God kontroll på backup av alle husets Mac´er

God kontroll på backup av alle husets Mac´er

Innleggav mazeking » tir 24.11.2015 23:50

Er det noen som har anbefaling på et skikkelig backup programvare for alle husets Macer? Slik det er nå ligger alt dumpet inn i Time Machine og jeg synes det ser noe rotete ut.

Det jeg ønsker er skikkelig kontroll på hvor alle bilder og dokumenter er slik at man kan kan gjenopprette dette ved en krise. En Time Machine backup er vel strengt tatt et "snapshot" fra en gitt dato og beregnet på ved full restore og ikke en single file restore programvare.

Det jeg er aller mest bekymret for er bilder, videofiler og musikk som ligger lagret i alle mac programmene. Nå er det vel Photos som gjelder som native bildeprogram på mac. Husker tidligere det var et skikkelig styrt om iPhotobiblioteket skulle oppgradres. Flere fikk som korrupte filer her.

Har også lightroom og der har jeg vel halvkontroll på backup av bildene, men det har definitivt ikke reste av husstandens macbrukere.

Hva anbefaler dere av litt mer avansert backupstrategi for 4 mac er. Tilsammen er det vel ca 1 TB med data på alle mac ene.

Jeg vil vite at backup er kjørt og hvor mye plass vi har brukt ved å kunne logge på et gui. Det feteste hadde vært lokal backup med full kontroll som speilet alt ut i skyen som offsite backup
medlem i 183 måneder
 

Re: God kontroll på backup av alle husets Mac´er

Innleggav HEFJELLS » ons 25.11.2015 0:14

Eg er veldig glad i Jottacloud. Et norsk selskap. For 590 kr pr år (forhåndbetaling) har du ubegrenset lagring for alle dine Macer. Vet ikke om det er noe sånt du er ute etter. Les mer på linken: https://www.jottacloud.com
medlem i 162 måneder
 


Re: God kontroll på backup av alle husets Mac´er

Innleggav teknoguiden » fre 27.11.2015 12:05

Jottacloud er som nevnt en enkel og grei løsning. Men husk at dataene ikke er kryptert der.

Hvis du vil sikre deg med en lokal backup kan du kjøre Chronosync fra alle macene til et NAS og så alternativt backe opp NASet med f.eks. Jottacloud. Chronosync støtter statusrapporter fra push til en egen app og via email.

Chronosync har mange muligheter og innstillinger så regn med litt tid på oppsettet, men da får du full kontroll.
http://www.econtechnologies.com/chronos ... rview.html

Finnes også en "express"-versjon i app store med noen begrensninger pga Apples rettningslinjer, men tror den gjør nytten. Her ser du en oversikt over forskjellene:
http://www.econtechnologies.com/chronos ... rview.html

1 lisens dekker alle macene som du "personlig bruker".
medlem i 141 måneder
 


Returner til Ny på Mac / Bestilling og kjøp av MacHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]