Kommer du til å flytte bildebiblioteket til iCloud?

Ja
38% (65 stemmer)
Nei
62% (106 stemmer)
Stemmer totalt: 171
T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Selv tar jeg få bilder, mens samboeren er halvprofesjonell fotograf og tar enorme mengder. Ingen av oss har særlig nytte av et billedbibliotek på iCloud...

el-nico

Kanskje.
Må se litt mer først.
Sett meg på en "Kanskje".

Once you go mac ....

jebalto

holder på å flytter over nå.. men man må bare smøre seg med tålmodighet med sen opplinje... 5-6000 bilder og filmer tar fort en uke..

jebalto

Tar man i bruk bilder-appen blir vel billedbiblioteket automatisk flyttet over til icloud hvis det er plass? Er jo uansett greit å slippe iphoto.. Som er vanvittig treg. Bilder-appen fungerer veldig bra hos meg på min 7 år gamle mac.

Ugland

Med 120gb bidlebibliotek pr.nå og øker ganske raskt pga filmer som blir tatt med telefonen så blir det 79,- mnd istedet for 99,- pr år...

Når jeg samtidig kjøper backup av Jottacloud ubegrenset plass så tenker jeg at jeg skal prøve det nye programmet, men ikke ha alt på icloud...

Men tro om jeg får kjørt jottacloud backup da?

iBoy

Jeg bruker Aperture i dag og har flyttet mange av originalfilene over på ekstern disk for å få plass. Så det hadde vært en drøm å ha alle bilder tilgjengelig for redigering til enhver tid. Men jeg veldig bekymret for om Photos vil kunne dekke mine behov for redigering.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jeg har har til gode å oppleve Internett-tilgang som er rask og stabil nok til «skylagring» av større filer, andre steder enn hjemme. Selv på populære turiststeder i rike land tilbys det ofte ganske lurvete nettilgang, og utenfor slike steder er det som regel dårlig stelt.

arnefismen

@iBoy:

Sansynligvis vil du få muligheter til å gjøre eksternredigering i andre programmer, litt på lik linje som man får i iOS. Jeg får iallfall følelsen av at Bilder i utgangspunktet er en organiseringsapplikasjon med lette redigeringsfunksjoner.

el-nico

@T.B.Hansen
Der óg (du har mange) har du et ganske godt og interessant poeng mange av oss i Norge glemmer.
Egentlig behøver man bare å reise litt utenfor de store norske byer for å oppleve dette, men jeg var litt rundt i Europa i fjor høst og opplevde nærmest fraværende nett/wi-fi, tildels elendig. Og jeg var innom et par meget "moderne" og dyre steder ...
iTunesMatch, for eksempel (i mitt tilfelle), var totalt meningsløst i store deler av Nord-Italia. Selv på hotellet fikk jeg kun tilgang til én ny sang (etter laaaaang nedlastningstid) som ikke allerede var lastet ned på telefonen. De seksten sangene som var der gjorde jobben, men en spesiell kveld ble noe amputert da jeg hadde en spilleliste og et program planlagt ;)
I leiebil, med blåtann-overføring til bilstereo og mobilnett, derimot, gikk strømmingen av musikk bedre enn bra.

Vi har et veldig godt nett-tilbud i Norge sammenlignet med de aller fleste andre land/byer/steder. Og ett av poengene med å ha bildene tilgjengelig i en sky må jo være å ha de tilgjengelig.

Det jeg nå har skrevet er ikke et være eller ikke-være for meg og Photos, men det er noe å ha i bakhodet. Last ned før man reiser :)

Once you go mac ....

arnefismen

@el-nico:

Det er litt av dette jeg liker med Photos, at den lagrer RAW-filer i iCloud, og laster de ned om du vil redigere bildene. Det vil være visningsversjoner (som fortsatt er ganske høyoppløslige) som du kan se på eller vise frem.

Atlet

Trodde disse skyløsningen var bare ein rein backup jeg, altså at orginalfilene forsatt ligger på maskinen/maskinene du jobber på ?
Har en slik NAS hjemme hvor alle bilder blir lasta opp på NASen og distrubert ut til alle maskiner dvs at orginalfilene ligger på alle maskiner. Gjør jeg en endring på en fil så gjør endringen på alle filer.

Johnny Gleden

Det var ikke noe valg uten om Ja eller nei...da ble det Nei
Kommer ikke til å flytte hele biblioteket på 35000 bilder
Men jeg kommer sikkert til å flytte deler av det ved så som iPhone bilder som blir tatt der og da
Samt kansje for noe deling av bilder
Utenom det så ser jeg inget behov for min del å legge opp alle bildene mine

iBoy

@arnefismen: Jeg har aldri likt å bruke plugins eller eksternredigering i Aperture, for da blir det opprettet en ny kopi i PSD eller TIFF-format som fort runder 100 MB. Da går man glipp av det geniale med å kunne lage flere versjoner, som ikke tar noe ekstra plass.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai