Benytter du antivirusprogramvare på din Mac?

Ja
8% (57 stemmer)
Nei
92% (654 stemmer)
Stemmer totalt: 711

jurgemaister

why?

simdah

Virus?

say no more..

evensrs bilde

evensr

Absolutt ingen grunn til det foreløpig. Sunn fornuft og litt vett angående hva du godkjenner installering av er alt som skal til.

KnethJensens bilde

KnethJensen

what you eat doesnt make me shit
Finnes det noen brukanes antivirus til mac da??

artofdesign

For å få noen til å lage et godt program, må det være behov.
Norton har ett vet jeg... jeg var ikke fornøyd, tok så mye av maskinens kraft, men det er noen år siden.

----------------------------
www.artofdesign.no

Andersp111s bilde

Andersp111

Burde man?(bekymret)

Vet noen om noen gratisprogrammer, i så fall?

fredarn

Sunn fornuft er nok, etterhvert kan det hende vi vil trenge antivirus for Mac, men det er ikke behov for det foreløpig.

I bunn og grunn er det dog ikke nødvendig med antivirus for Windows heller, brannmur er et must, men om du er forsiktig trenger du egentlig ikke antivirus.

Om du laster ned fra P2P-nettverk eller besøker mange ukjente nettsider (spesielt porno og cracke/hacke-sider) så bør du ha antivirus på Windows.

dan

Ha!

Har du en viss peiling på hva du driver med og er litt kritisk til hva du faktisk laster ned, så trenger du hverken antivirus-program til Windows eller Mac.

Magnus3994s bilde

Magnus3994

hvorfor i alle dager skulle jeg det, er jo ikke idiot heller.

palelnans bilde

palelnan

Det er en liten grunn som er god nok, og det er at et antivirusprogram kan forhindre deg i å videresende en e-post med et Windows-virus til en Windows-bruker.

Men Norton er vanvittig ressurskrevende og innpåslitent, ikke verdt det.

kattunges bilde

kattunge

Bare tull med antivirus enn så lenge. Dessuten finnes det antivirusprogrammer som kjører direkte på windowsmaskinene, og dette har de fleste med windows fått med seg. Iallfall de jeg har noe å gjøre med, og det funker utmerket.

Men så sender man ikke alskens rusk og rask man kommer over på nettet til sine kontakter heller.

Kattungen:)

christerguttens bilde

christergutten

Jeg håper da VIRKELIG at Apple vil fortsette med konstante oppdateringer som gjør maskinen trygg!!
Ingen vil sitte med et program som hele tiden graver og graver i harddisken og sinker maskinen kraftig bare for å se om det KANSKJE finnes virus. Jeg var drittlei av det på pcen.. Det er jo en av hovedgrunnene til at jeg gikk over til mac.
Nei, virusprogram vil ingen ha.. Det er noe dritt! La heller systemoppdateringer komme med kortere mellomrom, så slipper vi hele den dritten!
Go Apple!

Administra2r

Jeg tror at jeg, en ganske så dreven Mac bruker kommer til å ha store problemere med å i det hele tatt FINNE et virus til Mac

Mvh. Administra2r / 2r Sigurd Jacobsen

iMacJhonny

Hvorfor i alle dager skulle man velge å konstant kjøre et tungt program mot noe som ennå ikke finnes?? Om det etterhvert dukker opp virus (som det sikkert gjør pga den stadig større markedsendelen og "sannheten" om at det ikke finnes virus) må man selvfølgelig revurdere det standpunktet.

jpsalvesen

94% av oss er ubeskyttet. Jeg er en av dem. Dersom noen finner et skikkelig hull og utnytter det - eller bare produserer litt malware som følger med et legitimt program - så blir det en drøy oppgave å rydde opp i etterkant.

Aller helst bør apple kjøre sjekker for systemoppdatering oftere, og være klar til å produsere "malware removal tool" for den dagen noen kommer til å pønske ut hvordan man skrur på gjødselssprederen.

bvborges bilde

bvborge

Problemet med Windows er at man kan få virus uten og aktivt gjøre noe. Dette siden Windows ikke er kjent for å være et spesielt sikkert OS. I tillegg er det mest vanlig at man hele tiden er innlogget med en brukerkonto som er lokal administrator. Livsfarlig :)

I OSX må man aktivt velge om man vil ha virus eller ei. Et virus vil aldri snike seg inn uten at brukeren aktivt har tillatt det - vitende eller uvitende. Skriver man inn sitt passord for å installere noe så bør man vite hva det er man slipper inn.

hfuhruhurr

Apple anbefaler nå å installere antivirusprogram... Kanskje de vet noe vi ikke vet?
http://support.apple.com/kb/HT2550
http://www.tu.no/forbrukerteknologi/it/article190927.ece

kaada

Etter hva jeg har forstått, er Intego Virusbarrier x5 en vinner. Har det ikke selv, men kjører jo tross alt Parallels med WinXP, så i teorien så kan jo den virituelle maskinen få virus.... Eller? Hva skjer i såfall med resten av harddisken dersom et WinVirus bestemmer seg for å slette hele disken?

FWHS

Det finnes virus som virker på Mac, sier Apple. Så vidt meg bekjent har det også stått i forskjellige aviser. Nå er det ikke et stort problem, men økende, derfor mener jeg man bestemt skal være føre var og ikke etter snar, som jeg i alle tilfelle kunne være en av. Hvilket program som er best vet jeg ikke men selv bruker jeg iAntiVirus og ser meg om etter et større program. Bedre føre var enn etter snar er mitt motto i så måte, og håper dermed å kunne ungå problemer...

Jons bilde

Jon

Det hjelper ikke å ha antivirussoftware i dag, hvis viruset kommer i morra. Antivirussoftwaren er avhengig av at viruset er laget, før motgiften kan lages.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1 - Switchguiden

bambinis bilde

bambini

Backup er den beste beskyttelsen!

KriSkjs bilde

KriSkj

Jeg bruker antivirus av èn eneste grunn, og det er at jeg er i nettverk med 3 macer og 5 PCer og hvis èn klikker er det krise!

Så hvis jeg på min mac laster ned noe som er køddent, kan det gå ut over all maskinene. Jeg bruker Crossover på enkelte programmer og da kan det føre til virusspredning!

FWHS

Ikke nødvendigvis helt sant. Det finnes programmer som kan oppdage og sperre for sannsynlige virus selv om de ikke er kjent. Et eksempel kan være Norman sin sandbox teknologi. Samtidig har mange flere typer maskiner og da kan disse spres i et nettverk. Mulighetene er uendelig, og det største problemet kan da være en maskin som ingen vet er infisert eller ikke reagerer.

Når Apple går ut og sier vi burde ha virusbeskyttelse og anbefaler på det sterkeste en eller annen variant som fungerer, tror jeg ikke vi skal sitte her på berget å si det ikke finnes virus på Mac, selv om den har en mengde fordeler. Disse kan du også stille opp en PC til, men dessverre alt for få som gjør...

fortsatt er mitt motto: Bedre føre var enn etter snar.

ameneon

Eneste antivirus programvare jeg har på macen er OS X. :D

apple boy

hehe :D

Amishen

kva skal ein med antivirusprogram på mac? Dei lager meir rot på systemet enn dei ordner noko er mi erfaring for nokre år sidan. OS X og sunn fornuft av kva ein legg inn = sikkert

Arild Holtet

Kontant nei, men bruker de grå i steden.

Arild.H

begriper

Har antivirus til windows via Parallells. Men ikke til OS X.

Snires bilde

Snire

Bruker ikke noe antivirus på min MacBook, men får jeg et Windows virus i epost som jeg videresender til andre Windowsbrukere så får de jo det. Jeg er heldigvis uvitende. Knegg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai