Skal du oppgradere til Mountain Lion?

Ja
85% (541 stemmer)
Nei
5% (29 stemmer)
Venter
11% (69 stemmer)
Stemmer totalt: 639
freddjohs bilde

freddjoh

Kommer helt an på. Vil gjerne bort ifra Lion på iMac'en min, men Air'en kommer til å holde seg best på Snow Leopard antar jeg.

K.D.Gs bilde

K.D.G

har ikke lion nå så jeg kommer til å oppgradere når det kommer (har Snow Leopard) "snø"

kurtleif

@freddjoh: Hvorfor er SL bedre på Air? Har nettopp kjøpt Air og har tenkt til å oppgradere, derfor lurer jeg på om det er noe jeg ikke har fått med meg?

Fat_Board

Allerede gjort det på Retina MBP og 2011 Airen min. Funker smooth.

freddjohs bilde

freddjoh

@ Kurtleif

På min MBA ble batteritiden dårligere, og jeg opplevde systemet som tregere med Lion.
Jeg synes dessuten at SL var et mer oversiktlig grensesnitt, og den eneste grunnen til at iMac fortsatt kjører Lion er mangel på tid til å nedgradere til SL igjen.

quadra800s bilde

quadra800

@kurtleif: Lion er rett og slett søppel. Akkurat som Windows Vista. Mange nye 'features', men de er i praksis bloatware.

steinmbs bilde

steinmb

Dere som har testet ML:

Tenker på å bytte til SSD i samme slengen som jeg instl. ML og planen er å gjøre en clean install for å kvitte meg med den Lion jeg i dag har som er en oppgradert versjon av SL. Hvilke vertøy har vi for å få copiert config og applikasjoner mellom versjonene og diskene mine?

nomad1

skulle gjerne oppgradere, men jeg har en hvit mid 2007 macbook, og hvis jeg ikke husker feil, er den for gammel for mountain lion

Crizs bilde

Criz

Møkklei Lion allerede, det er Apples svar på Windows Vista, som var grunnen til at jeg byttet til Mac i utgangspunktet. Oppgraderer tvert!

arigolds bilde

arigold

@steinmb

Bare ta en backup med timemachine og du kan velge å kun overføre apps og innstillinger når du har satt inn ny SSD.

Installerte forøvrig ny SSD for et par dager siden og overførte alt som var på den gamle harddisken via timemachine

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

På en 5 1/2 år gammel MacBook Pro, er det best å holde seg til Snow Leopard...

Når den tar kvelden blir det ny toppmodell på samboeren (som driver med foto), jeg arver hennes nåværene, og det blir siste versjon av Mac OS på begge.

hendelsesløysa

Skal ikke oppgradere.
Det blir bare mere bloatware i disse oppdateringene til Apple.
Holder med til første versjon av OSX, mer enn bra nok og kjører de fleste programmer.
Resten er rett og slett bare tull opp og ned, fra ende til annen.

ch_knapp

Måtte ned på Snow Leopard noen timer i forbindelse med reinstallering av maskinen. Merkbart tregere opplevelse enn Lion. (MBP15" 2009, SSD, 8GBRAM)

ep01

noen som vet om at når jeg skal oppgradere fra Lion til Mountain Lion, vil det da være et alternativ for en full reinstallasjon istedenfor en oppgradering ?

mac_31

Enig at Snow Leopard er et glimrende OS, Lion introduserte masse nonsens som bare er til frustrasjon og hinder i hverdagen. Mountain Lion virker mer lovende, men jeg velger å se det an før jeg eventuelt oppdragerer fra Snow Leopard på mine macer.

tommyriska

Oppgraderer så fort som mulig! Er helt totalt enig med alle dere som sier at Lion er Apples svar på Vista! SL e så mye mer oversiktelig og ekelt grensesnitt!

Og hva var det denne oppgraderingen skulle koste, 120 kr eller noe sånt? småpeng!

lazen98

Uh... Hva er det som er så dårlig med Lion???

arokh

Har kjørt ML developer seeds en stund, funker glimrende her. Safari er blitt mye raskere og mer responsiv, og minnebruken har gått ned. Ser veldig bra ut dette synes jeg.

Byttet også fra en 2011 MBA til 2012 MBA, kjører fortsatt på samme ML installasjonen (restore fra ASR backup). Lykke til å gjøre det samme med Windows :)

bambinis bilde

bambini

Løven har vært en skuffelse på min mac. Etter flere installasjoner (noen fra scratch) opplever jeg fortsatt at rettigheter på maskinenen r i surr og gir meg badeball i alle sammenhenger. Slitsomt. Håper på løsning med fjelløven.

eilies bilde

eilie

Når kommer mountain lion? Venter og venter her..

Tkima1s bilde

Tkima1

Gleder meg sykt til å fjerne Lion. Har prøvd dette 3-4 ganger, men alltid har det endt med Clean Install tilbake til SL. Klarer bare ikke Lion operativsystemet. Håper Mountain Lion vil gjøre en bedre jobb til mitt forbruk slik at jeg kan jobbe like effektivt som på SL kontra Lion.

Tkima1s bilde

Tkima1

@Eilie, Mountain Lion kommer i slutten av Juli. Regner med mellom 20-30 Juli.

ggt667s bilde

ggt667

Har den iSCSI?

Alfred.Woodden

Nå må dere gi dere.

"Lion er elendig" "Apple har tapt seg" "Lion er Apples Vista"

Lion er et glimrende OS, er blitt skrytt opp i skyene av blant annet Techcrunch m.fl.
Jeg har brukt Lion siden første dag, og har aldri hatt lyst til å nedgradere.

Det er slik ved hvert eneste nye OS X. Noen tullebukker (les: bedrevitende fjortiser) erklærer det nye OS-et Apples Vista. Skjedde med Tiger, med Leopard, med Snow Leopard, med Lion og gjett hva: Det kommer til å skje med Mountain Lion.

"Mountain Lion er Apples Vista"

Er så inderlig lei av dere.

larshoies bilde

larshoie

@Alfred.Woodden

Bedrevitende fjortiser! LOL!

eplefrik

Seff!

Tkima1s bilde

Tkima1

Vet ikke om du siktet til min post, men jeg synes personelig at SL er et bedre operativsystem en Lion. Det har med personlig preferanser å gjøre. Jeg klarer å jobbe mye mer effektivt på det OSet enn på Lion. Lion er et veldig pent OS, og vil ikke kalle det Apple sitt Vista, da det faktisk er et godt OS. Men kontra SL synes jeg bare ikke at det gjør ting på den måten jeg er vant med og klarer å jobbe effektivt med.

Eksempel, Exposé og Spaces, synes jeg er mye greiere og effektivt enn Mission Control.

SRD

"Noen tullebukker (les: bedrevitende fjortiser) erklærer det nye OS-et Apples Vista. Skjedde med Tiger, med Leopard, med Snow Leopard, med Lion og gjett hva: Det kommer til å skje med Mountain Lion."

Tiger kom før Vista ;-)

Crizs bilde

Criz

@SRD - Bedrevitende fjortiser? Hva vet du om det? Lukter troll av deg lang vei. Safari i Lion er en skandale for min del, selv etter flere forsøk på clean install OG bytte til SSD-disk. Det er faktisk langt over grensen for ubrukelig. Det samme gjelder andre konstante badeballopplevelser. Vi snakker ikke her om bagateller og småfeil, men problemer med grunnleggende bruk, så kom ikke her og si at det er fordi jeg ikke vet bedre. Om Tiger kom før Vista er irrelevant. Det representer fortsatt en horribel overgang fra noe som funket helt greit til noe som selv etter ett år ikke fungerer i nærheten av tilfredsstillende.

Edit: Skriveleif

netromac

Å si at Lion er en katastrofe, og Apples Vista er vel kanskje å gå litt langt, men jeg må vel også innrømme at det ikke har føltes så smooth som Snow Leopard gjorde, og som på de fleste områder fungerte utmerket. Jeg er heller ikke sikker på at mission control er et fremskritt iforhold til gamle Expose, med iom at flere skrivebord og gestures har blitt en del av hverdagen i OSX, så måtte det vel komme noen endringer her.
På min mid 2007 MBP var det også åpenbart at SL brukte noe mer ressurser, og det var svært mye oftere behov for viftene å starte opp enn det hadde vært med Snow Leopard. Badeballen var også mye mer fremtredende enn den hadde vært på SL. På min ny rMBP fungerer det dog mye bedre, men ser uansett frem til at systemet blir mer finslipt i Mountain Lion.

TheEdge24s bilde

TheEdge24

Har oppdatert for lengst, så ja :)

Herman1

Noen som vet om kompatibiliteten mellom Mountain Lion og Adobe CS5, for eksempel?

Hilsen

SRD

@Criz: Lurt å lese innlegget før du begynner å anklage folk for å være troll. Hvis du ser litt nøyere etter så er det som står mellom " "-tegnene et sitat, og ikke noe jeg mener.

Martink

Har allerede oppgradert. Liker aller best at iPhonen og macen fungerer så bra sammen nå.

macsams bilde

macsam

Hopper over denne. Første gang siden 2005.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai