny enhet fremfor å oppgradere programvaren.

Voodoosurfs bilde

Voodoosurf

Var veldig skeptisk til Lion da jeg ikke likte den til å begynne med.
Syntes den lignet for mye på iOS - men det er jo også meningen -.

Etter et par mnd har jeg vent meg til den og å ikke bruke mus men trackpad.

Jeg er ikke noe "hardcore" bruker så alle bugger folk nevner har ikke jeg merket noe særlig til.
Så ja når ML kommer jeg til å koste på meg de 200.- det koster å oppgradere/prøve den ut.

nbgoldin

Jeg tror den største grunnen til at mange har problemer med Lion eller Mountain Lion er fordi de har oppgradert i stedet for å installere ferskt på en formatert HD/SSD.
Oppgradering av OS gir alltid problemer..

budbringerens bilde

budbringeren

Jeg har fulgt apple i mange år, før osx, og jeg elsker cloud systemet og at iphone/ipad mer og mer blir i sync med macen/macene. Slik jeg ser det var tiger den finjusterte resultat av de foregående osx, snow leopard det samme ut av leopard, og jeg tror mountain lion er som de foregående; det endelige produkt hva lion ville bli.. Deretter kommer noe nyere hvorpå nr 2 er det endelige produkt.

Syns bare slikt som notater og påminnelser i macen er veldig praktisk og ser ikke noe feil i det. Først og fremst enda mer integrert icloud lokker meg. Glemmer aldri hvor fantastisk SL var, men tror veldig på utviklingen videre. Skal absolutt over på 10.8

Har forresten ikke hatt noen smertefull opplevelse av Lion. Har en regel om å aldri oppgradere nye os x, men clean install, og tror veldig at dette kan unnvære en del knot.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai