Teknisk tegneprogram

Diverse programvare

Teknisk tegneprogram

Innleggav Haakon » lør 03.03.2018 20:01

Jeg skal lage en innredning i et stort wlak-in-closet/klesskap men må planlegge det på cntimeteren fordi jeg skal kjøpe skuffer ett sted og skapvegger skal lages av snekker opå stedet.
Finnes det et bra teknisk tegneprogra som funker til formålet? Med skikkelige mål, vinkler etc.
Vurderer dette også til å planlegge hele 2. etg, med flytting av vegger etc.

Håper på hjelp!
medlem i 237 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav OMMRen » man 05.03.2018 21:31

Har ikke erfaring med så mange, men ett jeg kan foreslå (anbefale) er Canvas fra ACD Systems (http://www.canvasgfx.com). Har brukt det i en årrekke, både under Windows (på jobb) og på Mac (hjemme). Mac-versjonen heter Canvas Draw. Har masse muligheter, og jeg tipper det har alt du trenger. Brukerterskelen er dessuten ganske lav.
Det er ikke et gratisprogram, men kan være verdt å sjekke ut (fås gratis på prøve, om du vil).

Brukerens avatar
medlem i 90 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Helge Hafstad » tir 06.03.2018 0:51

Kjenner Canvas som et avansert tegneprogram fra tidlig på 90-tallet. Men her må det være noen som har kjøpt opp det gamle konseptet, for kan ikke huske at det var dem som hadde det opprinnelig. Må være flere her inne som også har vært borti Canvas fra tidligere tider...:-)

Brukerens avatar
medlem i 207 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Morse » tir 06.03.2018 2:37

Mye å velge i. Men husk at hvis du spesifiserer ting nøyaktig, bør du ha god kommunikasjon med snekkere og håndverkere, ellers kan det bli krangel i ettertid. Se her:

https://blog.capterra.com/8-of-the-best ... e-for-mac/

Brukerens avatar
medlem i 163 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav OMMRen » tir 06.03.2018 17:34

@Helge
Du har helt rett. Dagens Canvas er videreføringen av programmet du husker fra 1990-tallet. Det var opprinnelig et rent Mac-program, men firmaet som lagde det ble kjøpt opp av ACD Systems. De gjorde det om og videreførte det som et rent Windows-program (i dag kalt Canvas X, med 2018 som nyeste versjon). Du kan lese litt om historien på https://en.wikipedia.org/wiki/Canvas_X.
Slik var det i lang tid, til stor frustrasjon for ihuga Mac-brukere som gjerne beholdt sine gamle maskiner med siste Mac-utgave av Canvas kun for dette formålet (programmet kunne ikke brukes på maskiner med Intel-prosessor). Men nå finnes det en ny Mac-versjon av Canvas (kalt Canvas Draw, med versjon 4 som den nyeste), og har jeg skjønt det rett så er det personer fra det opprinnelige firmaet som står bak denne. Programmet fungerer utmerket, og er ganske lik Windows-utgaven (selv om den har flere muligheter). Det har selvsagt skjedd betydelige endringer med programmet siden 1990-tallet, men jeg er nå en trofast Canvas-bruker fortsatt. :-)

Brukerens avatar
medlem i 90 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Haakon » ons 07.03.2018 23:02

Takk til alle bidragytere!
Da tester jeg ut Canvas. Om det ikke er for dyrt....
medlem i 237 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Haakon » tir 20.03.2018 21:08

Uffda!
Canvas er jo kjempedyrt, i alle fall for dette ene lille behovet jeg har.... Onetime...
Finnes det noe rimeligere?
medlem i 237 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav Helge Hafstad » ons 21.03.2018 1:17

Du kan jo ta en titt på Graphic, det koster ca $30. Har brukt det en del til enkle tegninger for byggesøknader m.m. Sjekk App Store.

Brukerens avatar
medlem i 207 måneder
 

Re: Teknisk tegneprogram

Innleggav joarek » tor 21.06.2018 19:02

Ja, eller så kan dere jo anbefale gratis alternativer også da..

Her er 2 forslag:

https://www.sketchup.com/
(tidligere eid av Google) kan du bruke gratis, og dekker alle behov du har vil jeg tro. Jeg selv har brukt dette i mange år og er mitt "go-to" program når jeg vil visualisere noe. Det finnes mange forum og tutorials fra mange år tilbake som fremdeles er relevante med dagens version. Den er relativt enkel å lære og en flott introduksjon for nye brukere til teknisk tegning. Avanserte muligheter men ikke uten begrensninger.

https://www.autodesk.com/products/fusio ... -educators
For mer avansert bruk kan du benytte Autodesk Fusion 360. Dette retter seg mot industristandarder som trolig vil benyttes av "alle" i en form eller annen i det tempoet de utvikler Fusion.

Begge disse jeg nevnte er gratis (Fusion, om du er privatperson og tjener mindre enn ett gitt beløp). Eller du kan kjøpe lisens for flere muligheter. Jeg bruker begge som gratisversjoner da jeg primært bruker det til hobby. Og begge er fantastiske verktøy vel verdt å lære til hvert sitt bruk.

Lykke til!

Brukerens avatar
medlem i 234 måneder
 


Returner til Diverse programvareHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]