Hvilken nettleser foretrekker du på Mac?

Safari
55% (568 stemmer)
Firefox
20% (209 stemmer)
Chrome
20% (204 stemmer)
Opera
4% (37 stemmer)
Camino
0% (4 stemmer)
Andre
1% (10 stemmer)
Stemmer totalt: 1032

olahau

Før foretrakk jeg Firefox med alle utvidelsene og det kontinuerlige fokuset på sikkerhet.

Den siste tiden har jeg imidlertid foretrukket Chrome, grunnet generell hastighet og ikke minst (den korte) tiden den bruker på å starte opp for første gang. Liker også veldig godt måten Chrome oppdaterer seg selv automatisk uten å plage brukeren.

Etter at Firefox 4 ble lansert, er de fleste irritasjonsmomentene borte, og jeg er nå tilbake som en lykkelig Firefox-bruker!

dnoates bilde

dnoate

Jeg foretrekker faktisk å benytte RockMelt. Skal jeg da stemme Chrome, siden RockMelt er Chromium-basert, eller Andre?

Toaks bilde

Toak

Bruker Chrome til vanlig surfing. Enkelt og greit fordi adressefeltet og resten av toppen tar så liten plass, fordi den ser pen ut og fordi den automatisk oppdaterer seg selv, uten å plage brukerne på noen måte. I tillegg er den rask, stabil og du trenger heller ikke restarte nettleseren etter du har lastet ned extension!

Til debugging av websider foretrekker jeg Firefox, på grunn av alle de gode utvikler-tilleggene som finnes der.

Tjohei

Bruker Safari, fordi den er den eneste som får til den smoothe scrollingen med trackpaden på MacBook'en min. De andre scroller i litt for store hakk.

bambinis bilde

bambini

Titter innom de andre fra tid til annen og må sågar bruke Firefox i noen Joomla sammenhenger, men Safari er den jeg alltid faller tilbake på. Best for meg :)

svanos bilde

svano

Bruker Firefox. Liker Safari, men droppet den pga Apple sin noe nonchalante holdning til sikkerhet.

Store Chriss bilde

Store Chris

Bruker Chrome, men jeg hadde brukt Safari om den hadde vist ikoner for nettstedene i bokmerkelinjen. At det kun er tekst er noe f***** dritt.

Eigir

Safari, og det er kun en eneste grunn til det: Måten den håndterer RSS-feeds på. Har sett på gudene vet hvor mange RSS-verktøy til bl.a. firefox, men enda ikke funnet noen som er gode nok til å erstatte Safari (for meg - andre har andre preferanser).

MacBokns bilde

MacBokn

Foretrekker Safari, men Opera og Camino er begge gode sekundærnettlesere.

Arne Borgersens bilde

Arne Borgersen

Jeg synes Chrome er veldig grei å bruke, spesielt når jeg skal på YouTube, det er som om den takler det litt bedre. Chrome har ikke Top Sites, så det er så digg å kunne bytte til Safari å bruke det.

kovacs

Chrome er knallbra for meg. RSS-lesing er topp med Feedly for Chrome, tett integrert.

Safari er for tregt, Firefox har føltes for tungt (har ikke testet FF4 enda).

Dessverre har Chrome problemer med en del tjenester, feks kan jeg ikke se egen konto hos Komplett.no, men det er kun i svært få tilfeller at dette er noe stort problem.

Macfreak1337s bilde

Macfreak1337

Rockmelt er best!

ikke kødd, prøv den, søk på rockmelt på google.
Du kan legge til feks Mac1.no og se når det har skjedd noe nytt, en oppdatering.
Har facebook feks, så jeg ser når det skjer noe

ANBEFALES STERK, raksere enn chrome, og ingen tjenester failer

Mr. Kyoshos bilde

Mr. Kyosho

Kanskje litt off topic, men noen som har problemer med å komme inn på Sparebank1 nettbanken etter siste update på safari? Kommer heller ikke inn med chrome eller firefox (som forøvrig bruker godt 30sec på å starte opp)

Problemet jeg får i safari er "systemfeil" rett etter login.. Mens problemene på firefox og chrome er at java nekter å fungere. Noen som vet årsaken ?

Giltvedt

Jeg avgir ikke stemme fordi jeg bruker flere nettlesere på engang.

1. Chrome / Opera
2. Safari
3. Firefox m/ få tillegg

DanTheMan

Bruker Safari. Veldig fornøyd. Synes Firefox ser veldig stygt ut, med de svære knappene, Chrome støtter ikke Mac-en min, og Opera er bare irriterende.

BzjPro

bruker rockmelt

Herman1

Safari er best! Prøvde en stund Camino, men den ble for treg i avtrekkern, selv om den er like "smooth" som Safari. Men Safari er best!

Hilsen

Joeran

Jeg bruker primært Rockmelt og Chrome, men - når jeg skal i nettbank eller liknende bruker jeg Safari, rett og slett fordi jeg alt for ofte opplever at det tar lengre tid å få logget inn.

Jeg har både Firefox og Opera i docken og bruker de også. Firefox4 er, etter hva jeg skjønner, blitt mye bedre, så kanskje jeg går tilbake til den :)

macmortens bilde

macmorten

Sikkert kjedelig, men jeg sverger til Safari!!!

ddybings bilde

ddybing

Foretrekker Safari 5 på min Leopard, men bruker FireFox nå og da. Både Opera, Camino og IE 5 er også installert, i tilfelle en nettside ikke skulle vises ordentlig ;)

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Safari på Mac (alle versjoner X), Chrome på Windows XP, Vista og 7.

tacomodo

Jøss, overraskende resultat.

Safari, folkens? Seriøst? Savner dere ikke bookmark, history, osv, syncing? Hva med ordentlige mouse gestures? Eller dugandes Adblock? Eller kjapp webbrowser, eller url autocomplete ala Chrome

Eller hva med "you" søk for å søke på youtube, eller wik søk for å søke på wikipedia, eller en hvilken som helst annen search engine du har vært innom. Så slipper man gå inn på siden før man søker.

Eller bruker flesteparten laptop og har blitt avhenging av scrollinga til Safari? :p

rattata12s bilde

rattata12

Bruker Safari her, syntes ikke noe om designet til de andre, google Chrome byr meg imot nettop på grunn av dette! Er vel kjedelig jeg og, som bruker safari :P

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Liker flere avnettleserene.
Safari pga top sites.
Opera pga beste fanesortering så langt spør du meg+ stavekontrol, men glemmer og bruke det.
Google Crome pga dette themet [URL=http://img703.imageshack.us/i/skjermbilde20110323kl20.png/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2369/skjermbilde20110323kl20.png[/IMG][/URL]

http://img703.imageshack.us/i/skjermbilde20110323kl20.png/

Og nå fanehåndteringa til firefox.

djxfades bilde

djxfade

Bruker Chrome. Etter å ha brukt den føles alt annet som en nedgradering :)

Onizuka89

1. Opera
2. Firefox/Chromium
3. Chrome
4. Safari/Safari med nyeste webkit

bruker kun Safari om jeg skal se hvordan Safari rendrer en side, eller for å sørge for at Silverlight videoer kjører greit siden Safari aldri hra mer enn en fane :P

Har aldri forstått hva som er så bra med Safari, farten er vel så lik Chrome at det holder ikke helt vann om det er eneste grunn :P

el-nico

Jeg er veldig fornøyd med Safari, men har nylig oppdaget Sunrise ... som jeg også synes er veldig fin

http://www.sunrisebrowser.com/

mgaard

Bruker RockMelt

Aarseths bilde

Aarseth

Foretrekker Safari av den grunn at det er den eneste nettleseren jeg har brukt på mac. Jeg er fornøyd med det og ser ingen grunn til å bytte. Selv om det kanskje finnes andre nettlesere jeg ville likt bedre om jeg hadde prøvd de, men dette er ikke noe jeg ønsker å bruke tid på (det florerer jo av nettlesere som hele tiden forbedrer seg).

joerstad

Jeg bruker Opera og er veldig fornøyd :-)

ggt667s bilde

ggt667

Jeg tror FireFox har mest komplett støtte for XHTML, HTML5, og CSSv3

Men hvis jeg bare skal lese nyhetene så syns jeg Safari er kjappere om man installerer ad/flash blocker.

Christian_M

Jeg bruker Opera. Den er rask og stabil, samtidig som den har den enkleste navigeringen mellom ulike sider ved hjelp av tastaturet. Videre er det veldig praktisk å ha e-post-klienten integrert i nettleseren.

Jeg brukte også Opera før jeg begynte å bruke Mac, og er svært fornøyd med at Opera er like bra på Mac, som på PC.

Kjøtt

Omniweb. Den har litt ytelsesproblemer i rendring (men er webkit), men er fortsatt en veldig god nettleser, med veldig kjekke ting som visuele tabber i kolonne (som Opera også kan), også bruker den keychain (liker ikke programmer som ikke gjør det). Har instillinger per domene (css, zoom, ad block og mer). Workspaces i OW bruker jeg hele tida. De er satt til å svitsjes mellom med F-taster, men det er jo bare å sette til noe annet sysprefs. F.eks cmd+ et tall.

sjonasses bilde

sjonasse

Etter min rangering:
1. Safari
2. Chrome
3. Opera
4. Rockmelt
5. Camino
6. Firefox (hater av en eller annen grunn Firefox, sorry...)
...
100. Internet Explorer for Mac

roythomas

Lastet ned RockMelt her om dagen. Likte den veldig godt, Det eneste negative jeg klarer å finne nå, er at den er latterlig treg til å laste opp sider noen ganger. Og da mener jeg LATTERLIG treg.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

@tacomodo: Quote: "Savner dere ikke bookmark, history, osv, syncing? Hva med ordentlige mouse gestures? Eller dugandes Adblock? Eller kjapp webbrowser, eller url autocomplete ala Chrome"

Nå har vel Safari alt det du ramser opp her da.... I alle fall her hos meg, så nære som MouseGestures. Noe jeg heller ikke trenger da jeg bruker Better Touch Tool, Magic Mouse og -Trackpad.
Chrome liker jeg pga at den er enkel og lite ressurskrevende, og som sagt så bruker jeg den når jeg jobber med Windows maskiner. Men den blir liksom litt for enkel når jeg skal jobbe skikkelig.

MindTooth

Bruker selv Chrome for tiden. Liker sync opp mot Google. Men tenker at jeg kanskje kommer til å prøve ut Opera for en periode. Støtte oppom norsk utviklet ;)

Brutals bilde

Brutal

Har vært nettlesernomade i mange år, men har holdt meg ganske lenge i Chrome nå.

sinatra

Det var Safari, men er nå blitt Chrome som er mitt førstevalg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai