Hvilke harddisker har du hatt minst problemer med?

Samsung
10% (46 stemmer)
Western Digital
52% (236 stemmer)
Seagate
15% (66 stemmer)
Maxtor
6% (25 stemmer)
Toshiba
1% (6 stemmer)
Hitachi/IBM
2% (10 stemmer)
Annet
14% (61 stemmer)
Stemmer totalt: 450
ggt667s bilde

ggt667

Hmm, de eneste harddiskene jeg har hatt problemer med er WD, jeg er litt i sjokk over den høye ratingen WD har fått her.

Sikkert 15-20 stk siste 3 år.

Jeg har hovedsaklig brukt Seagate siste 25 år, men har prøvd noen WD, Maxtor; som bråker som en traktor og andre innimellom, Samsung på stue-ting.

Så hvis jeg skulle trykket 1 gang for hver harddisk jeg er fornøyd med fra Seagate, vil jeg anta at tallet er ca 300-350 et sted.

maciohs bilde

macioh

Hvorfor er ikke LaCie inkludert i avstemningen?

Brack

Fordi LaCie ikke lager egne harddisker.

DMH

Må si jeg også er overrasket over at WD har så mange stemmer! Mest støyende, vibrerende og strømslukende harddiskene jeg noen gang har vært borti!

Macoldis (ikke bekreftet)

Enig med ggt667

Har ca 45 disker i bruk per i dag av ymse slag og i Raid
WD er det mest feil med uten tvil når vi snakker om 3.5"
Etter hvert som WD diskene ryker blir de erstattet av Seagate
Derimot på 2.5" har jeg god erfaring

steinarb

Enig med foregående som mener at WD må være verst i klassen her. Det var jo en tid mellom 95-99 der vi byttet ut WD disker på nye Maccer bare fordi vi visste at de ville paie innen kort tid. Det var riktignok SCSI disker, men jeg tror jeg fremdeles er litt allergisk mot WD...

karlojs bilde

karloj

Jeg har 3 LaCie 500 GB disker. Her har strømforsyningen sviktet på 2 av de og jeg måtte kjøpe nye. Og de var ikke billige. Jeg har også 3 WD MyBook på 1 TB og har overhodet ikke hatt problemer med de.

iBoy

Aner ikke hvor mange disker jeg har hatt i mitt liv, men jeg har aldri hatt en krasj på noen av dem, så å si hvilken jeg har hatt minst problemer med blir jo litt feil. For tiden bruker jeg bl.a. 4 stk. 1 TB Western Digital og er godt fornøyd, så da stemte jeg på dem.

lassolses bilde

lassolse

Folk vanligst er vel kjappest til å kjøpe WD. Kanskje derfor den har flest fails

Torros bilde

Torro

Største problemet for alle disker er vel varme eller støt. Da hjelper det lite om favoritt merket ditt er utsatt for disse elementene. Gamle WD og Maxtor disker støyet mye, men nå er forskjellen liten. Fremtiden er vel strøm-gjerrige store disker til lagring og SSD til opperativsystem og applikasjoner.

åttitre

Man burde vel ha i bakhodet at det finnes forskjellige WD disker som med andre merker. Ikke alle er laget for den bruken mange har, da mange opplever feil. Kanskje man skulle sette seg litt mer inn i hva man kjøper først.

FredrikgxD

Enig med at WD gir fra seg en god del støy og bruker mye strøm, men er svært fornøyd med den. Har aldri hatt problemer med min WD 1TB hardisk.

Tror også at WD har større utvalg av hardisker på markedet, noe som gjør at folk flest velger det. (som lassolse sier) Og derfor flere folk som har en WD digital. Ville nok tro at WD ville hatt flere feil blant sine hardisker, om man fant ut antal hardisker med feil i forhold til antall hardisker ute blant folk...

kristian83

Av ca 30 disker de siste 15 år har jeg stort sett holdt meg til Seagate, og av de Seagate jeg fortsatt har fungerer alle. Alle WD (4-5 stk) og én IBM (45 GB GXP, da kalt Deathstar) har feilet. Hadde to like 80GB WD en gang, begge feilet med mindre enn 1 mnd mellomrom.

asks bilde

ask

Kjøpte en WD eksterndisk for en stund siden. Disken var DOA, men den nye jeg fikk er nok den beste eksterndisken jeg har vært borti.

Stette

På min LaCie (som ikke lager sine egne harddisker nei) brant USB kontrolleren opp! Men vet noen hvilket HDD merke Iomega bruker?

macwerners bilde

macwerner

litt på siden : Noen som vet hvor jeg får tak i kabel til mine 2 LACIE disker, "Designed by F.A.Porsche" ? De er helt firkantede med helt blank front...

tomten74

Tomten

Har Samsung HD i min nye macbook pro og i min gamle hvite.må si at jeg har aldri hatt problemer av noe slag...de er raske og er utrolig stillegående.hører ikke en lyd når de er i bruk...anbefales på det varmeste:-)

maciohs bilde

macioh

Hva slags harddisker bruker LaCie?

Jurgis

Jeg kjøpte en gang et Lacie-kabinett og den hadde Samsung-disk.

kattunges bilde

kattunge

Den eneste merket jeg aldri kommer til å kjøpe flere av er western digital som er noe klumpete ugly shit av noe upålitelige greier. Den varte knapt et år og det var i grunn bare trøbbel med den fra dag en.
Ellers har jeg ikke hatt problemer med noe spesielle merker. Favorittene er iomega og seagate. Stillegående og stabile produkter.

mordor

Jeg har WD privat og vi har masse WD disker på jobben. Jeg har aldri opplevd problemer med de.

asleb

Jeg tror at 3 av 4 harddisker jeg har prøvd å redde data ut av de siste 2 årene er Hitachi 160GB (SATA). Det er desidert den dårligste disken Apple noensinne har brukt og det er overvekt at MacBook som har disse feil. Av 7200rpm disker er det WD som er etter min erfaring dårligst. Der stoler jeg bare på Seagate. Hitachi og særlig WD Black kræsjer ofte.

Ellers er det rart hva LaCie gjør med diskene sine som så ofte går i stykker og er umulig (selv for IBAS) å redde data fra. De bruker forskjellige merker som de putter inn i kabinettene sine. Håper bare det bedrer seg for de selger mye og billig og så ser de jo litt kule ut da.

reders bilde

reder

@macwerner. Ta kontakt med Lacie support på lacie.com. Min strømkabel tok kvelden og jeg fikk ny tilsendt kostnadsfritt etter noen dager.

Reder

jpsalvesen

For en tullesak!

Selv har jeg hatt minst problemer med alle harddisker de siste 10 åra. Vel - bortsett fra et par som har dødd i noen servere på jobben..

Uansett - selve metodikken er feil. Om vi skal få noe meningsfylt, så må vi spørre om "hvilke harddisker har du hatt mest problemer med", og så korrigere for markedsandel. Det er ikke alle som går gjennom flere titalls disker i året, og dermed kan rapportere om hvilke harddisker som faktisk er minst problematiske.

Vi trenger istedet antall feil, og så må dette jevnføres med markedsandel.

Mikkesen

er som mange andre her overrasket over at WD har fått så mange stemmer.

bungum

Dette er jo et morsomt spørsmål, men å tolke svarene for å dermed finne den mest holdbare disken vil gi fullstendig gale svar. Sannsynligvis vil den disken som har størst markedsandel få den høyeste prosentandelen med positive erfaringer. Hadde man spurt om det motsatte: Hvilken disk har du hatt MEST problemer med ville sannsynligvis svarene vært nærmest like.

apple boy

Maxtoren min er bare problemer...

TomDorull

Jeg skal ALDRI ha 3,5" WD igjen, har kastet en 3-4 stykker etter kort tid. Bruker iOmega og Samsung idag.

tiefling

Har hatt flest WD disker, og ingen av de har laget noe problemer for meg så langt. Har en gammel WD disk på litt over en giga som fortsatt fungerer, på tross av alder og mange fall i gulvet (kanskje ting var bedre laget før? :p)

Har hatt en del Hitachi disker, og har hatt en som døde. Men de har ellers fungert greit nok.

Seagate disker stoler jeg ikke på lenger.

Med problemer tenkte jeg på harddisk død o.l, ikke støy og hastighet. Det er ting jeg sjekker *før* jeg går til anskaffelse av en harddisk.

okvalles bilde

okvalle

Jeg har tre WD som alle har kræsjet for meg.

ameneon

WD MyBook har bare gitt meg problemer, og da spesielt Studio som skal være spesiallaget for mac. Etterhvert måtte jeg installere en driver... DRIVER! Til eksterndisken... Og det gjorde bare små forbedringer over en liten periode.

Zepos bilde

Zepo

Dette blir man nok aldri klok på. Har hatt 2 WD MyBook i flere år som jeg er veldig fornøyd med. Det dukker opp firmware oppdateringer i ny og ne også, dere som har problemer kan jo prøve dem.
Det blir ikke slått på stortromma om disse oppdateringene så man må selv snoke rundt på wd's sider.

lassolses bilde

lassolse

konklusjon: Bruk to harddisker og speil dem. Skal litt mere til for at alt skal gå til helvete da:)

kattunges bilde

kattunge

Ennå bedre. Ikke bruk harddisker som trenger ekstra drivere. Bruk heller av de mange som ikke trenger annet enn formatering i riktig filsystem.
Men… er man av typen som har gruelig mye tid og liker å "nerde" litt, så går jo alt flott likevel, og også western digital ;)

djhalleus bilde

djhalleu

HELT ENIG MED DENNE:

Uansett - selve metodikken er feil. Om vi skal få noe meningsfylt, så må vi spørre om "hvilke harddisker har du hatt mest problemer med", og så korrigere for markedsandel. Det er ikke alle som går gjennom flere titalls disker i året, og dermed kan rapportere om hvilke harddisker som faktisk er minst problematiske. Vi trenger istedet antall feil, og så må dette jevnføres med markedsandel.

jacos bilde

jaco

WD disker har jeg alltid hatt problemer med! De har hatt maks levetid på ca 1 år.. Alle Samsung diskene jeg har hatt har aldri vært noe problemer med.

GO Samsung ;)

kids bilde

kid

Jeg har hatt kjørende Lacie ( design by Porche) i mange år. Veldig fornøyd og aldri noen problemer. Jeg ble fortalt de bruker Samsung hdd inni og det lover jo bra ettersom de etter ryktet har gode hdd i forskjellige "apparater". Hor dogf ingen sikker bekreftelse på at Lacie stadig bruker Samsung i sine eksterne hdd. Har akkurat bestilt ny hdd direkte på Lacie's hjemmeside ... enkelt og oversiktlig. Nå skal eSATA testes med ExpressCard 34 port og det hele!

Til deg sonm mangler kabel til din Lacie disk ... : mener jeg du kan få de aller fleste her:

http://www.lacie.com

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai