Har du oppgradert til Lion?

Ja
74% (521 stemmer)
Nei, fortsatt på Snow Leopard
23% (159 stemmer)
Nei, fortsatt på Leopard
2% (17 stemmer)
Nei, fortsatt Tiger eller eldre
1% (7 stemmer)
Stemmer totalt: 704

Limbolama

Eg har forstått det slik at når ein først har kjøpt Lion, så kan ein installere den kopien på alle sine maskiner. Er det riktig? Eg har planar om å utvide maskinparken med ein iMac, og då får eg Lion med på kjøpet. Eller er den kopien ubrukeleg til installering på andre maskiner?

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Den kan du installere på alle maskiner du autoriserer med din Apple ID i App Store.

Freimens bilde

Freimen

Oppdaterte min macbook core 2 duo 2.4 til Lion dagen den ble sluppet. Bytter i dag tilbake til snow leopard...

MacArve

Har instaleringen gått prolemfritt for dere som har instalert Lion? Og fungerer alt som det skal, eller er det fortsatt en del mandagsfeil med Lion?

djxfades bilde

djxfade

Dere kan jo legge til svaralternativ: "Ja, men gått tilbake til Snow Leopard siden"

mrPicattas bilde

mrPicatta

@Limbolama Jeg kjøpte meg splitter ny Air, og fikk Lion forhåndsinstallert. Den kopien får jeg ikke installert på den andre Macbooken som jeg har i hus, i såfall må jeg kjøpe en ny lisens til den.

Så nei, du får ikke installert Lion på de gamle maskinene dine. Men hadde du kjøpt iMac FØR Lion kom ut, hadde du fått lov til å installert dem på de andre maskinene....

Cheesy

Oppgradert, nedgradert fått godkjent refund fra apple----> tilbake til snow leopard. :) er på nippet til å returnere min mac mini 2011 pga lion.

magnuskite

og hva mener folket er så utrolig ræva med Lion siden de "nedgraderer" igjen?

taGs bilde

taG

Har møtt på en del vesentlige endringer som alle sammen var løsbare. Og så et problem med tillegging av windows autentisert nettverksskriver hvor Apples nye smb-implementasjon antakelig er problemet. Også ad-hoc-løsning funnet for dette problemet. Så langt har jeg ikke opplevd noen grunn til å nedgradere igjen (laget meg en bootbar backup av 10.6.8-systemet mitt før oppgradering.

0veber

Har oppgradert, er storfornøyd. Skjønner ikke hva folk er misfornøyd med.
Men det må sies at dette er den første OS oppdateringen hvor jeg har følt meg litt forvirret etter oppdatering. Mye nytt, og mye og venne seg til.

Men når man blir vant med det hele er det bare glede over hele linjen! :)

DanTheMan

Why my computer no Intel?

Cheesy

Mine erfaringer siden det kom ut: tregere enn sl på en 2010 mbp 2,4 ghz, 8 gb ram, intel ssd 160 gb. Badeballen har det veeeeldig gøy på skjermen.. Hater mission controll og alle ios implementeringene. Hold ios på sin egen plattform. Hater ios noe så ***** og ingen vesentlige endringer av nytte for MEG. Sier ikke at det betyr så masse, men min mening.

Nye mac mini blir parkert av fruens asus eee 2009 modell.... Selvfølgelig er den jo raskere på cpu og minne, men jevnt over tar det 4-8 sek å åpne en applikasjon, finder, itunes, iphoto osv osv. Det er ikke holdbart. 2010 modellen med dårligere specs var betydelig raskere. Og hva hadde den ikke som 2011 modellen har? Lion.
Kan være greit å ta seg en tur inn på apple sitt forum og lese litt om folks meninger. ,ye som går igjen der.

Helt avslutningsvis, så er dette kun det jeg har erfart. Det er ingen universell sannhet, men mine meninger og erfaringer.

Herman1

Om lag 4 GB er jo utrolig når man tenker på størrelsen! Var ikke gamle Leopard på rundt 12-14 GB?

djxfades bilde

djxfade

Ja Cheesy, akkurat samme grunnen til at jeg gikk tilbake til Snow Leopard. iOS er jeg ikke itnressert i, da hadde jeg kjøpt meg en iPhone eller iPad. Nå solgte jeg min iPhone 3G for noen år siden, og kommer aldri til å bruke dette igjen.

iOS har INGENTING på min Mac å gjøre.

I tillegg opplevde jeg systemet som forferdelig ustabilt, som flere andre nevner.

organum1

Min MacBook fra starten av 2007 takler Lion veldig dårlig... Badeballen kommer jevnlig fram, og viften går så ofte med høy hastighet at det minner om en Windows-PC. Jeg vurderer absolutt å nedgradere igjen.

Limbolama

@mrPicatta: Takk for svar. Eg hadde ein mistanke, men måtte spør. Pga økonomi hadde eg ikkje hatt sjanse til å kjøpe iMac før Lion, så det er ikkje så farleg.

Eg er også usikker på om eg i det heile tatt skal gidde å installere Lion på MacBooken min - i alle fall når eg ser kva folk skriv. Dersom Lion går treigare på ein MacBook frå 2010, kor raskt vil det då gå på ein stakkars svart MacBook(mid 2007)? Denne har då heller ikkje sånn fancy styreflate, så alle slike funksjonar i Lion er ubrukelege.

Men det kunne vore litt digg med den automatiske lagringsfunksjonen i Lion.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

[quote]Så nei, du får ikke installert Lion på de gamle maskinene dine. Men hadde du kjøpt iMac FØR Lion kom ut, hadde du fått lov til å installert dem på de andre maskinene....
[/quote]

Det der stemmer ikke, det er mer eller mindre motsatt.

1: Man kan ikke installere den kopien av OS X man får med en maskin, på andre modeller i det hele tatt, hverken nyere, eldre, eller f.ex. en "samtidig" macbook hvis man fikk den med til en air. Kun på samme modell som det man fikk den med til.

2: Du kan ikke installere en eldre versjon av OSX på en maskin, enn det som var nyeste versjon av OSX når din maskinmodell var ny. F.ex. vil ikke Snow Leopard funke på neste versjon av Mac Pro når de kommer, men kjøper du dagens versjon av Mac Pro, så bør det funke med SL, selv om den kommer med Lion.

3: Derimot kan du generelt installere NYERE versjoner av OSX på eldre maskiner, uten noe problem. F.ex. vil vel - såvidt jeg husker - Lion og Snow Leo funke på alle intelmacer.

Cybbe

Lion fungerer ikke på alle intel-baserte Macer.

Jeg har ikke oppgradert pga rapporter like de som vises i denne saken.

Solum

Er det noen som har oppgradert maskiner fra 2008-2010 UTEN de problemene som er nevnt ovenfor (treghet etc)?

admins bilde

admin

@solum

Ja, har oppgradert en MacBook fra 2009 (Core2Duo 2GHz). Ingen problemer med den. 4GB RAM dog.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Ikke skjønner jeg hvorfor folk nedgraderer igjen, er strålende fornøyd med Lion jeg! :)

elho11s bilde

elho11

Har oppgradert til Lion og er svært godt fornøgd.
Mac Book Pro 2009 3,06 GH, 8 GB ram

danroger

har kjøpt en 2011 mac mini og er strålende fornøyd, men er og min første mac så jeg vet ikke hvordan sl var.

jeg har da den største minien med i7 2.7 GHz, og 700gig 7200rpm harddisk og den åpner programmene på sekundet, finder, itunes, chrome alt fungerer smertefritt.

og jeg synes at launchpad var stilig for da kan man får oversikt over alle programmene man har.

639mes bilde

639me

10.7.1 kommer om ikke lenge og vil rette endel små-quirks.
jeg har betatesta lion siden build 11A419, og det har vært problemer, ja. jeg syns det meste er løst nå, iallefall på min 17'' 2011.
det sikreste er alltid å installere på en egen partisjon, men belage seg på å vente til .1 eller .2 før man bruker maskinen til noe 'mission critical'. ikke minst fordi enkelte tredjeparter er usansynlig treige på å oppdatere sine apps og drivere.
som andre nevner er det endel nyheter når det gjelder interfacet, men det meste lar seg tilpasse. selv er jeg ikke en stor fan av versions foreløpig, men har tro på at dette vil vokse seg til, og bli veldig anvendelig etterhvert.
mange kaster bort altfor mye energi på å kjefte i foraene. avhengig av hvordan man verdsetter sin tid vil jeg hevde at det er uhyre mye mer lønnsomt å bare utforske ting selv

BzjPro

Jeg har en 27 iMac sen 2009(3,06 ghz core 2 duo)
etter oppgraderingen ble den mye tregere, jeg fikk et tips om å gå inn på disk verktøy å trykke reparer disk rettigheter og nå er den dobbelt så rask som når jeg kjøpte iMacen :D

Stham

Oppgradert min MBP og iMac. Et godt råd er nok å vente en tid slik at div. programvare rekker å bli oppdatert. Men det funker allerede greit det meste.
- prøvde å venne meg til motsatt rulling på internett, iPhoto osv.,men ga det opp og endret til slik jeg var vant til. Føles mer logisk på Mac, og logisk med motsatt på touch som iPhone og iPad.
- savner en oversikt her over «dagligdagse» ting som er endret og kan være vanskelig å finne ut av.
- AirDrop er en fin nyhet, ellers aner jeg ikke hva alle de andre par hundre nyhetene/endringene er... Mission Control og Launchpad er jo bare ny «innpakning».
- batteriindikatoren viser nå minst en time lengre batteritid, etter install av Lion. MBP fra 2009.
- om noen har treghet i omstart, så sjekk påloggingsobjekter, der lå det mye rart som jeg har fjernet. Fjernet iTunes helper på den ene maskina (aner ikke hva den gjør), men merker ingen forskjell. (På iMacen ligger den fortsatt som usynlig i påloggingsobjekter.)

luredan

Oppgradet en Macbook 2008-modell (2,4 GHz Intel Core 2 Duo, 4 GB RAM). Bruker maskinen mye, og har ikke merket noe til at den har blitt tregere. Safari virker tvert imot en del raskere etter at jeg kunne avinstallere Glims siden Safari nå husker åpne vinduer av seg selv.

Stort sett fungerer ting overraskende bra til å være en dot-null versjon. Det mest irriterende er en bug som gjør at Path Finder ikke alltid kommer i forgrunnen når du trykker på ikonet i Docken eller bytter med Cmd-Tab.

nomad1

Er fortsatt på SL fordi jeg ikke vet om maskinen min er kraftig nok.

Lurer på om noen har erfaringer med Lion på Macbook fra høsten 2007. Oppgraderte den for to år siden, den har nå 2 GB RAM, er altså innenfor minimumskravene. Lurer likevel på om Lion vil være litt tregere enn SL? Noen som vet noe? Takk!

Chiang Mai 1963s bilde

Chiang Mai 1963

Jeg har installert Lion både på min 13" MB Pro kjøpt for en måned siden og min iMac kjøpt i november 2009. Liker dette OS'et veldig godt. Er LITT usikker på om batterikapasiteten på MBP gikk ned en del, men hadde vel i grunnen ikke brukt den så mye på batteri siden det var ny at jeg er 100% sikker på dette.

Eneste problem jeg egentlig har hatt er at jeg ikke fikk Photoshop Elements 9 til å starte på iMac etter oppgradering. Jeg rett og slett bare avinsallerte det, bruker kun Cs 5,5 som fungerer som det skal.

Jeg syns i grunnen styreflarebevegelsene er grunn nok alene til å velge Lion .. og med Magic Trackpad til iMac er jeg strålende fornøyd. Fant meg veldig fort til rette med Lion, og må si jeg bare blir mer og mer fornøyd. :)

Dj bassmasters bilde

Dj bassmaster

Har testet Lion i ca 1 mnd før salget startet og ble ikke fornøyd, så har hold meg til SL på MacBook Pro´en.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Hva med et; "har lastet ned Lion men ikke instalert det enda" valg?

Kjøtt

Har oppgradert. Først prøvde jeg å installere på den "vanlige" måten. Det gikk tilsynelatende fint, men etter en reparering av diskrettigheter klarte mange program ikke lenger å lagre innstillinger. Bestemte meg for en clean install. Det gikk fint, helt til jeg kom til en av de siste dialogene (der du velger om du vil overføre noe informasjon). Hadde samme problemet på begge maskinene mine (mini 2010 og mbp 2011). Prøvde noen ganger og ga til slutt opp og la inn SL fra bunnen av på begge og oppgraderte til Lion. Nå funker de fint. Mitt råd: Styr unna til de kommer med ny versjon. Jeg prøvde flere metoder. Samme resultat på begge maskinene uansett!

ddybings bilde

ddybing

Fortsatt på Leopard, gitt :P

stevevice

Jeg liker oppdateringene til Mail og Safari, Launchpad er litt snedent men overhode ikke noe jeg trengte. Men jeg har igrunn større problemer enn jeg ser fordeler med Lion sånn som det står nå, det første fikk jeg fikset. Det var at dersom jeg hadde flere WiFi nettverk i loggen og pcen gikk i standby så måtte jeg manuelt logge meg på igjen mitt trådløse nettverk, selv om det var valgt som standard, altså skrive inn passord for hver gang pcen gikk i standby, dette fiksa seg når jeg slettet de andre trådløse nettverkene fra loggen.

Det andre som irriterer meg enda mer som jeg ikke har funnet en løsning på, er måten de har endret musinnstillingene. Før kunne jeg disable scrolling i det store og det hele enkelt og greit gjennom systeminnstillinger når jeg skulle f.eks spille Minecraft, nå er det bare alle mulige innstillinger for hvordan jeg vil scrollingen skal være, ikke skru den av fullstendig. Minecraft er faktisk ganske uspillbart med så sensitiv som scrolling er på mac, og jeg har igrunn ikke spesielt lyst å kjøpe meg en ny mus bare for å spille et spill på macen min.

kovacs

Har oppdatert MacBook 2007, MBP 2008, iMac 2007 og MBP 2011. Null problemer overhodet, men jeg er delt i synet på scrolling. Har slått det av på to maskiner. Alle maskinene oppfører seg bra og jeg merker ikke noe til økt treghet på de gamle maskinene.

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Flott å se at det kun er den eldre generasjon (40-55-åringer) som klager. Akkurat som jeg trodde. De fleste opp til 40 har lettere for å vende seg til nytt, og de over 55 tenker ikke så mye over det. Sikkert noen nede i 30-årene også, men sure gamle grinebitere som hater forandring, det må de være for å ikke like Lion.

Kos dere med Tiger.

daniel2010

Skjønner ikke folka her som sier at de oppgraderte til Lion, for så å nedgradere noen timer senere, for så å gå høyt ut på banen og slakte det. Dere har et vagt grunnlag å uttale dere på, når dere har testet det i noen timer. Forandring krever det tid å vende seg til. Dette blir nesten like idiotisk som at de som ikke engang har oppdatert, eller prøvd det skal slakte det..

Gi det en sjanse. For alt vi vet kan dette være helt fantastisk bare man vender seg til det. Syntes jo selvfølgelig selv det var irriterende at scrollingen var motsatt vei de første dagene, men nå føles det helt naturlig. Det jeg stiller meg mer kritisk til er at programmer stadig henger seg opp nå, noe de ikke gjorde før.

Fiskepudding

Har jo mange maskiner, men har ikke oppgradert til Lion på noen enda pga behov for Rosetta. (Scanner, lydkort etc har heller ikke driver som fungerer i Lion) så jeg kommer til å vente. Har Tiger på flere(PPC) og det fungerer jo helt fint det også :-)

psykopappa

Hei, jeg er en av de gamle på over 50, men har gode erfaringer med Lion så langt. Selvfølgelig tar det noen dager ++ , venne seg til og ikke minst prøve ut, men det er jo det som er halve moroa ;) Oppdatert på Mini, Air, imac og ibook, og det fungerer meget bra på alle disse. Til og med kona koser seg med å utforske nyvinningen ;)

Gammalfaen

sjonasses bilde

sjonasse

Har oppgradert, og kommer ikke over ens med Lion. Det blir jo å ramse opp mye av det som allerede er sagt, men i bunn og grunn sitter jeg og er irritert på all tullete gimmick som ikke har noen funksjon annet enn å irritere. Ting går treigere, for å se fancy ut. Det er jo samme fella som Vista gikk i, og ikke et grunnlag å kalle det for sjefskatten. Kunne vært OS X "gaupe" eller noe, så skulle jeg godtatt dette. Lion skulle jo vært perfekt!

samimac

Skjønner heller ikke problemet. Har oppgradert på to maskiner hittil, (en 2008 imac og en 2010 imac) og er strålende fornøyd. Høres nok ut som om det er et problem fra tidligere på de nevnte maskinene hos hver enkelt. Husk at du skal alltid verifisere rettigheter og sånt etter en så stor oppgradering. (Har ikke nådd det enda selv... , likevel; - ikke hatt problemer, tvert imot.)

Jonm

Oppgraderer aldri til .0 / .1- versjoner av ny programvare. Alltid en del feil i starten, som blir rettet etter hvert, og andre programvare- og periferiprodusenter trenger tid på å komme ajour.

Har mange programmer som trenger Rosetta, og som vil være for dyre å oppgradere i forhold til nytten, så kanskje blir det å vente helt til 10.8.x?

Gai Billther

Død over Lion! Har aldri fått så store problemer med mine Macer som etter oppgradering til Lion. Selv konas helt nye MBP henger seg hele tiden. Oppgraderte til Lion etter to dagers bruk med Snow Leopard. Og min to år gamle MBP har blitt rene sirupsgryta. Programmer bare lukker seg, og bruker 15-20 sekunder på å koble seg mot WLAN etter dvale.

Først FinalCut X og så dette. Hva driver de med i San Fransisco?

bambinis bilde

bambini

For første gang med et Apple OS merker jeg at flere velger å vente. De samme kastet seg over forgjengerne til løven, men altså ikke denne gang. Er det frykten for at boksen ikke skal klare å dra løven?

Grubaseks bilde

Grubasek

Har oppgradert til Lion både på Mac Pro (Early 2008) og Mac Book 13" Alu (Late 2008). Ingen problemer!

XVegard

Bra Snow Leopard ikke blir borte fordi om Lion kom ;) La inn Lion vettu...men så trodde løva at Mac Proen min var en iPad så jeg kvitta meg med den.

Lchtangens bilde

Lchtangen

Alt har funket bra hittil, bortsett fra Safari som henger seg opp et par ganger daglig..

Macbook Black (Early 2008)

seat

Var kjempefornøyd med min macbook pro, helt til jeg oppdaterte. Etter det går oppstarten mye senere og maskinen henger seg opp i tide og utide.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai