Vestfold - Vestfold Linux User Group (VLUG)

Her oppfordres det til å legge ut informasjon om Linux brukergrupper, og om evt. nye brukergrupper som søker nye medlemmer.

Vestfold - Vestfold Linux User Group (VLUG)

Innleggav sturla » tor 21.12.2006 10:59

Teksten er levert av Prognatus.

Vestfold Linux User Group (VLUG) ble gjenopprettet mandag 23. oktober 2006. Den har vært i drift minst et par ganger tidligere, og senest i 2002/2003, men det har vist seg vanskelig å holde foreningen gående over tid p.g.a. at ildsjelene har fått for liten tid til organisasjonsarbeid. Dette er jo et ikke ukjent problem andre steder heller. Av den grunn forsøker vi en litt annen vri på det denne gangen.

Foreningen er åpen for alle, uansett geografisk bosted eller Linux-kompetanse. Hovedbase og medlemsmøter vil være i Vestfold. VLUG er organisert etter Åpen kildekode-prinsipper og Bazaar-modellen. Dette betyr en åpen forening, hvor alle har lik bidragsrett i en uformell og flat struktur. VLUG har ikke vedtekter, styre, kasse eller generalforsamling. Vi har derfor heller ingen medlemsavgift.

På denne måten har vi kuttet ned til beinet med administrative oppgaver og papirarbeid, i håp om å få mer tid til andre og praktiske ting som er viktigere: snakke om Linux, ha møter, lage hjemmeside, osv. Kanskje blir VLUG da også mer interessant for folk å bli med i. Medlemmene er også direkte knyttet til innholdsarbeid. Dvs. at man samarbeider om å lage alt innhold for fellesskapet.

En slik organisasjonsmodell er upløyd mark for en forening. Vi kjenner til at det virker i programutviklingsprosjekter, men jeg vet ikke om noen foreninger som driver slik bevisst. Tiden vil vise om vi har truffet riktig og om det er interesse og folk nok i distriktet. I begynnelsen må noen påta seg ansvaret med å få ting i gang, men etter hvert er det meningen at VLUG skal drive seg selv og at medlemmene føler det naturlig å bidra med egne ting.

VLUG vil forsøke å avholde møter med ca. to måneders mellomrom. Møtene vil typisk være praktisk orientert med f.eks. foredrag, workshops, hjelp med Linux-problemer, o.a.

VLUG ønsker alle som vil velkommen til å bruke våre kommunikasjonslinjer og snakke med oss - enten man føler seg som "medlem" eller bare interessert.

E-postadresse: vlug.no [alfakrøll] gmail.com
E-postliste: http://groups.google.com/group/vlugno
IRC-kanal: #vlug.no på irc://irc.freenode.net
Kalender: http://www.google.com/calendar/embed?sr ... 0gmail.com
Hjemmeside: http://vlug.softace.no
Brukerforum: http://vlug.softace.no/phpbb/index.php

Brukerens avatar
medlem i 205 måneder
 

Innleggav Lomz » tor 17.05.2007 9:50

Hvordan går det med VLUG?

Gratulerer med dagen forresten

Brukerens avatar
medlem i 188 måneder
 


Returner til Norske Linux BrukergrupperHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron