Skal du bytte fra Spotify/Wimp/Rdio til Apple Music?

Ja, tvert
34% (108 stemmer)
Kanskje
35% (110 stemmer)
Nei
31% (100 stemmer)
Stemmer totalt: 318
asks bilde

ask

Kommer helt an på utvalget/katalogen. Er det sagt noe om hvorvidt hele iTunes-katalogen blir med over i nye Apple Music?

Nikolays bilde

Nikolay

Han sa så i presentasjonen.

Kensington

Hva blir prisen da?

TorsteinP

Kommer helt an på hva månedsprisen blir.

Nikolays bilde

Nikolay

Følger man Apples direktekonvertering blir månedsprisen prisen på et album i iTunes Store.

toinge

Er det noen som vet hva kvalitet vi kan strømme med? Får vi et Hi Fi alternativ som i Wimp?

olahe97s bilde

olahe97

Tviler på at det blir Hi Fi kvalitet da de sangene du kjøper på itunes heller ikke er det..

KBiPhones bilde

KBiPhone

Norge er med 30 juni: http://www.cultofmac.com/325813/here-are-all-of-the-countries-getting-apple-music-so-far/

Mads7s bilde

Mads7

Hva er forskjellen mellom Spotify og Apple Music? Hva er grunnene til at man bør gå over til Apple Music?

Nikolays bilde

Nikolay

Ingen, med mindre alle dingsene du har er Apple. Da er det vel greiere å slippe en ekstra app på dem.

krsk0

Jeg har brukt Spotify Premium mer eller mindre sammenhengende siden slutten av 2010 (Free før det), men bytter til Apple Music umiddelbart.

Både fordi Apple forhåpentligvis har et større utvalg av musikk og fordi appen til Spotify er ekstremt dårlig.

Mads7s bilde

Mads7

Bytter nok over jeg også. Hatt Spotify siden 2009 eller noe sånt, og vært veldig fornøyd med både apper og musikk-utvalg. Men ettersom jeg har flere Apple-enheter, og egentlig prøver utnytte Apples egne apper mer, ser jeg mitt snitt til å prøve Apple Music nå. I verste fall er det jo bare å gå tilbake til Spotify hvis man ikke trives

Tarkus

Jeg bytter dersom Music har en del av iTunes-funksjonaliteten som "sist spilte" osv, og historikken som ligger i den, samt muligheter til å skrive egen kommentarer (som bare kan leses av meg) osv.. Spotify mangler dette.

ch_knapp

256 AAC...

Blir hos Wimp/Tidal

Belly

256 AAC...

Blir hos Wimp/Tidal

el-nico

Må vel si meg meeeeeeget fornøyd etter å ha blodtestet Musikk ett par-tre timers tid :)
Jeg kommer til å la tremåneders prøveperioden gå sin gang, og helt sikkert bli med på dette.
(Må bare få min datter til å forstå dette, Musikk vs Spotify, så vi kan gå for familieløsningen ;)

Zeke1983

Meget fornøyd med
Utvalget! Bedre enn wimp/tidal for min smak!

Minus for lavere kvalitet dog..

Men : er det noen som kan si meg om man kan lagre favorittartister alfabetisk? Og hvor man evt finner dette? Er der kun album man kan lagre som favoritter..?

pagunder

Jeg får ikke innstallert ned den nyeste iTunes. Jeg laster ned versjon 12.1.2 fra Apple sine sider, men når jeg har lastet den ned og innstallert den, kommer kun den gamle versjonen uten Apple music. Noen tips til hva jeg skal gjøre?

seabournes bilde

seabourne

Apple, har dere tenkt å utkonkurrere Spotify og Tidal må denne appen fikses ASAP. Her er jo null funksjonalitet og ny iTunes for Mac er ikke klar engang. Jeg er rystet.

krsk0

Dette var en stor skuffelse... Appen oppfattes som langt tregere enn Spotify på søk og avspilling. I tillegg har den en rekke bugs og oppfattes i mine øyne som ganske rotete.

Jeg kommer til å fortsette mitt Spotify-medlemskap, men samtidig følge Apple Music tett de tre kommende månedene. Forhåpentligvis blir det bedre.

wsimilas bilde

wsimila

Kommer kanskje til å kutte ut Spotify. Ser at Apple Music har større utvalg. Bl.a har de flere album av The Residents enn det Spotify har. Sikkert nok andre også

Har lastet ned på iPhonen min. Ser at det ikke er kommet på Mac enda

seabournes bilde

seabourne

Og nå når den er installert på macen er skuffelsen enda større *gråter*

krsk0

Da har jeg også oppdatert iTunes og kan ikke si jeg er stort mer imponert enn foregående taler. Apple burde skilt ut Music i en egen app, iTunes har alltid vært en bloat.

Jeg hadde enormt store forventninger til denne tjenesten, og de skuffer på nær sagt alle punkter (bortsett fra på biblioteket). Jeg håper de klarer å fikse den før prøveperioden går ut, men jeg har mine store tvil.

Rillto

Forstår ikke problemet deres. Appen er jo lik musikk som før bortsett fra at man nå i stedet for å søke på album kan søke på artister i Apples musikk. Det mest irriterende er at de to knappene til å hoppe frem og tilbake i sangene er borte fra avspillingsskjermen. De er nå i opptrekksmenyen i bunnen av skjermen.

Men alt blir en vane.

sinatra

Hvordan får jeg streamet på mobilen? Alt kommer opp blankt her
edit: Funker via Wi-Fi, ikke via mobilnett. Det kan seriøst ikke være en begrensning?

palelnans bilde

palelnan

Hvordan skifte fra noen man ikke bruker? Bruker bl.a. gratis-Spotify til å finne musikk, deretter kjøper det jeg vil ha i iTunes. Gammeldags, si. Men jeg eier i det minste det jeg har kjøpt.

RC2s bilde

RC2

Album som jeg legger inn som spilleliste på iPhone, legger seg ikke inn på iPad. Er det en bug? Dette burde vel synkroniseres automatisk siden det er en og samme konto?

krovoll

Da er man igang med ny strømmetjeneste!

Jeg kommer nok aldri til å si opp bestefars streaming service Rhapsody, den funke overalt fra sonos til ios osx og lollipop. Har aldri likt eller prøvd spotify....

Men nykommeren Apple Music ser bra ut. Synd at jeg ennå ikke kan få den på mobilen, må nok ha med Ipaden mer enn normelt nå

Det jeg ser som det store etter en times lytting er at de valgene av musikk jeg gjorde initiellt, classic rock. r&b, gir meg BARE kremmusikk jeg liker. På Rhapsody sin radio velger man jo artist og da spilles dens album, eller bare trykker på radio, men da kommer mange "rare" valg fra Rhapsody

Akkurat nu serverte Apple Music meg en song av John Cougar M, en av gammelkaran og en artig låt fra Sherbet. Disse to har jeg ikke vist om, skammelig, apple har igjen vist meg lyset....

steinagards bilde

steinagard

Har laget spilleliste på iphonen og skulle gjerne funnet den igjen på macen og på ipaden. Hvordan kan jeg synkronisere spillelistene mellom enhetene? Og finnes det noen måte å dele spillelister mellom familiemedlemmene, evt. andre som ikke er i familie?

avorkinn

Selvsagt ikke, holder meg til Wimp/Tidal med Hi-Fi kvalitet.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

«Hi-fi-kvalitet» er ikke et spørsmål her. Grundige lyttetester (der lytterne ikke vet på forhånd hva de hører på, alle tilfeldige forskjeller er eliminert, og resultatene dokumenteres og publiseres i fagtidsskrifter) viser at det bare unntaksvis er mulig å høre forskjell på AAC over ca 200 kbps og full CD-kvalitet — og da som regel bare ved intens lytting etter spesielle kjennetegn, i gode hodetelefoner. Sjansen for at man hører forskjell når musikken spilles over høyttalere i et vanlig rom (helt uavhengig av kvaliteten på anlegget) er minimal.

Ulikheter i «mastringen» av innspillingene har mye større betydning for hørbare forskjeller, enn filkomprimering. En og samme innspilling er gjerne utgitt i flere mastringer; avhengig av hvilket publikum og hvilke lytteforhold utgivelsen rettes mot (for eksempel med mindre dynamikk på utgivelser som ventes å bli spilt på radio, i bil, eller med hodetelefoner — der stor dynamikk betyr at de svakeste lydene på originalinnspillingen ikke vil høres over bakgrunnsstøyen, eller at de sterkeste lydene vil skade hørselen hos hodetelefonbrukere), skiftende moter, eller bare ønsket om å lokke publikum til å kjøpe en ny versjon av en innspilling de allerede har.

Apple oppfordrer musikkprodusentene til ikke å lage spesielle mastringer for iTunes, men levere originalmiksen uten tilpasninger. At langt fra alle musikkprodusenter følger oppfordringen, er en annen sak.

roythomas

Aldri brukt noen av av de... Hjemme hører jeg kun på CD og vinyl av bra kvalitet. Folk som vokser opp i dag tror mp3 320 er det beste som finnes og det er jo tragisk...

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Man skal faktisk godt under 320 kbps MP3 for ikke å få bedre lydkvalitet enn vinyl.

Lafael

Familien har til nød greid seg med Wimp og Spotify free. Selv om vi ser noen pussigheter i designet virker alt som det skal, og både ungdom og voksne er fornøyde. Spillelistene som jeg får basert på mine preferanser og "hjertede" sanger blir bedre og bedre, i dag hørte jeg feks to lister med jazz med låter jeg stort sett aldri har hørt, men som var traff blink på musikksmaken min.

Vi har ikke merket noe til problemene andre har; alt funker.

Min gamle ipad2 har krasjet noen ganger i AppleMusic.

Selvsagt er det andre irriterende småting, som at jeg ikke klarer å modifisere Apple-spillelistene etter at jeg har lagt de i Min musikk. Men de kan legges i en ny privat spilleliste så jeg kan ta ut enkeltsanger som ikke traff blink.

Skjønner godt at folk som er godt inne på Spotify eller Wimp fortsetter der, men for vår familie er Apple Music et godt alternativ.

Rillto

Jeg finner ikke alle album av artistene når jeg søker i Apple Music
Derimot finnes de i Itunes Store så Apple har dem.
Hvorfor kan jeg ikke streame for eksempel Katie Melua sin Cozmic Blues fra albumet Live In Berlin når det finnes i Itunes Store og kan streames på Spotify?

Det samme skjer når jeg søker på Heart. Da finner jeg bare noen få album. Enkelte sanger kan ikke spilles på det ene albumet men samme sang er tilgjengelig på et annet.

Å betale for Music er jo da totalt verdiløst hvis vi ikke får tilgang til all musikk som Apple har.

Appen krasjer dessuten ofte og søkeresultatene er helt ræva. Det var en god ide, men er skuffende dårlig i praksis. Etter kun 14 dagers bruk er konklusjonen klar. spotify har intet å frykte før Apple skjerper seg.

krsk0

Skuffelsen over Apple Music fikk meg til å ta en titt på hva som er tilgjengelig der ute.
Tidal er ingenting å satse på, men Google Music virker relativt lovende. Den er ikke like stabil som Spotify, har ikke desktop app, men jeg liker godt at man kan laste opp sitt eget bibliotek. Jeg vil fortsette å teste ut Google Music de kommende månedene, så får vi se om jeg faller tilbake på Spotify eller om Apple har gjort Music interessant.

Jeg trodde forøvrig at abm på Google Music ville gi meg reklamefri Youtube, men dette virker ikke å gjelde i Norge.

toinge

For oss som streamer på skikkelige anlegg blir det nok Wimp/Tidal Hi Fi en stund til ja....

KLBs bilde

KLB

Apple Music appen spiser batteri. Disables på alle mulige måter og åpnes ikke fær det kommer en fiks på det.
Selv uten å åpne appen spiste den av en eller annen grunn batteri.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai