I dag er Apple Music prøveperioden over - fornyer du?

Ja
36% (111 stemmer)
Nei
64% (198 stemmer)
Stemmer totalt: 309

FMatos

Var fornøyd med Spotify Premium, men etter at de lanserte de nye betingelsene der de kan selge all informasjon din ble jeg nødt til å gå over til Apple Music, selv om AM enda ikke er helt i samme nivå som Spotify.

krsk0

Nei, fortsetter med Spotify Premium inntil videre. iTunes (og dermed også AM) er rett og slett for tregt. Håper på en stor oppdatering av iTunes på neste WWDC, hvor de splitter den opp i separate apps.

palelnans bilde

palelnan

Har ikke engang vurdert å begynne. Kjører Old school. Bruker gratistjenester til å finne ny musikk, deretter kjøper jeg det i iTunes.

krovoll

Har prøvd. Fornyer ikke. Holder meg til Rhapsody. Da vet jeg hva jeg får og får det på alt av mobiler og Ipad og mac. Mye bedre en S.fy.

Gitman

Har bare brukt Spotify sporadisk. A.M. dekker mitt behov så blir å fortsette.

ErikB

Apple Music er ok. iCloud Music Library fungerer ikke som den skal under sync og offline avspilling. Et elendig brukergrensesnitt for å styre musikken i iCloud og Apple Music sammen. Kjempeskuffa!!!

RolfA

Jeg har brukt Apple Music i de tre månedene. Synes Apple Music er litt rotete og har opplevd at anbefalninger ikke kan spilles på grunn av manglende rettigheter.
Fortsetter å bruke Wimp - kanskje mest siden jeg får dette til en svært gunstig pris sammen med Canal Digital abonnementet.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Selvfølgelig fornyet, AM er beste musikk tjenesten så langt, veldig fornøyd, liker den bedre enn både Spotify og Tidal.

Belly

AM har et evig rotete brukergrensesnitt. Fortsetter med TIDAL HiFi.

1976anders

Tidal og Spotify er fortsatt bedre produkter. Apple må ta dette et par skritt lengre før jeg bruker penger på de.

ez

Blir Spotify på meg. Synes AM er rotete og uoversiktelig. Overraskende egentlig at Apple skulle komme til å lage noe så rotete

svendheim

Hvis de separerer tjenesten fra iTunes, så blir det plutslig aktuelt. Nå er det bare rotete.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Får fortsatt ikke til å laste alle sanger ned for avspilling i frakoblet modus. Når jeg gjør det og legger de i spillelister så vil de være "grå" og uspillbare neste gang jeg laster AM. Neste gang igjen så er disse sangene helt borte fra spillelisten.

Hele vår familie har testet dette frem til nå og alle opplever akkurat de
samme feilene, og det har skjedd hele tiden siden første dager med bruk av tjenesten.

Blir veldig frustrert. Håper Apple tar seg selv i nakken og fikser dette.

ggt667s bilde

ggt667

Digital lyd er like tilfredsstillende som facebook er sosialt. Digitalt understimuli gir vondt i sjela.

Bumblebees bilde

Bumblebee

@ggt667: Lyden i seg selv er ikke digital. Den vil for alltid være analog. kvaliteten kan være vel så bra fra et digitalt medium som et analogt hvis det er ei god innspilling eller en god master-jobb.
Problemet er i hovedsak den elendige masteringen som ofte gjøres til digitale medium, fordi majoriteten av dagens musikklyttere har stereoanlegget inni telefonen, og høyttalerene inni ørene.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Det digitale grunnformatet (CD/Red Book) med samplingfrekvens på 44.100 Hz og 16-bits, kan med god margin gjengi lydkvaliteten på analoge medier — men uten støyen og forvrengningen som følger av de analoge avspillingsmetodene. Det er faktisk så mye å gå på, at det skal ganske mye filkomprimering til for at lyden skal bli dårligere enn lyden fra vinyl. Haugevis av systematiske lyttetester viser at MP3 og AAC (iTunes, DAB+) med 200 kbps eller mer i nesten alle tilfeller er umulig å skille fra CD-kvalitet. I avnlige lyttesituasjoner vil de fleste også ha store vanskeligheter med å høre forskjell på AAC med 128 kbps og CD-kvalitet. I og med at CD-kvalitet er bedre enn både lyden fra musikkinstrumenter og den menneskelige hørselen, er det umulig å høre forskjell på denne og på såkalt «høyoppløst» lyd (24 bits, 96 eller 192 kHz). Dette er tekniske fakta, som det faktisk ikke er mulig å diskutere.

Dårlige mastringer er det mange av; både nå og før. Behovet for mastring oppsto med begrensningene i vinylformatet: Dynamikkomfanget (forskjellen mellom de kraftigste og de svakest hørbare lydene) måtte begrenses om ikke stiften skulle hoppe ut av rillene; frekvensomfanget måtte begrenses og manipuleres for at de dypeste tonene kunne graveres til platen uten å ta for stor plass, og for at ikke de lyseste tonene skulle overdøves av sus. I tillegg var forsterkerne svake; noe som betyr at stor dynamikk fører til sterk forvrengning der lyden er kraftigst.

Med CD-formatet (som klarer dynamikk på rundt 100 dB) og kraftigere forsterkere falt mye av dette behovet bort. Men dynamikkomprimeringen fortsatte, og ble kraftigere ettersom digitalt utstyr gjorde det mulig. Dynamikkomprimering (som ikke har noe med filkomprimering, som i MP3, å gjøre) gir inntrykk av høyere lydvolum, fordi de stille partiene og enkelttonene er forsterket til samme nivå som de sterke. Noe som kan være en fordel når man lytter med svake forsterkere (som i en radio), har mye bakgrunnsstøy (som i en bil eller på en arbeidsplass), eller bruker hodetelefoner (der sterkt dynamikk betyr at man enten må regulere lydvolumet opp og ned, eller få trommehinnene blåst ut når musikken er på det sterkeste).

Lav dynamikk betyr ikke i segselv «dårlig lyd». Men når alle kontroller settes på «elleve», risikerer man at lyden «klipper» — at det blir grov forvrengning når lyden er på det sterkeste (og på noen nyere rockeutgivelser er den det hele tiden). Mens slik forvrengning i den analoge tiden gjerne skyldtes at stereoanlegget overanstrengte seg, kan den idag ligge i selve lydfilen.

En iPhone med hodetelefoner eller gode øreplugger gir ikke i segselv dårlig lyd. Man skal faktisk veldig langt opp i pris for å finne en kombinasjon av forsterkere og høyttalere som er like bra.

Clays bilde

Clay

Apple Music er elendig, masse bugs, flere blanke sider og kronglete interface

Chiccicherrys bilde

Chiccicherry

Kommer til å beholde Spotify Premium, ikke fått prøvd tidal enda, men savner det ikke... A.M synes jeg var helt ok. Problemet at det koster en formue uansett...Chiccicherry

Gurres bilde

Gurre

Jeg kjøper LP-plater på loppmarked og spiller dem inn på serveren min. Eller kjøper/får nedlastbare flac-filer fra mine favorittartister.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai