HDMI-VGA

Diskusjon rundt Apples Mac Pro

HDMI-VGA

Innleggav BrannmannBK » lør 12.03.2016 21:43

Hei folk. Jeg trenger å vite om det er noen som anbefaler en eller annen type HDMI-VGA adapter? Jeg skal vise noe på et lerret og kjøpte meg en slik overgang men det som da skjedde når jeg plugga den jeg har inn i HDMI porten var at hele skjermen begynte å blinke og styre på. Det virket slik at noe var galt. Jeg tok den så ut igjen og inn i gjen. Da skjedde det ikke noe og jeg fikk ikke noe valg om å velge ekstern skjerm. Når jeg nå prøver min HDMI kabel til en helt vanlig skjerm, virker alt slik det skal, så det er tydeligvis noe galt med pluggen jeg kjøpte. Noe tips og evnt hvor jeg kan kjøpe en som GARANTERT virker?
medlem i 115 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Superhai » søn 13.03.2016 20:34

Har projektoren bare VGA inn? Hva slags merke er adapteren du har nå? Husk at dette ikke er passive overganger men overgang med en aktiv video-DAC og må også ha strøm.
medlem i 132 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav BrannmannBK » tor 17.03.2016 21:35

Prosjektorene jeg bruker er forskjellige og derfor vet jeg at VGA er den mest standard saken å bruke. Jeg kjøpte denne http://www.24hshop.no/datatilbehor/kabl ... alsearch=1
Men den virker ikke. skjermen på mac1n begynner å blinke og styre på. Det viser seg at dette ikke fungerer. Jeg prøve å kjøre en ren hdmi kabel til en vanlig dataskjerm og den virket som bare det, så det er ikke hdmi porten min som er gal (heldigvis)
Kan noen komme med et tips på hva jeg kan bruke?
medlem i 115 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Valotunk » tor 17.03.2016 21:51

Svaret har du fått av Superhai allerede.

Det fungerer ikke med en passiv overgang. Du må ha en aktiv.

Her er noen som skal fungere:

http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og- ... r-hdmi-vga

http://www.teknikmagasinet.no/produkter ... -1080p-02m

Husk at disse må ha strøm. Om det følger med strømforsyning har jeg ikke sjekket, men de vil mest sannsynlig fungere med strøm fra en USB port.
medlem i 199 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav BrannmannBK » tor 17.03.2016 22:33

Takk for svar. Men det er litt merkelig at jeg nå trenger en ekstra strømkabel for at jeg skal få adapteren til å fungere. Det har seg slik at jeg hadde en slik overgangs kabel som virket 100%perfekt, men den er «utsatt for rydding» og finner den ikke igjen. Jeg finner heller ikke ingen plassen jeg kjøpte den på slik at jeg kan gå å handle en til. Dette er så håpløst.. Den jeg hadde kunne jeg bare plugge inn i hdmi porten og alt var oppe å gikk og ingen ekstra kabel for strøm.. Håpløst at jeg ikke finner den i gjen altså...
medlem i 115 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Valotunk » fre 18.03.2016 8:49

Sikker på det ikke er DVI til VGA eller HDMI til DVI du har hatt tidligere?

HDMI til VGA kan umulig fungere uten strøm siden det må konverteres et digitalt signal til et analogt, og for å klare det trengs en elektronisk krets (DAC) som må ha strøm for å fungere. Det lar seg bare ikke gjøre uten.
medlem i 199 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Larsabal » fre 18.03.2016 11:51

Har du vurdert en Mini Displayport (thunderbolt) til VGA-overgang i stedet?

Som feks denne: https://eplehuset.no/search/?q=mb572z

Den brukes hyppig av mine mange kollegaer som bruker ulike MacBook's til ymse prosjektorer.
medlem i 234 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav BrannmannBK » fre 18.03.2016 17:55

Nei jeg er jommen ikke sikker på noen ting lengre.

Jeg må se på dette i løpet av påska. Tusen takk uansett for gode innspill og ja, om den Thunderbolt koblingen kan være noe for meg så slår jeg til på det tror jeg nok.
medlem i 115 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Valotunk » fre 18.03.2016 18:14

Har du Thunderbolt port på maskinen din så er det den beste løsningen ja.

Thunderbolt kan levere strøm til konverteren i motsetning til hva HDMI kan.
medlem i 199 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav mmw » fre 18.03.2016 21:19

Passive adaptere finnes i bøtter og spann. Jeg jobber med konferanse til daglig, og har en bøtte med disse fra Lindy i skapet på kontoret. De fungerer brillefint. http://www.leteng.no/Avdelinger/Produkt ... 0000039462
medlem i 225 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Valotunk » fre 18.03.2016 21:42

Den der er ikke passiv. Den forsynes nok av 5V og trekker 250mA gjennom HDMI porten, noe som ikke er helt vanlig at en HDMI port klarer å levere. Et digitalt signal kan helt umulig konverteres til et analogt uten en krets som trenger strøm. Det er enkel fysikk.

I tilfeller hvor dette fungerer er det noe som ikke følger standardene:

Litt fra Wiki:

"HDMI can only be used with older analog-only devices (using connections such as SCART, VGA, RCA, etc.) by means of a digital-to-analog converter or AV receiver, as the interface does not carry any analog signals (unlike DVI, where devices with DVI-I ports accept or provide either digital or analog signals). Cables are available that contain the necessary electronics, but it is important to distinguish these active converter cables from passive HDMI to VGA cables (which are typically cheaper as they don't include any electronics). The passive cables are only useful if you have a device that is generating or expecting HDMI signals on a VGA connector, or VGA signals on an HDMI connector; this is a non-standard feature, not implemented by most devices."
medlem i 199 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav mmw » fre 18.03.2016 21:56

Den trekker strøm fra HDMI-porten ja, men den fungerer helt problemfritt, både på PCer og andre enheter.
medlem i 225 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Valotunk » fre 18.03.2016 22:06

mmw skrev:Den trekker strøm fra HDMI-porten ja, men den fungerer helt problemfritt, både på PCer og andre enheter.


Men det betyr ikke at den vil fungere like brillefint med alle enheter ;)

Som nevnt, i tilfeller hvor dette fungerer så er det enheter som går noe utenfor standarder. Enten i den ene eller andre enden.
medlem i 199 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav Superhai » lør 19.03.2016 2:38

Det er også viktig å se om prosjektoren er kompatibel med signalet ut fra adapteren. Hvis adapteren gir deg 1080p og prosjektoren ikke klarer det så vil resultatene typisk bli enten ikke bilde eller blinking. Prøv om det hjelper å sette ned oppløsningen.
medlem i 132 måneder
 

Re: HDMI-VGA

Innleggav ggt667 » søn 20.03.2016 7:43

Jeg anbefaler å unngå adapter og å kjøpe kabel som rekker hele veien, hva med en slik? http://www.amazon.com/TNP-High-Speed-Ad ... B0177ASH4Q
eller
http://www.amazon.com/Cable-Matters-Dis ... 00DJCBGTU/

Jeg vet ikke hvor lang du trenger.

Brukerens avatar
medlem i 241 måneder
 

Neste

Returner til Mac ProHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]