Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Her kan du diskutere de Mac spørsmålene som faller litt utenfor de andre kategoriene

Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Innleggav lmh1 » søn 30.10.2016 18:41

https://www.prisguide.no/produkt/MjMxXjMzMDI3NzIw

https://www.prisguide.no/produkt/steve-jobs-man-in-the-machine-246959

Hva mener dere om disse filmene?
Gir det feil inntrykk av apple ansatte?

At det er særlig Steve Jobs som er årsaken til Apple er så låst og komplisert?
F.eks med tanke på meningene på 1980 at ram var så dyrt, og harddisk. Kun i 1996 kom apple med de første maskinene.

At det er ganske mye krangling i selskapet som filmen gir inntrykk av?

Eller er ofte det problemet filmene man ser er ofte ganske langt fra sannheten.
Etter hva jeg finner på internett virker filmen lite troverdig med sannheten men hvem vet helt sikkert?
medlem i 136 måneder
 

Re: Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Innleggav kajac2 » søn 30.10.2016 22:47

Har ikke sett akkurat denne filmen, men har sett en del dokumentarer, og lest en del historie, og det er hevet over en hver tvil at Steve Jobs var en drittsekk. Hvis Apple var et land, var Jobs en diktator. Han har flere ganger blitt kåret til verdens verste sjef, og er kjent for å si opp ansatte av bagatellmessige grunner. Kanskje han ikke likte skoene dine.

Samtidig så tror jeg at Apple aldri ville vært Apple uten denne drittsekken. Steve Jobs hadde visjoner som få andre kan drømme om, og disse visjonene traff godt blant kundene. Jobs brydde seg ikke om markedsundersøkelser, hva kundene ønsket, osv. For Steve Jobs var Apple først og fremst et selskap som laget produktene han selv ønsket seg. Dersom ikke Jobs personlig likte et produkt Apple laget, kom det heller aldri ut på markedet. Og det er dette som gjorde Apple spesielt. Det er dette som gjorde at Apple tok sjanser andre ikke gjorde, og som gjør at Apple har den statusen de har i dag.

I dag, under Tim Cooks ledelse, har Apple endret strategi. De hører på markedet, de prøver å blidgjøre aksjonærer, og de jobber mer og mer som et tradisjonelt selskap. Og vi begynner å se følgene av dette. Slik som f.eks. all den negative kritikken de nye MacBook Pro-maskinene har fått.

PS. På slutten av 80-tallet fikk faktisk Steve Jobs sparken fra Apple, selskapet han var med å grunnlegge. Dette hovedsakelig på grunn av hans oppførsel. Han var kjent for å sette ansatte opp mot hverandre, og skape fiendlighet på arbeidsplassen. Enten var du med Jobs, ellers var du i mot. Enten støttet du Jobs 100 %, eller så var du hans motstander. Det sier seg selv at denne kulturen ikke var bra for de som jobbet der. Etter Jobs' avgang, gikk det sakte men sikkert til helvete med Apple. De begynte å høre på markedet, blidgjøre aksjonærer, og jobbe som et tradisjonelt selskap. Akkurat slike tendenser som vi ser i Apple nå. På slutten av 90-tallet var Apple svært nær konkurs, og de fleste hadde ikke troen på selskapet. Apple ble til slutt så desperate at de kjøpte opp Jobs' nye selskap NeXT og deres operativsystem NeXTSTEP (nå Mac OS X), og fikk i gang en avtale med erkerivalen Microsoft, som kjøpte opp store deler av Apple. Jobs ble nok en gang satt inn i rollen som CEO for å redde den synkende skuta. Uten Steve Jobs og Microsoft på slutten av 90-tallet hadde ikke Apple eksistert i dag.

Så ja, Steve Jobs var en drittsekk, som i stor grad var kilden til problemene i selskapet, men samtidig i stor grad var grunnen til at Apple er så suksessrikt som det er i dag.

En ting er i hvertfall sikkert. Uten Steve Jobs hadde vi aldri hatt Apple.
medlem i 165 måneder
 

Re: Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Innleggav Morse » man 31.10.2016 1:48

Og så må man jo få med seg at dette er FILMER, da... K(l)ikk litt rundt på nettet og se hva folk synes om dem...

Brukerens avatar
medlem i 130 måneder
 

Re: Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Innleggav lmh1 » man 31.10.2016 4:35

Særlig det første svaret er ganske bra.

http://www.dinside.no/data/dette-henger-jo-ikke-pa-greip-lenger-apple/64035415

Ut i fra denne mener jeg og støtter meningen det er tåpelig macbook Pro både har hodetelefonutgang og er så dyrt. Vet ikke om det er Tim Cooks eller Steve jobs vi kan skylde på? Og ram i følge selskapet og SSD er luksus vare, derfor må man ofte kjøpe det seperat særlig på mac mini. Er kun de dyreste maskinene som har SSD. Færreste har samsung 950 SSD kun fordi Apple er i mot samsung på grunn av rettsakene på patentstridene? Vet lite det er steve jobs sin feil alt sammen? Han er mislykket sosialsett.

Men iphone har ikke det, selv foretrekker jeg ipod selv, men apple mangler det grunnleggende Flac støtte for lyd, og enklere måte å overføre musikk\lyd fra youtube. Der er nok ipod elendig.

Selv forstår jeg ikke hva folk er så ute etter apple bortsett fra operativsystemet, grei nok metall følelse og laderen med magnet plug, thunderbolt etc. Men touch platen tror jeg også er Steve jobs idee?
medlem i 136 måneder
 

Re: Steve jobs filmen sanhet eller ren tull?

Innleggav Morse » man 31.10.2016 9:32

Moderator: Hva med et eget underforum for synsinger? :-)

Brukerens avatar
medlem i 130 måneder
 


Returner til Mac-hjørnetHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]