MorphOS 3.2 er lansert for PowerMac7,3 (A1047) G5 PPC

Diskusjon rundt Apples Power Mac

MorphOS 3.2 er lansert for PowerMac7,3 (A1047) G5 PPC

Innleggav AmiXmac » tir 09.07.2013 18:38

Nå er MorphOS lansert for PPC Mac med G5 i! .. Du kan gi et nytt liv til den, men vær obs på at det bare er PowerMac7,3 (A1047) som støttes. Flere utgaver vil bli støttet, også iMac G5. Men disse er bare i utvikling fortiden og ikke gjort tilgjengelig for alle.

I tillegg er det viktig å vite at MorphOS bare støtter oppmot ATI Radeon 9800. MorphOS støtter også gamle Voodoo 3DFX kort og Permedia 2 kort. NVIDIA støttes ikke!

Her kan du se hvilke grafikk kort som MorphOS støtter i dag!:
http://www.morphos-team.net/hardware

Du kan partisjonere og ha både MacOSX og MorphOS på samme maskin. Eller du kan skrive over MorphOS helt. Dette velger du helt selv. Husk å ta backup av viktige dokumenter, bilder og andre ting. Det er kipt å miste alt. Ta alltid backup! :)

Hva kan man gjøre i MorphOS?
Du kan sjekke Facebook siden din, se YouTube klipp, høre på musikk og se film via flere avspillere, deriblant MPlayer. I tillegg til nymotens programvare, støtter MorphOS også AmigaOS programvare. MorphOS er på en måte, fremtidens AmigaOS.

Hele OS'et er på ca 130MB, som er Megabyte og ikke Gigabyte. OS'et starter opp på under 6 sekunder og det er kjempe intuitivt fra a til å. Her starter alt opp med en gang. Og hva med multitasking? AmigaOS har hatt multitasking siden 1985, og MorphOS har dette, men bare enda bedre. MorphOS, som AmigaOS har også alltid hatt Spaces/Screens. Dvs at alle programmer kan kjøres i egne skjermer, med egen konfigurasjon.

Internett tilgang?
Du kommer deg på nett med PowerMacen's interne Ethernet/TP port. Bare å koble den på. Evt. så kan du bruke et wireless nettverkskort som er basert på Atheros 5000 brikkesettet.

Så nå er det bare å installere, og her er litt nyttig info å få med seg:

Besøk hjemmesiden deres:
http://www.morphos-team.net

Viktige Nedlastnings nettsider:
http://www.morphos-files.net
http://www.aminet.net

Viktige Nettsider for Nyheter og Diskusjoner:
http://www.morphzone.org
http://www.amigaworld.net
http://www.amiga.org

Ellers så er jeg her, og tar gjerne spørsmål og prøver å svare så godt jeg kan. Installasjonen av MorphOS er veldig kjapp. Tar mellom 5 og 6 minutter ca.

Ha en god sommer videre!

Brukerens avatar
medlem i 185 måneder
 

Returner til Power MacHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]