Skal du oppgradere til Lion?

Ja
83% (443 stemmer)
Nei
7% (40 stemmer)
Vet ikke
10% (51 stemmer)
Stemmer totalt: 534

Gai Billther

Har fått problemer med et eller annet 3. parts software hver gang jeg oppgraderer OS. Venter et halvt år.

jazzenoeff

hva med en "vet ikke"-knapp?

admins bilde

admin

@jazzenoeff

Nå har du fått det :)

thomasjojo

og en har gjort det allerede knapp... ?

vsorbo

Når kommer egentlig OS ut for kjøp?

pushits bilde

pushit

Hva med en "skal oppgradere, men ikke riktig enda, for å unngå barnesykdommer"-knapp? Viktig å dekke absolutt alle tenkelige scenario!

Joeran

@thomasjojo

Show off... :)

Venter i spenning på Lion.

risto

Bare å glede seg. Tok litt tilvending aat skrolling var snudd. Ellers var alt prima! :-D

Stan

@pushit

Da må man jo også ha en "skal oppgradere men kommer trolig til å nedgradere til SL igjen på grunn av alle feilene" og "skal oppgradere men må først spare penger så jeg kan kjøpe en ny imac når lion "bricker" den jeg har".

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jeg har ennå ikke opplevd at et nytt Mac OS har hatt «barnesykdommer» verdt å snakke om, siden den aller første OS X (som vel strengt tatt var en beta).

Selvfølgelig vil det være tredjeparts programvare som ikke følger opp. Jeg må i alle fall oppgradere én dyr programsuite, og sikkert noen småprogrammer.

Mac'en er 4 1/2 år gammel, og jeg har så langt ikke opplevd at en så «ny» Mac ikke har kunnet kjøre et nytt OS. Regner ikke med at det skjer nå heller.

Snuppiscnapp

Skal ikke oppgradere denne gangen gitt. Liker ikke tanken på at man ikke får noe fysiskmedium å installere i fra, samt at jeg har en crappy 5mb linje i fra Telenor. Så vil dette ta evigheter i få ned på 3 stk maskiner.

Videre så ser det ut for meg at Lion er mere beregnet for iPad enn for laptop'er og stasjonere maskiner.. Så her blir det SL i uoverkommelig tid fremover..

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Noen som husker hvor sure folk var da Snow Leopard kom? Et nytt OS uten nye funksjoner! En garantert flopp...

GeoTrails bilde

GeoTrail

Har selv brukt den siden beta 1 kom ut. Og jeg har ikke hatt problemer med noen av programmene. Personlig ser ikke jeg på dette som noen stor oppgradering, og kan ikke se at det er noen risiko. Har lest på endel sider hvor de kommer med råd og slikt på hva du må gjøre FØR du oppgraderer. HVORFOR? Jeg har testet dette på 3 maskiner uten et eneste problem.

el-nico

Jeg kommer til å gå for nedlasting og installering fra App Store, uten noen som helst forberedelser annet enn back-up (alltid, alltid, alltid).

Jeg stoler på at Apple vet hva de driver på med.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

@Snuppiscnapp
Du er sykt heldig som har en linje på hele 5mb
Jeg har 2.5mb, 3.0mb er makshastighet men koster en formue ekstra for bare 0,5 mb ekstra...
iPod Oppdateringene på ca 600mb tar ca en halv time, da vil lion ta ca to timer for meg, jeg kan ikke se dette som et problem hvis du starter nedlastningen når du legger deg, da er det ferdig ved soloppgang, med mindre du bor i nor hvor du har midnatssol.
For deg vil det da tilsammen på alle pcene ta 3 timer, eller så kan du jo bare kopiere dmg filen til en hardisk for så å koppiere det over til de andre Macen dine.

jeg har testet Lion opp mot SnowLeopard, nyinstalering fra hdd over usb 2.0 og Lion er merkbart raskere så jeg kommer hvirkelig til og oppdatere.

Ketle

Om du sitter på en crappy linje er det bare å sette på nedlastingen før du legger deg så er den klar til morgenen.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jeg bodde et par år i Latin-Amerika, med en helt elendig Internett-linje. Hadde aldri problemer med å laste ned programvare eller andre store filer. Bare et spørsmål om et minimum av tålmodighet...

Har lest på endel sider hvor de kommer med råd og slikt på hva du må gjøre FØR du oppgraderer. HVORFOR?

Fordi det alltid vil finnes programvare som ikke virker med en ny OS-versjon. Bedre å sjekke slikt på forhånd, enn å få «uforklarlige» problemer etterpå.

En veldig stor andel av spørsmålene her og på andre fora dreier seg nettopp om slike problemer. Mange er svært trege til å fatte det enkle problemet.

iAndrews bilde

iAndrew

Ingen grunn til å ikke henge med på utviklingen når det er snakk om så små pengesummer. Men jeg kommer til å vente noen måneder, til eventuelle feil er rettet opp og programmene jeg trenger er oppdatert.

pushits bilde

pushit

@Stan: som om jeg skulle sagt det selv :)

EinarJ

En tier spart er en tier tjent het det før App Store, Steam, iTunes etc plutselig hadde tømt kontoen min sakte men sikkert...

Men DENNE gangen tror jeg jeg står over intill videre, ingenting som frister av fancyness, og Rosetta er borte, ergo har jeg spill og programvare som ikke kommer til å fungere (Programvaren kan erstattes, Spillene er en annen sak).

Vekk meg når det kommer noe interessant. (Ender vel opp med en dual-boot etterhvert tenker jeg, men det har ingen hast)

Men, ankepunktet til flere angående nedlastingen har sine lyspunkter, det ligger allerede guides ute på nett for hvordan man lager seg en USB-pinne-versjon av Lion (så man trenger altså bare å laste ned på èn maskin), det er bekreftet at det ikke finnes noen kontosjekk, eller krav om AppleID under installasjon (suck it DRM-whiners), med andre ord, du trenger AppleID for å KJØPE den og LASTE den ned, men for å faktisk installere? Niks.

ddybings bilde

ddybing

Usikker... Jeg vet ikke om min 07 MacBook vil klare det, med dårlig skjermkort etc. Tror jeg holder meg til Snow Leopard :-) Blir vel ikke utdatert med det første.

danibo77s bilde

danibo77

Allerede gjort på 3 av 4 mac'er i huset. Fantastisk programvare!!
Kjøper selvfølgelig fra App store på dagen det gis ut :)

Snires bilde

Snire

En MacBook og en MacMini med Løve på her. Går så det suser.

clysops bilde

clysop

Har nyeste iMac 21,5' (1TB versjon) så har ingen problemer med hware, men har kansje noen programmer som kansje ikke fungerer. Slike ting er vell ikke så farlig med meg, men det store problemet er at jeg bare har Magic Mouse, og jeg har lest noen steder at man trenger Magic TrackPad for å få alle geasturene. Noen som vet? Jeg elsker slike Apple geastures!

Arild Holtet

Venter nok litt, til det har kommet noen oppdateringer. Har enda ikke tatt førsteutgaven av noen OS. Snow Leoparder i versjon 8, og går uten problemer. Får vel se om ett halvår eller så.

pmortenhs bilde

pmortenh

Venter til Parallels er i sikker drift.

Obelix

Kan ikke, snufs!

Har bare core duo.........

bhegnas bilde

bhegna

Jeg har problemer med at den låser seg når jeg bruker usb modem. Det var den fiks for dette med 10.8 så jeg nedgraderte fra GM igjen. Nå funker alt fint

Gurre

To ting gjør at jeg oppgraderer: Kryptering av hele disken, og at man endelig kan forandre størrelsen på vinduer ved å dra i en hvilken som helst kant - ikke bare nederste høyre hjørne.

Fiskepudding

Bruker fremdeles noen programmer i Rosetta, får lete etter ertattere før jeg oppdaterer den stasjonære, unødvendig å kaste scanner (VueScan fungerer ikke) og lydbokser som fungerer helt utmerket i SL.

gomle69s bilde

gomle69

*slettet*

G5

Fikk "bare" 2.2 MB/s når jeg lastet ned.

nwader

Venter til man får Lion på usb eller dvd, etter det får jeg vurdere det. Men sålangt ser lion ut som en nedgradering for min del..

espen007s bilde

espen007

Fungerer ikke Paralells på Lions?

andreas 30gb

Surroundlyd ut, ser ikke til å virke. Så vet dere det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai