Er du fornøyd med iPad?

Ja
42% (449 stemmer)
Midt på treet
36% (383 stemmer)
Nei
23% (243 stemmer)
Stemmer totalt: 1075
avsness bilde

avsnes

Litt kjedelig at det "bare" blir en forvokst iPhone. Hva er da poenget? Skal man kunne ringe? Not? vel, da kan man bare holde ut med iPhone og MacBook Air, som er langt mer fleksibelt...

rontonic

Herregud for noe crap. Flopp!

iOles bilde

iOle

Enig, hadde forventet noe mer særpreget og nyskapende enn en gigantisk iPhone. Ble nok litt skuffet.

Jensrasks bilde

Jensrask

Nei nå ! jeg synes alle begynner og klage på hvor dårlig denne tingen er, knappe 50 minutter etter den kom. Se videoen : http://www.apple.com/ipad/#video

Når dere har fått prøvd den over enn lenger tid, kan dere kalle det en flopp.

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

Se iPad-videoen, så endrer dere mening!

http://www.apple.com/ipad/#video

el-nico

Litt vanskelig å si om jeg er fornøyd eller ikke, når jeg ikke har testet den til mitt bruk ennå ;)

Den ser jo fin ut ....

Once you go mac ....

pmortenhs bilde

pmortenh

Kjempe
for pendlere
og mange andre.
Håper den ikke blir for dyr.

luftbaronens bilde

luftbaronen

Avslører nye bilder av iPad mini!!

http://blog.bradgessler.com/leaked-photos-of-the-ipad-mini

iEddy

Enheten er helt fin den, men folk har skyhøye forventninger til nye Apple-produkter. Det var sikkert mange som hadde forventet mere.

foffster

Vil man ha noe større for tyngre bruk med knapper på, så er selvsagt ikke dette noe for deg. Vil man derimot ha noe midt i mellom Iphone og Macbook så er altså dette greia. Som noen sa på Twitter: 90% av befolkningen som hver dag bruker en datamaskin trenger bare en Ipad. Og når den i tillegg får en knall ebokleser og er ekstremt lett å ta med seg overalt, vel da skjønner man at det kommer til å bli en superhit. Nå kan selv min datauinteresserte pappa skjønne seg på internett og teknologi.

foffster

...forøvrig er jo dette et tillegg til en større datamaskin, ikke bare noe som skal erstatte den?

traumes bilde

traume

Dette er innovasjon. Spennende å vite litt mer om A4 prosessoren.
Muligens en forvokst iPhone akkurat nå - men vent til utviklere har fått explored SDKen. f.eks bruk til video konferanser... - plasser denne på pulten og flere deltar.

Gratulerer Apple med lanseringen.

Fred

Dere er søte, hver gang Apple kommer med noe nytt bygger dere opp så mye forventninger at dere blir skuffet uansett hva de presenterer.

Apple kommer aldri med noe helt revolusjonerende. De tar andres ideer, finpusser dem, setter dem sammen på rett måte, finpusser dem mer og lager et himla godt og velfungerende produkt ut av det.

Jensrasks bilde

Jensrask

@fred

Hvem lagde en tablet før Apple ?

Larsaronen

jeg ser potensiale i muligheten til å koble til kamera. Tenk å skyte tethered med ipaden. lagre bilder og overføre til server. Redigere og justere.. Høres fint ut det.
Denne trenger Aperture touch.

Men det er synd det ikke er kamera foran. iChat hadde vært kult..

Skulle også hatt en touch utgave av xcode så jeg knne programert på kveldene når jeg er ute å reiser med jobben.

Er spent å se på hvor kraftig denne blir å hvor gode programmer som blir utviklet.

Edit:

Gleder meg til SDKen kommer!!!

Nilka

jeg var skuffa helt frem til jeg så iwork på den og fant ut at du kunne koble tastatur til den. For meg som realfagsstudent begynner denna å virke interessent da det også er mye tegning som trengs her og dette kanskje kan la seg gjøre på en veldig søt måte.

Skal bli spennende å prøve denna

s.b.h

Sett video, fremdeles bare en forvokst iPhone.
Eneste jeg likte var kalenderen.
Hadde det vært OS X a la Snow Leopard snakket vi vel fugl men dette duger ikke.

Cybbe

iPod Touch med en større skjerm.. Jeg kan se bruksområdene, men det burde ha vært noe som differensierte produkter fra iPod Touch utover skjermstørrelsen. Nå er det riktignok en viktig faktor (og det åpner for en del spennende muligheter i forhold til tredjeparts programmer), men skulle gjerne sett et mer aggressivt feature-sett. OSet burde hatt en form for multitasking, notification-systemet burde vært overhalt. Det gjennomgående for meg er at de har tatt et OS designet for å fungere på en liten telefonskjerm, brukt det på en device med mye større skjerm (dog ikke stor), uten å utnytte de nye mulighetene dette gir. Selvsagt kan programmer utnytte den større skjermen, men det burde da også OSet. Slik det er nå er programmene altfor isolerte og sandboxet til at man kan kalle dette en Tablet Computer. Det er en iPod Touch med stor skjerm.

bjoaa

Tror vel ikke dette flopper.
Ser vel heller for meg at pro må byttes til imac/ipad, samt at iwork kommer til å få en større arena.
Ser spennende ut..

2mass

@ Jensrask

Masse selskaper ? Det er ikke som om dette konseptet er noe Apple fant opp.

skihopp

Hadde håpet på at de hadde brukt Mac OS. Blir litt "kjedelig" med bare iPhone OS! Hva skal man med en sånn en når man har en iPhone?

Fred

jensrask: Mange, men ingen har vært bra nok til å selge noe særlig.

Jensrasks bilde

Jensrask

http://www.youtube.com/watch?v=yU6isGR3PaM

En sniktitt, men dere som sier dette, er det noen eksempler? Vet at det har vært touchbaserte skjermer, men ikke en tablet, altså bare en skjerm med touch som man kan ta med.

Incrediboys bilde

Incrediboy

flopp blir det ikke.

denne kommer nok til å overta alle mine arbeidsoppgaver i hjemmet som min mbp utfører i dag. surfing, mail, bilder, musikk etc.

dessverre er det ikke mini-displayport, og jeg kan ikke bruke denne i presentasjonsøyemed.

men der suksessen nok blir stoor - er blant studenter.

tenk en ipad under forelesning og omkring på campus. Den er genial!

foffster

Forvokst Touch? Ok, la oss si det slik, for argumenteringens skyld. Men er det nødvendigvis en dårlig ting? Skjønner ikke helt problemet. ALLE her har visst hva som kom, og så er det plutselig ikke bra nok?

Mitt ankepunkt er at det ikke er multitasking, men du skal jammen se at det kommer i løpet av de neste månedene også, når det nye OS-et er klart. Vurderte en Kindle, men ville se hva Apple kom med. Ingen tvil om hva jeg går for nå, gitt.

iOles bilde

iOle

Så det kalles å ha for høye forventninger når man ber om et lite kamera? Tenkt dere to ganger om!

dan

Under specsa finner man ikke norsk tastatur, ordliste eller menyspråk. Vil det si at denne ikke kommer til Norge med det første, noe a la forsinkelsen med introduksjon av iPhone i Norge?

Litt mistfornøyd med aspect ratioen, mangelen på front-side kamera til video-chat og at man ikke kan kjøre flere programmer samtidig. Grensesnittet kunne kanskje vært noe mer spennende og ikke en stor kopi av en iPhone, men uansett et spennende produkt men kanskje ikke revolusjonerende...?

larkesons bilde

larkeson

This is a cool bit of kit.

It isn't all things to all men and it doesn't make a cup of tea either.

But as usual it does what it does really f**king well, opposed to other companies that make things that do loads of sh*t not very well.

To those of you that have already started slagging the iPad off, please grow up and if you really don't like it, don't buy it.

Constructive critisism only.

Go to bed and play with your Transformers and leave the big boys to have grown up discussion.

foffster

Sier som NRKbeta-Solstad:

http://nrkbeta.no/2010/01/26/tablets-i-skolen/

Misunnelig på studenter og skoleelever i dag, jeg.

spiffers

Som jeg har nevnt andre steder, mener jeg at dette produktet er direkte verdiløst. Ingen mulighet for videochat med innebygget iSight, den sorte randen rundt er håpløst stor, 4:3 skjerm, hva i huleste er det? 1960-tallet? Neste versjon, i 16:9, iSight, og nytt design kan kanskje finne veien hjem til meg.
Det som er veldig interessant, er Apples nye a4 prosessor. Putt den inn i iPhone, og jeg tipper at sammen med OS4 og et mer spenstig design så vil iPhone spurte forbi konkurrentene som puster Apple faretruende i nakken.

Rubenmannens bilde

Rubenmannen

Jeg kommet til å kjøpe en bare for å bruke som en gigantisk fjernkontroll ;)
Og så skal den monteres via dock i bilen tell navigering og underholdning...

kovacs

Dette er akkurat det jeg har ventet på siden jeg begynte å lese ebøker på Palm for 6 år siden. iPhone er for liten. iPad er midt i blinken for lesing, surfing og stort sett det meste jeg bruker macen til utenfor jobb. Midt i blinken for meg. Gleder meg allerede.

Speedeagles bilde

Speedeagle

Det er merkverdig få som har skjønt poenget med dette produktet. Det er ikke en maskin som har til hensikt å erstatte laptops og telefon. Det er produktene som tilbys gjennom produktet som er greia her. Think different! ;-)

TSM

Jeg personlig er veldig usikker på om denne vil floppe eller ikke. Det virker som folk synes det bare er en oversized iPhone, noe som i og for seg er rett. MEN. For det er et stort men her hos meg.

Hva bruker du din bærbare til idag? Jeg bruker min til surfing, epost, musikk, film og kanskje litt msn. Alt dette gjør iPad, men på en mye mer innovativ og kjekk måte. Surfing på web med iPhone er en glede i seg selv, og på en 3 ganger så stor skjer slipper vi å zoome hele tiden. Jeg tror det er slik surfing burde være, og det er slik surfing kommer til å være.

Når det gjelder mail, musikk og film etc, så er dette også mye mer elegant innpakket i iPad'en. I tillegg til dette har vi jo fått iBooks. Å sitte på min bærbare å lese stygge pdf-filer er ikke noe jeg klarer i mer enn 5 minutt. Nå får vi et nydelig grensesnitt, og en mye mer ergonomisk måte å holde en bok på. Jeg har troen på dette.

Når det gjelder spilling, så er den selvsagt begrenset. Jeg tror de fleste likevel vil ha en stasjonær de spiller heavy spill på, og iPhone/iPad-spill finnes det faktisk flere titusen av i utvalget, så hvis du MÅ spille, er det ikke krise.

Konklusjon: JEG mener den kan erstatte en bærbar pc (generelt bruk). Heavy ting har vi stasjonære pcer til.

-Evens bilde

-Even

Ekstremt greit å ha for pendlere og personer med masse avtaler og møter etc etc! Jeg hadde hvertfall lett hatt med meg en slik hvis jeg hadde hatt pengene! :D Det er en forvokst iPod-touch med enda flere muligheter og er bedre! Fantastisk! :D

fmortens

Noen som har prøvd den? Litt skuffa at Safari ikke er tilgjengelig, bare adresseboka og ørlite innstillinger... uvant størrelse.

Emne mitt kom ikke med: jeg mente iPad-simulatoren som følger med SDK :)

-Evens bilde

-Even

@fmortens: den er jo ikkje sluppet enda :P

keyboardcats bilde

keyboardcat

Jeg tror iPad vil bli en slags "hjemmepc lite". Det jeg mener er at den har en god del av de funksjonene man bruker en hjemmepc til, og man kan bruke den hvor man vil; man er ikke låst til skrivebordet og en er mer bærbar enn en bærbar pc.
I min mening vil de som har både iPad og iPhone benytte iPaden som en allmenn mac de bruker hjemme og som ligger på stuebordet når man f. eks. går på jobb/skole, mens iPhone/iPod Touch vil bli en litt mer persolig dings hvor man har sin egen musikk, sine egne bilder, kontakter osv. og som man tar med seg når man går ut.

JTHed

jeg savner en enkel notat-bok funksjon, slik at en kunne enkelt ta notater på frihånd fra en undervisningstime akkuratt som om det var en bok du skrev i.

FoRs bilde

FoR

Dette skjedde med iPod og iPhone. 2 sek etter at produktet er lansert, så kommer klagene. Forvokst iPhone, bola iPod touch, mangler flash og ditt og datt.

Har man sett deler av lanseringen, eller lest 50% av produktomtalen så skjønner man at her har Apple gjort det igjen.

Skal dette være en ny Mac? Nei. Dette setter standarden for alle tablets, og kommer til å revitalisere markedet for aviser, bøker og filmer på bærbare enheter. Ønsker Apple at vi skal kaste bærbare pc for dette? Nei. Dette blir en tilleggsgadet for de fleste.

Hva er primærmarkedet? Jo, først og fremst USA, hvor alt vil ligge til rette gjennom iTunes store med filmer og bøker først og fremst. Etter tid (som med iPhone) vil dette markedet også nå Europa og Norge.

Og så kommer klagene på manglende software, spill og blabla… Innen iPad ligger i norske hyller, har dette markedet blitt enormt. Se bare på appstore. De fleste utviklere må vente til developer softwaren er tilgjengelig. Bare spillmarkedet på denne enheten kommer til å bli enormt!

Personlig velger jeg å vente til noen har grundig testet en butikksolgt utgave, før jeg begynner å uttale meg om funksjonalitet. Og jeg ser at dette er et produkt jeg fint kan bruke hjemme, og på jobb. Bildevisning til kunder, presentasjon av portefølje, vise utkast osv. Og alt pakket i en hot liten innpakning…

ColdMac

lepew

Kommer helt an på hva Apple vil med den. Hvis de inngår avtaler med aviser og forlag og begynner å selge litteratur på iTunes butikken så tror jeg dette blir stort. Den vil uten tvil bli fin å spille på og slikt også. Dessverre er det nok fare for at den blir altfor dyr.
Det er vel kanskje der den største faren ligger.

svars bilde

svar

Incrediboy: Det kommer en docconector til vga, så den skal kunne kobles til projektorer ol.

Mitthrawnuruodo

Ser ut som akkurat det jeg ønsket meg... :)

Skal ha en 64 GB med 3G (og feks Netcoms 100MB for 49,- per mnd mobil bredbånd-deal) så snart den er tilgjengelig. Den bør vel ligge på mellom 6500 og 7000 her i Norge.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

skal ha en jeg. ...jeg bare håper man kan ha 2 user accounts på 1

bleu

Når den får USB muligheter med USB tastatur og mus, samt VGA/DVI tilkobling og kjører OS X er jeg interessert. Inntil da ser jeg ikke behovet selv om det er pent laget :)

macsams bilde

macsam

Midt på treet? Hvilket tre egentlig? Banantreet? Seriøst!!!

noilivaps bilde

noilivap

Jeg skaffer meg ikke ipad før den støtter flash.

jazzenoeff

Savner en "vet ikke-knapp"

foffster

Artig hvordan folk bare snakker forbi hverandre. :)

nubbizs bilde

nubbiz

Spotify kommer ikke til funke på denne uten premium konto?
Den må synkes med en Mac/PC for å få inn musikk? Med mindre du kjøper fra iTunes Store på selve iPaden. Du kan ikke laste ned fra nett? Det er ikke mulig å koble til kamera uten å kjøpe til ekstra utstyr? Så en må synke bilder også?

Eller tar jeg feil?

hiawatha

Se keynoten:

http://events.apple.com.edgesuite.net/1001q3f8hhr/event/index.html

Så kan man klage eller rose med litt mer kunnskap i hodet.

DanTheMan

Denne er jo den heftigste maskina i verden! Skal kjøpe 3G versjonen med en gang den kommer ut om 89 dager !!!!!

Flaggerkatt

Ett ord:

Multitasking.

Ramiuss bilde

Ramius

Jeg synes iPad lider av manglende USB-utgang.
Kan du koble iPod eller iPhone til den? Nei. Isåfall må de lage en kjempeteit ny kabel.

Tastatur kan du ikke koble til med mindre du kjøper den teite docken. Eller støtter den blutooth tastatur?

Hva gjør man når du skal koble til kameraer osv?

Jeg hadde håpet på tastaturknapper som kom fysisk opp av skjermen. Som journalist tror jeg ikke de virtuelle er politelig nok. Skal bli spennende å prøve.

Spill virket kult. Men hvis de aksellerometeret er treigt, vil alle spill lide av det. Det skytespillet så kjempeteit ut.

Jeg har vanskelig for å forestille meg hvor jeg skulle brukt denne saken. Jeg har allerede iPhone og Mac, og ser ikke helt nødvendigheten.

Hadde jeg ikke hatt iPhone, ville jeg uansett ikke brukt den der som telefon. Det er den for stor til. Hadde jeg ikke hatt Mac, hadde jeg ikke kjøpt denne, ettersom jeg trenger noe godt å skrive på, samtidig som jeg trenger støtte for kameraer og alle duppeditter.

foffster

Øh...

oisann

Denne skal jeg ha på fanget i sofaen, til å surfe litt i reklamepausene. Mye raskere og bare dra frem iPad-en enn å fomle frem MBP-en. Da kan den stå på skrivebordet og være klar til arbeid. Dessuten leser jeg heller nyheter med iPad enn på iPhonen min..!

Det eneste jeg håper at vil fungere bra med den er VLC eller en annen måte å styre serveren på. Da kan jeg slippe unna med 16GB varianten, og har alt av film liggende på serveren.. Vi får se! ;-)

bambinis bilde

bambini

Dette har jeg ventet på lenge. Endelig :)

Den minste løsningen er helt perfekt for eldre brukere som allerede har lært seg å bruke iphone, men som gruer for å bruke tradisjonelle datamaskiner.

Øyner nye muligheter!

Kjempefornøyd! Og reaksjonen når de sa iPad var YESSS :)

lofotmac

Jeg har ventet LEENGE på utskriftsfunksjon direkte fra iPhone og no altså også iPad...

XVegard

Jeg vet ikke enda.

Jeg hadde ventet meg en tablet som hadde minst like mye regnekraft som de andre laptopene så jeg kunne brukt dem til musikkprogrammer. En stor touchscreen byr på ganske store fordeler til akkurat det. (nå er det mulig jeg har feil intrykk da, men får ikke akkurat følelsen av at dette er noen tallknuser) Men det kommer nok Logicversjoner til denne og det trenger jo ikke matche Mac Proen min i ytelse om jeg vil skisse ideer på reise uansett når jeg tenker over det..

Så hadde det vært kult om den kunne brukes som kontroller til Logic på en annen mac da. Det bør være mulig om de gidder lage støtte for det.

Ellers er jeg ikke interessert i å ha storformats internet i lomma overalt jeg går. Nettet holder jo på å ta over livet til en stor % av befolkningen. Det lille jeg trenger av mail, aviser og den slags når jeg er på farta er iPhonen mer enn bra nok til. Er jo selvsagt en super ting for de som har en jobb der de er på farta dagen lang da, men jeg trenger det ikke.

audunmac1

Hvorfor skriver mange "forvokst iPhone" når det er "forvokst iPod" det skal være.
Rett skal være rett. Den kunne ikke revolusjonerende nye ting. Men den gjør det samme (og litt til) på en bedre måte, på en bedre skjerm og med et enda bedre grensesnitt. Den beste kommentaren jeg har sett hittil er at den sikter på den stadig økende mengden av mennesker som dyrker fram sitt "personlige" forhold til internett, og vi vil være der hele tiden. Til dem er iPad helt perfekt. Særlig de som spanderer på seg 3G, selvfølgelig. Tipper det kommer et rush når programmererfolket har fått lagd noen supre Apps som man bare ikke kan klare seg uten.

vegarx

jeg tror alle har sett altfor negativt på denne, jeg har sett den videoen på 1.5 time og var ikke skuffa i det heletatt. jeg mener han sa at skulle dette vere noet så måtte det vere bedre på internett , epost, og mye mer!!!! og det er bygget et helt nytt program kalt A4 som skal vere superlraftig, så rask e-post internett, spill og mye mer får du i en stor touch skjerm som gjør det mye lettere og treffe riktig!!!!

290765s bilde

290765

Litt enig med audunmac1.
Apple har vel aldri påstått at de har funnet opp datamaskinen, og ipad og de andre produktene er ikke noe annet en en datamskin, men er nettopp det som audunmac1 påpeker.

Tror en rett og slett må gå i butikken å se, holde på, finne ut av hva som passer en, best.Ser for meg at jeg sitter med ipad i sofaen foran tvén, og samtidig følger med på twitter. Ja, noe annet enn laptop og iphone. Nettopp det.
Vi får se. Men erfaringsmessig lykkes apple nettopp med å gjøre slike ting som dette .

Kanskje jeg rett og slett ikke kjøper iphone slik jeg hadde tenkt, men går for en liten og nett helg grei mobil, OG bruker ipad når jeg har behov for alle de andre tingene. Hmm, da blir det å prøve både nye iphone og ipad, så får vi se.

joaksle

Folk på slutte å whine. Se chrispirillo's video på youtube om akkuratt dette. Folk kan ikke si "dette er møkk", før de har holdt i den. Han sa det samme om iPhone, men når han fikk den i hånden, kjøpte han den og nå kan han ikke gå uten den en plass. Tror ikke dette blir tilfelle for iPad, men for noen er det jo ett virkelig bra produkt! Tenk så fint å ha denne på stuebordet? Du har ett datarom, hvor de stasjonære står, og kanskje en MacBook som står på sturebordet for at du bare skal kikke litt på nettet. Da klarer faktisk iPad å ta plassen til MacBook. I det tilfellet, såklart. At den ikke har noe kamera var litt skuffende, men det hindrer meg ikke å kjøpe en. Designet er fett og OS'et trenger ingen å klage på. Har dere vært ufornøyd med iPhonen deres?
Løp å kjøp sier jeg :-)

DanTheMan

Var og så på den... den eier!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai