Har du oppgradert til Snow Leopard?

Ja
79% (775 stemmer)
Nei
21% (202 stemmer)
Stemmer totalt: 977
CBlomviks bilde

CBlomvik

Jeg har, men vurderer sterkt å nedgradere, da etter jeg oppgraderte til SL måtte jeg plutselig rendre ALL video (selv uredigert) i videoredigeringsprogrammer, for å unngå hakking og sen respons fra tastetrykk. Og på en whitebook (nyeste modell) tar det 10 sekund å rendre 1 sekund med 720. video. Det er katastrofe.

ggt667s bilde

ggt667

Er det mulig å oppgradere til SL fra L? SL ser ut til å være en installer og ikke ha oppgraderingsmuligheten, hva innebærer dette? Vil den bare legge L i gammel OS mappe? Eller vil den slette alt på HDDen hvor der installeres?

kattunges bilde

kattunge

Direkte oppgradering fra Leopard for et par uker side. Eneste problem jeg støtte på var mobilt bredbånd som jeg ikke bruker særlig mye likevel. Men også det fungerer nå.

KareStensland

@ggt667

Tror det går an å oppgradere slik at alle filer ligger slik de ligger i dag på Leopard.

nils.js bilde

nils.j

Har ikke merket stor forandring for meg som er "normal" bruker. Har det samme problemet som kattunge med mobilt bredbånd som ikke fungerer. Og i mitt tilfelle fungerer det fortsatt ikke, selv etter mange og lange kontakter med leverandøren, som i dette tilfellet er tre.se

Silvergreens bilde

Silvergreen

Hos meg er det et eller annet som gjør at SL kræsjer omtrent daglig og tilogmed fler ganger om dagen! Og det på både MacBook Pro og Mac Proen... Irriterer meg grenseløst at jeg ikke klarer å finne ut av det.

BendikSs bilde

BendikS

Selvfølgelig har jeg oppgradert! alle fanboys med respekt for seg sjæl har oppgradert!:D

dMonBreeds bilde

dMonBreed

Hei Nils.J

"Har ikke merket stor forandring for meg som er "normal" bruker. Har det samme problemet som kattunge med mobilt bredbånd som ikke fungerer. Og i mitt tilfelle fungerer det fortsatt ikke, selv etter mange og lange kontakter med leverandøren, som i dette tilfellet er tre.se"

Vet du om tre.se bruker samme USB pinne som Telenor? Fikk en native installer fra fabrikanten og det fungerte fint på min SL. Som forøvrig fungerer helt topp.

kattunges bilde

kattunge

I tilfelle andre skulle slite litt med mobilt bredbånd fra Onecall/Network Norway og modemet Option iCON 401, så legger jeg ved link til programvare som fungerer med SL:
http://www.networknorway.no/article.php?articleID=6656&categoryID=594

nils.js bilde

nils.j

Hei dMonBreed,
Modemet jeg har fra tre.se er Huawei modem model E220 (HADPA USB Modem Turbo 3G som skal klare 7,2 Mbit/s

Nå har jeg fått hjelp til å installere de nyeste driverne fra tre.se, og som skal klare SL. I dag fikk jeg vite at tre.se ikke har dekning i Norge, men til helgen skal jeg til Sverige igjen og det blir spennende å se om jeg får kontakt igjen.

Eigir

Av tre maskiner, har jeg oppgradert 2...

struktur

Det ser ut som en installasjon, men er en oppgradering!

Alt er på plass etterpå; alle programmer, filer, instillinger osv osv osv.

Eneste forskjellen er at alt er bitte-litt raskere, skjermen litt lysere og med bedre kontrast (google "gamma snowleopard", evt se http://support.apple.com/kb/HT3712) og noen nye funksjoner.

Enjoy!

NB Husk backup!!!

macsams bilde

macsam

Fantastisk OS.

Gunsmokes bilde

Gunsmoke

Har oppgradert og angerer på at jeg gjorde det da min MacBook Pro fryser hele tiden.
Dette gjelder med div programmer som Safari, iPhoto, Mail, iTunes, Finder, Aktivitetsmonitor, Messenger med flere.
Ikke får jeg mulighet til å sende inn en rapport til Apple heller.
Vurderer sterkt å gå tilbake til Leopard igjen, den virket da hele tiden.

oyrabl

Installerte Sl, men har nå nedgradert til leopard. Kunne ikke koble meg på WHS i SL...

filmmannens bilde

filmmannen

Vurderar å oppgradere, men ventar i alle fall til nye iLife kjem (kven veit når dette skjer?) og kjøper Mac Box set.

nubbizs bilde

nubbiz

Har oppgradert og er stort sett fornøyd. En liten ting er dog at på min MBP så funker ikke fire fingre opp og ned like glatt som det gjorde på Leopard.

sveine

Ikke alle synes å være fornøyd med SL, for å si det forsiktig. Selv venter jeg spent på neste oppdatering. Den bør være omfattende!

DanJohann

Jeg er fortsatt i tenkeboksen.. Jeg har den "nye" MacBooken, altså den som ser helt lik ut som dagens MBPro-modell, men uten "pro". Jeg valgte toppmodellen med størst prosessor og mest ram, har da 2Gb å rutte med. Jeg hører fra ulike hold at det nesten ikke er vits å innstallere Snow ettersom jeg ikke har 4Gb! Er det noe hold i disse "ryktene"? Var nemlig en kar på Humac som informerte meg om det...
Synes egentlig det er litt rart da den minste av dagens MBPro kun har 2Gb...

Anyone?

nils.js bilde

nils.j

Jeg nevnte tidligere at jeg hadde problemer med mitt mitt Huawei-modem fra tre.se etter oppgradering til SL.
Nå er jeg i Sverige, og etter den hjelpen jeg har fått fra teknisk avdeling hos tre.se kan jeg bare rapportere at alt fungerer som det skal!
Og da får jeg vel være fornøyd med SL også, selv om jeg ikke merker noen forskjell...

mokvell

Smertefri oppgradering ser det ut til. Har brukt SL noen dager nå, å alt fungerer normalt.

HelgeH

Ikke fått ut fingern enda, har Final Cut Pro installert hjemme,vil jeg få problemer med denne?)6.0.6) Tenker spesielt på den nye quicktimeoppgraderingen. Noen som har erfaring der?

MacLets bilde

MacLet

Oppgraderte, men degraderte, da vifta gikk konstant i dobbelt tempo og tempen gikk opp, og batteritiden på den svarte plastbooken ble halvert.. gikk litt fortere da, men vakke verdt det.. Leopard er gull :)

christerguttens bilde

christergutten

Det fungerer bra, oppgraderte på dagen, men må si at det er litt småkrasjy altså.. Men veldig fornøyd :) Det blir nok bare mer og mer stabilt framover. Noen som vet når iTunes blir 64bit, og når iMovie og Quicktime vil benytte seg av Open CL?

Herman1

Min forrige MBP (2006) tålte ikke L. Det ble dens bane rett og slett. Vil min nåværende maskinpark tåle SL når de har sin base i L? Dessuten er jeg fornøyd eier av en HP Color LaserJet 2600n, og den er ikke støttet i SL. I hvertfall ikke foreløpig. Og HP har ikke planer om videre oppdateringer av den. Så hva gjør man? Uansett ser et bytte av OS til SL ut til å inkludere betydelige merutgifter, derfor vil jeg vente selv om det er surt.

Hilsen

MacKennsans bilde

MacKennsan

Oppgraderte noen dager etter utgivelsen. Har ikke hatt ett problem etter dette, alt fungerer genialt. Eneste som måtte fikses var at jeg måtte installere printern min (HP 4580C) på nytt!

bambinis bilde

bambini

Det jeg virkelig elsker ved SL og for så vidt alle oppgraderingene til nye OS er at GUIet og det meste er gjenkjennbart. Windows klør du deg i hue av hver gang de oppgraderer, og det er knapt mulig å finne frem om du ikke er helt nerd.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Hadde endel problemer med Macbook Pro 15" (nyeste med skjermkort). Alle symptomene var til stede. Batterisluk, dvalemodus og badeball. SMC reset fiksa alt.

De som merker badeballen, karusellen eller den spinnende pekern kan følge guiden på denne siden. Fungerte for meg.

@herman1
Installerte den på første Macbooken som ble lansert, og det fungerte greit. Du kan ikke regne med cutting edge performance, men iallefall ingen problemer så langt.

MacSagen

Har akkurat oppgradert til nyeste versjon OSX. Men har trøbbel med screen saver'en. Jeg får ikke fjernet bildene fra iPhoto. Hjelper ikke å trykke (-) da denne er grå. Får heller ikke valgt den skjermspareren jeg vil bruke. Går automatisk tilbake til standard etter at jeg har avsluttet systemvalget. Noen som har et godt tips?

keiko

Eneste problemet jeg har hatt etter å ha installert på en eldre hvit Macbook og en iMac (24") er småting som ikke virker.
FruitMenu er et must, men som vanlig ligger Unsanity langt etter, dersom det i hele tatt kommer en oppdatering. Websiden er ikke oppdatert med informasjon.
En del skjermsparere virker ikke, som for eksempel AquaZone Blue planet. Jeg savner fiskene mine.
WideMail til Mail.app funket ikke, men Letterbox gjør samme nytten. Etter å ha lest her på Mac1 kvittet jeg meg med Cocoaspell og installerte ordlistene som beskrevet.
Norsk TIppings kortleser sliter også, og Safari må ned i 32-bit-modus for at den skal fungere. Men det kommer vel en fiks.
iMac-en er blitt betydelig raskere, særlig Safari. Og det ble mer plass ledig på disken.
Innstillingen for hvordan Spotlight skal søke (denne maskinen eller i åpent vindu) er alene nok grunn for meg til å oppgradere. Det sparer masse tid ved søk på servere.

elho11s bilde

elho11

Etter oppgradering til SL får eg ikkje innstallert iStadt. Noen som har samme problem ? Syntes det var OK å ha iStadt menyen fastlimt til menylinjen.

christerguttens bilde

christergutten

@bambini: jeg er litt smålei av det gråe GUIet jeg.. Kunne godt sett Quicktime 10 grenesnittet litt mer i Snow Leopard.. Og jeg synes dock'en stikker seg litt mye ut, den er for lys eller noe.. Et par småjusteringer er lov da, trenger ikke gå berserk som Ms, men liksom bare få det litt mindre "grått"..

Grohls bilde

Grohl

Jeg hr nedgradert fra Leopard til Snow Leopard. Det er mye som fortsatt mangler i SL dessverre.

thomas_norge

Hva må til for å oppgradere fra Tiger? Må man ha Leopard, eller ikke?

ChrisO

Har gjort oppgraderingen på 2 MacBook Pro samt en iMac. Alle går så det suser. Kun 2 problemer jeg har funnet så langt - Netcom Mobilt bredband. Men det lot seg fikse ganske lett. Det andre er at jeg kun kan ha 5 kontoer i mail aktrive i gangen. Har fått info fra Apple hvorden jeg skal løse det problemet siden jeg har dobbelt så mange maikontoer. SL er gansle mye raskere i reaksjonen enn L var.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai