Hjelp...Kjøpte minne til imac 27, virket noen dager så...

Her kan du diskutere de Mac spørsmålene som faller litt utenfor de andre kategoriene

Hjelp...Kjøpte minne til imac 27, virket noen dager så...

Innleggav robbjor » ons 11.01.2017 9:03

Hei

Kjøpte minne hos Komplett til min mid 2011 2,7 GHz Imac 27", Modell Imac 12,2.

Link til komplett : https://www.komplett.no/product/772731/ ... src=aw.ds#

Crucial varenummer :varenr: CT2C8G3S1339MCEU

Det er 2 stk 2 mb ram fra tidligere, installerte de 2 nye 8 mb ram og det virket for noen dager, for så å lage 3 pipelyd. Feilmelding at det var noe galt med ram minne.

Tok ut de 2 originale og forsøke med kun de 2 stk 8 mb nye, fikk samme feil meldingen. Har forsøkt med alle variabler, men den fungerte nå plutselig med kun de 2 stk 2 mb originale.

Når kjører jeg maskinen med kun de 2 stk 2 mb originale.

Hva kan være galt?

Hadde satt pris på hjelp hvis noen har vært ute for dette tidligere.

Robert
medlem i 42 måneder
 

Re: Hjelp...Kjøpte minne til imac 27, virket noen dager så..

Innleggav Grubasek » ons 11.01.2017 11:24

Snakk med Komplett; du har jo garanti på dem, eller?

Brukerens avatar
medlem i 109 måneder
 

Re: Hjelp...Kjøpte minne til imac 27, virket noen dager så..

Innleggav Morse » ons 11.01.2017 13:09

Har faktisk vært ute for akkurat dette, samme brikker, samme modell. I dette tilfellet hadde eieren vært litt sløv med renholdet, slik at det satt mye støv nede i slot´ene. En omgang trykkluft (og for øvrig utdriving av tallrike hybelkaniner fra resten av maskinen i samme slengen - en iMac kan samle mye støv i årenes løp!) pluss en dusj med CRC elektronikkrensespray fra Clas´ern (bruk for all del ikke WD40 eller denslags!) i slot´ene løste problemet, og maskinen har fungert fint siden.

Caveat: Så mye RAM er jo ut over det Apple sier er max, men utallige eksempler viser at det stort sett går helt fint (sjekk med f.eks. Mactracker). Dernest: Tre pip er jo tydelig beskjed om at RAM´en er defekt, og det KAN forekomme ett og annet råttent eple i produksjonen, selv fra så anerkjente produsenter som Crucial. Dertil skal man selvsagt ivareta tiltak mot statisk elektrisitet under slike operasjoner. Det er VELDIG fort gjort å kverke en brikke hvis været er tørt og man tøfler rundt på et gulvteppe...

Komplett har alltid vært kjempegreie på reklamasjoner/bytterett, så ikke nøl med å ta kontakt. Skulle det nye settet mot formodning heller ikke fungere, så gå heller for disse: https://www.komplett.no/product/772721/ ... odimm-mac# i tillegg til de 2 + 2 Gb du allerede har. Keep us posted, please... :-)

Brukerens avatar
medlem i 117 måneder
 


Returner til Mac-hjørnetHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]