Har du installert Yosemite?

Ja
82% (388 stemmer)
Nei
18% (84 stemmer)
Stemmer totalt: 472

el-nico

Så langt ser jo dette utrolig flott ut :)

Once you go mac ....

baiazs bilde

baiaz

Jeg ønsker å ta en Clean installasjon ... men ønsker å få med meg mail og program på den nye...

Så spøremålet mitt er:

Går det an og hvordan gjør jeg det???

Gutten i Røyken

Har du iCloud ligger alt i skyen ligger alt av e-mail i skyen, samme gjelder programmer kjøpt på Store. Alt annet må du ta backup av.

Traktors bilde

Traktor

Skal gjøre det, men det tar så ufattelig lang tid å laste ned. Jeg startet nedlastingen i går kveld rett etter at Yosemite ble lagt ut, men er ikke halvveis engang!

kdk60

Nedlasting og installering tok ca. 45 min. Så langt veldig fornøyd!

baiazs bilde

baiaz

Men er det bare å ta en clean installasjon og så kopiere over Application til maskinen og så funker alt... eller må alt installeres på nytt????

monica1970

Hos oss er det ingen mulighet for laste ned Yosemite. Problemet er at det er ingen oppdateringer som ber om det. Og forresten er det noe poeng i laste den ned ? Er noe nytt man ikke kan gå glipp av ?

SeaLions bilde

SeaLion

monica1970: Yosemite ligger ikke i oppdateringer, men i App Store-butikken. Søk etter "os x", så ligger den nok på topp.

Selv velger jeg å ha litt is i magen (på jobb), for selv om Adobe påstår at CC-pakken ER kompatibel med Yosemite, så VET jeg at det fungerer på Maverick.

https://helpx.adobe.com/x-productkb/global/mac-os-yosemite-compatability.html

Erlend_V

Hei lastet ned i dag tidelig og siden har maskinen installert....altså mangen timer. Installeringen har altså stoppet helt opp. Nå spinner bare spinnehjulet og ingenting skjer. Hva gjør en da..?

Erlend_V

Hei lastet ned i dag tidelig og siden har maskinen installert....altså mangen timer. Installeringen har altså stoppet helt opp. Nå spinner bare spinnehjulet og ingenting skjer. Hva gjør en da..?

Vegard1s bilde

Vegard1

Jeg installerte i 6-tiden i dag morges, og for meg tok det bare ca. 40 minutter å laste ned fra Mac App Store og installere det på maskinen. Antar at du har dårlig/svakt nett om den står i flere timer. Du kan prøve å bruke en nett-kabel om du har det.

KLBs bilde

KLB

Laster ned nå til min MBP mid 2012.
Estimert tid for nedlasting 13t 40 min. Ganske heftig mao.
Hele verden holder vel på med det samme ;-)

Traktors bilde

Traktor

KLB:
Prøv å sette nedlastingen på pause, for så å starte den igjen. Det funket for meg, fikk full hastighet.

KLBs bilde

KLB

Takk... Det fungerte etter at jeg startet og passet noen ganger.
Nå installeres det

aksols

hvordan legge til verdensklokke og været kalkulator og mere ? nå står det helt stille i hodet mitt :P hjeeeeeeeeeelp

ellers ser alt bra ut og fungerr bra :D

nightking

Hadde det nå enda funket!!! har public beta og får ikke oppdatert.. Får heller ikke oppdatert på en macbook air med osx 10.5.7 lion

nightking

Mente selvfølgelig 10.7.5 Lion

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

«Clean install» forusetter at man installerer og setter opp all programvare på nytt, og bare importerer dokumenter fra back-up. Tar lang tid, og har ingen rasjonell hensikt. Bare følg rutinene Apple har lagt opp til ved OS-oppgraderes, og alt virker som det skal. Om programvare er inkompatibel med det nye OS'et, får man beskjed om dette under oppgraderingen.

Nedlastning tok litt tid. Installasjon krevde tilsammen tre omstarter; blant annet fordi TrimEnabler må lastes ned og installeres på nytt. Også Java-støtte for Adone CS5 må installeres på nytt.

Ellers ser dette bare flott ut.

Kaisin

Første gang jeg blir irritert på en OS X oppdatering. Ser jo bra ut, men det er så tregt etter oppdatering at maskinen nesten er ubrukelig. Minner meg om Windows Vista!

Så skuffa Så skuffa!

Kvaliteten er for dårlig - sorry!

Etter 1.5 time etter installasjon så ser det ut som det stabiliserer seg og blir bedre, men fortsatt en del "heng" så flere sekunder mellom funksjoner/kommandoer. Ser bra ut og elsker Apple etter 25 år pluss med MSFT, og hittil bare 7-8 år med Apple. Men stiller STORE spørsmål med kvalitetsikringen i Apple oppdateringer den siste tiden etter denne opplevelsen, og IOS 8.0.1 :-)

jacob

Jeg har installert og varte ned på maskinen men jeg får ikke installert programmet på maskinen så nå er jeg uten noen som helst programmerHva gjør jeg da

Plektrum

Macbook alu late 2008:
Måtte bruke natta på nedlasting, men no er det alt på plass.
Det meste fungerer bortsett frå Finale Allegro (2006). Syns det er ganske imponerande for ei så gammal maskin.
Gler meg til å utforske nye funksjonar.

baiazs bilde

baiaz

Grunnen til at jeg vil ha en clean oppdatering er fordi jeg hadde min iMac til rep og etter det så funker ikke headphone på samme måte som før... hvis jeg skal høre på headphones må jeg plugge inn hodetelefonene og så restarte maskinen.... hvis jeg så skal høre på høytalerne... så må jeg ta ut hodetelefon pluggen og så reboote maskinen.. Jeg vil se om en clean oppdatering vil fikse det eller om jeg må sende den inn igjen å få den reparert..

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Treghet etter installering av ny OS-versjon skyldes nesten garantert programvare som ikke er kompatibel. Fra og med Mavericks har Mac OS vært godt til å finne og advare mot slik programvare under installasjonen — men systemet er ikke bombesikkert.

Tredjeparts systemtillegg, programvare som endrer funksjonene i Finder, og generelt gratisprogrammer fra andre kilder enn Mac App Store (inkludert OpenSource-prosjekter) vil før eller senere møte veggen. Det er min erfaring som Mac-bruker gjennom 20 år, OS X-bruker fra dag én, og IT-skribent og «programvareanmelder» fra slutten av 90-tallet.

Før man oppgraderer OS er det nødvendig å sjekke nettet for kjent inkompatibilitet. Og programmer som ikke er oppdatert på flere år må man regne med å kassere etter en OS-oppgradering.

shimanowallmark

Jeg får pokker ikke zoomet med klypebevegelsen lengre selv om den er huket av i systemvalg.

Omstart gjorde susen :)

kmotland

Får ikke startet etter at eg installerte Yosomite, iMac henger etter at frandriftslinjen stopper midtveis (rett under eple) , og der har den stått i flere timer, og iMac er prakis ikke tilgjengelig!

Welix

Nydelig design. Den best OS oppdateringen jeg had sett på lenge :)

Hårek999

kmotland:
Jeg erfarte det samme. Etter installasjonen av Yosemite klarte jeg ikke å starte. Framdriftslinjen stoppet noe før midtveis og ble stående. Jeg gjorde en ren installasjon i håp om at det skulle løse det, og da gikk det.

Jeg har en MacBook pro (midt 2010) og oppgraderte fra Mavericks.

Jeg hadde uansett tenkt å gjøre en ren installasjon på et senere tidspunkt, men det er surt å bli «låst ute».

nils.js bilde

nils.j

Jeg synes det er trist at noe av Apple-historien forsvinner med de nye ikonene i dock'en.
Kalenderen har riktignok fortsatt 17 juli markert, men Texedit er blitt et tomt ark og teksten til "the crazy ones" er borte. Anvisningen til Cupertino i kart-ikonet er også borte.
Ikke akkurat noe fremskritt, synes jeg.

s.b.h

Har kjørt Yosemite siden beta 2 og ikke hatt noen som helst problemer.
Men etter ren installasjon (14A389) går skjerm plutselig i svart (eller vertikale striper) så krasjer maskinen og henger seg under ny oppstart. Må slå den av og på igjen før den booter normalt. Har kun installert noen av de programmene jeg benyttet under beta.
Skjer spesielt hvis jeg benytter forhåndsvisning av RAW filer.
Andre som har erfart det samme?

kovacs

Oppgraderte uten problemer her, MBP 13" 2012 (non-retina).

LordGreystokes bilde

LordGreystoke

Lydikonet har blitt borte. Noen som vet hvordan jeg kan få det tilbake, så jeg enkelt kan streame radio via AirportExpress til anlegget mitt?

1coon

Dette var verkeleg ein opptur.

1coon

vikinglefsas bilde

vikinglefsa

Har installert. Nedlastingen gikk ufattelig tregt til å begynne med, men etter å ha trykket 'Pause' og så startet igjen gikk det anslagsvis 20-40 ganger raskere. Ingen problemer underveis.
I det store og hele liker jeg de nyhetene jeg ser. Foreløbig heller ikke noen tegn til at maskinen (en snart 5 år gammel iMac 27' i7 2,8 MHz) går tregere.
Meg én ting er jeg kollossalt misfornøyd med: fargen på standardmappene.
Hva i all verden har Apple's ellers så stilsikre designere tenkt på her?!
Jeg gikk innledningsvis ut fra at dette var noe jeg kunne endre i 'System preferences', men nei, det ser faktisk ikke sånn ut.
Utrolig!

robejohn

Min Macbook Pro 2011 vil ikke spille iTunes kjøpt filmer, bare svart vindu. iMac fra 2009 ingen problemer.

hendelsesløysa

Etter utallige forsøk sluttet nedlastingen med feilmeldingen "default path invalid" melding på skjermen etter oppstart. Det har vist seg at første lansering ikke passer seg og at man absolutt bør vente på at programvaren sendes opp i undergruppe 0.1 før man kan kalle det stabilt nok.

Jeg har etter flere års erfaring på Unix lignende systemer sett samme utfordringer og anbefaler alle å ikke installere systemet før alt er på sin plass. Det skal sant sies at jeg ikke har et offisielt Mac system tilgjengelig, men likevel - probelemer man oppstå i alle sammenhenger.

Ellers ønsker jeg Mac1 leserne en god helg, tross i vinterværet og kulden som kommer snikende seg inn på seg.

macsams bilde

macsam

Håper ikke jeg jinxer noe her- men helt rå oppdatering! Thanx Apple!

Mars

alt ser ut til å funke perfekt på min imac 27" mid 2011 3,4 Ghz i7.

gone with the clutter - love it!

5,16 GB nedlasting over trådløst modem fra telenor tok 25 minutter + 17 minutter installering.

HEFJELLS

Bortsett fra at det tok litt lang tid å laste ned (ca 55 min midt i rushet på torsdag kveld), så funker det helt utmerket på min iMac 2007. Men er ellers veldig fornøyd med det nye utseende på OSet.

Johnny Gleden

Etter 25 år er dette den første oppdateringen jeg drøyer litt og kjører Mavericks fremover en stund til på alle maskiner
I allefall til at jeg får oppgradert til litt nyere utstyr
Har kjørt alle Yosemite betaversjonene frem til 4 og golden master som kun ekstra test OS utenom Mavericks på en Mac Pro
Nå har jeg fjernet allt med Yosemit og satser på Mavericks fremover en stund til
Ikke det mest genale OS Apple har utgitt grafiskt/utseendemessig og ei heller brukermessig ved relasjon mellom prog/lagring i maskiner som kjører Mavericks-Yosemite og også ved enheter som ikke kan kjøre iOS 8

LarsOppegård

Installerte Yosemit i går. Selve nedlastningen og installasjonen gikk helt greitt.
Jeg fikk straks problemer med Office-pakken ved at jeg ikke fikk lukket filer i Word og Powerpoint. Når jeg trykket "lukk" fikk jeg hvit skjerm og maskinen låste seg. Jeg fikk åpnet filer (gamle og nye) men fikk ikke lukket disse. Videre fikk jeg problemer med innlogging på Lync ved at programmet startet men jeg vle raskt kastet ut til innloggingsvinduet. Maskinen brukte lang tid når jeg skulle slå den på og av (6-7 minutter på "slå av"). Jeg kontaktet Apple i håp om av Apple Protection plan kunne hjelpe, men det var ingen hjelp å få. Så nå har jeg restoret OSX 10.9.5 og det fungerer utmerket.
Jeg kommer ikke til å installere Yosemit på veldig lenge.

Jeg har Mack Book Pro, Retina, 13 tommer, sent 2013.

lniem

NOEN TANKER
Jeg "forbanner meg selv" litt igjen. Haster i vei og instalerer nytt opperativsystem -
OSX YOSEMITE, hmm høres jo flott ut men er det det.
Ser at noen av dere er avventende og ser an hva som skjer, funker det greit eller, hva med all min software er den kompatibel, hvordan står det til med min hardware er den compatibel - IGJEN, hmmm.

STOPP EN HALV OG TENK, LES OG TENK!

En trofast mac´er som ikke helt liker denne trenden med nytt OS ca hvert år (Skulle blitt værende med 10.7.4 da funket ALT som en drøm for meg)

melixis bilde

melixi

hvilke torrent klienter fungerer?

BlackNeckliama

Jeg har innstallert på 3 maskiner.
Imac, Macbook air og mac mini. Den eneste som fungerte med en gang var mac minien.

Imacen og Macbook air jobber jeg med å få opp å gå. Den beryktede "Badeballen fra hælvete" råder i Yosemite!
Macbook airen prøver jeg en fersk innstallasjon på nå...Krysser fingerne!

pman3003s bilde

pman3003

Jeg har installert på min 13"MBP late 2011 med 8GB/600GB SSD og det går som en drøm, føles mer responsivt enn mavericks. På kona sin 2010 Macbook med 4GB/256GB ssd går det vesentlig jevnere enn før, mye mindre hakking/små heng.

Jeg var litt skeptisk til UI, synes det var litt ullent og vansklig lesbart, men etter at jeg oppdaget "øk kontrast"-valget i systempanel er det blitt mye bedre. anbefaler alle å prøve den innstillingen. (systemvalg-tilgjengelighet-øk kontrast).

PoisonID

Får ikke til å koble opp MBAen min til MacMini over airport. Leser på nettet at mange har dette problemet. Bluetooth-styreflaten lagger også noe sinnsvakt - den er umulig å bruke, og jeg har henta fram den gamløe rullemusa igjen.

Det er utrolig dårlig av Apple å slippe en så uferdig versjon. Hvis problemene vedvarer, må jeg ta meg en tur ned på eplehuset og reinstallere det gamle systemet igjen. Makan til søl.

Bumblebees bilde

Bumblebee

Nje.. Tror jeg venter an en stund til. Mavericks fungerer utmerket på tre maskiner her i huset.

Monica_måhahjelp

Jeg innstalerte Yosemite i går og fikk problemer med Java med en gang. Fikk beskjed om å laste ned en gammel verson av Java (Java SE6 Runtime). Det var linket til Apple support, men da jeg klikket på den medbrakte linken skjedde det ingenting! Er det flere der ute som har det samme problemet eller en løsning på det?

ggt667s bilde

ggt667

Dersom man bor i Norge og har mobiltelefon er det bare å kaste ut java for banken sin del, opprett bankid på mobil. Da slipper du java, og det er langt mer praktisk.

chrisoslo

Urk. Oppdateringen funket feilfritt, men så kjedelig det ser ut!

Rart egentlig, på IOS synes jeg en flat verden fungerer fint, men i OSX ble det bare traurig.

Bumblebees bilde

Bumblebee

Falt for fristelsen, og oppgraderte.. Angrer ikke et sekund. Fungerer knirkefritt (MacBook Pro 13 mid 2010)

Må gi det litt tid da. Det jobbes mye i bakgrunnen de første timene. Kjørte også en rettighetsreparasjon etter oppgradering, det var da en god del som ble rettet opp.

Trives så langt best med mørk menylinje og dock. Ellers synes jeg mappefargen i finder er litt for skarp, men man blir vel vant med det.

macsams bilde

macsam

Har brukt den i en måned nå, fortsatt helt rå oppdatering. Vesentlig forandringer på OSet denne gang.

ggt667s bilde

ggt667

Ser ut som Windows 3.11

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai