Har din MacBook (plast) fått sprekker?

Ja, en sprekk
21% (98 stemmer)
Ja, flere sprekker
51% (235 stemmer)
Nei, ingen sprekker
28% (130 stemmer)
Stemmer totalt: 463
iAndrews bilde

iAndrew

Burde det ikke være mulig å stemme blankt? Hvis ikke stemmer vel noen bare for å se resultatene.

Ttigers bilde

Ttiger

Helt enig…

jorhov31s bilde

jorhov31

Dersom du ikkje logger inn så får du sjå resultatet utan å stemme..

Holst

Fikk min MacBook for 2 uker siden. Forløpi har jeg ikke merket noen sprekker.

Det er veldig betryggende at Apple reparerer dette gratis. Hadde vært utrolig surt om du måtte punge ut mer penger pga. en feil de har gjort.

niwes bilde

niwe

I familien har vi tre MacBook i hvit plast. To av disse har fått sprekker langs ytterkanten, nedenfor tastauret. Flere biter har ramlet av.

ergo92

Eg har ein kvit MacBook som eg kjøpte i haust. Den fekk allereie ei sprekke langs ytterkanten nær skjermen (dvs. den delen av maskina der skjermen er). Eg vonar dataen ikkje får alvorlege skadar pga. dette på lengre sikt!

NeonzZs bilde

NeonzZ

Jeg har 1 sprekk bakpå og 1 liten bit har ramlet av rett ved der den saken treffer når man lokker igjen.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Nesten all plastikken som utgjør kanten på magen til maskinen er sprukket seg av, kanskje jeg snart kan ta av plastikken og bare se nedi den.
Så har det sprukket på begge sidene av toppen på skjermen så det som holder hele øvre plastikkdelen av skjermen på plass er vell iSighten.

Trist sak, men jeg har tenkt å male over hele greia uansett. Teip og maling :)

iAndrews bilde

iAndrew

@jorhov31: sant det, men ikke akkurat veldig smidig. Og tipper mange bare stemmer for å se resultatene allikevel. Tenkte ikke bare på hvordan man får til å se resultatene, men også hva det gjør med riktigheten av pollen.

Beeth

jeg har også masse sprekker. får man tilbake noe for det? kan det repareres? fikk sprekker etter et halv år, har nå hatt det i 1,5 år og har sprekker rundt skjermen, på kantene, og under.

pawlo20

Du har rett. kun de som hadde problemer.

men hvor skal man finne den?
jeg har ikke stemmet ennå fordi jeg vet ikke hvor skal jeg finne den feil på min macbook,
kan du svar meg?
takk

huggu

både jeg og søsteren og en kompis har opplevd sprekker i topcasen, men det ble fikset uten noe stress hos eplehuset.

epifant

Stemte forsåvidt på madammens vegne, men hun er ikke innpå her selv så...

Maskinen hennes har fått de normale sprekkene i topcasen hvor man hviler håndleddet (bitene har falt av), og tynne sprekker på baksiden av skjermen på hver ytterside av hengslet og i midten... Skal levere den på Eplehuset Sandvika straks, regner med det taes hånd om uten problemer.

pawlo20: her ser du bilde av de mest typiske sprekkene. Skjer som oftest tilsvarende på andre siden også: http://blueeyedcreature.net/apple/CrackBook.jpg

chef72

Jeg kjøpte macen min i USA feb.i fjor. Har fått sprekk som går på hele forsiden og noe plastikk som har begynt å dette av. Er det noen som vet om dette blir dekket av noen garanti?

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Såvidt jet vet så har Apple internasjonal garanti. Desverre for deg så er garantien på 1 år utgått. Siden maskinen er kjøpt i utlandet så er du heller ikke dekket av norsk forbrukerkjøpslov.

Du kan begynne med å ringe til Apple support i Norge og spørre om de kan fikse maskinen. Når det er snakk om "produksjonsfeil" i denne skalaen så er det ikke utenkelig at de fikser sprekkene i maskinen din - selv utenfor garanti- og reklamasjonstiden.

ggt667s bilde

ggt667

Min MacBook 13" er over 2 år, men har hatt sprekker siden den var 6 mnder gammel.

chef72

Takker for hjelp,ringer Apple i morgen.

Nora Svensen

Jeg fikk min mac rundt slutten av august. Så min er ikke en gang et år!
Dette er dårlig, 8 mnd , og jeg ser flere plasser at det snart kommer flere sprekker.
Sprekkene er nede i hjørnet oppe i kanten osv. Den er og løs rundt hele side kanten.

Bra dere innrømmer og har tenkt til å gjøre noe med dette :)

camillathorsen

Jeg har hatt min macbook i omtrent 8 mnd. Og det er flere store sprekker rundt hele kanten. Den største er ca 15cm!
Det er helt gale. På den værste sprekken kan jeg såvidt se inni dataen!

Hvor skal jeg ta kontakt for å få ordnet dette?

chef72

Har snakket med Apple support i dag,og fått innvilget en forlenget garanti på min mac. Drar til Eplehuset de nærmeste dagene og leverer macen til gratis reperasjon. Bra service enn så lenge i hvertfall.

Bilet

Jeg snakket med Apple Support i dag og fikk innvilget en reperasjon av sprekkene kostnadsfritt. Trenger bare skaffe kvittering og levere den inn hos Humac/Eplehuset.

LpTotti

Ser ut til at forhandlerne har innsett at dette er noe som skal fikses gratis, og ikke er kranglete lenger slik som man kan lese i eldre tråder på forumet. Snakket med humac idag og det var ikke noe problem å få fikset sprekken på min MB (mid2007).

macsabajan

Hadde det ikke vært en ide å kunne få bytte plasten med aluminium ved en slik service? Mot et lite mellomlegg selvfølgelig.

Får man ny garanti når servicen er gjort? 1 års garanti på arbeidet/den nye plasten?

chef72

Har nå fått tilbake min macbook fra service. Både topp og bunn "case" er fikset. Må bare fortelle om Eplehuset på folketeateret. Fantastisk god service fra jeg gikk inn i butikken. Personalet var utrolig imøtekommende,også senere ved telefonsamtaler. Fikk t.o.m. nytt tastatur uten kostnad.(macbook var kjøpt i USA) Tusen takk!!!

macfenn

Leverte inn macen på tell for litt siden for å få fikset sprekker i bunn caseen for andre gang. Fikk beskje om at det ikke ble dekket av garantien fordi sprekkene var påsatt, ikke en produksjonsfeil. De mente at forskjellige støt, som sammenstøt med f.eks. skolesaker i sekken, var årsaken. Kan ikke fatte hvordan 20 forskjellige sprekker kan være påsatt uten vilje av skolesaker?? De sa også at de nye macbookene som min, som er et år gammel, har forsterket plast som gjør at de ikke sprekker av seg selv, men alikevel sprekker hvis skolesaker slår borti:P

Har altid vært fornøyd med servicen i apple butikkene, men etter dette har synet endret seg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai