Mislykka Google søk

Her kan du diskutere de Mac spørsmålene som faller litt utenfor de andre kategoriene

Mislykka Google søk

Innleggav rolf_odd » lør 15.12.2018 0:12

Lurer på hvorfor jeg av og til ved søk på Google hjemmefra ikke får noe resultat, men meldinga: «Systemene våre har oppdaget uvanlig trafikk fra ditt datanettverk. Denne siden kontrollerer om det faktisk er du som sender forespørslene og ikke en maskin.» Deretter står: IP adresse med tall, bokstaver og kolon; tidspunkt og https://www.google.no/search? pluss en masse tall og bokstaver ?
medlem i 102 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav rolf_odd » søn 16.12.2018 19:10

Nå fikk jeg denne sprø mailen – med meg både som avsender og mottaker. Hva bør jeg gjøre? Bruker siste OS 10.14.1. Bør vel gjøre Telenor obs på saken?
Rolf

Sikkerhetsadvarsel: Din konto ble hacket av kriminell gruppe.
Hei!
Som du kanskje har lagt merke til, sendte jeg deg en epost fra kontoen din. Dette betyr at jeg har full tilgang til kontoen din.
Jeg har sett på deg i flere måneder nå. Faktisk har du blitt smittet med ondsinnet programvare gjennom et voksent nettsted du besøkte.
Hvis du ikke er kjent med dette, vil jeg forklare det. Trojan-viruset gir meg full tilgang og kontroll over en datamaskin eller annen enhet. Det betyr at jeg kan se alt på skjermen, og slå på kameraet og mikrofonen, men du er ikke klar over dette.
Dermed fikk jeg også tilgang til alle dine kontakter.
Hvorfor antivirusprogrammet ikke oppdaget skadelig kode? Svar: Jeg har en driver Trojan, jeg oppdatere sine signaturer hver fjerde time, slik at antivirus er rolig.
Jeg laget en video som viser hvordan du tilfredsstiller deg selv på venstre halvdel av skjermen, og på høyre halvdel ser du videoen du så på. Med et klikk på en knapp, kan jeg sende denne videoen til alle dine e-postkontakter og sosiale nettverkskontakter.
For å forhindre dette, overfør beløpet 0.2 BTC (~5000 NOK) til min bitcoin-adresse (hvis du ikke vet hvordan, google "Kjøp Bitcoin"). Min bitcoin-adresse er: 1EdX5vtBiHGmkqbJc7VRSuVMx9Kpgh53Tp
Så snart betalingen er mottatt, fjerner jeg videoen, og du vil aldri høre meg igjen.
Jeg gir deg 48 timer å betale. Ikke bekymre deg, jeg har legg merke til å lese dette brevet. Så snart du åpner den, begynner timeren å fungere. Innlevering av klager til et sted er ikke meningsfylt fordi denne e-posten ikke kan spores som min bitcoin-adresse. Jeg gjør ingen feil.
Hvis jeg finner ut at du har sendt inn en rapport eller delt denne meldingen med noen andre, blir videoen distribuert umiddelbart.
Vennlig hilsen!
medlem i 102 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav Morse » søn 16.12.2018 22:16

Relax. Tafatt svindelforsøk, som dessverre skremmer mange. Bare slett mailen...

Brukerens avatar
medlem i 117 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav rolf_odd » søn 16.12.2018 23:56

Takk!
Ser nå at det er flere her i landet som har fått denne mailen:
"Politiet nedringde av folk som fryktar sex-utpressing"
https://www.nrk.no/sognogfjordane/ny-bo ... 1.14343655
medlem i 102 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav Jon Blund » man 17.12.2018 13:25

Jeg fikk en lignende epost, dønn lik.

Men Morse: hva er sjansen for at noen (hackere) i realiteten kan få tilgang til kamera og kontakter på våre Apple produkter (Mac, iPad, iPhone)?

Når en ser på serier som Byrået, kan en få inntrykk av at «alt er mulig»?
medlem i 93 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav Morse » tir 18.12.2018 5:07

Bare husk på at nettet er i stadig endring. Det som er helt sant i dag, er ikke nødvendigvis så veldig sant lenger i morgen! For de som har kameraangst, er det fortsatt IKKE barnslig å sette en tapebit over – når det ikke er i bevisst bruk! Selv Facebooksjefen og folk i FBI gjør det... 8-)

Ellers er det ikke feil å sette seg godt til rette og gå gjennom HELE denne: https://www.macworld.co.uk/feature/mac/ ... s-3643100/

Übrigens, for å minne om et kjent og kjært tema: Har du ikke en fersk backup, så har du ikke en fersk backup. Og har du ikke dét, ja, så har du dessverre ikke dét, da. TRENGER JEG GNI DET GRUNDIGERE INN? :rolls eyes: :rolls eyes: :rolls eyes:

Brukerens avatar
medlem i 117 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav Jon Blund » ons 19.12.2018 13:05

Takker for svar.

Joda, jeg har ferske backups av ALLE enheter. Og nå også tape over kamera(er), dog ikke frontkamera på XS Max (mye andre greier der, rundt kamera).

God jul.
medlem i 93 måneder
 

Re: Mislykka Google søk

Innleggav Gitman » tor 20.12.2018 23:13

Nå er det jo forholdsvis enkelt å se om kameraet er på, i hvertfall på Mac, Grønt lys der kameraet er.
medlem i 186 måneder
 


Returner til Mac-hjørnetHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]