Skal du oppdatere til OS X Mavericks?

Ja, med en gang
83% (277 stemmer)
Ja, men venter
12% (41 stemmer)
Nei, oppdaterer ikke
5% (15 stemmer)
Stemmer totalt: 333
T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Må nesten sjekke om jeg har programvare som ikke er kompatibel før jeg oppdaterer. Er avhengig av etpar aldersstegne greier...

LCD

Hei

Normalt venter jeg...men denne gangen smeller jeg til..har en backup som jeg har kjørt
Da er det bare en halvtime så er maskin oppe å går på Mountain LIon om det trengs
Laster ned nå...ser oppdateringen er på 5.29 GB
Så får vi se på de andre maskinene etter hvert

Oppdatert......
Funka som fjell med å oppdatere
Også med en clean install på en annen disk jeg hadde i maskin
Flott at det har blitt menylinje øverst på alle skjermene som er i bruk

anserigs

Er det fleire som får feil oppstår og systemet nekter å laste seg ned? Stopte heilt på 350 mb sjå meg.

andycap85

Hei. Er det noen som har en god oppskrift, på hvordan jeg først kan ta en skikkelig backup, slik at jeg kan skru tilbake maskinen til mountain lion og alle filene? Bilder / iPhoto er viktig. Jeg kjører allerede i dag en nas med time capsel backup..men er det nok? Og hvordan kan jeg laste ned maverics og lage en cleen install. Aldri blitt gjort siden jeg fikk imac i 2009. Kun oppdatert til de ulike løvene..

Håper noen har gode svar her og en grei oppskrift:)

Mvh Andy

Sunroad

Min MBA er helt ny og jeg har ikke brukt den til så mye ennå. Har installert skype, steam, origin, spotify, fm14 beta og simcity. Trenger jeg å ta backup eller kan jeg bare oppdatere? Vil programmene virke med det nye iOSen, eller må jeg laste ned og installere de på nytt?

Oasys

Har oppdatert på min MBA 2013, ser ut til å fungere helt bra her. Har dog sikkerhetskopi i tilfelle noe skulle skjære seg. Skal oppdatere på en MBP tidlig 2009 så snart den er ferdig tatt backup av. Liker operativsystemet så langt.

Sounande

Holder på å oppdatere. Desverre fungerer ikke internetten min idag, så jeg bruker leilighetbyggets gratis internet. Som går litt sakte, og henger opp fra tid til annen.
Får bare håpe når e våkner at ikke nedlastningen stoppet å fungere.

SeaLions bilde

SeaLion

Kjører nå Mavericks på husets hjemmeserver (MacMini, ny i år). Måtte dog oppgradere til OSX Server 3.0 for 140 kr. Ellers er det ingen problemer, bortsett fra ett:

• Flip4mac er inkompatibel og foreløpig har det ikke kommet en oppgradering for OSX 10.9.

Lars-Kristian

Har oppdatert og det funker smooth as silk. :)

okvalles bilde

okvalle

Laster ned nå, og vil kjøre oppdatering på min 2007 iMac. Er spent på hvordan det vil kjøre. Selvfølgelig har jeg en backup på Time Machine

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Den beste formen for backup ved OS-oppdatering, er en klone av interndisken. Da har man hele tiden en identisk kopi å starte fra, og eventuelt kopiere tilbake til interndisken dersom man skulle oppdage at noen av programmene man trenger ikke kan kjøres på det nye OSet.

Ingen problemer med oppgradering her. Adobe CS5 virket ikke, men kom igang etter installering av en eldre Java-versjon, anbefalt og lenket av Mac OS selv. Jeg hadde problemer med BankID og BuyPass, men dette skyldtes et rettighetsproblem i Java-installasjonen, og ble fikset av Diskverktøy.

Hadde ellers, som vanlig, oppdatert all programvare på forhånd, og sjekket disk og system med Onyx (som ikke virker i Mavericks) og Diskverktøy.

Fiskepudding

Oppdaterte en av maskinene for å teste. Forhåndsvisning 5.6 som jeg har hatt liggende i tillegg siden det går å legge hyperlinker i pdf dokumenter med denne (en funksjon som ikke er der i nye versjoner) virker ikke i 10.9. Heller ikke Airportverktøy 5.6 virker så da får jeg ikke gjort noe med den gamle AirportExpressen.

Og viktikst for meg - Server programmet fra 10.8 er ikke kompatiblet med 10.9 -og den nye versjonen kan ikke brukes til å kontrollere en 10.8 server! -plagsomt å måtte bruke fjernstyring istedenfor. Venter nok en stund med å oppdater serveren.

ggt667s bilde

ggt667

Har avventet en stund, oppgraderer fra 10.6, 10.7 og 10.8 til 10.9, det flotte er at Apple Soundtrack fortsatt fungerer når man oppgraderer fra 10.6. Jeg tror dette er en ny 10.4 som kan skrive seg inn i historikken som fjellstø release. Noe kælk er det med post install config, men når det først er oppe og går... virker dette like støtt som linux eller illumos.

mac_31

Alt funker fint her, untatt iTunes som stadig henger seg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai