Hva synes du om Apples nye Mac Pro?

Fantastisk
42% (175 stemmer)
Midt på treet
41% (170 stemmer)
Skuffende
16% (68 stemmer)
Stemmer totalt: 413

kajac2

Spesifikasjonsmessig er den fantastisk. Prismessig er den horribel. Så det blir vel midt på treet.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Fra 2 x 2,8 Ghx Quad til 1 x 2,6 Ghz Quad. Og prisen opp med en tusenlapp for svakere kraft?

Jeg avbestilte min.

SindreMs bilde

SindreM

Det er nå ikke kun GHz det går på da..
Prisen burde ikke gått opp - derfor midt på treet.

datas bilde

data

Det er litt tidlig å si hvor bra, eller hvor mye "bang for the buck" nye Mac Pro er, men skal vi tro på Apple vil en "ny" Mac Pro yte betrakytelig bedre enn forrige modell. 8-kjerner 2,6Ghz ny type skal visstnok yte omtrent likt med en "gammel" 8-kjerner 3,2Ghz og en 8-kjerner 2,9Ghz yter derfor bektratelig bedre enn en gammel 8-kjerner 3,2Ghz. De nye prosessorene er dyre og en svakere kronekurs bidrar med sitt.

Man kan jo diskutere i det vide og brede om Apple burde ha en billig Mac Pro (f.eks et billig hovedkort med en billig quad-core prosessor), men ser man på specs og innhold på dagens modeller er de relativt greie. Dette er high-end arbeidsstasjoner. Apple har aldri sagt at dette er maskiner for fjortiser som trenger en maskin for å skrive skolestiler og laste ned musikk.

oo

Kor var alternativet for "meh"?

Gisle Svarva

Jeg ser en trend hvor Apple skviser stadig mere penger ut av oss samtidig som den økte ytelsen er minimal.

Dette må virkelig stoppe !

Selv om man er glad i Mac, håper jeg nå mange signaliserer at man ønsker bedre ytelse og lavere pris.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Grunnkonfigurasjonen til den nye maskinen har én billig Xeon- prosessor med fire kjerner og Hyperthreading på ett énsokkels hovedkort (tipper den vil koste rundt 2700kr ved lansering senere denne måneden, tilsvarende hovedkort fra intel koster nå ca 2350). I grunnkonfigurasjonen på den forrige Mac Pro kostet de to prosessorene alene nesten like mye som totalverdien av maskinvaren i den nye (unttatt kabinett, vanskelig å sette pris på( hvilket neppe betyr at en kan si det er verdt 11000 alene...)) Jeg vet ikke hvorfor Apple gjør dette, kanskje de mener at de har nådd et stort nok kundegrunnlag? Hvis de fortsetter å kapre markedsandeler vil det før eller siden bli reist spørsmål med monopolpolitikken med OS X, og det unngår de jo ved å holde markedsandelen nede, mens de fortsatt har en enorm inntjening.

Jurgis

Jeg ble skuffa. Både over prisene og prosessorvalgene. 2x2.26 er nok en konge maskin, men den koster nesten dobbelt av den forrige med nesten samme specs. Riktignok ikke samme teknologier, men man føler man får mer.
Liker heller ikke at skjermkortet har 1xdvi og 1xmini displayport. Jeg ville heller hatt overgang andre veien, men nå har ikke jeg tenkt til å kjøpe blank skjerm med det første heller.

iEinar

Og alternativet for dem som bare vil se resulatet fordi dem ikke har prøvd nye Mac Pro?

oyvstok

Latterlig å påstå at den nye har dårligere ytelse selv om den har lavere oppgitt GhZ. Den nye MacPro 8-core er nesten dobbelt så rask som den forrige 2.8 8-core i h264 encoding og multi-core rendering osv.

Dette vil også øke betraktelig mer med Cocoa-basert OS-X (snow leopard) og cocoa-basert final cut og logic.

Jeg skal med glede betale 20000+mva for den nye 8-core.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Og dette backer du opp med spesifike testtall fra hvor?

Houd.inis bilde

Houd.ini

Grunnutgaven av den nye modellen har ikke 8 kjerner, den har 4 pluss Hyperthreading, dvs 4 reelle og 4 virtuelle kjerner. Den dyrere modellen derimot har 2x4 kjerner og 2x4 virtuelle kjerner. Disse virtuelle eller Hyperthread'ede kjernene yter på langt nær like bra som en reel kjerne, uansett om Nehalem har raskere IPC enn Core 2 (Penryn): Test på Anandtech
Som en ser er til og med Penryn raskere klokke for klokke i enkelte tilfeller, som itunes encoding (nederst på lenkede siden).

Djweekends bilde

Djweekend

urabus

Med så mange ekspertar om arkitektur og ytelse er det jo berre å søke på http://jobs.apple.com/index.ajs?BID=1&method=mExternal.showJob&RID=29112&CurrentPage=1 og få Apple-skuta på rett kjøl. Nyttar ikkje sitte på eit forum i Noreg og kommentere.

Kan ikkje skjøne at dei meinar alvor av kravet om utdanning når eit gjennomsnitts Mac1 medlem sit med svaret.

Ellers så meinar eg at Apple er like arrogant som alltid og gjer akkurat som dei vil, slik alle firma må ha lov til. Vi som kjøper mac gjer det fordi det ikkje eksisterar konkurrentar som kan levere eit tilsvarande produkt.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Eller så bygger du produktet selv til halve prisen, og lar Apple ta seg av operativsystemet. Vinn+ vinn.
Det går an å komme med kritiske synspunkt til Apples produkter, filosofi, prissetting eller hva det måtte være, uten å mene at Apples ingeniører er udugelige. Jeg "stemmer" med lommeboka, og lar være å kjøpe, enkelt og greit. Jeg kjøpte min Macbook 4.1 fordi det var et konkurransedyktig produkt på pris og spesifikasjoner da den kom, det synes ikke jeg Apple har greid å følge opp. For meg er det åpenbart at Apple leverer et på mange måter dårligere produkt enn tidligere (forrige Mac Pro), og da sier jeg min mening. Hva ellers skal en gjøre på slike fora? Jeg har ikke tenkt å søke jobb hos Apple.

ruvinns bilde

ruvinn

Alt for dyrt!!
prossesoren som er i den rimligste versjonen av den nye mac pro maskinen yter ikke i nærheten av den utgående mac pro maskinen med 2x2,8ghz til en rimeligere pris,
ikke engang en overklokket i7 prossesor på 3,8 ghz yter likke bra som de to prosessorene som var i forige mac pro..

Traktors bilde

Traktor

ruvinn hvordan hvet du det, har du den selv? Dere burde ha noe grunlag å bygge disse påstandene på!

svars bilde

svar

Selv venter jeg på uavhengige tester som kan fortelle meg det jeg trenger, og slutter å høre på udokumentert fora-flames.

ruvinns bilde

ruvinn

Jeg har en mac pro 2x2,8ghz og en pc med i7 prosessor (tilsvarende som xeon prosessoren i de nye mac pro)
men i motsetning til den nye mac pro går i7 prosessoren i pcèn med en langt høyere klokkefrekvens..
jeg tror neppe det blir store ytelseforbedringer av at den nye xeon prosessoren monteres på mac hovedkort..

lobbedobbe

Seriøst!
Elsken den! Kommer til og kjøpe en! 20 tusen men det andre oppgraderer man jo bare for en billigere pris. Du må over 100 tusen for masse bra, men bare kjøp resten av det du trenger for mindre pris
Kjøper den billigste btw, memindre du ikke skal ha gaming data... + at d ikke e noe smart valg og kjøpe mac for gaming

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai